30/1/15

Μιλάει και από πάνω

Για τη Ν.Δ. και την εκλογική της ήτταΜπαλτάκος για ΝΔ: «Πιο κέντρο, πεθαίνεις»
«Αυτές είναι πολιτικές αναλύσεις με τις οποίες ούτε γι’ αστείο δεν συμφωνώ. Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί στο Κέντρο, δεν μπορεί. Πιο Κέντρο, δεν γίνεται. Πεθαίνεις! Αν η Ν.Δ. θέλει να στραφεί προς το Κέντρο – στο οποίο ήδη βρίσκεται – θα καταδικαστεί μονίμως, όχι πρόσκαιρα. Θα παίζει στη Β’ πολιτική Εθνική. Πήγαν ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ήταν εκδικητικοί. Όχι γιατί υπάρχει κάποια ιδεολογία, διότι το Κέντρο είναι κατάσταση και όχι ιδεολογία.
Είναι μια διαχείριση εξουσίας. Αυτοί που λένε ότι είναι «κεντρώοι», δεν έχουν καμία ιδεολογική υπόφυση. Αν η Ν.Δ. ήταν κεντροδεξιό κόμμα, όπως την οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα είχε τότε δεξιά της ένα 12%. Όπως δεν είχε ποτέ του ο Καραμανλής. Υπήρξε ποτέ δυνατότητα να έχει ο Καραμανλής δεξιά του 12%; Και γιατί να στραφεί στο Κέντρο; Να την κάνουμε τι; Να γίνει το 12%, 15%; Αυτό έλεγα από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσω να το λέω, μέχρι να γίνει αντιληπτό από τη Ν.Δ. ότι πρέπει να ξαναγίνει κεντροδεξιό και όχι μόνο κεντρώο κόμμα.»
Για τις «Ρίζες»
«Δεν εξήγγειλα τίποτα. Απλώς είπα ότι αν προχωρήσει αυτό το κόμμα, θα έχει αυτή την ονομασία. Δεν προχώρησα, όμως. Τώρα, μετά από τις εκλογές, και όταν κάτσει λίγο ο χρόνος, θα ξαναγίνουν συζητήσεις, διότι δεν μπορεί η Ν.Δ. να έχει δεξιά της κόμματα, με τα οποία δεν μπορεί να μιλήσει και να συνεργαστεί και δεν υπάρχει κανένας διάλογος. Εκείνο που έλεγα και συνεχίζω να λέω είναι ότι η Ν.Δ. οπισθοχωρεί σε ένα κεντρώο κόμμα, ενώ η Ελλάδα είναι απαραίτητο να έχει ένα δεξιό κόμμα. Κανονικό δεξιό κόμμα, όπως οι Ιταλοί έχουν τους Χριστιανοδημοκράτες.»