10/3/15

Φρουρός-μανεκέν για Σμπώκο

Ευελπίδων
Κατάθεση Σμπώκου για το κύκλωμα εκβιασμών μέσω Κορυδαλλού

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση των Εξοπλιστικών Γιάννης Σμπώκος προσέρχεται στο γραφείο του ανακριτή προκειμένου να καταθέσει

 
Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών και καταδικασμένος σε 16 χρόνια για τις μίζες εξοπλιστικών Γιάννης Σμπώκος κατέθεσε ως μάρτυρας επί δύο ώρες στους ανακριτές Διαφθοράς κυρία Ρέα Κατσιβέλη και κ. Δημήτρη Φούκα περιγράφοντας με λεπτομέρειες όλο το σκηνικό εκβιασμού του από το κύκλωμα «νονών» στον Κορυδαλλό. Πέρασε το κατώφλι των ανακριτών διαφθοράς στην Ευελπίδων συνοδευόμενος από άνδρες της Αστυνομίας.

Περιέγραψε σκηνές που διαδραματίστηκαν μέσα στον Κορυδαλλό με πρωταγωνιστές τους επικεφαλής του κυκλώματος Γιάννη Σκαφτούρο και Παναγιώτη Βλαστό. Μεταξύ άλλων δέχτηκε και ερωτήσεις για τη συμμετοχή και του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση εκβιασμού του, αλλά και στις βομβιστικές ενέργειες εναντίον της αδελφής του στη Νέα Ερυθραία. Αντικείμενο άλλωστε της έρευνας είναι αν τις πληροφορίες για τους συγγενείς του Ι. Σμπώκου τις είχε δώσει στο κύκλωμα ο πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ι. Σμπώκος, καταθέτοντας ως μάρτυρας στους ανακριτές, επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στις προανακριτικές του καταθέσεις. Είπε δηλαδή ότι τον Ιανουάριο 2013 τον πλησίασε ο Ι. Σκαφτούρος στον Κορυδαλλό και του ζήτησε 10 εκατ. ευρώ, αλλιώς «θα σου διαλύσω το σπίτι» τον απείλησε.

Το ίδιο έγινε αργότερα με πρωταγωνιστή τον Π. Βλαστό, ο οποίος τον συμβούλευσε φιλικά: «Δεν είναι δική μου υπόθεση, εξυπηρέτηση κάνω. Γνώμη μου είναι να δώσεις ένα χαρτζιλίκι στον Σκαφτούρο αλλιώς θα γίνει ατύχημα». Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απολογία Α. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στον εκβιασμό κατά του Ι. Σμπώκου στις φυλακές.

Αύριο, Τετάρτη, συνεχίζει την απολογία του στους δύο ανακριτές ο Π. Βλαστός και ανοικτό είναι το θέμα αν οι ανακριτές μεταβούν στον Κορυδαλλό.