30/1/15

Αθλητής ο Βασίλης Μαστρογιάννης

Το Ντοκουμέντο
Λαμπαδηδρομία Ολυμπιακών Αγώνων Μόσχας 1980

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, αναγκαζόμενος για βιοποριστικούς λόγους, να δουλεύει από 13 χρονών σε διάφορες εργασίες ( Σιδηρουργείο, οικοδομές, καφέ- εστιατόρια κ.λ.π.), δεν έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην βαθμολογική επιτυχία,  αλλά με την δυναμική του παρουσία και τη φιλική, αισιόδοξη και χαρούμενη  διάθεσή του, ετύγχανε αποδοχής από τους συμμαθητές του που τον εξέλεγαν κάθε χρόνο ως Πρόεδρο στη Τάξη, αλλά και Πρόεδρο στο δεκαπενταμελές Συμβούλιο του Σχολείου.

Υπήρξε αθλητής μέσων αποστάσεων με καλές επιδόσεις στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας  και συμμετοχή σε Πανελλήνιους Αγώνες, καθώς και συμμετοχή στην λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας (1980). Παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο σε διάφορες ομάδες της Φθιώτιδας, καθώς και στη Μικτή Ομάδα του Νομού.
Μετά το Λύκειο σπούδασε για δύο χρόνια στη Σχολή Γεωπονίας στο ΤΕΙ Λάρισας, στη συνέχεια κατατάχθηκε στο στρατό όπου υπηρέτησε στη Θήβα και στον Λαγκαδά και μετά τη θητεία του, εντάχθηκε στην Ελληνική Αστυνομία από όπου αποστρατεύθηκε με αίτησή του το 2011, με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή.
Υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές της Χώρας (Αθήνα, Κυκλάδες, Λαμία, Ελληνοσκοπιανή μεθόριο), αλλά επί σειρά ετών διετέλεσε επιτελικό στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών όπου εξειδικεύτηκε στα Μισθολογικά, Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά θέματα του Στρατιωτικού εν γένει Προσωπικού. Από τη θέση αυτή συνέταξε και επεξεργάστηκε νομοτεχνικά μεταξύ άλλων, τον Ασφαλιστικό Νόμο των Στρατιωτικών και των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, το νομοσχέδιο του μισθολογίου και πλήθος άλλων Διατάξεων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.
Έχει σπουδάσει Διοίκηση και Οικονομικά στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου έχει επιτυχώς ολοκληρώσει  και τιςΜεταπτυχιακές του σπουδέςστο Νομικό Πολιτισμό.
Επίσης είναι Πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ εκκρεμεί η κατάθεση και υποστήριξη της διατριβής του με αντικείμενο το Διοικητικό Δίκαιο.