29/4/15

Την κοπάνισε ...



Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας, έξι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει και έναν ομοεθνή συνεργό του, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, (27-04-2015) τα ξημερώματα, στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, αστυνομικοί της Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες, στο οποίο επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και λίγο αργότερα ακινητοποίησε το όχημα και διέφυγε πεζός ενώ ο 28χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του οχήματος συνελήφθη.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν κλέψει το αυτοκίνητο λίγο νωρίτερα από την περιοχή της Νέας Ζωής Ιωαννίνων.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής προανάκρισης, προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται και σε άλλες δύο (2) κλοπές και τρεις (3) διαρρήξεις οχημάτων που έγιναν την 26/27-04-2015, στο Καλπάκι, στη Νέα Ζωή Ιωαννίνων και στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας.
Ο συλληφθείς, ο οποίος επιπρόσθετα στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιππιάδας.