31/1/15

Τους τίναζε τις κάρτες στον αέρα


Τέλος στην έκνομη δραστηριότητα νεαρού άνδρα, ο οποίος προέβαινε σε διαδικτυακές παραγγελίες ηλεκτρονικών συσκευών, χρησιμοποιώντας παρανόμως στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών, έθεσε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη μετά από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση, 25χρονος ημεδαπός, τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα, από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών, στην περιοχή της Θέρμης.

Σε βάρος του 25χρονου δράστη και ενός συνομήλικου συνεργού του, ο οποίος ομοίως συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Απάτης κατ’ εξακολούθηση», της «Πλαστογραφίας», της «Ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης», της «Απλής συνέργειας σε απάτη» και της του Νόμου «Περί προσωπικών δεδομένων».
Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου 2014, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών πολιτών που αγνοούσαν την υποκλοπή των προσωπικών τους δεδομένων, πραγματοποιούσε διαδικτυακές αγορές προϊόντων τεχνολογίας, από ηλεκτρονικά καταστήματα.
Φρόντιζε μάλιστα να παραλαμβάνει αυτοπροσώπως τις παραγγελθείσες ηλεκτρονικές συσκευές από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, πλαστογραφώντας την υπογραφή των νόμιμων κατόχων των καρτών.
Εκτιμάται ότι, σε διάστημα τεσσάρων μηνών περίπου, οι δράστες προσπορίσθηκαν παρανόμως είδη τεχνολογίας, η χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο οικίες του 25χρονου, σε περιοχές της Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Πέντε (5) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
  • Μία (1) ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή
  • Πλήθος παρελκόμενων ηλεκτρονικών συσκευών και
  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους .