28/2/15

... Ροδίτης ο Αλβανός

Tα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν στη Ρόδο, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας και τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 25 και 29 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, αποθήκευσης, προμήθειας, διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της απείθειας και οπλοκατοχής.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο (συνεργό του Αλβανού), τα στοιχειά του οποίου ερευνώνται.

Όπως εξακριβώθηκε ο 37χρονος Αλβανός κατείχε ποσότητες ηρωίνης τις οποίες αποθήκευε σε απομακρυσμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτυού της Ρόδου, που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» προκειμένου να τις διακινεί σε τοξικομανείς του νησιού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και διακριτικής παρακολούθησης, προχθές το βράδυ εντοπίστηκε ο 37χρονος Αλβανός, από κοινού με άγνωστο συνεργό του, σε περιοχή της επαρχιακής οδού Αφάντου-Ψίνθου όπου μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και απέκρυψαν σε αγροτεμάχιο και σε κοντινή απόσταση από αυτό επί της ίδιας οδού, συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτικά.
Μετά την αποχώρηση τους, εμφανίστηκαν στο σημείο οι τρεις ημεδαποί κατηγορούμενοι, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και παρέλαβαν συσκευασία ναρκωτικών που είχε κρύψει επί της οδού ο Αλβανός.
Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή διαδικασία αστυνομικού ελέγχου του οχήματος των ημεδαπών, οι οποίοι απέρριψαν στο έδαφος τα ναρκωτικά και προσπάθησαν να διαφύγουν με επικινδύνους ελιγμούς, αλλά συνελήφθησαν.
Η συσκευασία που απέρριψαν εντοπίστηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε ηρωίνη βάρους 28,6 γραμμαρίων. Επίσης, μετά από έρευνα σε σημεία του αγροτεμάχιου «καβάτζα», βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 134 γραμμαρίων.
Ακολούθως, πρωινές ώρες της 27.2.2015 εντοπίστηκε στην πόλη της Ρόδου ο 37χρονος Αλβανός και συνελήφθη.
Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που έγιναν στις κατοικίες τους, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συγκεντρωτικά:
  • Δυο ναρκωτικά χάπια
  • Μια ζυγαριά ακριβείας
  • Ένα μαχαίρι με λάμα 15 εκατοστών
  • Τέσσερα κινητά τηλέφωνα και έξι κάρτες sim
  • Το χρηματικό πόσο των 1.110 ευρώ
  • Δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν σήμερα στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου