1/11/14

Περιστέρι με Bluetooth στις φυλακές


Έγινε κι αυτό
Περιστέρι πιάστηκε από αστυνομικούς της εξωτερικής φρουράς στα πράσα να μεταφέρει συσκευή Bluetooth σε κρατούμενο των φυλακών Κέρκυρας.

Ο δολοφόνος στη Τρίγλια αποκαλύφθηκε

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ανθρωποκτονία σε βάρος 27χρονου υπηκόου Αλβανίας, που έγινε τον Δεκέμβριο του 2011 στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής.
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 35χρονος ομοεθνής του θύματος.
Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 12.12.2011 στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, ο 35χρονος προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου , με χτυπήματα στο κεφάλι και στη συνέχεια του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και διέφυγε σε γειτονική χώρα.

... Βράχος ο πατέρας

Κέρκυρα

Κερκυραίος πιάστηκε στο σπίτι του στη Λευκίμη με 195 γραμμάρια ηρωίνης σε βράχους. Στα κρατητήρια τον επισκέφθηκε ο πατέρας του αλλά οι αστυνομικοί βρήκαν

Ο Αλβανός serial killer

Οι τέσσερις εν ψυχρώ δολοφονίες του 31χρονου αλβανού «Παπαγιάνι»

Ο άγνωστος φάκελος της ΕΛ.ΑΣ για τον αλβανό serial killer
Οι τέσσερις εν ψυχρώ δολοφονίες του 31χρονου αλβανού «Παπαγιάνι»
 
Ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με αποτέλεσμα να εξαφανισθεί, είχαν αφήσει οι δικαστικές αρχές και έναν 35χρονο συνεργό του 31χρονου Αλβανού serial killer, που καταζητείται για τέσσερις φόνους στη Νάξο, στην Τρίπολη, στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας αλλά και στην Σπηλιά Μεσσηνίας. Αυτός είναι ο φάκελος  του 31χρονου κατά συρροή -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- δολοφόνου «Παπαγιάνι» Εντμοντ ή Μόντι ή «Βαγγέλη» που αναζητείται από ελληνικές και ξένες διωκτικές αρχές σαν ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς που έχουν δράσει ποτέ στην χώρα μας.

31/10/14

Καλλιεργητές στην Κομοτηνή

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν χθες (30-10-2014) το μεσημέρι, στο Μωσαϊκό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 42, 22, 21 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή λαθραίου καπνού, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπές.
Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 17 ετών, οι οποίοι δε συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κλοπές.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της αντιμετώπισης των κλοπών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.
Κατά τη διάρκεια αυτής, συνέλαβαν τους τέσσερις (4) δράστες, ηλικίας 42, 22, 21 και 19 ετών, διότι εντόπισαν στην οικία τους, μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:

Τι είχαν κάνει!

GOGOLADZE – ΜΟΥΖΑΛΙΩΤΗ Ιrina του Nikolai και της Fegina, γεν. 1976 στη Γεωργία

ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ Ιωάννης του Χρήστου και της Μαρίας, γεν. 1971 στη Θεσσαλονίκη

Ευρεία επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία αποτέλεσε την απόρροια πολύμηνων-εντατικών αστυνομικών ερευνών, είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους, ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης, σε βάρος τεχνικών, μεταφορικών και άλλων εταιρειών.

Τα μπουμπούκια ...

Η Γερμανίδα

BILLING  FOUNTOUKIDIS Jeannine του SELMS Peter Joerg Wilhelm και της Carola, γεν. 1979 στη Γερμανία
ΖΑΡΔΑΛΙΔΗΣ Γεώργιος του Αθανασίου και της Βασιλικής, γεν. 1983 στη Θεσσαλονίκη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε (5) ατόμων και συγκεκριμένα τριών ημεδαπών ηλικίας 31, 43 και 49 ετών και δύο αλλοδαπών ηλικίας 35 και 38 ετών (γυναίκες), οι οποίοι σύστησαν εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις απάτης σε βάρος εταιρειών και προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Φονιάς στο Ζεφύρι φυγάς στη Στυλίδα

 
Συνελήφθη πρωί στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Μπήκε με καραμπίνα σε αρτοποιείο

Συνελήφθη στο Μαρούσι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, 59χρονος ημεδαπός για ένοπλη ληστεία σε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στην περιοχή του Αμαρουσίου.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω συλληφθείς βραδινές ώρες της 16-10-2014 εισήλθε σε αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο και με την απειλή κυνηγετικού όπλου (καραμπίνα) ακινητοποίησε την υπάλληλο και την ανάγκασε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ από τις εισπράξεις του καταστήματος.

Πέταξαν κλεμμένα ΙΧ στη θάλασσα

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
 
 
 
 
 
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σήμερα (30.10.2014) το πρωί στ o ν καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Καρακόνερο Ρόδου, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την διαχείριση της εγκληματικότητας, την πρόληψη και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.
Στην συγκεκριμένη επιχείρηση, η όποια οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, συμμετείχαν (29) αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών (Ασφαλείας, Δίωξης Ναρκωτικών, Τάξης, Τροχαίας, Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ.).
Για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν περιπολικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό, καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

30/10/14

Χρυσαετός αίνιγμα

Ο σπάνιος χρυσαετός στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ
Ο σπάνιος χρυσαετός στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ
Ένας ξεχωριστός ένοικος φιλοξενείται τις τελευταίες μέρες στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «Anima». Πρόκειται για νεαρό χρυσαετό, ο οποίος έχει έντονα λευκιστικά χαρακτηριστικά - λευκισμός είναι μια κατάσταση στην οποία παρατηρείται έλλειψη των χρωστικών και το άτομο είναι εντελώς ή μερικά λευκό.

Ο διαφορετικός αυτός χρυσαετός βρέθηκε στις 7 Οκτωβρίου, ύστερα από μια καταιγίδα στο Μεσολόγγι, από τον εθελοντή του Φορέα Διαχείρισης λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και της Ορνιθολογικής κ. Νίκο Νούλα και εστάλη για περίθαλψη στην Αθήνα στις εγκαταστάσεις του Αnima.

Ληστεία live στην Καλλιθέα

Στις 12.47 τα ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου

Καταζητούμενος παιδεραστής ο Βρετανός

Συνελήφθη χθες (29.10.2014) το βράδυ στα Σύβοτα Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 51χρονος υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Τα έκαναν λίμπα στο Μεσολόγγι

Click to enlarge image epeisodia-astinomia5.jpg
Click to enlarge image epeisodia-astinomia5.jpg
Click to enlarge image epeisodia-astinomia5.jpg
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο ΜεσολόγγιClick to enlarge image epeisodia-astinomia5.jpg
Click to enlarge image epeisodia-astinomia5.jpg
Click to enlarge image epeisodia-astinomia5.jpg
Click to enlarge image epeisodia-astinomia5.jpg
 
Χθες, (29-10-2014) νωρίς το βράδυ, στο Μεσολόγγι, δύο άνδρες ημεδαποί, ηλικίας 29 και 24 ετών, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς να επιχειρούν να αναρτήσουν πανό σε πρόσοψη κτιρίου. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, πλην όμως οι δράστες αρνήθηκαν τον έλεγχο, εξύβρισαν, απώθησαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Την έκανε τόπι στο ξύλο

Μύκονος

Επίθεση χωρίς προφανή αιτία δέχθηκε από έναν άγνωστό της Βρετανό τουρίστα μια νεαρή Ελληνίδα κάτοικος Μυκόνου το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε περιοχή του νησιού των ανέμων, με αποτέλεσμα να υποστεί τραύματα από τις γροθιές του!

Σκηνοθέτησε το θάνατό του το 2012

Συνελήφθη τώρα
Συνελήφθη Αμερικανός τραπεζίτης που είχε σκηνοθετήσει τον θάνατό του

Ο τραπεζίτης Aubrey Lee Price, επικεφαλής στην Montgomery Bank & Trust στην Georgia των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε το καλοκαίρι του 2012 για υπεξαίρεση ενός μεγάλου ποσού,

Η απέλαση πήγε περίπατο

Τα Κατασχεμένα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/29102014klopes.jpg

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Ημαθίας και αφαιρούσε ηλεκτρονικά είδη, κινητά τηλέφωνα, χρήματα και τιμαλφή, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Η συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησε στη σύλληψη των τριών αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας - μελών της εγκληματικής ομάδας (ηλικίας 29, 40 και 47 ετών) και στην εξιχνίαση μεγάλου αριθμού κλοπών από οικίες.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 25 κλοπές και απόπειρες κλοπών από μονοκατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Ημαθίας.

29/10/14

...Μελαμψή ληστρική συμμορία


Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και τη συνδρομή των Τμημάτων Ασφαλείας της Βορειοανατολικής Αττικής, της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και της Ο.Π.Κ.Ε. εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων και κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές τις Βορειοανατολικής Αττικής.
Συνελήφθησαν στις 25-10-2014 στην περιοχή της Πεντέλης και της Αθήνας, έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 23, 27, 29, 30, 31 και 32 ετών. Αναζητούνται, τρεις (3) επιπλέον ημεδαποί ΡΟΜΑ, συνεργοί τους, ηλικίας 19, 27 και 29 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω, από εξαμήνου και πλέον, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν κλοπές από οικίες και ληστείες σε βάρος οδηγών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.
Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας κινούμενα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εντόπιζαν οικίες και αφού χτυπούσαν το κουδούνι για να διαπιστώσουν αν απουσιάζουν οι ένοικοι, παραβίαζαν πόρτες εισόδου, παράθυρα και μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα. Επίσης, τα μέλη της σπείρας εγκλώβιζαν αυτοκίνητα και με τη χρήση σωματικής βίας ανάγκαζαν τους οδηγούς να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και τα αφαιρούσαν.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δεκαπέντε (15) κλοπές από οικίες στις περιοχές της Κηφισιάς, της Πεντέλης, της Μεταμόρφωσης και της Παλλήνης και μία (1) ληστεία σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου στην Παλλήνη.
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες δραστηριότητές τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος καλτσών που χρησιμοποιούσαν για να μην αφήνουν ίχνη κατά τις διαρρήξεις και πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Σε βάρος του 23χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου Μαγνησίας για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, ενώ και οι υπόλοιποι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αξιόποινα αδικήματα. 

Ως προς τι η φυγή από την Αντιτρομοκρατική?


Τι συνέβη με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και μετακινήθηκε από Τμηματάρχης Διεθνούς Τρομοκρατίας; Το ζήτησε μόνος του ή απομακρύνθηκε λόγω "κακού κλίματος";

Απ' όλα είχε ο μπαξές

Tα Ντοκουμέντα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/29102014anatol1.JPG


http://www.astynomia.gr/images/stories//2014/photos2014b/29102014anatol2.JPG

Συνελήφθησαν προχθές (27-10-2014) το μεσημέρι και το βράδυ, στη Διαλαμπή Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 27 και 18 ετών και ένας 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή λαθραίου καπνού, παράνομη οπλοκατοχή και κλοπή.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής, συνέλαβαν αρχικά τους δύο αλλοδαπούς δράστες, διότι διέθεσαν από κοινού, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε αστυνομικό, που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,3 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Ήθελε να πέσει στις ράγες


Άλλη μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας απετράπη πρόσφατα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου διαδικασίας «CYBER ALERT».
Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω του «CYBER ALERT», ότι χρήστης του διαδικτύου, με ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει μεσημβρινές ώρες της 27.10.2014 σε συγκεκριμένο σιδηροδρομικό σταθμό.

Παιδιά της Ελλάδος παιδιά

Τι Κοζάνη τι Λωζάνη!



Είναι η Σοφία Καλαμάρα καθηγήτρια φυσικής αγωγής στο 6ο Γυμνάσιο Κοζάνης


Ο Sfakman έγινε θέμα στο FBI

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το «σημαντικό ρόλο» της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ανέφερε ο διευθυντής της CIA Τζον Μπρένανστον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια.

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κικίλιας είχε χωριστές συναντήσεις με τον διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Τζον Μπρέναν και τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Θα τη βρουν την άκρη ...

 

Κλήση-κλειδί και ένα ψεύτικο μουστάκι τα στοιχεία για τον φόνο της Τρίπολης
 
Μία τηλεφωνική κλήση από έναν άγνωστο για την πώληση ενός ακινήτου και δύο ίχνη του δράστη –ένα ζευγάρι γυαλιά και ένα υπόλειμμα (πιθανόν ψεύτικου) μουστακιού– κατευθύνουν τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την πλήρη εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας 42χρονου ιδιοκτήτη νυκτερινών κέντρων στην Τρίπολη το απόγευμα της Κυριακής.

Πονηρός ο Σερραίος

συνέχεια πωλούσε τα κλεμμένα εξαρτήματα μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο
 
 
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών πέτυχαν στις Σέρρες τη σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος αφαιρούσε διάφορα εξαρτήματα – ανταλλακτικά μοτοσικλετών και στη συνέχεια τα πωλούσε μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που επέβαινε ο 28χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: