20/9/14

Πονηρός ο Γερμανός

Τον ... τσουβάλιασαν στο Α.Τ
Ο διάσημος σκηνοθέτης είχε ζητήσει και πάρει άδεια για το γύρισμα μέσα στον χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου ειδικά για την Τετάρτη έως και τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, που το μνημείο παρέμεινε κλειστό για το κοινό. Ο αρχαιοφύλακας της βάρδιας όμως, όταν είδε μια Γαλλίδα ηθοποιό γυμνή μέσα στο θέατρο ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο διάζωμα, κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί όλο το συνεργείο και να οδηγηθεί στο κρατητήριο του Ναυπλίου για προσβολή του μνημείου! 


Ο υφυπουργός Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός συγχαίρει τον αρχαιοφύλακα Στέφανο Προύντζο και την προϊσταμένη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Αργολίδας Άλκηστη Παπαδημητρίου κατά την επίσκεψη του στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου , Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014.

... Δεν το ήθελε ο ναυτικός

Την πυροβόλησε ενώ κοιμόταν – Σήμερα στον εισαγγελέα
 
Ο 65χρονος άνδρας που πυροβόλησε ενώ κοιμόταν την εν διαστάσει σύζυγό του χθες στο Γάζι.
Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, με τις αρχικές πληροφορίες να θέλουν στο σπίτι στο Τσαλικάκη να ξέσπασε καυγάς ανάμεσα στο χωρισμένο ζευγάρι.
Καθώς όμως περνούσαν οι ώρες και ξετυλιγόταν το… κουβάρι της υπόθεσης ήρθαν νέα στοιχεία στο φως που δείχνουν ότι ο 65χρονος πυροβόλησε ενώ η 53χρονη γυναίκα κοιμόταν.

Έριξε με πιστόλι στην εν διαστάσει

 
Συνελήφθη χθες (19.09.2014) το πρωί στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου, ένας 65χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 53χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, ο 65χρονος χθες το πρωί, σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Γαζίου, πυροβόλησε (εντός οικίας) την 53χρονη με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 65χρονος, ενώ μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του περιστατικού βρέθηκε και κατασχέθηκε, βολίδα διαμετρήματος 22 cal .

Πήγαιναν γυρεύοντας

 
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες (19-09-2014), δύο ημεδαποί ηλικίας 23 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατηγορίες των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και δόλιας αποδοχής παροχών.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, o ι συλληφθέντες περί τα τέλη Αυγούστου 2014, διέρρηξαν οικία 41χρονου στην περιοχή της Πολίχνης απ’ όπου αφαίρεσαν ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κοσμήματα και ένα κλειδί αυτοκινήτου, το οποίο αυτοκίνητο αφαίρεσαν έτερη ημέρα, με τη χρήση του προαναφερόμενου κλειδιού.

Απών ο λαθρέμπορος όπλων

Η δίκη του Άκη για τα TOR-M1


Οι κυπριακές αρχές σιωπούν, αναφορικά με τον φυγόδικο στην Ελλάδα για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Φουάτ Αλ Ζαγιάτ, ο οποίος δικάζεται στην Αθήνα -μη παριστάμενος- στη δίκη του  πρώην Κύπριου υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιού του Μιχάλη, η οποία από χθες (Παρασκευή) εισήλθε στο ουσιαστικό της μέρος.
O Σύρος επιχειρηματίας, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, με πορτογαλική υπηκοότητα, ο οποίος κατηγορείται ότι έδωσε τη μίζα πολλών εκατομμυρίων στον πρώην υπουργό 'Ακη Τσοχατζόπουλο για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1, κατάφερε να εξασφαλίσει κυπριακή υπηκοότητα για όλα τα μέλη της οικογένειας του επί υπουργίας του πρώην υπουργού στις κυβερνήσεις Κυπριανού και Κληρίδη, Ντίνου Μιχαηλίδη.

1η στο χορό και στο φόνο

96969696
Η συζυγοκτόνος της Εύβοιας
30
Στο εδώλιο η 34χρονη που κατηγορείται ότι «αυτοκτόνησε» τον άντρα της στην κρεβατοκάμαρά τους…
Επί εννιά μήνες θρηνούσε τον άντρα της που είχε «αυτοκτονήσει» στην κρεβατοκάμαρά τους… Τελικά αποδείχτηκε πως ήταν το δικό της χέρι που του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και πάτησε τη σκανδάλη!

Όπου φύγει φύγει ο Τροχονόμος

Κερατσίνι

Τους μπήκε μέσα ...



Έφθασε στην πόρτα του Ομπάμα

Η προεδρική οικογένεια είχε αναχωρήσει νωρίτερα για το Καμπ Ντέιβιντ

Λευκός Οίκος: Τεξανός εισβολέας έφθασε στην πόρτα των Ομπάμα
 
 Ένας άνδρας πήδηξε πάνω από το φράκτη του Λευκού Οίκου και έφτασε μέχρι τις μπροστινές θύρες του προεδρικού μεγάρου πριν συλληφθεί χθες, Παρασκευή, προκαλώντας την εκκένωση τμήματος του συγκροτήματος λίγο αφού ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε αναχωρήσει για το σαββατοκύριακο.

Ντροπή για ένστολο

 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 28χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταμήνυση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 41χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη συνεργείου, με τον οποίο ο 28χρονος Ειδικός Φρουρός διατηρούσε φιλικές σχέσεις από το 2008.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ειδικός Φρουρός τον περασμένο Αύγουστο, ζήτησε από τον 41χρονο να του επισκευάσει δωρεάν την μοτοσικλέτα του. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο Ειδικός Φρουρός απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 – 3.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι είναι χρήματα που του «όφειλε», ως αντάλλαγμα για τους πελάτες που έφερνε στο συνεργείο του.

Έκαναν βίδες τα φορτηγά


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν, στη περιοχή των Αχαρνών και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.
Συνελήφθησαν  στην περιοχή των Αχαρνών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τ.Α. Αχαρνών και τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε., δύο (2) άτομα, ένας 47χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος υπήκοος Πακιστάν. Αναζητούνται πέντε (5) επιπλέον συνεργοί τους.

19/9/14

Κλεφτοπροβατάς

 
Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της ζωοκλοπής,  σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ηρακλείου, στην οικία του 28χρονου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. ιδιοκτησίας του 28χρονου, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χρησιμοποιήθηκε, ως μέσο για την αφαίρεση δεκαπέντε (15) αιγοπροβάτων, ιδιοκτησίας 86χρονου ημεδαπού, πράξη που διαπράχθηκε χθες (14.09.2014), σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Χερσονήσου.

Άλλα ήθη ...

Το πόσταρε ο Ψηνάκης: "Τα σπάει ο υπουργός"
1329 likes
18 comments

... Λάθη που σκοτώνουν

 

Επιστολή αξιωματικού στο «Βήμα»: Λάθος υπηρεσία ανέλαβε τη φωτιά στο Π.Φάληρο
Στιγμιότυπο από το βράδυ της πυρκαγιάς στο Παλαιό Φάληρο
 
«Καμία από τις 15 περίπου φιάλες ασετυλίνης, υγραερίου και προπανίου δεν είχε εκραγεί στο εσωτερικό του καταστήματος στο Παλαιό Φάληρο όπου βρήκε τραγικό θάνατο, την περασμένη Παρασκευή, ο 32χρονος πυροσβέστης στην προσπάθειά του να διασώσει μία 44χρονη γυναίκα που έχασε επίσης τη ζωή της. Ο μαύρος καπνός που εκλυόταν προερχόταν μόνο από την καύση πλαστικών και μέσα στο κτίριο δεν είχαν αναπτυχθεί "ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες" ή επικρατούσαν τόσο ζοφερές συνθήκες που να δικαιολογούν την τραγική κατάληξη στην επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων».

Τι τσίμπησε το Δήμαρχο?

«Ασφαλιτάκια μαυροφορεμένα χτυπούσαν τον κόσμο και οι μπάτσοι κοιτούσαν»

Καταγγελίες για τα επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι
 
«Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι» κατήγγειλε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώθηκαν τραυματισμοί -μεταξύ αυτών και τριών φωτορεπόρτερ- και δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων 63 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Αρχηγέ, η Οικονομική Αστυνομία έγινε Αγορανομία?

Διαβάστε το σημερινό δελτίο περί ψητοπωλείου και θα καταλάβετε ...
 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες (18-09-2014) το πρωί, δύο (2) ημεδαποί (41χρονος και 38χρονη), διαχειριστές εταιρείας που λειτουργεί ως ψητοπωλείο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Χαλάνδρι Αττικής, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε σε λειτουργία εντός του καταστήματος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που εξέδιδε παράνομες - εικονικές αποδείξεις, οι οποίες προσομοίαζαν με τις προβλεπόμενες.

Μ' έφαγαν τα ναρκωτικά

"Οι κόρες μου γνωρίζουν πως ο πατέρας τους, αν και 53 ετών, μοιάζει να είναι 78"

Μαραντόνα: Αν δεν έμπλεκα με τα ναρκωτικά...
Για πολλούς ποδοσφαιρόφιλους, ο Μαραντόνα είναι ο απόλυτος Θεός της μπάλας. Παρόλα αυτά, ο ίδιος πιστεύει πως θα μπορούσε να έχει παίξει πολύ καλύτερη μπάλα στην καριέρα του, αν δεν είχε μπλέξει με τα ναρκωτικά. «Θα ήμουν ένα φαινόμενο, αν δεν έμπλεκα με τα ναρκωτικά», δήλωσε και συνέχισε: «Όταν πήγαινα στην Ευρώπη, ήξερα τι θα κάνω.

Άνευ αδείας ...


Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε εταιρείες συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης, διαχείρισης και επεξεργασίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap) σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησης αυτών .
Σε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο (16 και 17 Σεπτεμβρίου), οι αστυνομικοί με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, έλεγξαν συνολικά πενήντα δύο (52) επιχειρήσεις – εταιρείες εμπορίας μετάλλων, παλαιών σιδήρων και συναφών αντικειμένων.

Που το πάνε το παιδί!

Έκοβε και έραβε

Το εργαστήριο
 
 
 
Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, έξι ημεδαποί (δυο άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ηλικίας 44, 30, 39, 39, 39 και 57 ετών, καθώς και ένας 27χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία, διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του Νόμου περί σημάτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος λειτουργούσε εμπορικό κατάστημα στην πόλη της Ρόδου στο οποίο πωλούνταν συνολικά 43 τεμάχια ειδών (μπλούζες-παντελόνια), που αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνήσιων εμπορικών σημάτων γνωστής εταιρείας του εξωτερικού.

18/9/14

Πήραν προθεσμία ...

Ευελπίδων






Προθεσμία για την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε το ζεύγος Γριβέα από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη, που χειρίζεται την υπόθεση των επίμαχων χρηματοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Λίγο πριν περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου, ο συνήγορός τους Γιώργος Καψής, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι το ζευγάρι παραδόθηκε οικειοθελώς και παραιτήθηκε από την έφεση κατά της απόφασης που είχε διατάξει την έκδοσή του στην Ελλάδα. 

Κι άλλο Εισαγγελικό χαστούκι

Μετά τον Γρηγόρη Πεπόνη
Εισαγγελέας στη δίκη «Πυρήνων»: Να μη δικαστούν πάλι για το ίδιο αδίκημα
Παναγιώτης Αργυρού και Γεράσιμος Τσάκαλος κατά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα τον Νοέμβριο του 2010
 
Την ανατρεπτική του πρόταση για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς διατύπωσε σήμερα, Πέμπτη, στη δίκη που διεξάγεται στον Κορυδαλλό ο εισαγγελέας της έδρας κ. Σωτήρης Μπάγιας. Ανέφερε ότι «η παραδοχή ότι όλοι τα έκαναν όλα είναι απορριπτέα», αποδομώντας στην ουσία πολλά σημεία των τριών βουλευμάτων με τα οποία 17 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Τζόγος με πονηριά

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων, παράνομου στοιχηματισμού και φοροδιαφυγής μέσω διαδικτύου, συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι με στόχο τον εντοπισμό ιστοσελίδων, αλλά και χρηστών του διαδικτύου, που προβαίνουν σε αθέμιτη εμπορική επικοινωνία για τυχερά παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό.
Ειδικότερα, από την Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης & Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού (μέσω του διαδικτύου), της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, όπου προέκυψε ότι ιστοσελίδα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, η οποία δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα, «παρέκαμπτε» τα τεχνολογικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τη χώρα μας για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Άλλοι 2 για το φόνο

Στον τόπο του εγκλήματος
Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν  στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 31 ετών, με εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Αλεξανδρούπολης, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, απλή συνέργεια σε ληστεία και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, που επιδιώκει τη διάπραξη των κακουργημάτων της ανθρωποκτονίας και της ληστείας.

Απάτη μαμούθ μέσω Γερμανίας

Ο Ταξίαρχος Μάνος Σφακιανάκης
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος οχτώ (8) ατόμων – πέντε (5) ημεδαπών και τριών (3) αλλοδαπών – για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής επιχειρηματία, Προέδρου, Διευθύνουσας Συμβούλου και νομίμου εκπροσώπου εταιρείας κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων, σε περιοχή της  Βορείου Ελλάδας, για «βιομηχανική κατασκοπεία» σε βάρος της εταιρείας της.
Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ανωτέρω οχτώ άτομα αντέγραψαν σε εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, σχέδια εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, τα οποία αποτελούν μοναδικές δημιουργίες της εταιρίας (πατέντες) και τα κατασκεύαζαν στη Γερμανία.

74χρονη με 42 χρόνια καταδίκη

 
Συνελήφθη , στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, μεσημβρινές ώρες χθες (17-09-2014), σε χωριό του Νομού Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 74χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης και Βίαιης Προσαγωγής, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

Ο κλειδαράς άπλωσε χέρι

 
Στα ίχνη 47χρονου ημεδαπού , που παρίστανε τον κλειθροποιό και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από οικία πελάτη του, οδήγησαν πολυήμερες έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και στέρηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Νέο σκάνδαλο με υποκλοπές

 

«Βάση» τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στη Γλυφάδα
H NSA και η βρετανική GCHQ έσπαzαν τους προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας ανυποψίαστων χρηστών του Διαδικτύου
 
Ενα γραφείο-«βάση» παράνομων επικοινωνιών και παρακολουθήσεων αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας στην Αθήνα φαίνεται να εντοπίστηκε το τελευταίο πενθήμερο στη Γλυφάδα ύστερα από έρευνες των δικαστικών αρχών. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες  το γραφείο αυτό ανακαλύφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πολύμηνες έρευνες του 3ου ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε σειρά πληροφοριών που είχαν τεθεί υπόψη και της ΕΥΠ το 2009. Τότε ωστόσο δεν είχε υπάρξει περαιτέρω συνέχεια για την αξιοποίηση των πληροφοριών.

Υποκλοπές και πληροφορίες
Ο κ. Φούκας έχει αναλάβει την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών στα τηλέφωνα 104 πολιτικών, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών την περίοδο 2004-2005. Ηδη έχει κληθεί να καταθέσει για αυτή την υπόθεση ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα, ο οποίος φέρεται να είχε οργανώσει το δίκτυο των 14 τηλεφώνων-«σκιών».
Ο πράκτορας αυτός είχε συμμετάσχει σε διάφορες επιχειρήσεις της CIA στην Αθήνα και μάλιστα είχε συνεργασθεί και με κλιμάκια της ΕΥΠ σε έρευνες για την εγχώρια και διεθνή τρομοκρατία, για το οπλοστάσιο που είχε εντοπισθεί στην πρεσβεία του Ιράκ στην ελληνική πρωτεύουσα και για άλλες. Ενώ όμως είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις του ιδίου ότι θα ερχόταν αμέσως στη χώρα μας -πλέον διαμένει μονίμως στις ΗΠΑ - για να «δώσει εξηγήσεις», μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανισθεί.
Παράλληλα o ίδιος δικαστικός λειτουργός έχει αναλάβει και τη διερεύνηση παράνομης δραστηριότητας και κατασκοπείας στελεχών ξένων πρεσβειών και ιδιωτών στην Ελλάδα  «Δίκτυο Σνόουντεν».
Φέρεται λοιπόν να επαναδιερεύνησε πληροφορίες που είχαν τεθεί υπόψη της ΕΥΠ και προ πενταετίας για παρουσία και κινήσεις ξένων πρακτόρων οι οποίες σχετίζονταν με παράνομες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην περιοχή της Γλυφάδας. Εκείνες οι πληροφορίες είχαν θεωρηθεί αξιόπιστες αφού προέρχονταν από την ίδια «πηγή» που είχε αναφερθεί και σε έναν σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης από οργάνωση «αντάρτικου πόλης», πληροφορία η οποία φέρεται να επαληθεύθηκε σε μεγάλο τμήμα της. Η επίθεση αυτή αφορούσε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε τραπεζικό στόχο.

Πώς το εντόπισαν
Δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονταν σε έναν «αξιόπιστο πληροφοριοδότη που είχε πρόσβαση κυρίως σε δεδομένα μυστικών υπηρεσιών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ». Ο ιδιώτης αυτός είχε υποδείξει στους υπευθύνους της ΕΥΠ να παρακολουθήσουν τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών σε συγκεκριμένα σημεία στα νότια προάστια.
Ομως τότε η ΕΥΠ δεν μπόρεσε να εντοπίσει τη «βάση» των ξένων πρακτόρων παρότι υπήρξαν ενδείξεις για πυκνή παρουσία τους γύρω από συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτό έγινε εφικτό τις τελευταίες ημέρες ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του δικαστικού λειτουργού με τη βοήθεια και διωκτικών υπηρεσιών. Οπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, για τον εντοπισμό του διαμερίσματος χρησιμοποιήθηκαν και σύγχρονα τεχνικά μέσα με στόχο τον εντοπισμό στίγματος κινητών και άλλα. Επιπλέον φέρεται να ζητήθηκε η συνδρομή στελεχών των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και του προαναφερόμενου σημαντικού πληροφοριοδότη που είχε «αδρανοποιηθεί» τα τελευταία χρόνια.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για τα ευρήματα στο διαμέρισμα στη Γλυφάδα.
Ανώτατοι δικαστικοί μιλούν για μια σοβαρή εξέλιξη και μία ανακάλυψη που αναδεικνύει την ασυδοσία ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φούκας ερευνά και άλλες παραμέτρους υποθέσεων κατασκοπείας στη χώρα μας και ανεξέλεγκτης δράσης υπηρεσιών άλλων χωρών που προέρχονται από αλληλουχία ερευνών σε ιδιώτες αλλά και με την επεξεργασία παλιότερων φακέλων της ΕΥΠ.

Σε κελί του Μεταγωγών το ζεύγος Γριβέα


Στον εισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για υποθέσεις Εκδόσεων μετήχθη το ζεύγος Γριβέα που βρίσκεται από την Τετάρτη και στα χέρια των ελληνικών αρχών.
Αφού εκτελέστηκαν τα εντάλματα που εκρεμούσαν σε βάρος τους οι σύζυγοι οδηγήθηκαν στον ανακριτική διαφθοράς κ. Γιώργο Ανδρεάδη που χειρίζεται την υπόθεση των επίμαχων χρηματοδοτήσεων.

Ποτό με εκχύλισμα κάνναβης για την παρέα του Αρχιφύλακα

Τα Ναρκωτικά
 
Συνελήφθησαν προχθές (16-09-2014) ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και χθες (17-09-2014) έξι ημεδαποί, από 20 έως 28 ετών, μεταξύ των οποίων και ένας 25χρονος Αρχιφύλακας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, προχθές, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενήργησαν συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 30χρονο Αλβανό υπήκοο, κατά την αποβίβασή του από αμαξοστοιχία του δρομολογίου Κομοτηνής-Αθήνας.

Στα 21 του με βαριά απόφαση

Εξιχνιάστηκαν κατόπιν συστηματικής έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και πέντε (5) αποπειρών κλοπών σε οικίες, καθώς και μίας (1) περίπτωσης κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.
Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 39 και 21 ετών, καθώς και ενός ακόμη άγνωστου ατόμου, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών προέκυψε ότι τα ανωτέρω τρία άτομα, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου τρέχοντος έτους είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, η οποία ενέχεται σε διαρρήξεις και κλοπές κυρίως οικιών.

Αρπαγή βρέφους και από Ισραηλινό Αθίγγανο

Μέσα από το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Πατρών
Συνελήφθησαν στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί, άνδρας και γυναίκα, ΡΟΜΑ, ηλικίας 25 και 22 ετών, και ένας 67χρονος Ρομά, υπήκοος Ισραήλ σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα το πρωί, οι τρείς δράστες από κοινού μετέβησαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου και αφαίρεσαν από την παιδιατρική κλινική ,το ενός έτους βρέφος του 25χρονου και της 22χρονης.

Είχε και χασισοξαπλώστρα

 
Αμαλιάδα

Είχε πυκνή βλάστηση

 
 Αμαλιάδα



 Συνελήφθη στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 52 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα στην Αμαλιάδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 52χρονου στην Αμαλιάδα, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φυτό κάνναβης ύψους 168 εκατοστών και 50 γραμμάρια κάνναβης.

Τα κέρδη του Σομαλού στην Αθήνα

Ντοκουμέντο

Έβγαζαν και ταυτότητες

Ντοκουμέντο

Με στιλ η Αστυνόμος

Η περιποίηση είναι που μετράει
 

Άρχισαν τα μαθήματα

Βέροια
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΧΟΛΗΣ
ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ
152
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
158
ΣΥΝΟΛΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ
310
Οι μετεκπαιδεύσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους, το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο. 

Η έναρξη λειτουργίας της Α’ Εκπαιδευτικής Σειράς του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών (Τ.Ε.Μ.Ε.Σ.), πραγματοποιήθηκε σε Αττική και Βέροια με τη συμμετοχή, συνολικά, (101) Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, την 15-09-2014, στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στους Θρακομακεδόνες Αττικής, ξεκίνησε η λειτουργία της Α’ Εκπαιδευτικής Σειράς του Τ.Ε.Μ.Ε.Σ. για το εκπαιδευτικό έτος 2014-2015, με τη συμμετοχή (61) Αξιωματικών.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η έναρξη λειτουργίας της Α΄ Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιμόρφωσης Αστυνομικών Διευθυντών, με τη συμμετοχή (27) Αστυνομικών Διευθυντών.

... Έμπαινε Βούλγαρε

Το ΙΧ του
 
Συνελήφθη  στο βόρειο κόμβο Ορεστιάδας της Εθνικής Οδού Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας , 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

17/9/14

Τα "3" αδέλφια του Γαλατά

 
Σπίτι χασισότοπος για τους ταμπουρωμένους
Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Συνελήφθησαν, σήμερα (17-9-2014) το μεσημέρι, στο Γαλατά Ναυπακτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 41 έως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης, από κοινού, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.
Ειδικότερα, χθες (16-9-2014) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για καλλιέργεια ναρκωτικών από τους παραπάνω συλληφθέντες, μετέβησαν στην οικία τους, στο Γαλατά Ναυπακτίας, για να διενεργήσουν σχετική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού
Κατά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, οι τρείς δράστες, από κοινού, τους αρνήθηκαν την είσοδο στην οικία, ενώ ένας από αυτούς απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει, με μαχαίρι.