15/1/15

Εμπλέκουν τραπεζικό στον Ξηρό



Πενηντάχρονος από το Κορωπί, υπάλληλος τράπεζας, το νέο πρόσωπο στη δικογραφία Χριστόδουλου Ξηρού
Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μεταφέρουν από το Εφετείο στη ΓΑΔΑ μετά την απολογία τους στον ανακριτή δύο άτομα που φέρονται να είναι συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι υπήρχαν και άλλοι ποινικοί στο σύστημα υποβοήθησης του πρώην δραπέτη 

Ένα νέο πρόσωπο, ο 50χρονος κάτοικος Κορωπίου Απόστολος Π., που φέρεται να είναι υπάλληλος τράπεζας, παρουσιάζεται αιφνιδιαστικά,  στον δικαστικό φάκελο της δράσης του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο 50χρονος, φωτογραφία του οποίου περιέχεται στη δικογραφία, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε, χρησιμοποιώντας το όνομά του, το κατάλυμα-γιάφκα του Ξηρού στην περιοχή Ηραίου Λουτρακίου. Από την άλλη, δεν προσδιορίζεται η εμπλοκή του συνολικά στην υπόθεση ή αν έχει ποινικό παρελθόν.

Παράλληλα στη δικογραφία περιέχονται καταθέσεις δύο υπαλλήλων εταιρείας με χημικά στη Νέα Χαλκηδόνα, οι οποίοι ανέφεραν ότι η 22χρονη Αγγελική Σ., που φέρεται ως συνεργός του Χρ. Ξηρού, είχε επισκεφθεί την εταιρεία τους στις 29 Δεκεμβρίου 2014 και είχε ζητήσει να αγοράσει δεκάδες κιλά νιτρομεθανίου, υλικό που χρησιμοποιείται για παρασκευή εκρηκτικών και βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες στη γιάφκα της Αναβύσσου. Υποτίθεται ότι την «ήθελε κάποιος θείος της από την Εύβοια που ασχολείται με τον μοντελισμό».
Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι η 22χρονη είχε άλλη εμφάνιση, με ξανθά μαλλιά και με μαύρη κορδέλα σε αυτά. Οι δύο υπάλληλοι σημείωσαν ότι δεν παρουσίασε τα απαραίτητα παραστατικά για την αγορά του νιτρομεθανίου και έφυγε. Μάλιστα στη δικογραφία περιέχεται και άλλη φωτογραφία της 22χρονης, χωρίς γυαλιά, που δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Περιέχεται ακόμη οπτικό υλικό από τις κάμερες του καταστήματος στη Νέα Χαλκηδόνα.
Τέλος, στον δικαστικό φάκελο περιέχονται οι καταθέσεις πέντε οδηγών ταξί που μετέφεραν τους συνεργούς του Χρ. Ξηρού, τον 37χρονο Αλβανό Χάρι Κ. και την Αγγελική Σ., από το κατάλυμα στο Λουτράκι στον τοπικό σταθμό του προαστιακού.
Περιέχεται επίσης ένα γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης το οποίο αφορά καταβολή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του χρηματικού ποσού των 1.740 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του Χρ. Ξηρού

Και άλλους ποινικούς ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. ως συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού

Την ίδια ώρα τη συμμετοχή και άλλων ποινικών -κυρίως αλβανικής καταγωγής- στο πλευρό του πρώην μέλους της 17Ν Χριστόδουλου Ξηρού για το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές Κορυδαλλού εξετάζει τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ. μετά και τη σύλληψη ενός 54χρονου έλληνα πρώην άνδρα των ΕΚΑΜ και ενός 37χρονου Αλβανού, επίσης από τον ίδιο εγκληματικό χώρο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τελικώς η επίθεση στον Κορυδαλλό ίσως θα είχε εντυπωσιακές ομοιότητες με το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές Τρικάλων τον Μάρτιο του 2013, όπου πρωταγωνιστούσαν αλβανοί κακοποιοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. με βάση ευρήματα στις γιάφκες στην Ανάβυσσο και στο Λουτράκι οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο ρόλος των αντιεξουσιαστών και μελών των «Πυρήνων» στο σχέδιο δράσης του Ξηρού «είναι μικρότερο απ' ό,τι έχει εκτιμηθεί αρχικά», υπενθυμίζοντας και τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια στο «Βήμα της Κυριακής» για καθοριστικό ρόλο ποινικών στη δράση και στα σχέδια του Χρ. Ξηρού.

Όπως αναφέρουν στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη, «η "Συνωμοσία" φρόντισε για τη μεγάλη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού πριν από έναν χρόνο, όμως το πρώην μέλος της 17Ν ενσωματώθηκε μετά σε μία ομάδα κυρίως ποινικών που καθοδηγείτο μέσα από τις φυλακές από "νονούς της νύκτας" που συνεργάζονταν με έγκλειστους "Πυρήνες" την τελευταία τριετία. Η 22χρονη Αγγελική Σ. που στεκόταν στο πλευρό του Ξηρού και άλλοι ένας-δύο αντιεξουσιαστές αποτελούν πιθανόν "συμπληρώματα" στους έλληνες και αλλοδαπούς ποινικούς που μαζί με τον Ξηρό σχεδίαζαν την εντυπωσιακή απόδραση από τον Κορυδαλλό».

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις επαφές ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων τους τελευταίους μήνες στον Κορυδαλλό και να συλλάβουν τους συνεργούς του «Μανώλη» της 17Ν.