2/8/14

Κυματίζει στα Ε/Αλβανικά σύνορα

Απέναντι από τη Βόρεια Ήπειρο
Μια μεγάλη ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων κυματίζει σε ένα ύψωμα στην άκρη του χωριού Κεραμίτσα Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Η Κεραμίτσα, από τα κεφαλοχώρια της Μουργκάνας, σε υψόμετρο 580 μέτρων έχει σήμερα 120 κατοίκους το χειμώνα που το καλοκαίρι αυξάνονται σε 200.

Η φρεγάτα έριξε άγκυρα












Κοσμηματοπώλης τα ... κονόμησε

Λαθρεμπόριο χρυσού ψάχνει το ΣΔΟΕ
Ενας 56χρονος πρώην ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στην οδό Πανδρόσου με ασαφή περαιτέρω δραστηριότητα φέρεται ότι είναι ο «μυστηριώδης» χαμηλοσυνταξιούχος που εμφανίζεται να έχει την αστρονομική αύξηση των εισοδημάτων του κατά 23,4 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, όπως είχε προκύψει από ανακοίνωση του ΣΔΟΕ πριν από μερικές εβδομάδες. Εχει μπει στο στόχαστρο των οικονομικών υπηρεσιών τους τελευταίους μήνες, αφού τα ποσά που έχει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δεν φέρεται να δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση από την επαγγελματική δραστηριότητά του αλλά και τις άλλες επίσημες οικονομικές συναλλαγές του.

Το μάλε-βράσε στην Αντιτρομοκρατική

 

ΕΛ.ΑΣ.: Αναστάτωση για το «πηγαινέλα» με το σύστημα υποκλοπών
 
Νέα αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ., με επίδραση στα κρίσιμα ζητήματα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φέρεται να προκαλεί η «αναδιάρθρωση» της… αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών.

Από τη μία πλευρά έμπειροι αξιωματικοί με πολυετή θητεία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκονται χωρίς αντικείμενο. Από την άλλη, ξαφνικά «επανέρχεται» στη συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. ο «Μεγάλος Αδελφός», δηλαδή το μεγάλο σύστημα νομίμων συνακροάσεων κινητών και σταθερών τηλεφώνων, καταγραφής του Internet κτλ.

Το σύστημα υποκλοπών με την προηγούμενη δομή της Αστυνομίας ανήκε σε όλη την ΕΛ.ΑΣ. και ήταν αρμοδιότητα της νεοσύστατης Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών. Όμως αυτό τώρα αλλάζει εκ νέου με αποτέλεσμα η πολυσυζητημένη μεγάλη «ηλεκτρονική βάση» και τράπεζα πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ. να μείνει… μισή αφού πλέον σε αυτή δεν θα εισέρχονται τα δεδομένα του συστήματος υποκλοπών αλλά και τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Κάτι που ίσως προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα σε κρίσιμες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

«Παρενέργειες» και προβληματισμοί αξιωματικών καταγράφονται λοιπόν σε ορισμένες από τις αλλαγές που προωθούνται στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο είχε υλοποιηθεί προ μερικών μηνών, όταν προϊστάμενος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήταν ο κ. Νίκος Δένδιας.

Εκείνος ο νόμος προέβλεπε τη δημιουργία νέων πυλώνων στην ΕΛ.ΑΣ. και ανάμεσα σε αυτούς εκείνου του Κλάδου Ασφαλείας στον οποίο υπαγόταν και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η οποία μέχρι τότε ήταν αυτοτελής υπηρεσία που υπαγόταν απευθείας στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ..

Επιπλέον προβλεπόταν το σύστημα υποκλοπών που μέχρι τότε χειριζόταν η Αντιτρομοκρατική και σε αυτήν προσέτρεχαν οι υπόλοιπες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να «παραδοθεί» στη νεοσύστατη Υπηρεσία Διαχείρισης Πληροφοριών.

Τότε αυτή η απόφαση είχε τη σύμφωνη γνώμη πολλών υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που μιλούσαν για μία κίνηση προς την πλευρά της πλήρους διαφάνειας στη χρήση του συστήματος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με όλες τις αστυνομίες του κόσμου. Έτσι ώστε να μην παίζει κανείς παιγνίδια με τη διανομή και τη διαχείριση πληροφοριών. Επιπλέον θα βοηθά την ΕΛ.ΑΣ. να έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες για το οργανωμένο έγκλημα και τις διασυνδέσεις των ενόπλων».

Ωστόσο οι νέες αλλαγές στον περιώνυμο Κλάδο Ασφάλειας λόγω σύγχυσης αρμοδιοτήτων οδήγησαν στην αυτονόμηση εκ νέου της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της απόφασης να «πάρει πίσω» το σύστημα υποκλοπών. Έτσι το σχέδιο για «κοινοκτημοσύνη» του συστήματος νομίμων συνακροάσεων και ανταλλαγής πληροφοριών από όλες ανεξαιρέτως τις αστυνομικές υπηρεσίες μένει «όνειρο θερινής νυκτός».

Από τις νέες αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ. ωστόσο υπάρχουν και άλλες επιπτώσεις… Έτσι βρίσκονται εκτός αντικειμένου πρώην υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής όπως ο κ. Αλκιβιάδης Τζωίτης -είχε πολυετή προϋπηρεσία εκεί με επιτυχίες στην εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα και της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς- που είχε τοποθετηθεί στον προϊστάμενο Κλάδο Ασφαλείας για να παρακολουθεί τις κινήσεις της συγκεκριμένης ειδικής υπηρεσίας.

Όμως με την αλλαγή αυτού του οργανογράμματος οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί, ανάμεσα σε αυτούς και ο κ. Τζωίτης, μένουν χωρίς αντικείμενο και ο εποπτικός ρόλος της Αντιτρομοκρατικής… αυτοκαταργείται. Με όλες αυτές τις εκκρεμότητες να συσσωρεύονται στην ΕΛ.ΑΣ., στην οποία επιχειρήθηκαν μέσα σε λίγους μήνες δύο τεράστιες αλληλοαναιρούμενες διαρθρωτικές αλλαγές…

Ανδρική υπόθεση η Τροχαία Κορίνθου

Έρχεται ο Μπάμπης Τετράδης

Η αδικία αποκαταστάθηκε. Ο Μπάμπης Τετράδης αναλαμβάνει Διοικητής στην Τροχαία Κορίνθου και αποχωρεί από το πολυσυζυτημένο Κέντρο Μεταναστών. Επιτέλους να τελειώνουν και οι Κορίνθιοι με τα ... σόγια,  τους ημετέρους και

Αμερικάνος με όπλα στην Αντίπαρο

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Συνελήφθησαν στην Αντίπαρο, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και οργανωμένης επιχείρησης, που συντόνισε το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, 35χρονος υπήκοος Η.Π.Α. και 28χρονη υπήκοος Ρωσίας, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της κατοχής οπλών και της διακίνησης ναρκωτικών.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και αρχαιολόγου της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων στην κατοικία των κατηγορούμενων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

"Μήτρες" μαϊμούδων

Tα Ντοκουμέντα
 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 55, 33, 32 και 31 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατασκευή και περαιτέρω διακίνηση απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού.
Σε βάρος των παραπάνω, καθώς και ενός (1) ακόμη 33χρονου ημεδαπού, σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων και του αθέμιτου ανταγωνισμού.
Οι συλλήψεις είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε βιοτεχνία κατασκευής απομιμητών ειδών και αξεσουάρ γνωστών οίκων του εξωτερικού, ενώ διακριβώθηκαν τα καταστήματα στα οποία διοχετεύονταν προς πώληση τα απομιμητικά προϊόντα.

1/8/14

Eδώ Ρόδος

 
 
 
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα, (01/08/2014), την Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς της εκκλησίας.
Αναλυτικότερα, νωρίς το πρωί, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά και στη συνέχεια με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη. Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα δημόσιας ασφάλειας και πυρόσβεσης της περιοχής.

Sms 850.000 Λιρών Αγγλίας

να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα
 
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μαζική διακίνηση, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σύντομου μηνύματος (sms) με απατηλό περιεχόμενο, που έχει ως σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.
Αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες, που ενημερώνονται παραπλανητικά ότι ο κάτοχος του τηλεφώνου έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 Λιρών Αγγλίας,

Ξεπουπούλαγαν την Πολ. Αεροπορία

Τα Ντοκουμέντα
 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας που διοικεί ο Παναγιώτης Στάθης, εξιχνιάστηκε η εγκληματική δράση τριμελούς σπείρας, που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες υγρών καυσίμων από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας, στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Βοιωτίας και στη συνέχεια τις διακινούσε στην εγχώρια αγορά .
Σημειώνεται ότι, η Πολεμική Αεροπορία παρείχε στην Ελληνική Αστυνομία το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό και στο πλαίσιο της στενής διυπηρεσιακής συνεργασίας επετεύχθη η εξιχνίαση της κλοπής των υγρών καυσίμων, που γινόταν εκτός χώρου ευθύνης Εγκατάστασης – Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας διακριβώθηκε η εμπλοκή τριών (3) ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν. Πρόκειται για 56χρονο ημεδαπό, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της πώλησης, διανομής και μεταφοράς καυσίμων με βυτιοφόρα οχήματα καθώς και δύο 32χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι απασχολούνταν στις επιχειρήσεις του 56χρονου.

Κι άλλος απατεών

 
45χρονος  κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου  απάτη σε βάρος του. 
Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι την 28-07-2014 άγνωστος άνδρας ισχυριζόμενος ότι είναι γραμματέας του Υπουργείου Υγείας , τον εξαπάτησε πείθοντάς τον ψευδώς διαμέσου τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι θα του προσέφερε εργασία τον επόμενο μήνα (Αύγουστο) ως οδηγό, για τη μεταφορά ιατρών από ξενοδοχεία της περιοχής προς Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία και Νοσοκομεία του Νομού Φλώρινας, έναντι ιδιαίτερα υψηλής χρηματικής αμοιβής. Ακολούθως, τον έπεισε να καταθέσει σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το ποσό των χιλίων οχτακοσίων (1.800) ευρώ ως εγγύηση για την καλή συνεργασία, πλην όμως διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Άλλοι 7 ληστές

 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, η δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών, η οποία ενέχεται στην διάπραξη ληστείας και κλοπών σε περιοχές της Εύβοιας και της Αττικής.
Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας συνολικά επτά (7) μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28, 36, 39, 26, 38, 25 και 45 ετών αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Και 2ος παιδόφιλος δάσκαλος στις Σέρρες


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη χθες (31.07.2014) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για κακουργηματικές πράξεις σε βάρος ανήλικης.
Πρόκειται για τον ΑΜΠΑΤΖΙΔΗ Κωνσταντίνο του Στυλιανού και της Μαγδαληνής, γεννηθέντα στην Κοζάνη το έτος 1965.

Παρατράγουδα στο ΑΤ δημοτικού θεάτρου

Πειραιάς: Ένα λεπτό περιπτερά ...

Στο Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά πιο εύκολα εξυπηρετήσε αν είσαι ο περιπτεράς της γειτονιάς τους, παρά συνήγορος που έχεις μεταβεί για να δεις τους πελάτες σου. Χθες το μεσημέρι μάλιστα προκλήθηκε μίνι επεισόδιο από "ανεδέστατο" αστυνομικούλη που παρατήρησε δικηγόρο επειδή ο άνθρωπος  από την πολύ ζέστη πήγε να παραμείνει για λίγο όρθιος κάτω από το κληματιστικό. Ούτε που ρώτησε ο νεαρούλης αν ο δικηγόρος έχει και βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν.Ο περιπτεράς πάντως της γειτονιάς κάθε φορά που πουλούσε αιτήσεις και χαρτόσημα έσπευδε και ο ίδιος στο μέγαρο στον 3ο όροφο για να πάρουν ... σειρά οι πελάτες του!  

Σχέδια επί χάρτου ...


Πολλά πυρά συγκεντρώνει ο κ. Παπαγιαννόπουλος για το ναυάγιο της περιβόητης αναδιάρθρωσης που στην πράξη συνοδεύτηκε από μεγάλες αδυναμίες.

Ιδού η τροπολογία Κικίλια



Η νέα [;] επανίδρυση

 

Τροπολογία Κικίλια για αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών
 
Το δικό του στίγμα θέλει να αφήσει στην Ελληνική Αστυνομία ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας επιθυμώντας, όπως φαίνεται, να κρατήσει αποστάσεις από τον προκάτοχό του κ. Νίκο Δένδια.

Έδωσαν αίμα

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη από Ιατρικό και «Γεννηματά»
 
Οι ανάγκες της χώρας μας για αίμα είναι αυξημένες, ιδιαιτέρως την καλοκαιρινή περίοδο. Έτσι, οι αρμόδιοι του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών διοργάνωσαν τη 2η Εθελοντική Αιμοδοσία των εργαζομένων του νοσοκομείου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

31/7/14

Λίρες με ουρά από κλέφτες ΙΧ

Τα Ντοκουμέντα
Υπόθεση Δυτικής Αττικής
 
 
Συνελήφθησαν στις 29-7-2014 το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών του Τ.Α. Ελευσίνας και της Ο.Π.Κ.Ε., στην περιοχή της Ελευσίνας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 24, 33 και 67 ετών, μέλη της σπείρας.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν συστήσει από το 2011 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, τα οποία στη συνέχεια είτε τα πωλούσαν με παραποιημένα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

Συμπλοκή με νεκρό

 
Πρωινές ώρες σήμερα (31-07-2014), στην περιοχή του Δενδροποτάμου, 52χρονος ομογενής και 57χρονος ημεδαπός, μετέβησαν σε οικία 60χρονου ημεδαπού, όπου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πυροβόλησαν σε βάρος του, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.
Ακολούθως, ομάδα ατόμων που αντιλήφθηκε το περιστατικό, έβαλε εξωτερικά της οικίας, κατά των δύο δραστών, τραυματίζοντάς τους.

Μάζευαν τόνους στα σύνορα

Καίριο χτύπημα στη λαθραία συγκομιδή αρωματικών φυτών, η οποία παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Ύστερα από μεγάλη, διακλαδική επιχείρηση, συνέλαβε δεκαπέντε λαθρομετανάστες οι οποίοι επί μέρες δεν είχαν αφήσει τίποτα στην περιοχή της Μουργκάνας και του Τσαμαντά.
Οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος και οργάνωσαν μία άριστη επιχείρηση με αποτέλεσμα να συλλάβουν τους δεκαπέντε Αλβανούς και να κατασχέσουν περίπου 4,5 τόνους αρωματικών φυτών, κυρίως φασκόμηλου.

Τους πρόδωσε η βλάβη

Ματαιώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Χάλκη λόγω βλάβης του πλωτού σκάφους του Λιμενικού.
Όπως είναι γνωστό ο υπουργός επισκέπτεται σήμερα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου.
Το πρωί μετέβει στη Σύμη και στη συνέχεια στην Τήλο, απ’ όπου και ξεκίνησε πριν λίγη ώρα για να μεταβεί στον τελευταίο του προορισμό την Χάλκη.

Στον Πανορμίτη ο Κικίλιας

 
 
 
 
Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο (31/07 και 01/08) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας σε Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κικίλιας θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και φορείς της Εκκλησίας.
Πρώτος σταθμός της σημερινής επίσκεψης ήταν η Σύμη, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη στο μοναστήρι "Πανορμίτης". Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Σύμης και ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα ασφάλειας του νησιού εστιάζοντας στην παράνομη μετανάστευση.