22/4/15

Κρατούν με τα δόντια Αξιωματικούλη για Μπόμπολα

Ένα επισκεπτήριο βρε παιδιά!
Συνελήφθη ο Λεωνίδας Μπόμπολας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ
Ο εργολάβος κρατείται στον ίδιο όροφο με αξιωματικούλη που επί χρόνια βρέθηκε πολύ κοντά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον μπαμπά Μπόμπολα και τώρα μια τζαμόπορτα τον χωρίζει από τον υιό του μεγαλοεργολάβου. Λέγεται πως θέλει να τον επισκεφθεί ως ένδειξη συμπαράστασης αλλά φοβάται τα σχόλια συναδέλφων του. Στο τέλος όμως μπορεί να υποκύψει στον πειρασμό ...

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (22/04/2015) ο γνωστός επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στα όρια του αυτόφωρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά είναι φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.