22/4/15

Ανήλικοι σε ληστείες


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, έξι (6) υποθέσεις ληστειών και αποπειρών ληστείας, καθώς και είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας .
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 16 έως 27 ετών, εκ των οποίων, ένας 16χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν, χθες (20.4.2015) το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου.
Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της κλοπής και του εμπρησμού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες και απόπειρες ληστείας:
  • Την 13.3.2015 πρώτες πρωινές ώρες, στο Κιάτο Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή μία τσάντα που περιείχε χρήματα και κινητό τηλέφωνο.
  • Την 19.4.2015 πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι Κορινθίας, καταδίωξαν όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί και με συγκρούσεις προσπάθησαν να το ακινητοποιήσουν, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.
  • Την 19.4.2015 το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή χρυσαφικά και πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
  • Την 19.4.2015 το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ημεδαπή τσάντα που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.
  • Την 19.4.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, προσέγγισαν πέντε ημεδαπές και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τις τσάντες τους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, ενώ σε μία (1) από αυτές, άσκησαν και σωματική βία.
  • Την 19.4.2015 το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, προσέγγισαν τρείς ημεδαπές και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν τσάντα που περιείχε προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Επιπλέον, όπως επίσης προέκυψε, οι ανωτέρω, σε διάφορες συνθέσεις, από τις αρχές του προηγούμενου μήνα, έως και την 19-4-2015, διέπραξαν και:
  • Επτά (7) κλοπές οχημάτων και έξι (6) απόπειρες κλοπής οχημάτων, στην Κόρινθο Κορινθίας, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Επιπρόσθετα, σε μία περίπτωση, προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα που αφαίρεσαν, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.
  • Τρεις (3) αρπαγές τσαντών, στην Κόρινθο και το Λουτράκι Κορινθίας.
  • Δύο (2) κλοπές σε οχήματα, στην Κόρινθο και το Ξυλόκαστρο Κορινθίας αντίστοιχα, καθώς και μία (1) κλοπή σε όχημα, στον Ισθμό Κορινθίας.
  • Τρεις (3) κλοπές σε καταστήματα, στο Λέχαιο Κορινθίας, την Αρχαία Κόρινθο και στην παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών, αντίστοιχα.
  • Μία (1) κλοπή σε περίπτερο, στον Άσσο Κορινθίας και μία (1) απόπειρα κλοπής σε περίπτερο, στο Μελίσσι Κορινθίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.