18/10/14

Οπαδός της υδροπονικής

Ta Nτοκουμέντα





Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας και της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ευβοίας, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο οικίας, στη Χαλκίδα.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, χθες (17-10-2014) το απόγευμα, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή, καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών.

Τι λέει η Πόλα για Σταμπούλο!



 
Kείμενο της Πόλας Ρούπα, συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, αναρτήθηκε στο διαδικτυακό αντιεξουσιαστικό χώρο.

 

Το κείμενο βρέθηκε έξω από την κατάληψη Κ*ΒΟΞ , όπου το βράδυ της Παρασκευής έγινε εκδήλωση με θέμα «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση».

 

Η επιστολή φωτοτυπήθηκε και μοιράστηκε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, κατά τη διάρκεια αυτής.

 

Αυτούσια η επιστολή

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

χαιρετίζω αυτή την εκδήλωση.

Πρώτα θέλω να σας εκφράσω τη χαρά μου για τις ενέργειες αλληλεγγύης που εκφράστηκαν μετά τη σύλληψη του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη. Δεν ήταν λίγες οι αφίσες και τα κείμενα που δημοσιοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις με ουσιαστικό πολιτικό λόγο και κυρίως με πνεύμα μαχητικό, κόντρα στην ηττοπάθεια που ευελπιστεί να φέρει η καταστολή. Ελπίζω αυτή η μαχητικότητα να διαπνέει όλες τις μορφές αγώνα από όλους τους συντρόφους.

Ισπανία: Το σώσε στο φράκτη



Λίρες στην κατοχή τους

 
 
Συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παράνομης οπλοκατοχής.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει και έναν 27χρονο ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.

Κουβαλιτής ...

 
Συνελήφθη βράδυ στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιείται στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων (στο ύψος του Λούρου), οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 25χρονος, προκειμένου να το ελέγξουν, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό στο πόδι.

17/10/14

Έκαναν τα αγροτικά να πετάνε ...

Τα Κλεμμένα
 
 
 
 
 
Εξιχνιάστηκε, μετά από πολύμηνη και διεξοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μεγάλος αριθμός κλοπών Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων (αγροτικά οχήματα) σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 4 αρχηγικών μελών της οργάνωσης, καθώς και σε επιπλέον 24 μέλη για, κατά περίπτωση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Κλεμμένα κινητά ΤΕΛΟΣ

Ανακοινώνεται ότι την 27-09-2014 τέθηκε σε ισχύ απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, με στόχο την προστασία των πολιτών από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.
Με την προαναφερόμενη απόφαση, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν), μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ, όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά τη κλοπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό Ι.Μ.Ε.Ι., ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Ο Περιστεριώτης φώτιζε ...

 Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Συνελήφθη στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Α΄ Τ.Α. Περιστερίου ένας 43χρονος ημεδαπός, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα μετά από έρευνα, αστυνομικών του Α΄ Τ.Α. Περιστερίου, για άτομο που καλλιεργεί κάνναβη, εντοπίσθηκε οικία, στο ισόγειο διαμέρισμα της οποίας, όπου διέμενε ο 43χρονος και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ταράτσα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Βιαστής 15χρονης ετών 73

Εργοστασιάρχης αλλαντικών ο δράστης
 
Ένας ηλικιωμένος άνδρας και μία Γεωργιανή υπήκοος ταυτοποιήθηκαν από τη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως οι δράστες υπόθεσης μαστροπείας και ασέλγειας σε βάρος ανήλικης κοπέλας.
Συγκεκριμένα, για την υπόθεση συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 73χρονος ημεδαπός, με τις κατηγορίες της ασέλγειας σε ανήλικο, έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και μία 39χρονη αλλοδαπή, για τα αδικήματα της μαστροπείας, της πορνογραφίας ανηλίκων και της διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 39χρονη μαστροπός, με στόχο την οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής της κοπέλας, την εξανάγκασε να συνευρεθεί ερωτικά με τον 73χρονο άνδρα, έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Απ' όλα είχε ο μπαξές

Ta Nτοκουμέντα
 
 
 
 
 
Συνελήφθησαν, τις τελευταίες δύο ημέρες (15 & 16-10-2014), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, τρεις ημεδαποί άνδρες και συγκεκριμένα ένας 33χρονος και δύο αδέρφια ηλικίας 37 και 31 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών (κάνναβη), καθώς και παράνομη οπλοκατοχής.

Νεογνά σε τιμή ευκαιρίας ...

Συνελήφθησαν στις 14-10-2014 στην Αθήνα, έξι (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, εκ των οποίων τρία (3) μέλη της σπείρας, μία 30χρονη και δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 57 ετών, καθώς και τρία (3) άτομα-γονείς βρεφών, δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 36 ετών και ένας 33χρονος. Επίσης, αναζητούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα ένας 62χρονος ημεδαπός δικηγόρος και μία 55χρονη υπήκοος Βουλγαρίας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του κώδικα περί υιοθεσιών και κώδικα περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Η καύση της ηρωίνης του «NOOR ONE»

Καταστροφή της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης που είχε εντοπίσει και κατασχέσει το Λιμενικό Σώμα, τον περασμένο Ιούνιο
 
 
 
 
 
 
Ολοκληρώθηκε με τη μέθοδο της καύσης η καταστροφή της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης που είχε εντοπίσει και κατασχέσει το Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., τον περασμένο Ιούνιο. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ποσότητα υπερέβαινε τους 2 τόνους και αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ η κατάσχεσή της συνοδεύτηκε από τη σύλληψη των μελών του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησής τους.

16/10/14

Γκεσταπίτης στην Κω?

 
Συνελήφθη χθες (15.10.2014) στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένας 65χρονος υπήκοος Γερμανίας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία.
Ειδικότερα, όπως πρόεκυψε, ο κατηγορούμενος χθες το πρωί προσέγγισε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά.
Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και απογευματινές ώρες εντόπισαν τον 65χρονο και το όχημα του.
Από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αλβανός "προστάτης" έκανε τον ένστολο

 
Συνελήφθη στις 13-10-2014 το πρωί στην Κυψέλη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής προστασίας και αντίσταση. Αναζητούνται ακόμα τέσσερις (4) συνεργοί του, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 27 ετών και άλλα δύο (2) άγνωστα άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης με το πρόσχημα προστασίας σε κατάστημα, αντίσταση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί χρήσης από τρίτους τίτλων, εμβλημάτων και μέσων ασφαλείας και περί διενέργειας εράνων και λαχειοφόρων ή φιλανθρωπικών αγορών.

... Καβάλα στα ναρκωτικά

Τα Ντοκουμέντα



 
 
 
Εξαρθρώθηκε, μετά από αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στο Νομό Καβάλας.
Συνελήφθησαν, χθες (15-10-2014) το πρωί, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και σχεδιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και συμμετείχαν όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, είκοσι τέσσερα (24) άτομα, μέλη της οργάνωσης.

Τους ένωσε και το εμπόριο ...

Το χασίς
 
Συνελήφθησαν χθες (15.10.2014) στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο 28χρονοι ημεδαποί (συγγενικά πρόσωπα) κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο πλαίσιο

... Αναλήψεις από Ρουμάνους

Ντοκουμέντο: Η παγίδα
 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που παγίδευε συστηματικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) πιστωτικών ιδρυμάτων με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων (SKIMMING) από κάρτες και την κατασκευή καρτών-κλώνων για την παράνομη εκταμίευση χρηματικών ποσών σε χώρες του εξωτερικού (MILKING).
Συνελήφθησαν βράδυ στην Αθήνα, δύο (2) υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27 και 29 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα επιχείρησαν με τη χρήση ειδικού χειροποίητου εργαλείου – εξωλκέα να αφαιρέσουν μηχανισμό υποκλοπής δεδομένων καρτών από τη σχισμή υποδοχής της κάρτας σε ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στο κέντρο της πόλης. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Ναρκωσυλλήψεις ...

Τα Κατασχεμένα
 
Από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούνται εντατικά στοχευμένοι έλεγχοι και συντονισμένες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο αυτό :

... Σημείωναν τις απουσίες

 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών ROMA , τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Βοιωτίας.
Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας συνολικά τεσσάρων (4) μελών της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για έναν 41χρονο άνδρα και τρεις γυναίκες, ηλικίας 37, 30 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Η ταυτοποίηση των μελών της σπείρας και η διακρίβωση της εγκληματικής τους δράσης επετεύχθη μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Για τον EBOLA

Αλεξανδρούπολη




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη, τρεις διαλέξεις με θέμα «Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού EBOLA ».
Οι διαλέξεις οργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και κύριος στόχος τους ήταν η ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού σχετικά με τον ιό EBOLA και την λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του.

Ο Ουκρανός έγινε Γεωργιανός

Συνελήφθη μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 34χρονος υπήκοος Ουκρανίας, ο οποίος παραβίασε απόφαση απέλασης και εισήλθε λάθρα στην ελληνική επικράτεια.
Ο συλληφθείς είναι εγγεγραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών, συνεπεία διοικητικής απέλασης από την Α.Δ Γρεβενών, ως άτομο επικίνδυνο και ύποπτο φυγής, καθώς έχει καταδικαστεί για υπόθεση κλοπής και παράνομης οπλοκατοχής.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο και συνακόλουθη σύλληψη του 34χρονου, η οποία έλαβε χώρα μεσημεριανές ώρες χθες (14-10-2014), στην περιοχή της Νεάπολης, στην κατοχή του συλληφθέντα, εντοπίστηκε διαβατήριο, το οποίο είχε εκδοθεί από τις Αρχές της Γεωργίας και το οποίο κατείχε παράνομα.

Τυποποιούσε την κοκαΐνη ο Αλβανός

Τα Ντοκουμέντα
 
Εντοπίσθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εργαστήριο νόθευσης, συσκευασίας και τυποποίησης ναρκωτικών. Συνελήφθη ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση κοκαΐνης.
Μετά από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών για άτομο που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντοπίσθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης διαμέρισμα, στο οποίο ο 31χρονος είχε εγκαταστήσει εργαστήριο νόθευσης, συσκευασίας και τυποποίησης ναρκωτικών και επιπροσθέτως χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης.

Πονηρός ο Τρικαλινός

 
Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λαθρεμπορίας καυσίμων, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισε, αποκάλυψε τη δράση και τελικά εξάρθρωσε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά λαθρεμπόριο καυσίμων στην περιοχή των Τρικάλων.
Συνελήφθησαν στις 9-10-2014 το πρωί στα Τρίκαλα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 38, 43, 44, 44 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και παράβαση των Νόμων περί Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα-Λαθρεμπορία και περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η 37χρονη είχε ρέντα ...

Συνελήφθη  πρωί στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 37χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν ένα (1) ένταλμα σύλληψης

Έτσι έκαψαν την ηρωίνη



15/10/14

Στην πυρά η ηρωίνη

 
 Καταστράφηκαν οι δύο τόνοι ηρωίνης που είχαν κατασχεθεί τον Ιούνιο
Περισσότερο από ένα τόνο ηρωίνη σε αποθήκη στην Αττική, εντόπισε κλιμάκιο των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ Αττικής
 
Στην πυρά παραδόθηκαν χθες, Τρίτη, οι σχεδόν δύο τόνοι ηρωίνης που είχαν κατασχεθεί τον Ιούνιο στην Αττική από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί στη χώρα μας με το πλοίο «Noor One» και κατά την επιχείρηση είχαν γίνει και αρκετές συλλήψεις.

Όταν ολοκληρώθηκε η εξέταση όλης της ποσότητας στο Γενικό Χημείο του Κράτους και μετά τη διεκπεραίωση της προβλεπόμενης γραφειοκρατικής διαδικασίας στήθηκε επιχείρηση από το Λιμενικό προκειμένου να μεταφερθεί όλη η ποσότητα άμεσα και απρόσκοπτα σε εγκαταστάσεις εκτός Αττικής προκειμένου να καταστραφούν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συγκεκριμένη ποσότητα αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος ενώ η καύση έλαβε χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο κλίβανο, βιομηχανικής εγκατάστασης, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Και επισημαίνεται ότι «κατά τη διάρκεια της τηρήθηκαν όλες  οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ υπήρχε και η παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως «στο συντονισμό και την υλοποίηση της επιχείρησης μεταφοράς και καταστροφής των Ναρκωτικών ουσιών συνέδραμαν στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, η Ομάδα Μοτοσικλετιστών Άμεσης Επέμβασης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΟΜΑΕ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (ΚΕΑ/ΚΛΠ), καθώς και μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ.  Αρωγός στην όλη επιχείρηση ήταν, παράλληλα, και η ΕΛ.ΑΣ.»

Μετά την ολοκλήρωση επιχείρησης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Με την καταστροφή της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος, το Λιμενικό Σώμα ολοκλήρωσε σήμερα το επιχειρησιακό σκέλος μιας τεράστιας διεθνούς επιτυχίας. Θέλω να εκφράσω για ακόμη μία φορά τα συγχαρητήρια προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Θέλω, παράλληλα, να διαβεβαιώσω ότι τα στελέχη μας θα συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση την καταπολέμηση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών».

Και πρόσθεσε: «Το Λιμενικό Σώμα θα συνεχίσει να αξιοποιεί όλες τις διεθνείς συνεργασίες και πληροφορίες, για να μπορέσει να έχει στο μέλλον και άλλες τέτοιου είδους επιτυχίες. Το σώματα ασφαλείας αποτελούν σήμερα την ασπίδα της χώρας μας απέναντι σε κάθε οργανωμένη μορφή εγκλήματος».

Tους θέρισε με το Smart


 
 Δύο νεκροί και τραυματίες από πρόσκρουση ΙΧ σε περίπτερο στην Π.Ράλλη
 
 Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες σημειώθηκε στις 10:10 το πρωί της Τετάρτης στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισό, λίγο πριν από το κτίριο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. 

Νεκρός αστυνομικός της ΔΙΑΣ στον Κηφισό

 
Νεκρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ σε δυστύχημα στον Κηφισό
 
Θανάσιμα τραυματίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο 32χρονος αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Δημήτριος Κατσιώνης, στον Κηφισό, στο ύψος του ΙΚΕΑ, όταν παρασύρθηκε από δύο διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα.

Οι δύο οδηγοί των οχημάτων συνελήφθησαν.

Το δυστύχημα συνέβη στις 23:40, την ώρα που ο άτυχος αστυνομικός βρισκόταν σε υπηρεσία μαζί με συναδέλφους του. 

Σκεπτικοί οι Αρχηγοί


Eιδικά ο  Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης μετά το αίτημα της Κύπρου για αποστολή φρεγάτας.