13/5/15

Στην ΟΠΚΕ ο Βασ. Ντούμας

Ο Μαυροϊδάκος κτλ
Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στην Ο.Π.Κ.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής την Παρασκευή 03/04/2015 επισκέφθηκε την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.(Ο.Π.Κ.Ε).

   Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α το προηγούμενο χρονικό διάστημα , διεκδίκησε και πέτυχε τηνσυμμετοχή των Ειδικών Φρουρών στην Ο.Π.Κ.Ε, σε μια υπηρεσία που για αρκετά χρόνια αποτελεί ισχυρή και αποτελεσματική δύναμη με καθημερινές επιτυχίες, στην αποστολή της πάταξης ιδιαίτερων μορφών εγκληματικότητας.Ταυτόχρονα με την παρουσία των Ειδικών Φρουρών και σε αυτή την υπηρεσία,βελτιώνεται το αξιόμαχο και ενισχύεται η λειτουργία της.
   Θέματα της συνάντησης αποτέλεσαν τα γενικότερα προβλήματα της υπηρεσίας όπως ή συντηρητική εκπαίδευση, ο πεπαλαιωμένος στόλος και η οργανικότητα των θέσεων των ήδη υπηρετούντων στις ομάδες που σήμερα ειναι αποσπασμένοι.
   Επισημάνθηκε για ακόμα μία φορά η αναγκαιότητα χορήγησης ειδικού επιδόματος σε υπηρεσίες που έχουν ειδικές "απαιτήσεις",υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και η Ο.Π.Κ.Ε με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και χαρακτήρα.
   Στη συνάντηση και πολύωρη συζήτηση διαπιστώθηκε απο κοινού η αναγκαιότητα του ενδιαφέροντος από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Υπουργείου μας στα προαναφερθέντα προβλήματα και στην άμεση επιλυσή τους. Ο κ. Διοικητής μας ενημέρωσε για το άριστο επαγγελματικό επίπεδο των ειδικών Φρουρών που υπηρετούν στην συγκεκριμένες ομάδες και μας διαβεβαίωσε για την προσπάθεια και από μέρους του, για επίλυση των ανωτέρω θεμάτων.
   Από πλευράς μας καταστήσαμε σαφές ότι θα είμαστε πάντα στον πλευρό τους και θα συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις μας προς την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους.