2/4/15

Πάει και η Βίκυ



Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαϊτειο - Εξηγήσει δίνουν  4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι



 
 
Στις 5 το πρωί έφυγε από το Δρομοκαίτειο όπου κρατούνταν η Βίκυ Σταμάτη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου .
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες παραβίασε το λοκέτο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Είχε επικοινωνήσει στις 9 το βράδυ με το συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση με τον οποίο συζήτησαν την για πέμπτη φορά χτες απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος αποφυλάκισής της .

 «Δεν θα πεθάνω στη φυλακή» του ειπε «εγώ θα βρεθώ κοντά στο παιδί μου» . Εκείνος δεν έδωσε σημασία διότι του τα είχε πει πολλές φορές . Ο συνήγορός της της κάνει έκκληση να μην κάνει κακό στον εαυτόν της, διότι «το παιδί της την χρειάζεται!» 

Όταν τον ρωτήσαμε πού πηγαίνει μας ειπε ότι «πρέπει να κατευθύνεται ή στο παιδί της ή στη Βουλή να διαμαρτυρηθε!»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χθες βράδυ η Βίκυ Σταμάτη επικοινώνησε εκτός από τους δικηγόρους της και με τον σύζυγό της Ακη Τζοχατζόπουλο ο οποίος προσπάθησε να την πείσει να μην απογοητεύεται λόγω της συνεχούς απόρριψης των αιτημάτων της και ότι σε λίγο τα πράγματα θα είναι αρκετά ευνοϊκά για την ίδια όμως εκείνη επέμενε ότι θέλουν να την αφήσουν να πεθάνει στη φυλακή και ότι δεν θα το αφήσει αυτό να συμβεί.

Η Βίκυ Σταμάτη κρατείται για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών από τον Απρίλιο του 2012 όταν και προφυλακίστηκε . Σήμερα έχει φυλακιστεί μετά από καταδίκη σε πολυετή κάθειρξη και η δίκη της διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με πηγές  του Νοσοκομείου απέδρασε από το ισόγειο και άφησε σημείωμα όπου εξηγεί τους λόγους της πράξης της . Οι άνθρωποι του Νοσοκομείου εξηγούν ότι «δεν είμαστε φυλακή» και είναι φυσικό να μην τηρούνται αυστηροί κανόνες ασφαλείας.


Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία για τις ευθύνες των φρουρών

Δελτίο Τύπου εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απόδραση της Σταμάτη:

«Σχετικά με την απόδραση κρατουμένης από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα:
Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας.
Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.
Στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».