7/4/15

Ο Κώστας για τον Παύλο



Τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την τρομοκρατία, την κυβέρνηση και το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης.
Συνέντευξη Κ. Μπακογιάννη


Για την κυβέρνηση και τις επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με καταδικασμένους για τρομοκρατία
«Αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά στα χρονικά μια κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται και συνδιαλέγεται ανοιχτά, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ με τους τρομοκράτες. Είναι δηλαδή σαφές ότι υπάρχει μία επικοινωνία ανάμεσα στα δύο μέρη, το οποίο νομίζω είναι πρωτοφανές ευρωπαϊκά.»
Για τον υπουργό αν. Προστασίας του Πολίτη

«Νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αντιλαμβάνεται απολύτως το πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με τον κ. Πανούση. Έχουμε να κάνουμε και με το υπουργείο Δικαιοσύνης και με τον υπουργό της Δικαιοσύνης. Έχει καταθέσει π.χ. μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση του Ξηρού που πρακτικά σημαίνει ότι για κάθε έναν πού έχει δολοφονήσει ο Ξηρός θα έχει μείνει λιγότερο από τρία χρόνια φυλακή. Έχει δημιουργήσει τρομερές αντιδράσεις. Η Ένωση Εισαγγελέων έχει αντιταχθεί, γιατί ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις. Λέει πολύ απλά ότι οι πάντες θα απελευθερώνονται, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για να πάρεις ένα επίδομα αναπηρίας, βοήθημα , περνάς από αξιολόγηση ειδικής επιτροπής στην Ελλάδα. Για να βγεις από τη φυλακή έτσι απλά, θα παίρνεις ένα χαρτί και θα βγαίνεις; Εδώ έχουμε ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τρομοκρατών, δολοφόνων, κατά συρροή δολοφόνων, ληστών και βομβιστών κι εδώ τίθεται ένα ζήτημα πού πάμε ως χώρα. Θεωρούμε ότι η βία είναι ένα θεμιτό μέσο επίλυσης των διαφορών μας; Δεν πρέπει κάποια στιγμή η κυβέρνηση να αποδείξει και έμπρακτα αυτό που όλοι εμείς πιστεύουμε; Ότι η Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με αυτή την στρεβλή, διεστραμμένη ιδεοληψία ορισμένων δολοφόνων;
Σχεδιάζουμε να πάρουμε κάποια πρωτοβουλία (σ.σ.: οι συγγενείς θυμάτων της 17Ν), αλλά το θέμα μας ξεπερνάει. Οι δικοί μας άνθρωποι δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Το θέμα είναι ότι κανείς από εμάς δεν θέλει να δει άλλα θύματα, άλλες δολοφονίες.»