27/2/15

Το παίζει και θύμα

Ο καταδικασμένος δήμαρχος
Παπαγεωργόπουλος: Συμπλήρωσα δύο χρόνια εξορίας στα Διαβατά
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αποχωρεί από το Δικαστικό Μέγαρο μετά το τέλος της δίκης από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014. Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο τον έκρινε τελικώς ένοχο, κατά πλειοψηφία (3-2) και κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου) και σε συνδυασμό με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών (πρότερος έντιμος βίος και μετέπειτα καλή συμπεριφορά), «έσπασαν» τα ισόβια δεσμά, με τα οποία ο άλλοτε πρώτος δημότης της Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως.

«Συμπλήρωσα δύο χρόνια εξορίας στα Διαβατά. Εξοστρακισμένος!» γράφει σε νέα επιστολή του από τη φυλακή ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, χαρακτηρίζοντας εαυτόν «εξιλαστήριο θύμα», «αποδιοπομπαίο τράγο» και «θύμα σκευωρίας» με στόχο τον πολιτικό του θάνατο.

Παράλληλα, ζητεί από τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να ενημερωθεί σε βάθος για την υπόθεσή του.

«Καλώ τον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει να ενημερωθεί σε βάθος για την υπόθεση των υπεξαιρέσεων στον Δήμο Θεσσαλονίκης που είχαν ξεκινήσει 6 ολόκληρα χρόνια πριν ορκισθώ Δήμαρχος, να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προχώρησα ΑΜΕΣΑ μόλις έλαβα γνώση των υπεξαιρέσεων αυτών, να διαβάσει ο ίδιος το σκεπτικό της εναντίον μου απόφασης, να διαβάσει το σκεπτικό των 2 Εφετών που υπογράφουν ότι είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΘΩΟΣ, να μελετήσει τις ΕΠΤΑ (7) αλλαγές του εναντίον μου κατηγορητηρίου για να αντιληφθεί πως βρίσκεται τόσο ΑΔΙΚΑ στην φυλακή ο επί δωδεκαετία (1999-2010) εκλεγμένος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Συμπλήρωσα δύο χρόνια εξορίας στα Διαβατά. Εξοστρακισμένος!» συνεχίζει ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος χαρακτηρίζει εαυτόν «εξιλαστήριο θύμα», «αποδιοπομπαίο τράγο» και «θύμα σκευωρίας» με στόχο τον πολιτικό του θάνατο.

Εκφράζει δε την πεποίθηση θα δικαιωθεί μετά την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε προ μηνός στον Άρειο Πάγο καθώς δεν μπορεί, όπως αναφέρει, να επικρατήσει το άδικο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.