30/1/15

2o διαμέρισμα Τζιχαντιστών στην Αθήνα



Βρήκαν κι άλλο διαμέρισμα των τζιχαντιστών στην Αθήνα



Ένα δεύτερο διαμέρισμα, μετά από αυτό του Παγκρατίου, κοντά στον σταθμό Λαρίσης που χρησιμοποιείτο από Αλγερινούς που φέρεται να σχετίζονταν με τον «πυρήνα τζιχαντιστών» του Βελγίου εντόπισε η ΕΛΑΣ.

Μέσα στο διαμέρισμα - όπως αποκαλύπτει «Το Βημα» - οι ελληνικές διωκτικές αρχές εντόπισαν επτά γαλλικά διπλώματα οδήγησης, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη σταλθεί στο εξωτερικό για να διασταυρωθούν με άλλα στοιχεία της έρευνας για την δράση των τζιχαντιστών.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για ένα νέο σημαντικό εύρημα, που υποβοηθά την έρευνα, αλλά ίσως είναι και δείγμα ανησυχίας ότι στην χώρα μας μπορεί να υπάρχει «πυρήνας ισλαμιστών» που έχει επιτελικό ρόλο και μπορεί να λειτουργεί ως μηχανισμός «παραλαβής» και προώθησης σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μελών του ISIS που αρχίζουν να επιστρέφουν από το πολεμικό μέτωπο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Νοεμβρίου είχε συλληφθεί σε διαμέρισμα στο Παγκράτι ένας 33χρονος Αλγερινός που εκδόθηκε - με συνοπτικές διαδικασίες - στο Βέλγιο κι ήδη προφυλακίστηκε.

Το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου βρέθηκε να επικοινωνούσε με τζιχαντιστες που έδιναν παρόν στην πόλη Βερβιέ του Βελγίου, οι οποίοι είχαν επιστρέψει από τη Συρία και φέρεται να οργάνωναν αιματηρές επιθέσεις στην συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα.

Στη διάρκεια επιχείρησης - στις 15 Ιανουαρίου - των Βελγων σκοτώθηκαν δύο από τα πρώην μέλη του ISIS.

Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί ασαφώς - από Βέλγο αξιωματούχο που είχε φθάσει εσπευσμένα στην χώρα μας - προ της συγκεκριμένης επιχείρησης των βελγικών αρχών ότι «θα εξαρθρωθεί πυρήνας του ISIS στο έδαφος της χώρας αυτής καθώς κι ότι υπάρχει σχετιζόμενος πυρήνας τζιχαντιστών στην Ελλαδα».

Όμως η περαιτέρω προσπάθεια συνεργασίας των ελληνικών αρχών με τους Βέλγους αξιωματικούς ήταν για αρκετές ημέρες προβληματική.