27/2/15

Τσιγγάνοι στις κλοπές


Εξαρθρώθηκε , μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, πενταμελή σπείρα ημεδαπών Ρομά, που είχαν διαπράξει (19) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών σε περιοχές της βόρειας Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησανχθες (26-2-2015) το πρωί στη Γαστούνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης τρείς ημεδαποί άνδρες, Ρομά, ηλικίας 21, 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα -δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν ακόμη δυο ημεδαπούς Ρομά, μέλη της σπείρας, ηλικίας 21 και 18 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν εξακριβωθεί κατά την προανάκριση.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις (19/1/2015) μέχρι και τις (26/2/2015), σε περιοχές της βόρειας Ηλείας (7) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών αυτοκινήτων καθώς και (12) κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, δρώντας κυρίως νυχτερινές ώρες σε περιοχές της βόρειας Ηλείας, όπου αφαιρούσαν αυτοκίνητα από τους ιδιοκτήτες τους και τα χρησιμοποιούσαν ως μέσα για την μετάβαση τους και την διαφυγή τους από τους τόπους των κλοπών.
Με τα κλεμμένα αυτοκίνητα μετέβαιναν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, μίνι μάρκετ, ψιλικών κ.λ.π.), παραβίαζαν τις θύρες ή τα παράθυρα των καταστημάτων και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, εμπορεύματα (κυρίως τσιγάρα) και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις).
Στη συνέχεια εγκατέλειπαν τα αυτοκίνητα σε διάφορες αγροτικές οδούς, αφού προηγουμένως είχαν προκαλέσει μεγάλες φθορές σε αυτά.
Τα επτά αυτοκίνητα που είχαν αφαιρεθεί από τους ιδιοκτήτες τους, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς των τοπικών αστυνομικών και αποδόθηκαν σε αυτούς.
Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι το χρηματικό ποσό και οι ηλεκτρικές συσκευές που είχαν αφαιρέσει οι δράστες καθώς και οι φθορές που είχαν προκαλέσει στα καταστήματα, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των (8.385) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.