25/5/15

Στον ανήφορο της Καλαμπάκας



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε  την Καρδίτσα και την Καλαμπάκα, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και των τοπικών αρχών.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης.

Αρχικά, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Γιαννέλος και ο Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας Α/Δ’ κ. Βασίλειος Καραπιπέρης. Εκεί, συναντήθηκε με αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων και συζήτησε θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στην περιοχή. Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Υπουργείου και ιδιαίτερα στον Αστυνομικό της Γειτονιάς, που θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην αξιοποίηση του αρχείου της Αστυνομίας, στη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας και προανήγγειλε την ενίσχυση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
Ακολούθως, επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Περιφερειακός Πυροσβεστικός Διοικητής Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος κ. Νικόλαος Μιχαλάκης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, Πύραρχος Δημήτριος Σακελλαρόπουλος και ενημερώθηκε για θέματα της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Καρδίτσας και συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Φώτιο Αλεξάκο. Κατά τη συζήτηση, μεταξύ άλλων, εξετάστηκε το ενδεχόμενο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων της Σχολής Αστυφυλάκων στην περιοχή.
Αμέσως μετά, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε το αστυνομικό Μουσείο Ερευνών – Μουσειακή Ιδιωτική Συλλογή «ΚΙΒΩΤΟΣ» του Υποστράτηγου (ε.α.) κ. Δημήτριου Καλλιαντζή, καθώς και το Πυροσβεστικό Μουσείο Καρδίτσας, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος των αποστράτων Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του Νομού Καρδίτσας Αρχιπύραρχος (ε.α.) κ. Χριστόφορος Κωστούλας.
Επίσκεψη στον τραυματισμένο Αρχιφύλακα, Ιωάννη Αναγνώστου
Ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη και πάλι στα Τρίκαλα και στο Κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ». Εκεί, συναντήθηκε με τον Αρχιφύλακα κ. Ιωάννη Αναγνώστου που υπηρετεί στη ΔΙ.ΑΣ. Τρικάλων και είχε τραυματιστεί τον περασμένο Απρίλιο σε τροχαίο με υπηρεσιακή μηχανή, εν ώρα υπηρεσίας.
Επίσκεψη στην Καλαμπάκα
Ο κ. Πανούσης μετέβη στην Καλαμπάκα. Εκεί, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Αστυνόμος Α’ Ραμόπουλος Βασίλειος. Μιλώντας με το αστυνομικό προσωπικό, δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η συμφιλίωση της Αστυνομίας με την κοινωνία.
Συγκεκριμένα τόνισε: «Πρέπει να σπάσουμε ορισμένα στερεότυπα, να καταστήσουμε πιο φιλικό το πρόσωπο της Αστυνομίας. Δεν υπάρχει αποτελεσματική αντεγκληματική πολιτική χωρίς τη συμμετοχή του πολίτη».
Επίσης, αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου του σώματος. Στο πλαίσιο αυτό έδωσε έμφαση στο Γραφείο Αυθαιρεσίας, στην συγκρότηση Μόνιμης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Έλεγχο της Αστυνόμευσης και στην ανάγκη αλλαγών στο πειθαρχικό δίκαιο.
Αμέσως μετά, ο Αναπληρωτής Υπουργός μετέβη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Επιπυραγός Ευάγγελος Τσιορλίδας και συζήτησαν για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Ακολούθως, μετέβη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας, όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο, κ. Κωνσταντίνο Ράντο, με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη.
Το βράδυ, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα Τρίκαλα, για τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του.