26/5/15

Πανούσης και Borissov



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης συναντήθηκε (25.5.2015) στη Σόφια με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, κ. Boyko Borissov, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Τουρκίας σχετικά με την «Ίδρυση και Λειτουργία Κοινού Κέντρου Επαφής με σκοπό την Αστυνομική και Τελωνειακή Συνεργασία».
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνοδεύουν η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συναντήθηκε αρχικά με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κυρία Rumiana Bachvarova, με την οποία συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση του Έλληνα Υπουργού και των Υπουργών Εσωτερικών της Βουλγαρίας κυρίας Bachvarova και Τουρκίας, κ. Sebahattin Öztürk.
Οι τρεις Υπουργοί, παρουσία του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, κ. Boyko Bori s sov, συνυπέγραψαν τη Συμφωνία για την Ίδρυση και Λειτουργία Κοινού Κέντρου Επαφής με σκοπό την Αστυνομική και Τελωνειακή Συνεργασία. Ακολούθησε συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, στο γραφείο του.
Στη συνέχεια, η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, κα Bachvarova παρέθεσε γεύμα εργασίας, ενώ αμέσως μετά, ο κ. Πανούσης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Öztürk.