15/11/14

Είναι σε κλοιό?

 

Σε «κλοιό» ύποπτοι για την απαγωγή της φοιτήτριας
 
Σε έναν στενό κύκλο «συναδέλφων» της, κυρίως σε ένα νυχτερινό κέντρο στη Δάφνη, και σε μια μπιραρία στην Αθήνα, αλλά και στους προσωπικούς φίλους της, εστιάζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την πλήρη διαλεύκανση της απαγωγής της 27χρονης φοιτήτριας πριν από δύο εβδομάδες στην Κυψέλη. Η νεαρή αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από δέκα ημέρες ομηρείας και αφού οι γονείς της κατέβαλαν λύτρα της τάξεως των 82.500 ευρώ, ενώ οι απαγωγείς απαιτούσαν αρχικά 10 εκατ. ευρώ.

Στο Βορρά έφτασε ο Sfakman

Δήμος Παύλου Μελά
 
Ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο και η προβολή της νέας εφαρμογής CYBERKID », πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-11-2014) και ώρα 12.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά.

Δεν χήρεψε από σύνταξη

 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Συγκεκριμένα, ο 70χρονος λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), για δεκατρείς μήνες περίπου, σύνταξη γυναίκας, συγγενικού του προσώπου, που είχε αποβιώσει από το Νοέμβριο του 2012.

Ο διαιτητής ήθελε λάδωμα

Συνελήφθη χθες (13-11-2014) το απόγευμα, στη Δράμα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ένας 30χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εκβίαση σε βάρος 59χρονου ημεδαπού.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία του 59χρονου, προπονητή ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Δράμας, για εκβιαστικό τηλεφώνημα που είχε δεχθεί από τον 30χρονο, διαιτητή ερασιτεχνικής κατηγορίας, προκειμένου να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, για να καταθέσει ευνοϊκά σε μεταξύ τους υπόθεση στο δικαστήριο.

Με 8αρι και ζυγαριά τσέπης

 Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη, χθες (14-11-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, στο σπίτι του οποίου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης και παράνομο οπλισμό.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενδελεχούς αστυνομικής διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε σε κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν χθες το απόγευμα τον 31χρονο και ύστερα από έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Με φιαλίδια μεθαδόνης

 
 
Ζευγάρι ημεδαπών, το οποίο εμπορευόταν και διακινούσε ψυχοτρόπες ουσίες, χρησιμοποιώντας ως χώρο συναλλαγών την οικία του, συνελήφθη ύστερα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.
Πρόκειται για έναν 45χρονο άνδρα και την 37χρονη σύζυγό του, οι οποίοι κατελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, βραδινές ώρες της 13-11-2014, να προμηθεύουν με ποσότητα μεθαδόνης, δύο έτερα άτομα, ηλικίας 38 και 40 ετών, τα οποία ομοίως συνελήφθησαν. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

14/11/14

Πήγε Κόρινθο ο υπουργός

Με τον Υποστράτηγο Γεωργακόπουλο
 

 
 
Στην Κόρινθο μετέβη σήμερα, 14.11.2014, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας. Ο Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον επικεφαλής του Επιμελητηρίου της πόλης, καθώς και με φορείς της Εκκλησίας. Επίσης επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αστυνομίας Κορίνθου, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς και εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων, καθώς και με τους επικεφαλείς των Πυροσβεστικών Αρχών Πελοποννήσου. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κικίλια στην Κόρινθο ήταν στην Υπηρεσία Φύλαξης Εγκαταστάσεων Κράτησης Αλλοδαπών (Υ.Φ.Ε.Κ.Α.) Κορίνθου.

Νέες διώξεις για το πλοίο

 

Νέες διώξεις κατά δύο επιχειρηματιών για τους δύο τόνους ηρωίνης
Το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» με το οποίο έγινε η μεταφορά του φορτίου των δύο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό κόπλο κξαι εικονίζεται σε περιοχή της Ελευσίνας
 
Νέες σημαντικές εξελίξεις και ανατροπές στην υπόθεση της εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» μέσω Ντουμπάι που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Ιουνίου. Ποινική δίωξη σε δύο ακόμη επιχειρηματίες ασκήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς για εμπλοκή στην υπόθεση. Παράλληλα κλήθηκε για κατάθεση άλλος επιχειρηματίας, έμπορος αυτοκινήτων, που έχει στενή σχέση με μεγάλη ποδοσφαιρική ΠΑΕ και ο οποίος δήλωσε άγνοια για τη μεταφορά ηρωίνης με το πλοίο αυτό.

Σκότωσε κουτάβι με σωλήνα

 
Συνελήφθη χθες (13.11.2014) το μεσημέρι στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Αφάντου, ένας 74χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για θανάτωση ζώου.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ύστερα από αστυνομική έρευνα χθες το πρωί στο Φαληράκι της Ρόδου ο κατηγορούμενος χτύπησε με σιδερένιο σωλήνα και τραυμάτισε θανάσιμα ένα κουτάβι.

... Έκανε τον Κονγκολέζο

Ο 54χρονος εντοπίστηκε από στελέχη της υπηρεσίας που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης
 
Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες (13-11-2014) στην Αθήνα, 54χρονος υπήκοος Κονγκό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή δημοσίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων.
Προηγήθηκε υποβολή έγκλησης κατ’ αγνώστων δραστών από ημεδαπό, στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, καθώς άγνωστοι υπέκλεψαν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών του και πραγματοποίησαν διαδικτυακές αγορές.

Φυγόποινος ο Αφγανός

 
Συνελήφθη, χθες (13-11-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 11-04-2014 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας.

Τσίμπησαν τους ληστές της Ολυμπίας

Σε Γλυφάδα-Κερατσίνι
Τα Ντοκουμέντα
 
Μετά από μεθοδικές και συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας δύο από τα μέλη της εγκληματική ομάδας, που εμπλέκεται στην ένοπλη ληστεία τον περασμένο Ιούνιο σε κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.
Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, χθες και προχθές στην Γλυφάδα και στο Κερατσίνι Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 40 ετών.

Με 13 δενδρύλλια ο 48χρονος

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη στα Άνω Λιόσια Αττικής, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Αχαρνών ( Μενιδίου), ένας ημεδαπός άντρας, ηλικίας 48 χρονών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αχαρνών αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν απο την έρευνά τους, εντόπισαν τον 48χρονο στα Άνω Λιόσια, ο οποίος τους παρέδωσε από την οικία του και κατασχέθηκαν:

Τα 'φερναν απ' τον Προμαχώνα

 
Στα ίχνη και στη συνακόλουθη σύλληψη δύο εμπόρων ναρκωτικών , οι οποίοι εισήγαγαν από τη γειτονική Βουλγαρία ποσότητες ηρωίνης και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών, τις οποίες στη συνέχεια διοχέτευαν στην πόλη της Κατερίνης,κατάφεραν έπειτα από διακριτική επιτήρηση και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο Τσούκαλης στο Βατικανό

H βράβευση του
 


Στην λαμπρή ετήσια τελετή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, που πραγματοποιήθηκε στην Aula Magna στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana στο Βατικανό ο Γιώργος Τσούκαλης τιμήθηκε με ειδικό δίπλωμα αξίας για την εθελοντική του δράση ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και στη διατήρηση των πολιτιστικών θησαυρών.

Τους έβαζε και λίπασμα

Α.Τ Μυκόνου: Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
 
Στη Μύκονο 39χρονος  εντοπίστηκε στο σπίτι του ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο μέσα στο οποίο καλλιεργούσε συστηματικά και επιμελώς φυτά κάνναβης, υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασίας – φωτισμού - θερμότητας) με χρήση τεχνιτών μέσων και λιπασμάτων.
Από την έρευνα που έγινε στο χώρο αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τον έπιασαν τα κρύα τον 30χρονο

Οι Αποδείξεις
 
Μεσημέρι στη Φλώρινα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 30χρονο ημεδαπό, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών καθώς και κατοχή βεγγαλικών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και σε τρεις οικίες που διατηρεί ο 30χρονος στη Φλώρινα και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

13/11/14

Ηρωίνη στο νησί των ανέμων

Τα Κατασχεμένα
 
 
 
 
 
Ύστερα από αξιολόγηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μύκονου σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο νησί, οργανώθηκαν και έγιναν δυο συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις οι οποίες αφορούσαν διαφορετικές υποθέσεις και περιελάμβαναν έρευνες στις κατοικίες των κατηγορουμένων, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού.

Ηρωίνη σε φούρνο μικροκυμάτων!

Τα Ντοκουμέντα
 

 
 
 
 
Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, κατάφεραν να πετύχουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίοι χθες (12.11.2014) το βράδυ, σε οικία σε περιοχή της Αθήνας Αττικής, εντόπισαν και κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης.

Έτσι ξεκίνησαν όλα στη Νομική

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Νομική μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών  - EUROKINISSI
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου 250 φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρωινά επεισόδια.

Το πρωί δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Νομική. Οι φοιτητές έλαβαν απόφαση την Τετάρτη για κατάληψη της σχολής, εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά μετά από εντολή των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ έξω από το κτίριο παρατάχθηκαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., που έκαναν χρήση χημικών και βίας για να μην επιτρέψουν στους φοιτητές να εισέλθουν στο κτίριο. 

Βούλγαροι χτύπησαν πηνία

Τα Κλεμμένα
 
 
Συνελήφθησαν προχθές και χθες (11/12-11-2014) το απόγευμα και το πρωί, στη ευρύτερη περιοχή του νομού Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) άτομα, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 28 και 50 ετών, και ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης άλλους δύο (2) αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 42 ετών, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν.

Ο ΥΕΝ έγινε παιδί

Δραπετσώνα: Θυμήθηκε τα νιάτα του ο Μιλτιάδης





 
 
 
Επίσκεψη στον Παιδικό Σταθμό του Λιμενικού Σώματος στη Δραπετσώνα πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπου και παρέστη στον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό. Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν, επίσης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος, Βασίλειος Σιέττος, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δραπετσώνας, αρμόδια για την κοινωνική μέριμνα του Δήμου, Γιώτα Περδίκη.

Μύλος με τους φυγάδες

Οι γειτονικές χώρες «κλείνουν την πόρτα» στους σύρους πρόσφυγες
 
Όσλο 
Οι γειτονικές χώρες της Συρίας -Λίβανος, Τουρκία, Ιορδανία και Ιράκ- μειώνουν δραματικά τον αριθμό των σύρων προσφύγων που επιτρέπουν να εισέλθει στο έδαφός τους καθώς δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν την τόσο μεγάλη εισροή, ανακοίνωσαν την Πέμπτη δύο από τις σημαντικότερες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Κλωτσομπουνίδια στη Νομική

β

Στείρωσαν γυναίκες

 
Συνελήφθη ο γιατρός για τις 14 θανατηφόρες στειρώσεις στην Ινδία
Γυναίκες σε ασθενοφόρο θρηνούν για το θάνατο άλλης γυναίκας που υποβλήθηκε σε στείρωση
 
Συνελήφθη ο γιατρός που έκανε τις επεμβάσεις στείρωσης, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 14 γυναίκες στην Ινδία.

Ο δρ Ρ.Κ.Γκούπτα και ο βοηθός του πραγματοποίησαν τις επεμβάσεις σε 83 γυναίκες στο χωριό Πεντάρι της περιοχής Μπιλάσπουρ σε εφαρμογή κυβερνητικού προγράμματος μαζικών στειρώσεων.

Με ένταλμα ο Τούρκος

Συνελήφθη σήμερα (13-11-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων τη Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Γερμανίας, για συμμετοχή σε συμμορία που προέβαινε στην πλαστογραφία εγγράφων, σε επαναλαμβανόμενη και επικερδή βάση.

Ηρωίνη σε κρουασάν

Ρόδος: Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν χθες (12.11.2014) στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο ημεδαποί από τους οποίους ένας 29χρονος και μια 19χρονη, κατηγορούμενοι για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αυτή περιλαμβάνει και τρεις κρατούμενους από τους οποίους δυο είναι υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 35 και 40 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 33 ετών.