9/8/14

Πάκο τα λαθραία

Τα Ντοκουμέντα
 
Στην κατάσχεση 8.990.000 λαθραίων τσιγάρων και τη σύλληψη των δύο (02) υπευθύνων,προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Θεσσαλονίκης, στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη του Β' Τελωνείου Θεσσαλονίκης.

Το 'σπασε το κοντάρι



Ο συνεργός του Μαζιώτη ξαναχτύπησε

 

Ληστεία σε τράπεζα της Σαρωνίδας από τον συνεργό του Νίκου Μαζιώτη
Ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη που κατηγορείται για ένοπλες ληστείες, όπως σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας από όπου και το στιγμιότυπο από τις κάμερες ασφαλείας, είναι κατά την ΕΛ.ΑΣ. εκείνος που λήστεψε τράπεζα και στη Σαρωνίδα το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Αυγούστου
 
Σε σύντομη «ομηρία» του διευθυντή της τράπεζας και σε παρ' ολίγον τετ-α-τετ των ενόπλων με τους αστυνομικούς εξελίχθηκε η ληστεία με «άρωμα τρομοκρατίας» το μεσημέρι της Παρασκευής σε υποκατάστημα τράπεζας στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Κεφαλληνίας στη Σαρωνίδα.

Κόρη χωρίς μάνα

 

Ψάχνει να βρει την μητέρα της στο facebook
Τιτάνια μάχη προκειμένου να μπορέσει να βρει και να σφίξει στην αγκαλιά της τον άνθρωπο που την έφερε στη ζωή, τη βιολογική της μητέρα, δίνει σχεδόν όλη της τη ζωή μια γυναίκα η όποια γεννήθηκε στην Κρήτη, αλλά
ζει στην Ολλανδία.

... Βαριά γιορτή στο Α.Τ Λούρου

Εξιχνιάστηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου Πρέβεζας, υπόθεση ληστείας σε βάρος 22χρονου υπηκόου Πακιστάν, που είχε γίνει τα ξημερώματα της 28-07-2014 στη Στεφάνη Πρέβεζας.
Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 31χρονος ομοεθνής του, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία και οπλοχρησία.

Τα 'χε αρπάξει απ' τα δάνεια

 
 
Συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες χθες σε περιοχή της Χαλκιδικής, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δεκαπέντε (15) ετών.
Η καταδικαστική απόφαση αφορά στα αδικήματα της «απάτης» και της «πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση», πράξεις που τελέσθηκαν το έτος 2006.

Με 19αρα συνεργό

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν  ξημερώματα στην περιοχή του Χαλανδρίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερα (4) άτομα, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας 19 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να αφαιρέσουν εξαρτήματα από μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού στην περιοχή, αλλά έγιναν αντιληπτοί και ακινητοποιήθηκαν.

8/8/14

Επιστολή της Πόλας Ρούπα

roupa
Με επιστολή σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά από τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη η καταζητούμενη σύντροφός του, Πόλα Ρούπα. Το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» δηλώνει ότι δεν παραδίδεται και απειλεί ότι θα συνεχίσει την ένοπλη δράση.
Διαβάστε την σχετική επιστολή της Πόλας Ρούπα:

Το κτήνος που έδερνε γεροντάκια

Έξω από τράπεζες

 

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 42χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Νιγηρίας, ο οποίος συνελήφθη την 01.08.2014 από αστυνομικούς του Τ.Α. Κυψέλης και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

(επ.) ONAGHISE (ον.) WILSON του ONAGHISE και της MARY, που γεννήθηκε το 1972 στη Νιγηρία.

Έκλεψε ΙΧ με αγοράκι

 




Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε το 5χρονο αγόρι, όταν άγνωστος άνδρας έκλεψε το σταθμευμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο ανήλικος.

Φύτρωσαν μόνα τους;

Τα Ντοκουμέντα
 

 
 
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, φυτεία αποτελούμενη από -170- δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε χθες (7.8.2014) το απόγευμα, επιχείρηση και έρευνα σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Έπιασαν για φοροδιαφθγή τον mr Cavo Paradiso



 

Ήταν ξημερώματα Παρασκευής όταν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Απόστολος Αλαμάνας  στο πλαίσιο εκτεταμένων ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής πέρασαν την πόρτα ενός από τα ποιο γνωστά στέκια της Μυκόνου, του Cavo Paradiso.

Μετά από έλεγχο διαπίστωσαν ότι το νυχτερινό κέντρο δεν είχε εκδόσει 449 αποδείξεις η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 11.225 ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο έλεγχος στις αποδείξεις αφορούσε το ίδιο βράδυ.

Εμφύλιος στην ΕΥΠ

 

Άλλαξε απόφαση ο Β. Κικίλιας για την αξιολόγηση
Νέος «εμφύλιος» στην ΕΥΠ για την αξιολόγηση των πρακτόρων της
 
Σε ενδοκυβερνητική «σύγκρουση» αλλά και εσωτερικό πόλεμο στη λεωφόρο Κατεχάκη φαίνεται να καταλήγει η υπόθεση εξαίρεσης ή μη των 1.300 υπαλλήλων της ΕΥΠ από το σύστημα αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα. Με αιφνιδιαστική κίνησή του το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλης Κικίλιας ζήτησε να αφαιρεθεί από την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή η εξαίρεση από την αξιολόγηση των στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, την οποία φαίνεται να είχε ζητήσει λίγες ημέρες νωρίτερα. Μια απόφαση που φέρεται να προκαλεί τη δυσφορία στελεχών του ΠαΣοΚ που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στις μυστικές υπηρεσίες.

Έκανε και τον ζόρικο ο Αλβανός κοκάκιας

Ρόδος: Τα Ντοκουμέντα
 
Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τετραμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κοκαΐνης), στο νησί της Ρόδου.
Πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα στο όποιο συμμετείχαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 28, 26 και 22 ετών, συγγενείς μεταξύ τους και ένας ημεδαπός ηλικίας 37 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά στα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της παράνομης διαμονής στη χώρα, της αντίστασης και της οπλοκατοχής.

Στη Φιλοθέη με 34 φυτά

Άρτα λέω ...
 
Εντοπίσθηκε  στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, φυτεία με (34) δενδρύλλια κάνναβης και ταυτοποιήθηκε ως καλλιεργητής ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Με περιδέραια κ.α πολλά ...

Τα Ντοκουμέντα
 
Υπόθεση του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
 
 
Συνελήφθη χθες (7-8-2014), το πρωί, στην Ελευσίνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 57χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 47χρονος, στο Σταθμό Διοδίων της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. στην Ελευσίνα.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Βρήκε και το μπελά του

Με πυροβολισμούς αντέδρασε ο ιδιοκτήτης σπιτιού στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, όταν αντιλήφθηκε πως δύο νεαροί Αλβανοί βρίσκονταν μέσα για να κλέψουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από σκάγια στην ωμοπλάτη, ο ένας από τους δύο διαρρήκτες.

 Ήταν 6 το απόγευμα, όταν η οικογένεια επέστρεφε στο σπίτι και ήρθε αντιμέτωπη με τους δύο κακοποιούς. Ο 60χρονος ιδιοκτήτης άρπαξε το όπλο, μία κυνηγητική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό. Οι δύο δράστες, κατάφεραν προς στιγμή να διαφύγουν, παίρνοντας μαζί τους χρυσαφικά, 700 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, μια φωτογραφική μηχανή, τραπεζικά βιβλιάρια και προσωπικά έγγραφα. 

H παραγωγή του 43χρονου


 
Τον συνέλαβε το Τ.Α Πολύγυρου Χαλκιδικής
 
 
 

... Μυρωδάτες ντομάτες

Σε πολύ λίγο μόνο στο Crimes on air: Όλες οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες!

Ταρατσάτο ...

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, οι στοχευμένοι έλεγχοι, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας και ευνομίας στους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης της Γ.Α.Δ.Θ., πραγματοποίησαν ελέγχους με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατά τη διάρκεια των οποίων:

Kαι άλλη φυτεία στο Μυλοπόταμο

Πιάστηκε ντόπιος και 2 Αλβανοί
 
Συνελήφθησαν, χθες (07.08.2014) το πρωί, στο Δήμο Μυλοποτάμου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 27 και 31 ετών, καθώς και 31χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε χθες (07.08.2014) πρωινές ώρες, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας Κρήτης, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, με την συνδρομή του Ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

... Φούλαραν με λαθρομετανάστες


Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συνόδευσαν στις 21/07/2014, την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κα Cecilia Malmström στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής, το Προαναχωρησιακό Κέντρο Αλλοδαπών και το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Αλλοδαπών στη Μόρια Λέσβου, όπου όλα ήταν ωραία και καλά. Στη Σάμο όμως έχουν άλλοι άποψη ...
Για τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στο Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής Σάμου κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών του νησιού, σε επιστολή διαμαρτυρίας της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως σημειώνεται στην επιστολή, ενώ η χωρητικότητα του Κέντρου είναι 285 άτομα, αυτή τη στιγμή αριθμεί 682  μετανάστες, αριθμό υπερδιπλάσιο της χωρητικότητάς του.

Αλλαγές στην επικοινωνία

 

Χιλιάδες κινητά τηλέφωνα, το νέο σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.
Το νέο σύστημα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. με τερματικά υπολογιστών και κινητές συσκευές τηλεφωνίας
 
«Η ΕΛ.ΑΣ. θα αποκτήσει τις επόμενες ημέρες ένα νέο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας γερμανικής εταιρείας, αξίας περίπου 600.000 ευρώ, με τη χρήση κινητών τηλεφώνων. Και αυτό προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαφές των 18.000 αστυνομικών της πρωτεύουσας που πλέον γίνονται πάλι με τους παλιούς αναλογικούς ασυρμάτους μετά την κατάργηση του ολυμπιακού συστήματος Tetra. Τα τηλέφωνα αυτά θα διαθέτουν κρυπτογραφημένο σύστημα επικοινωνίας, ενώ το σύστημα αυτό επιτρέπει τις ομαδικές και ατομικές κλήσεις αλλά και την ανταλλαγή δεδομένων βίντεο, φωτογραφιών κ.ά.

Νέα παραλαβή

 
 
 
 

 
Την Επισκευαστική Βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα επισκέφθηκε σήμερα οΥπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τον κ. Βαρβιτσιώτη συνόδευαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Β΄ Υπαρχηγός, Αντιναύαρχος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Βασίλειος Σιέττος, καθώς και ανώτατοι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.
 

Σε φόρμα ο παπάς

Έκαναν καλοκαιρινό το πανεπιστήμιο

Τα Κατασχεμένα

 
Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπής, που έλαβαν χώρα κατά τα δύο τελευταία χρόνια, σε βάρος ιδιωτικού κολλεγίου-πανεπιστημίου.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2012 – Απριλίου 2014, ο 48χρονος, με τη μέθοδο της αναρρίχησης και τη χρήση αντικλειδιών, εισέρχονταν, επανειλημμένα, νυχτερινές ώρες, στο κολλέγιο, καθώς και σε περιόδους που αυτό δεν λειτουργούσε.

Πάλι τα ίδια στην Πάτρα

 
Πραγματοποιήθηκε μία ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με τα εξής αποτελέσματα :
Προσήχθησαν συνολικά εξήντα έξι (66) αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.