13/3/15

Ο Βραζιλιάνος ...

Τα Ντοκουμέντα: Η κόκα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/13032015gada%202.jpg



Συνελήφθη χθες (12-3-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βραζιλίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας μέσω Ρώμης.
Συγκεκριμένα ο 24χρονος αλλοδαπός μετέφερε ποσότητα κοκαΐνης, σε σακίδιο πλάτης, μέσα σε δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που ήταν επιμελώς κρυμμένες στα τοιχώματα αυτού, συνολικού βάρους -939- γραμμαρίων.
Στην κατοχή του επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 640 Δολαρίων Η.Π.Α.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος, διακίνησης κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.