31/3/15

Πανούση, μας πιάσανε ...

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ  ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οποία προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που διαμαρτύρονται για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπου Γ').
Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το κτήριο.
Τη Δευτέρα οι πρυτανικές αρχές ήταν σε διαβούλευση με την Αστυνομία και τον εισαγγελέα. Γύρω από την πρυτανεία αναπτύχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο, δεν ζητήθηκε επέμβαση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγιναν τρεις προσαγωγές έξω από την πρυτανεία, οι οποίες το βράδυ μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Συμπαράσταση τους στους καταληψίες της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέφρασαν, με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Inter Arma, οι κρατούμενοι για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Η δεύτερη ανακοίνωση των καταληψιών
Στις 02.03 ξεκίνησε η απεργία πείνας πολιτικών κρατουμένων και αγωνιζόμενων εντός των φυλακών. Μια συλλογική μαχητική δράση ενάντια στην «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» και το ειδικό κατασταλτικό-νομικό πλαίσιο που έχει εδραιωθεί εδώ και χρόνια ως νομιμοποιημένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.
Οι κρατούμενοι, με τη διαφορετικότητά τους, θέτουν τα αιτήματα και μαζί με το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης παλεύουν συγκεκριμένα για:
Κατάργηση ειδικής «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187 και 187Α)
Κατάργηση ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος)
Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, που αποτελούν την ολοκλήρωση του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων
Οριοθέτηση της χρήσης και επεξεργασίας του DNA ως αποδεικτικό μέσο
Την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, που παρά το 98% αναπηρίας του εξοντώνεται συστηματικά εδώ και 13 χρόνια από το κράτος
Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών των μελών της ΣΠΦ
Οι κρατούμενοι με τον αγώνα τους στήνουν ένα συλλογικό ανάχωμα στην εγκληματοποίηση της πολιτικής δράσης, στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, στη κατασταλτική λαίλαπα που στοχεύει και εξοντώνει όποιον σηκώνει κεφάλι. Γι’ αυτό και η απεργία πείνας των κρατουμένων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα και του αύριο. Γιατί οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι αιχμάλωτοι του πολέμου ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα αυτού.
Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας του ΕΚΠΑ στο κέντρο της Αθήνας. Το εγχείρημα αυτό είναι βγαλμένο από το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και αποτελεί ήδη ένα κέντρο αγώνα οργάνωσης και συσπείρωσης όσων στέκονται στο πλάι των κρατουμένων απεργών πείνας.
Παρά τα εξαρχής ξεκάθαρα πολιτικά, δημόσια και περιφρουρημένα χαρακτηριστικά της κατάληψης, οι ρουφιάνοι των ΜΜΕ, οι πρυτανικές αρχές σε συνεργασία με την εισαγγελία, θέλησαν να συκοφαντήσουν και να απονομιμοποιήσουν την κατάληψη ως μέσο ανάδειξης του αγώνα μας , εκτελώντας άνωθεν κυβερνητικές εντολές , έδωσαν  διορία μιας ώρας στους καταληψίες να αναχωρήσουν υπό την απειλή αστυνομικής επέμβασης, παρατάσσοντας παράλληλα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πέριξ του χώρου. Η σύλληψη 3 ατόμων και η αστεία κατηγορία περί διατάραξης οικιακής ειρήνης, ενώ βρέθηκαν έξω από ένα κέντρο αγώνα, είναι ενδεικτικά των προθέσεων τους. 
Η επιχείρηση αυτή αποτελεί σαφή απόπειρα τρομοκράτησης του κινήματος αλληλεγγύης και εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κατασταλτικό πλαίσιο φίμωσης, περιθωριοποίησης και αποδυνάμωσης των μετώπων αγώνα. Έρχεται ως συνέχεια στις εισβολές στα σπίτια αναρχικών αγωνιστών, στην απειλή για βίαιη λήψη DNA των συλληφθέντων του Σαββάτου 28.03, στις αστυνομικές επιθέσεις σε διαδηλώσεις έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στη γενίκευση της αστυνόμευσης και του κοινωνικού ελέγχου (θεσμός αστυνομικούς της γειτονιάς). Ως επιστέγασμα όλων αυτών έρχονται οι δηλώσεις του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ που προαναγγέλλουν τη νέα κατασταλτική πυγμή του καθεστώτος απέναντι στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, στα ριζοσπαστικά και ακηδεμόνευτα χαρακτηριστικά τους.
Όλα τα παραπάνω στοχεύουν στο να περιορίσουν τις προοπτικές και τη δυναμική αγώνων όπως αυτός, καθώς και τη σύνδεση του με άλλους αγώνες του σήμερα. Η άμεση ανταπάντηση του κινήματος, με τη παρουσία εκατοντάδων αλληλέγγυων αποτέλεσε το πραγματικό ανάχωμα στη αστυνομική επέμβαση και αποδεικνύει περίτρανα ότι το καθιστώς έχει κάθε λόγο να φοβάται.
Ως κατάληψη Πρυτανείας, ως κομμάτι του κινήματος αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, καλούμε  τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες να σηκώσουν το γάντι απέναντι στην κρατική τρομοκρατία,  να εντείνουν και να διευρύνουν το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων. Καλούμε τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, συνελεύσεις, συλλογικότητες, σωματεία, να στηρίξουν ενεργητικά το κατειλημμένο κέντρο αγώνα καθώς και τις δράσεις αλληλεγγύης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ
Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης
Για σήμερα Τρίτη προγραμματίζεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους τρεις συλληφθέντες στις 11.30 το πρωί έξω από το κτίριο 6 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
Επίσης για την Τετάρτη 1η Απριλίου οργανώνεται στις 18.00 συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια μοτοπορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία αναμένεται να περάσει και από νοσοκομεία όπου βρίσκονται απεργοί πείνας.