22/11/14

Ωμός εκβιασμός στη Σαλόνικα

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Η εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση δύο περιπτώσεων εκβίασης – τοκογλυφίας, που λάμβαναν χώρα επί μακρόν, σε βάρος δύο ημεδαπών αντρών.
Συνελήφθησαν για τις υποθέσεις δύο ημεδαποί ηλικίας 61 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων αλλά και τρίτου συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, της Τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα, της Άμεσης συνέργειας σε Εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και της Άμεσης συνέργειας σε Τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση.

Αστυφύλακες προστάτες?

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο (2) Αστυφύλακες, ηλικίας 39 και 43 ετών, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος κατά συναυτουργία.

Μακελειό στον Πειραιά


 

 


Μετά το πρωτοφανές μακελειό σε μπαρ στον Πειραιά, 15 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 
Έντεκα από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Αττικόν. 

21/11/14

Εμπρός Ανδρέα

Στην Αλβανία ο Λοβέρδος
Η ελληνικής καταγωγής περιφερειακή διευθύντρια Παιδείας της Περιφέρειας Αργυροκάστρου Λιντίτα Ρόβα

Πήγαν να βάλουν ναρκωτικά!


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι συγγενής Γεωργιανού κρατουμένου, συνελήφθη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. 

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό, μια ομάδα περίπου 35 κρατουμένων αντέδρασε, προκαλώντας υλικές ζημιές στο ισόγειο του νοσοκομείου.  

Τα ΕΚΑΜ στον Κορυδαλλό


 Σε εξέλιξη βρίσκεται εξέγερση  στο νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού (όπου οι συνθήκες διαβίωσης  που επικρατούν ειναι άθλιες), ενώ σύμφωνα με
πληροφορίες έξι άτομα προσπάθησαν να αποδράσουν.

Σέρβιραν ηρωίνη με καφέ


 
Στον εντοπισμό πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων (534) γραμμαρίων ηρωίνης και τη σύλληψη 22χρονης αλλοδαπής για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα Πειραιά, στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Βραβεύτηκε από τη UNICEF ο Σφακιανάκης

Σε εκδήλωση της UNICEF όπου βραβεύτηκαν παιδιά απο σχολεία και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που μετείχαν σε καμπάνια, τιμήθηκε με το βραβείο UNICEF 2014 και ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

Ρουμάνος σκότωσε Ρουμάνο

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 39χρονου υπηκόου Ρουμανίας, η οποία έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 19-11-2014, εντός εγκαταλελειμμένης μονοκατοικίας στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Για την υπόθεση συνελήφθη ως δράστης 32χρονος ομοεθνής του θύματος για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση», καθώς και 35χρονη Ρουμάνα σύντροφός του, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για «Παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής».

Αφίχθει με κόκα

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη χθες (20.11.2014) στο κεντρικό λιμάνι της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, ένας 54χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για κατοχή - μεταφορά ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η ... πεθερά ανέβαλε την απαγωγή

 

Ο ένας απαγωγέας έψαχνε «ζεστό χρήμα» για τον ΟΑΕΕ, ο άλλος σκεφτόταν την... προίκα της φοιτήτριας
Οι δύο δράστες έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγούνται από τους αστυνομικούς στη φυλακή μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα
 
"Έχεις σκεφθεί μήπως παίρνουμε λεφτά από την προίκα του κοριτσιού;» Αυτό το ερώτημα φέρεται -σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα- να υπέβαλε ο ένας απαγωγέας στον άλλον σχετικά με την απαίτηση λύτρων ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ για την απελευθέρωση της 27χρονης φοιτήτριας που έπεσε θύμα αρπαγής στις 31 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από δέκα ημέρες ομηρίας. Ο πατέρας της νεαρής απαχθείσας, που τελικώς κατέβαλε 82.500 ευρώ, στους δράστες ήταν γαμπρός συνιδιοκτήτη ΠΑΕ της επαρχίας.

Με τη σειρά παιδιά

Όλοι θα προλάβετε

Τα θυρανοίξια

 
 
 
Χθες  (20-11-2014) το πρωί πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, που ανεγέρθηκε στον προαύλιο χώρο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου Ικαρίας και Κορσέων κ.κ. Ευσέβιος, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη - Υποστράτηγο ε.α. Νεκτάριο Κιούλο και από ιερείς που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, ενώ τους εκπροσώπους της Ηγεσίας του Σώματος και ανώτατους Αξιωματικούς υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Πλουμής.

Τεκές στον Ασπρόπυργο

Tα Κατασχεμένα


Μετά  από πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου ότι σε οικία που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής διακινούνται ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από ημεδαπούς, διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου παρουσία δικαστικού λειτουργού. Εντός της οικίας ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

20/11/14

... Έπαιξαν μπάλα στα Εγκληματολογικά

Interpol και FIFA
 
 
 
Συνάντηση με θέμα την Ακεραιότητα στον Αθλητισμό πραγματοποιήθηκε χθες (19-11-2014) στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η συνάντηση υλοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία της Interpol και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).

... Πέταγε η ομάδα με οδηγό και εισπράκτορα

Τα Ντοκουμέντα
 







Συνελήφθησαν  στο Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 41 ετών, αυτοκινητιστές, για εισαγωγή στη Χώρα μας, μεταφορά- διαμετακόμιση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.

Τον ... έφαγαν στο ζύγι

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθη, χθες (19-11-2014) το πρωί στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το πρωί έρευνες σε δύο οικίες του 33χρονου στην ανωτέρω περιοχή, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τσίμπησαν τους 2 Πατρινούς

 
Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση σχετικά με παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, από άτομα που διενεργούσαν τις πράξεις αυτές σε εμπορική κλίμακα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (19.11.2014) το μεσημέρι στην Πάτρα, δύο ημεδαποί 36 ετών, οι οποίοι είχαν παραβιάσει - «σπάσει» τους κωδικούς σε βάση δεδομένων με νομικό περιεχόμενο που ανήκει σε μεγάλη εταιρεία, και η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών.

20 κιλά ηρωίνης στα κεφάλια ποδοσφαιριστών

 
Η Ασφάλεια Αττικής σε Κήπους-Κρυσταλοπηγή


Πιάστηκαν  από την Ασφάλεια Αττικής, στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας οδηγός και συνοδηγός τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη στην Αλβανία την ποδοσφαιρική ομάδα του Δυρραχίου. Στα κεφάλια τους οι ποδοσφαιριστές είχαν είκοσι κιλά ηρωίνης.


Έπαθε καταρράκτη ο οφθαλμίατρος

 
Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 51χρονου ιατρού Δημόσιου Νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απείθειας.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς ιατρός απαίτησε τριακόσια (300) ευρώ, για να πραγματοποιήσει εγχείρηση «καταρράκτη» σε συγγενικό πρόσωπο του καταγγέλλοντα, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες εξέτασης – εισαγωγής και τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις, στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

19/11/14

Θα επιτρέπεται ση συνέρευση


Δυνατή η ερωτική συνεύρεση των κρατουμένων με τις συντρόφους τους
 
Θετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου στο να δοθεί η δυνατότητα σε κρατουμένους, άντρες ή γυναίκες, να συνευρίσκονται ερωτικά με τις/τους συντρόφους τους εντός του χώρου των φυλακών. Μάλιστα, όπως είπε με αφορμή σχετικές παρεμβάσεις βουλευτών, θα υπάρξει σχετική πρόβλεψη στο νέο σωφρονιστικό κώδικα που θα φέρει προς ψήφιση στην Βουλή. Το θέμα ετέθη από τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Ι. Πανούση ενώ επικροτήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Του ΄ριξε στο κεφάλι με καραμπίνα

Συνελήφθη  στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 53χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, ο 32χρονος, πυροβόλησε μία φορά, με κυνηγετικό όπλο, κατά του 53χρονου θείου του, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Αθίγγανοι οι δολοφόνοι της 85χρονης

Π. Φάληρο
Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 85χρονης ημεδαπής που διαπράχθηκε στις 6-11-2014 στο Παλαιό Φάληρο.
Η 85χρονη βρέθηκε δολοφονημένη, μεσημβρινές ώρες της 6-11-2014, εντός του διαμερίσματος που διέμενε στο Παλαιό Φάληρο. Το θύμα βρέθηκε φιμωμένο και έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στο σώμα του.
Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 21 και 17 ετών και κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία.

Επαναλειτουργεί το ΑΤ Ακροπόλεως

Το κατήργησε ο Δένδιας το άνοιξε ο Κικίλιας
 
Από σήμερα λειτουργεί και πάλι το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, τα οποία στεγάζονται σε κτίριο επί της οδού Λεωχάρους 4, στο κέντρο της Αθήνας.
Με την επαναλειτουργία των Υπηρεσιών αυτών αναβαθμίζεται το επίπεδο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης και του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα βελτιώνεται αισθητά η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κυκλαδίτικη διαφθορά

Εδώ Σαντορίνη
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος τεσσάρων (4) αστυνομικών (δύο Αρχιφυλάκων, Υπαρχιφύλακα και Αστυφύλακα), οι οποίοι υπηρετούν σε νησί των Κυκλάδων, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και των διατάξεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Όπως προέκυψε, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, οι αστυνομικοί εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία στο αεροδρόμιο του νησιού, προχθές (17.11.2014) το απόγευμα, όταν τους παραδόθηκαν από υπαλλήλους εταιρείας εννέα (9) αλλοδαποί, οι οποίοι αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν στη Βιέννη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αντί να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, κατέστρεψαν τα πλαστά έγγραφα και τους άφησαν ελεύθερους.

Τους ρήμαξε ο τελετάρχης

 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε έρευνα σχετικά με υπόθεση απάτης, από γραφείο τελετών, σε βάρος Δήμου της Αττικής.
Ειδικότερα διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο παραγγελίας κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, για τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων σε βάρος του εν λόγω Δήμου και ιδίως σε βάρος των οικονομικών του συμφερόντων, από γραφείο τελετών, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού.
Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, σε συνδυασμό με στοιχεία που συλλέχθησαν από άλλες Υπηρεσίες και Αρχές, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου, κατά τα έτη 2011 και 2012, προέβαινε σε ψευδείς δηλώσεις στοιχείων θανόντων ατόμων.

Η Ιντερπόλ στην Αθήνα

αφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις μετά την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Χρ. Ζωγράφο
Interpol: Στην Αθήνα την Τετάρτη για να ερευνήσει τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο
 
Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις που συμβαίνουν μετά την επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο, αφού μετά τα όσα συνέβησαν με την αναστολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, η Ιντερπόλ έρχεται την Τετάρτη στην Ελλάδα για να ερευνήσει τη διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

1ος στην εκκλησία ο απαγωγέας

 

Αντιδήμαρχος Αχαρνών
«Στην εκκλησία 1ος και μας πίεζε για νηστεία» εμπλεκόμενος στην απαγωγή
Ο 53χρονος Σωκράτης Π. που κατηγορείται ως ο ένας από τους τρεις δράστες της πρόσφατης απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας (αριστερά και στις δύο φωτογραφίες) σε λιτάνευση εικόνας στις Αχαρνές
 
Πρωτοπόρος σε όλες τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις και στις λιτανείες, με συμμετοχή σε πολυήμερες νηστείες αλλά και υπεύθυνος για τα θέματα περιβάλλοντος -με έμφαση στα ζητήματα κηποτεχνίας και πρασίνου- στον Δήμο Αχαρνών ήταν ο 53χρονος Σωκράτης Π.που κατηγορείται ως ο ένας από τους τρεις δράστες της πρόσφατης απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας η οποία αφέθηκε ελεύθερη με καταβολή λύτρων 82.500 ευρώ.

Έρχεται και ιθαγένεια

 
Ιθαγένεια μετά τα 18 για μετανάστες δεύτερης γενιάς με νέο νομοσχέδιο
 
Μόνο μετά την ενηλικίωσή τους θα μπορούν να αποκτούν ιθαγένεια οι μετανάστες δεύτερης γενιάς, όπως προβλέπεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για νομοσχέδιο που τροποποιεί τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση του 2010 μετά την απόφαση του ΣτΕ τον Φεβρουάριο του 2013 όπου κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Οι ... αόρατοι απαγωγείς

 

Οι «αόρατοι» απαγωγείς προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ.
 
Οι «αόρατοι» απαγωγείς με το λευκό ποινικό μητρώο που στοχεύουν τα θύματά τους ύστερα από μια έμμεση-πρόσκαιρη γνωριμία ή ολιγόλεπτη επαφή προβληματίζουν την ΕΛ.ΑΣ. μετά και την πλήρη εξιχνίαση της αρπαγής της 27χρονης φοιτήτριας. Οργανωτής της απαγωγής αποδείχθηκε ότι ήταν ένας υπάλληλος μεταφορικής εταιρείας που είχε δει μία-δύο φορές τον πατέρα της απαχθείσας στα γραφεία της επιχείρησης όπου ο τελευταίος επισκεπτόταν τον εργοδότη του.

18/11/14

Τα παραχαραγμένα

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 56 και 47 ετών, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοχευμένων ελέγχων, εντοπίστηκε σε χωριό του Κιλκίς Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι παραπάνω και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του 56χρονου συνολικά 84 πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ, ενώ σε έρευνα του οχήματος βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα άλλα 4 πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.