16/8/14

Μελαψός εκβιασμός σε πανηγύρια

 
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εκβίαζαν μικροπωλητές υπαίθριων αγορών (θρησκευτικά πανηγύρια, παραδοσιακά παζάρια κ.λπ.), σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τους οποίους εισέπρατταν διαφορά χρηματικά ποσά για παροχή «προστασίας».
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν (5) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 24 έως 63 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμα (4) συνεργοί τους. Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», παράβαση του νόμου περί όπλων, ξέπλυμα χρήματος, αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Έκλεψε 10 τόνους ξύλα ο Αλβανός

Συνελήφθη, σήμερα (16-08-2014) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 27-7 έως 16-08-2014, έκλεψε σταδιακά δέκα (10) τόνους ξυλείας από επιχείρηση εμπορίας ξυλείας στα Ιωάννινα.

Μετά τα ατυχήματα θυμήθηκαν τα ναρκωτικά

Μύκονος: δόσεις κόκας και MDMA
Συνελήφθησαν  στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, δυο υπήκοοι Ιταλίας ηλικίας 25 και 27 ετών κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό την διακίνηση, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και κλοπή.
Ειδικότερα,  στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, ακινητοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και ακολούθησε έλεγχος κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή τους 8 χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, που έφεραν τον ίδιο σειριακό αριθμό.

Σκότωσε τον αδελφό του για κτηματικές διαφορές

Συνελήφθη από τις Αστυνομικές Αρχές,  (14.08.2014) το πρωί, στη Ζάκυνθο, 72χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για την ανθρωποκτονία του 79χρονου αδελφού του.
Ειδικότερα, ο δράστης  σε αγρόκτημα στην Ζάκυνθο, πυροβόλησε, για μεταξύ τους διαφορές, με πιστόλι δύο φορές το θύμα, στο στήθος και στην κοιλιά, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Δεν έβαλε μυαλό

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, μια υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε, την 5-8-2014, μέσω διαδικτύου σε βάρος 29χρονου ημεδαπού.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, ο 47χρονος κατάφερε να εξαπατήσει τον 29χρονο, πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ως προκαταβολή για αγορά δίκυκλης μοτοσικλέτας, την οποία διέθετε προς πώληση μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.

Για χρήση και καταδίκη

 
Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από τις Διευθύνσεις Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και της Γ.Α.Δ.Θ. πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων:

Όσο υπάρχουν κορόιδα

Βαθύ Σάμου
 
Συνελήφθησαν στη Σάμο  μετά από μεθοδευμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 34 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία και άσκηση παράνομης εμπορικής δραστηριότητας.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 34χρονο να κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα σε κεντρική οδό στο Βαθύ της Σάμου και σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του, -35- κινητά τηλέφωνα πολύ γνωστής εταιρείας του εξωτερικού, σε χάρτινες συσκευασίες μαζί με τα σχετικά «αξεσουάρ» τους (φορτιστή, καλώδιο συνδέσεως με υπολογιστή, ακουστικά κ.λπ.), τα οποία, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν γνήσια, κατασχέθηκαν.

15/8/14

Νέκρωσε η Καρυά

590_866fb75bb3f8ec5a558963644103625b

leykada1
Νεκροί ανασύρθηκαν τρεις άνδρες από αποστακτήριο κρασιού στην Καρυά Λευκάδας μετά από προσπάθεια ξεκαλουπώματος μιας δεξαμενής οίνου.

Η υποψία απάτης έφερε την τραγωδία

Δεν άργησε να πέσει φως στο άγριο φονικό που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη ανήμερα της Παναγίας, όταν ένας διερχόμενος οδηγός βρήκε ένα ζευγάρι νεκρό δίπλα σε σταματημένο αυτοκίνητο, στην Εγνατία οδό, 1,5 χιλιόμετρο μετά το ρεύμα εξόδου προς Ξυλούπολη, στην περιοχή του Λαχανά.

Οι χρυσοθήρες

Τα κατασχεμένα
 
 
 
Συνελήφθησαν σε περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 42 και 32 ετών, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποίησαν  νομότυπες έρευνες στις οικίες του 42χρονου και του 32χρονου, στο Αφράτι και στο Βασιλικό Ευβοίας αντίστοιχα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τον έπιασαν στο Γαλατά

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθη, στο Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 21 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη οπλοκατοχή, κλοπή, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που προέκυψαν από την έρευνα των αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 21χρονου, στο Γαλατά, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Από νωρίς στο ... κάπνισμα

 
Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν σε περιοχές της Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας, από (13-08-2014) αργά το απόγευμα έως και  (14-08-2014) πρώτες πρωινές ώρες, συνολικά οκτώ (8) άτομα .
Πρόκειται για ημεδαπούς (επτά άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 17 έως και 32 ετών , οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στα διόδια Τραγάνας, αστυνομικοί της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας διενήργησαν έλεγχο σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι πέντε από τους κατηγορούμενους (22χρονος, 27χρονος, 20χρονος, 17χρονος και 20χρονος).

Γεννημένοι για την απάτη

Χανιά
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, τριμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν συστηματικά ηλικιωμένα άτομα, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 25 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός 32 ετών.
Πιο αναλυτικά, οι δυο παραπάνω συλληφθέντες εντοπίστηκαν στην πόλη των Χανίων, να επιβαίνουν σε όχημα. Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών ανέπτυξαν ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα και επιχείρησαν να διαφύγουν κινούμενοι πεζοί, πλην όμως εγκλωβίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Του έφαγαν 8 τόνους τυριά

Στη διαδρομή Νάξος-Ρουμανία
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, περίπτωση απάτης και κλοπής κατά συναυτουργία μεγάλης ποσότητας τυροκομικών προϊόντων, που θα κατέληγε σε εταιρεία άλλης χώρας.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα περί τα τέλη Ιουλίου 2014, από τυροκομική μονάδα στην Νάξο φορτώθηκε εμπόρευμα τυροκομικών προϊόντων συνολικού βάρους (8) τόνων και (208,430) κιλών αξίας 64.000 ευρώ περίπου, που προορίζονταν για ξένη εταιρεία με έδρα τη Ρουμανία, ενώ η μεταφορά θα πραγματοποιούταν με φορτηγό της προαναφερόμενης εταιρείας και αλλοδαπό οδηγό.

Κονόμαγαν από την ηρωίνη

Καλλιθέα: Τα κατασχεμένα
 
Βραδινές ώρες συνελήφθησαν στην Καλλιθέα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 59 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων. Συνελήφθησαν ακόμα τρία (3) άτομα, χρήστες ναρκωτικών ουσιών.

14/8/14

3 νεκροί σε αποστακτήριο

Τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους στην Καρυά της Λευκάδας από δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις μέσα σε δεξαμενή.

Η τραγωδία έλαβε χώρα όταν ο ένας άνδρας έχασε τις αισθήσεις του σε μια νέα δεξαμενή αποστακτήριου και οι άλλοι δύο πήγαν, ο ένας μετά τον άλλο, να βοηθήσουν.

Περίοικοι, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια -περίπου στις 2:30 το μεσημέρι- κλήθηκε η πυροσβεστική.

Έπεσαν στην παγίδα

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου: Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
 
Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν χθες (13.08.2014) το βράδυ στο Ηράκλειο, 44χρονος ημεδαπός και 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και αρχικά συνελήφθη ο 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας κατά το χρόνο που παραλάμβανε, από υπαίθριο χώρο, ο οποίος χρησιμοποιούταν για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα), αυτοσχέδια συσκευασία, στο εσωτερικό της οποίας, υπήρχαν επτά μικρότερες συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά, οχτακόσια ογδόντα οχτώ (888) γραμμάρια ηρωίνης.

Τα φύτεψε μόνος του ο 17χρονος?

Κατασχέθηκαν 54 δενδρύλλια
 
Συνελήφθη  από αστυνομικούς του Τ.Α. Αρτέμιδας, ένας 17χρονος ημεδαπός, ο οποίος καλλιεργούσε σε αγροτική έκταση στη περιοχή Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα και εντός ρεματιάς, πλησίον της οικίας του δενδρύλλια κάνναβης .

Ληστές ... μπουμπουκάκια

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(επ.) RRAPAJ (ον.) HECTOR του NASOURI και της ETLEVA , που γεννήθηκε το 1991 στην Αλβανία.



 
 
(επ.) RRAPAJ (ον.) PARIS του NASOURI και της ETLEVA , που γεννήθηκε το 1988 στην Αλβανία
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι συνελήφθησαν την 6-8-2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και κατηγορούνται ότι δύο ημέρες νωρίτερα (4-8-2014) είχαν διαπράξει ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 59χρονης

Ο υπαλληλάκος ήθελε τη μίζα του

Συνελήφθη, σήμερα (14-8-2014) το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που διοικεί ο Παναγιώτης Στάθης  [φωτο] 51χρονος υπάλληλος του Δήμου Μεσολογγίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 51χρονος απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των (500) ευρώ, προκειμένου, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, να περαιώσει εκκρεμή υπόθεση που αφορούσε σε δημόσιο έργο και συγκεκριμένα να εκδώσει βεβαίωση περαίωσης, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του έργου.

Με γλάστρες στην αυλή του

 
 
Εδώ Πολύγυρος ...
 


 
Συνελήφθησαν  βράδυ στη Χαλκιδική, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 29 και 23 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στη Χαλκιδική, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Η μάνα άφησε την κόρη μόνη της

Συνελήφθη χθες (13-08-2014) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, 23χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της έκθεσης.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η 23χρονη εγκατέλειψε προχθές (12-08-2014) το μεσημέρι στην πόλη του Βόλου την ανήλικη κόρη της, ηλικίας 9 ετών, εκθέτοντάς την και καθιστώντας την κατ’ αυτόν τον τρόπο αβοήθητη.
Το ανήλικο κορίτσι βρέθηκε περιπλανώμενο στο κέντρο της πόλης, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (13-08-2014), από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, ενώ μετά από εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, όπου και φιλοξενείται.

Δικηγόροι απατεώνες των 10 εκατ. €

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης [φωτο] σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος δύο ημεδαπών δικηγόρων, ηλικίας 31 και 32 ετών, αντίστοιχα, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.
Ειδικότερα, ο 31χρονος δικηγόρος, ισχυριζόμενος ότι διαθέτει γνωριμίες σε μεγάλο ελληνικό τραπεζικό Όμιλο, κατέπεισε ιδιοκτήτη εταιρίας ψυκτικών μηχανημάτων, ότι θα μεσολαβούσε για να υπογράψει με τον Όμιλο σύμβαση ανάθεσης συντήρησης, ύψους 10.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, ο 31χρονος σύστησε - παρουσίασε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, τον 32χρονο συνεργό του δικηγόρο, ως υψηλά ιστάμενο στέλεχος του Ομίλου.

Άρπαξε 220.000 € από τον χωρισμένο

 
Τα έκρυβε  στη σοφίτα ο πρώην άνδρας της και η 47χρονη τα έβαλε σε αλουμινόχαρτο
 
Τα Ντοκουμέντα
 
 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, υπόθεση υφαίρεσης 220.000 ευρώ.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 47χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για τοα αδίκημα της υφαίρεσης.
Συγκεκριμένα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 25-05-2014, η δράστιδα εκμεταλλευόμενη την απουσία του 60χρονου συζύγου της, από την οικία τους στην περιοχή της Λητής, αφαίρεσε από τον χώρο της σοφίτας το χρηματικό ποσό των 220.000 ευρώ, που ήταν κρυμμένο σε αυτοσχέδια κρύπτη.

... Άσσος ο Αλβανός

 
Ο Αλβανός με τα ... τροχόσπιτα εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 12 Ιουλίου από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας. Σε βάρος  εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία, καθώς και πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Ειδικότερα, σε βάρος του 35χρονου σεσημασμένου συλληφθέντα εκκρεμεί:

Αιματηρός τσακωμός για την εμποροπανήγυρη

Συνελήφθη, χθες (13.08.2014) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.
Ειδικότερα, χθες (13-08-2014) τα ξημερώματα στη Σκουληκαριά Άρτας, ο συλληφθείς, κατά τη διάρκεια τοπικής εμποροπανήγυρης, αφού διαπληκτίστηκε με μικροπωλητές Ρομά, πυροβόλησε με πιστόλι την 22χρονη ημεδαπή Ρομά, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα.

Μέχρι και τροχόσπιτα έκλεβε

 
Εξιχνιάσθηκαν , κατόπιν συστηματικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις διαρρήξεων μονοκατοικιών και τροχόσπιτων, σε ανατολική Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής».
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί περί τα μέσα Ιουλίου 2014, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία, καθώς και πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για διάφορα ποινικά αδικήματα.
Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τα έτη 2008, 2009, 2012 και 2014, εισήλθε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, σε 13 μονοκατοικίες και 2 τροχόσπιτα στις περιοχές Επανομής, Αγίας Τριάδας, Ν. Μηχανιώνας και Καλλικράτειας,

Τις τραβούσε τις αλυσίδες

 
Εξιχνιάστηκαν , έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, δύο περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση κλοπής, που έλαβαν χώρα σε βάρος ανυποψίαστων γυναικών, στην περιοχή Άνω Πόλης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για Ληστείες και Κλοπή.
Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 37χρονος άντρας, κατά τους μήνες Μάιο και Ιούλιο 2014, δρώντας στην προαναφερόμενη περιοχή, προέβη στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες:

Την έφερναν από τη Βουλγαρία για να την εκδίδουν

Σε καθημερινή βάση
 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, περίπτωση σωματεμπορίας και βιασμού σε βάρος 27χρονης αλλοδαπής, από δύο ομοεθνείς της.
Συνελήφθη για την υπόθεση, πρωινές ώρες της 13-08-2014, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή κέντρου πόλης, 34χρονος αλλοδαπός, ενώ αναζητείται 36χρονος συνεργός του.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σωματεμπορίας και του Βιασμού.

Χώρεσαν "12' στο Μercedes

 
To κατασχεμένο ΙΧ
 
Συνελήφθη χθες (12-8-2014) το απόγευμα, στον οικισμό Αρδανίου Έβρου, απ ό αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Έβρου , 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και δύο (2) υπήκοοι Συρίας.

Με το τσαντάκι στο τραπέζι ...

Κώστας Κίτσιος: Ο αμφίβιος αστυνομικός της ΑΔ Ιωαννίνων
Ετοιμοπόλεμος ο πρόεδρος των Ιωαννίνων που υπήρξε ο ένας και μοναδικός χειριστής του ερπυστριοφόρου αμφίβιου οχήματος της Ηπειρωτικής αστυνομίας που χτένιζε  λίμνες και χιονισμένα βουνά


"Με αφορμή την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα την εκπαίδευση στις αστυνομικές σχολές στην πόλη της Κομοτηνής στις 4 Αυγούστου 2014, θέλω να συγχαρώ την Ε.Α.Υ. Ροδόπης  για την άρτια ,ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη διοργάνωση.