12/12/14

Το πράμα του Αλβανού

Το χασίς
 
Χθες (11-12-2014) αργά το απόγευμα, στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Θα μας το δώσουν?

 
Επιστροφή βυζαντινού χειρογράφου από τις ΗΠΑ
 
Επαφές με αμερικανικά πολιτιστικά Ιδρύματα για την προετοιμασία ελληνικών εκθέσεων στην Ουάσινγκτον είχε στην διάρκεια της επίσκεψής της στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 8 και 9 Δεκεμβρίου  η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη 

Ξεπέρασε το σκόπελο ο Παύλος

Ο επιχειρηματίας που εκπροσωπεί ο Παύλος Σαράκης δεν προφυλακίστηκε για το δεξαμενόπλοιο με τους τόνους ηρωίνης
Η δήλωση του ποινικολόγου: Είναι μία εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Με εμφανείς και αφανείς εμπλεκόμενους. Με ενόχους αλλά και αθώους στη διαδρομή του επίδικου πλοίου NOOR 1. Ο εντολέας μας κατά την ανάκριση αποσαφήνισε την εμπλοκή του.

Τις πταίει?

Συνάντηση με Νετανιάχου στις 26 Νοεμβρίου

Ο στόχος

Ξεφτίλα

Αποκλεισμένη η κάθοδος της Κηφισίας

Η ουρά φτάνει μέχρι την Κηφισιά

Χτύπησαν την πρεσβεία


Ενοπλη τρομοκρατική επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Παλαιό Ψυχικό
 
Έρευνες διεξάγει η Αστυνομία μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής στην ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας. Στόχος των τρομοκρατών ήταν η πρεσβεία. 

Τα πυρά προήλθαν από αυτόματο όπλο και ερίφθησαν από την οδό Μουσών, επί της οποία βρίσκεται η είσοδος της πρεσβείας. Τα πυρά άκουσε ο σκοπός που είχε βάρδια μετά τις 3:00 τα ξημερώματα. 

Εκπαιδευτικός ... μασούσε φύλλα

Τα Ντοκουμέντα της Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής




          
Μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών τουΣΔΟΕ  σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ενώ συνελήφθη ένας άνδρας ημεδαπός 63 ετών συνταξιούχος εκπαιδευτικός ο οποίος είχε αναλάβει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από διάφορες χώρες της ΑΦΡΙΚΗΣ στη χώρα μας με την αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων.

Γράψε λάθος ...

 

Το «μεγάλο λάθος» της ΕΛ.ΑΣ.: έπιασαν άλλους ως δράστες στην Πεντέλη
 
Το μεγάλο λάθος της ΕΛ.ΑΣ. στην αναφερόμενη «εξιχνίαση» της εγκληματικής επίθεσης εναντίον 60χρονου δικηγόρου, στις αρχές Νοεμβρίου 2014, «επισημοποιείται».

Η εξέταση DNA, η οποία είχε ζητηθεί σε δείγματα -κυρίως σε αποτσίγαρα- που φέρεται να είχαν αφήσει οι δράστες της επίθεσης, κατέδειξε ότι τελικώς δεν ανήκουν σε κανέναν από τους δύο ομογενείς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί και συλληφθεί αρχικώς για την υπόθεση!

Ρεσάλτο της Ακτοφυλακής σε "τσιγαράδες"



Στην Κάλυμνο με ηρωίνη

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθη στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνιων, ένας 22χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία Δικαστικού λειτουργού στην κατοικία του κατηγορούμενου όπου βρέθηκαν σε διάφορα σημεία και στην κατοχή του:

Μάστιγα ...

 

Λιμενικό: Κατασχέθηκαν πάνω από 280 εκατ. λαθραία τσιγάρα σε 2 χρόνια
Από δεξιά προς τα αριστερά: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ» Νικήτας Θεοφιλόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Ερευνών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), Χρήστος Κυριαζόπουλος
 
Τουλάχιστον τρεις θερμικές κάμερες αξίας άνω των 50.000 ευρώ με τις οποίες θα θωρακιστεί το Λιμενικό Σώμα στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων προσέφερε στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας η εταιρεία Παπαστράτος ΑΒΕΣ.

11/12/14

"Πετρελαιάς" ο Υπαξ/κος του Στρατού

Συνελήφθη χθες (10.12.2014) το πρωί, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 38χρονος ημεδαπός, Υπαξιωματικός του Στρατού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα καυσίμων (πετρελαίου), χωρίς παραστατικά αποδεικτικά στοιχεία.

Τους νάρκωναν

 
Συνελήφθησαν προχθές (9-12-2014) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαπές, ΡΟΜΑ, ηλικίας 33 και 41 ετών, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρες ληστειών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση συμμορίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

10/12/14

Τον σκότωσαν τον έκαψαν

Ήθελαν και λύτρα
Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 41χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στις 18-2-2014 στην Παιανία.
Το πτώμα του θύματος είχε βρεθεί, πρωινές ώρες της 17-2-2014, απανθρακωμένο μέσα στο χώρο αποσκευών, ολοσχερώς καμένου αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένου σε αγρόκτημα στην Παιανία.
Την ανθρωποκτονία διέπραξαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 31 ετών. Ο 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες της 6-12-2014, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Αεροδρομίου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το θύμα από κοινού με τους δύο (2) δράστες και δύο (2) γυναίκες, μία 34χρονη υπήκοο Αλβανίας και μία 41χρονη ημεδαπή, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, που δραστηριοποιείτο στην διακίνηση ναρκωτικών.
Κίνητρο των δραστών ήταν διαφορές που είχαν με το θύμα για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Μετά την ανθρωποκτονία μάλιστα και ενώ ακόμα δεν ήταν γνωστά τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη σύζυγό του και απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού 150.000 ευρώ προκειμένου να μην τον δολοφονήσουν.
Όπως διαπιστώθηκε, η 41χρονη ημεδαπή πραγματοποίησε αλλεπάλληλα ταξίδια, με το αυτοκίνητό της, στην Αλβανία με το οποίο μετέφερε στη Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες παρέδιδε στα άλλα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση.
Η 41χρονη συνελήφθη την 2-12-2014 στην Αλβανία, διότι μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των δύο άλλων μελών της σπείρας συνεχίζεται.

Αμάρτησε για το 3ο παιδί

Ήταν ξανά έγκυος η γυναίκα του
Δικογραφία τακτικής διαδικασίας για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 32χρονου Ειδικού Φρουρού, ο οποίος υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης.

Έφερε μόνο 16

Η κλούβα του
 
Συνελήφθη  βράδυ, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης , 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

9/12/14

Εγκλωβίστηκαν στα Λάβαρα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τριάντα (30) μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.
Ειδικότερα,  η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας, ενημερώθηκε ότι στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων, έχει εγκλωβιστεί, σε νησίδα του ποταμού, μία ομάδα μη νόμιμων μεταναστών.

Με ηρωίνη στη Μενεμένη

 
Σπείρα διακινητών, οι οποίοι κατείχαν και εμπορεύονταν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό τους ως μέσο απόκρυψης και μεταφοράς των ψυχοτρόπων ουσιών, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. έπειτα από αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Μενεμένης.

Τους πήρε χαμπάρι ο 22χρονος

 
Ολοκληρώθηκε η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας , σχετικά με εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε μία ληστεία και σωρεία διαρρήξεων διαμερισμάτων σε Καβάλα και Δράμα.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) μελών της ομάδας, ημεδαπών ηλικίας 40, 39, 39 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.

Τους ... φαρμάκωσαν στη Βάρη

Τα Κατασχεμένα
 
 
Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας που διοικεί ο Υποστράτηγος Διαμαντόπουλος, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησε έρευνα σε οικία στη Βάρη Αττικής, όπου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ψευδεπίγραφων φαρμάκων.
Οι ιδιοκτήτες της οικίας, δύο (2) ημεδαποί, 41χρονος και 39χρονη, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για νοθεία.

... Ασύμμετρη απειλή



Τρύπωσαν στις ταράτσες

κ

Και ... διοπτροφόροι

Χανιά
Προσθήκη λεζάντας

Παραισθησιογόνοι κάκτοι από Βέλγους

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (08.12.2014) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Βελγίου, ηλικίας 27, 27 και 31 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Φυτεία δωματίου

Τα Ντοκουμέντα


 
Συνελήφθησαν  μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 63, 29, 29, 29, 25 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, πώλησης, κατοχής, παρασκευής και προμήθειας ναρκωτικών, καθώς επίσης ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία.

Τραβεστί με 251 αυγά κόκας

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 40χρονος υπήκοος Βραζιλίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Σάο Πάολο Βραζιλίας, μέσω Ντουμπάι.

Με κλεμμένα από τη Γερμανία οι Γεωργιανοί

Τα Κατασχεμένα

 
Συνελήφθησαν  στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 43, 32 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και κλοπές.

8/12/14

Γροθιές σε κρατούμενο



Έλα στον παππού



Σούπα ...



Ψάχνουν συμβόλαια ...

 

Ψάχνουν τέσσερις αλβανούς εκτελεστές για 20 «συμβόλαια θανάτου»
Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τη δράση εκτελεστών που έπαιρναν εντολές από έγκλειστους μεγαλοκακοποιούς ερευνά η Ασφάλειας
 
Στα ίχνη τεσσάρων «αόρατων» αλβανών εκτελεστών που έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε τουλάχιστον 20 δολοφονίες στη χώρα μας, οι περισσότερες από τις οποίες είναι «συμβόλαια θανάτου», επιχειρούν να βρεθούν τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για το πιθανό τέλος μίας πολυετούς μυστικής έρευνας σχετικά με έναν πρωτοφανή κύκλο αίματος σε έναν άγνωστο κόσμο του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος. Με ανεξιχνίαστες δολοφονικές επιθέσεις από αλβανούς πιστολέρο που είχαν στρατολογηθεί προσεκτικά από μεγαλονονούς «πάτρωνες» μέσα στις φυλακές και αποτελούσαν επί χρόνια το «κρυφό όπλο» τους.

Αναγνώρισε τον 14χρονο ληστή του

 
 
Εξιχνιάστηκαν  από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, πέντε (5) κλοπές από οικίες και ληστεία στην πόλη της Ρόδου.
Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών ημεδαπών Ρομά ηλικίας 13, 17 και 18 ετών, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Ο 17χρονος συνελήφθη και κατηγορείται επιπλέον για συμμετοχή σε ληστεία.

Ναρκωσυλλήψεις

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις,  μεσημέρι και το απόγευμα στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι αντίστοιχα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 39χρονος ημεδαπός και τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 23 και 21 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Του 'ριξε μαχαιριές στην Τρίοδο

 
Συνελήφθη, χθες (7.12.2014) πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας 42χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στην Τρίοδο Μεσσηνίας, ο 37χρονος, για μεταξύ τους προσωπικές διαφορές, τραυμάτισε με τη χρήση μαχαιριού τον 42χρονο στην κοιλιακή χώρα και την πλάτη.

Τα κλεμμένα "παπάκια" του Ορχομενού

Τα Κατασχεμένα
 
 
Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, οκτώ (8) συνολικά περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν από περιοχές της Λιβαδειάς και του Ορχομενού Βοιωτίας.
Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Αφγανοί λήστεψαν Αφγανό

 
Συνελήφθησαν  βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης Κιλκίς σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 30 και 29 ετών, για ένοπλη ληστεία.