21/5/15

Να ΄ναι καλά το αυτόφωρο!


http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/21012015apate.jpg
Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη και κοκαΐνη) ενώ εμπλέκεται και σε εξαπατήσεις, με τη χρήση πιστωτικών καρτών «κλώνων», στη Ρόδο.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (20.05.2015) στη Ρόδο, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 39, 40, 40, 44 και 47 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, της αποθήκευσης - κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αντίστασης, υπόθαλψης εγκληματία και απάτης.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.
Επίσης, σε βάρος του 47χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για ασφαλιστικές εισφορές.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στοχευμένη αστυνομική έρευνα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, σε καταλύματα όπου διέμεναν τρεις από τους εμπλεκόμενους (39χρονος, 40χρονος και ο 47χρονος), στην πόλη της Ρόδου. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτα» βάρους 185 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα κοκαΐνης 11 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 17,5 γραμμαρίων.
  • Δυο ζυγαριές ακριβείας.
  • Σύνεργα κοπής και διαμοιρασμού ναρκωτικών ουσιών.
  • Τρία κινητά τηλέφωνα.
  • Πέντε κάρτες «κλώνοι» πιστωτικών καρτών.
Ακολούθησαν επισταμένες αστυνομικές αναζητήσεις και απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν οι παραπάνω τρεις εμπλεκόμενοι, στην κατοικία 44χρονου στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου, όπου είχαν καταφύγει για να αποφευχθεί η σύλληψή τους, με την βοήθεια του δεύτερου 40χρονου κατηγορούμενου.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν και προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.
Μετά από σωματικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.250 ευρώ και παραστατικό οικονομικής συναλλαγής που σχετίζονταν με τις κάρτες «κλώνους».
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι μια από τις κατασχεθείσες κάρτες κλώνους, είχε χρησιμοποιηθεί από έναν εκ των συλληφθέντων, σε εικονική αγορά προϊόντων από κατάστημα ιδιοκτησίας του 53χρονου.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.