28/3/15

... Κλείνουν οι καταθέσεις



Ακόμη δύο-τρεις εβδομάδες η έρευνα για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη
Αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή όπου βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων 

Τουλάχιστον δύο ως τρεις εβδομάδες ακόμη θα διαρκέσουν οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου και το πιθανολογούμενο απονενοημένο διάβημα του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει αργότερα και νέος κύκλος ερευνών -τρίτος συνολικά- αν κριθεί απαραίτητο από τον αρμόδιο εισαγγελέα που εποπτεύει την έρευνα.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται το πόρισμα το ιατροδικαστή κ. Θεόδωρου Βουγιουκλάκη το οποίο θα περιέχει και τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις ενώ αναμένονται οι καταθέσεις και άλλων πρώην και νυν σπουδαστών της σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 καταθέσεις που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα αναφέρονται έμμεσα ή άμεσα σε «καψώνια» και σε βίαιη συμπεριφορά συμφοιτητών του. Κατά τις ίδιες πηγές, σε κατάθεση ενός άλλου πρώην σπουδαστή, ο οποίος ζούσε τους τελευταίους μήνες στη Βραζιλία, υπάρχουν νέες αναφορές για παρέμβαση βουλευτή προκειμένου να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση σπουδαστές της Σχολής με προβληματική συμπεριφορά.

Όπως ανάφεραν στελέχη των διωκτικών αρχών, «με τις διαδοχικές καταθέσεις σπουδαστών καθηγητών, επιστατών και άλλων εμπλουτίζεται ο φάκελος ώστε να αποσαφηνισθεί πλήρως τι συνέβαινε μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή και το ζήτημα της βίαιης συμπεριφοράς απέναντι στον 20χρονο. Αυτό είναι δεδομένο και έχει αναλυθεί πλήρως. Παραμένει όμως σχετικά ασαφές ποια ήταν τα γεγονότα των τελευταίων ωρών που οδήγησαν τον σπουδαστή να θέσει τέλος -όπως φαίνεται μέχρι τώρα- στη ζωή του. Υπήρξε εξέταση των τηλεφωνικών κλήσεων που είχε δεχθεί από συγγενικά πρόσωπά του με πιθανό ζήτημα συζήτησης την ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία του, αλλά και τι ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου έξω από το δωμάτιό του. Αν πράγματι έχει υπάρξει κάποια συνάντηση και στιχομυθία εκείνη τη χρονική στιγμή -όπως υποστηρίζουν ορισμένοι συγκάτοικοί του- μπορεί να έχει μεγάλη σημασία στην υπόθεση που ερευνούμε. Όμως δεν ξέρουμε όχι μόνο ποιος μπορεί να ήταν ο συνομιλητής του αλλά και αν τελικώς υπήρξε πράγματι ένα τέτοιο συμβάν και αυτή η συνομιλία…»