26/7/14

Τους πότιζαν νοθευμένα!

Τα Κατασχεμένα





Συνελήφθησαν, χθες (25.07.2014) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί 32χρονος υπήκοος Αλβανίας και 43χρονη υπήκοος Ρουμανίας και 59 χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας και τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών και έκνομων ενεργειών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Στο Ελληνικό ο Κικίλιας

Περιοδεία Κικίλια σε σταθμούς της Πυροσβεστικής

Το πρωί ο υπουργός  επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό στο Ελληνικό όπου συνομίλησε με τους πυροσβέστες κι άκουσε τα προβληματα τους.

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση

Απεργία στις φυλακές
 
 " Ύστερα από περίπου ενάμιση μήνα από την ημέρα που ζητήσαμε συνάντηση με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης και μετά από μία εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Άραγε η αδιαφορία που δείχνουν αφορά εμάς ή στο σύνολό τους τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές φυλακές και οι εργαζόμενοι σε αυτές; Εάν ισχύει το πρώτο είναι μικρό το κακό και υπάρχει άμεση λύση. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι ισχύει το δεύτερο.

          Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, λοιπόν υλοποιώντας τις αποφάσεις που πήρε ομοφώνα κατά το 44ο Τακτικό Συνέδριο της ξεκινάει επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες από την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.

 

Εικόνες Ντοκουμέντο



Έπεσε αεροσκάφος στη Σπάρτη

Το Ντοκουμέντο


Ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί, Λακωνίας, πριν από περίπου μια ώρα.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν  δύο νεαρά άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία νεκρά.

Eξαφάνιση

 


 
Εφιστούμε την προσοχή σας για ακόμη μία φορά στην υπόθεση του χαμένου σλάβικου αγοριού, και τις πληροφορίες που δύσκολα μέχρι τώρα μαζέψαμε για δημοσίευση, σε περίπτωση που κάποιος αναγνωρίσει το παιδί του. Οι αρχές, φιλανθρωπικές οργανώσεις για τα δικαιώματα του παιδιού, και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήδη έχουν κινητοποιηθεί για την παρούσα υπόθεση.
Στις 9 Ιουλίου 2014, μια τουρίστρια ρώσικης υπηκοότητας εν' ονόματι Νατάλια Φιλίπποβα, εντόπισε στο Ναύπλιο ένα αγόρι πιθανότατα ευρωπαϊκής καταγωγής κοιμισμένο στην αγκαλιά μιας τσιγγάνας, πιθανότατα ζητιάνας. Το μόνο που εικάζεται πως συνέβει είναι η λήψη μιας φωτογραφίας του παιδιού για λεφτά. Ο ιδιοκτήτης γειτονικού καταστήματος κάτι είπε στη τσιγγάνα και τριάντα λεπτά αργότερα αυτή είχε εξαφανιστεί. Οι έρευνες για την εύρεσή της την επόμενη μέρα ήτανε άκαρπες. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν πως τίποτα δε μπορεί να γίνει στην προκειμένη περίπτωση παρά να διώξουν τη τσιγγάνα από την τουριστική ζώνη.

O Πλουμής και τ' άλλα παιδιά

Αστέρια στα Εγκληματολογικά
 
 
Στην υπογραφή συμβάσεων προμήθειας εξοπλισμού προχώρησε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων του προγράμματος “ Prevention of and fight against Crime - ISEC ”, της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Οι συμβάσεις αφορούν την προμήθεια εξειδικευμένου εργαστηριακού εξοπλισμού για το εργαστήριο Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών Ατόμων του Τμήματος Εθνικού Αρχείου Δεδομένων Γενετικών Τύπων καθώς και για το εργαστήριο Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων.
Τα έργα αυτά, που εγκρίθηκαν ύστερα από αξιολόγηση σχετικού φακέλου πρότασης με «φορέα συντονιστή» το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) αφορούν:
  • Στο έργο με τίτλο «Ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της Συνθήκης PRUM», συνολικού προϋπολογισμού €644.779,51 με έναρξη την 6η Αυγούστου 2012 και λήξη την 5η Μαΐου 2015 (αριθμός εγκριτικής απόφασης Ref. Ares(2012)552018 από 04.05.2012) με συνδικαιούχο τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Στο έργο, με τίτλο «Αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΔΕΕ / ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστικά δεδομένα πυροβόλων όπλων», συνολικού προϋπολογισμού €332.038,80 με έναρξη την 1η Ιανουαρίου 2013 και λήξη την 31η Δεκεμβρίου 2014 (Ref. Ares (2012)1085253 από 19.09.2012) με συνδικαιούχο την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω έργων προβλέπεται η ευρεία διασύνδεση των εργαστηρίων της Δ.Ε.Ε. με αντίστοιχες υπηρεσίες και Αρχές κρατών-μελών της Ε.Ε., μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας και κοινών δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης. Παράλληλα, για την προβολή των υλοποιούμενων δράσεων και τη διάχυση των αποτελεσμάτων των έργων θα διοργανωθούν, στην Ελλάδα, διεθνή συνέδρια υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή πολιτικών και θεσμικών παραγόντων, αξιωματικών αστυνομικών υπηρεσιών και ειδικών επιστημόνων από όλη την Ευρώπη.
Στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν παρόντες:
  • Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας καθηγητής κ. Τσινισιζέλης Μιχαήλ.
  • Ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, Ταξίαρχος κ. Γκρίζης Βασίλειος.
  • Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος κ. Πλουμής Εμμανουήλ.
  • Η Διευθύντρια του εργαστηρίου Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών Ατόμων του Τμήματος Εθνικού Αρχείου Δεδομένων Γενετικών Τύπων, Ταξίαρχος κα. Μηνιάτη Πηνελόπη.
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας « SafeBlood BioAnalytica Α.Ε.» κ. Γομάτος Ηλίας.
  • Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Αναλυτικές Συσκευές Α.Ε.» κ. Μπαρτσόκας Νικόλαος.
  • Τα μέλη των ομάδων υλοποίησης των έργων «Ενίσχυση της επιχειρησιακής δυνατότητας της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή της Συνθήκης PRUM» και «Αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΔΕΕ / ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστικά δεδομένα πυροβόλων όπλων».

Αλληλοαπαγάγονται οι Πακιστανοί

 Σοφάδες Καρδίτσας
 
Άμεση ήταν η εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής 21χρονου υπηκόου Πακιστάν από την περιοχή των Τρικάλων, από τέσσερις αλλοδαπούς δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν να απαγάγουν, μαζί με τον 21χρονο, άλλον έναν ομοεθνή του 27 ετών και ζητούσαν λύτρα για να μην βλάψουν τη σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και για να απελευθερώσουν τον 21χρονο.
Συνελήφθησαν, χθες (25.07.2014) το πρωί, στους Σοφάδες Καρδίτσας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20, 43 και 37 ετών. Για την εμπλοκή του στην υπόθεση, αναζητείται ένας ακόμα αλλοδαπός υπήκοος από το Αφγανιστάν, ως συνεργός των τριών συλληφθέντων.

25/7/14

Μια ωραία παρέα

Καμίνης-Κικίλιας
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα, 25/07/2014, με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα δημοτικής αστυνόμευσης. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε επικαιροποίηση των σημείων επαφής του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω των οποίων θα επιλυθεί αποτελεσματικά και αμεσότερα τα αναφυόμενα ζητήματα συναρμοδιότητας. Επίσης, συμφωνήθηκε η επίσπευση αποπεράτωσης της χρήσης των κτηρίων, στα οποία θα στεγαστούν τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης.

Πρώην περιφερειάρχης ο πρόεδρος


Και πρύτανης πανεπιστημίου

Εν ενεργεία διορισμένος περιφερειάρχης στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ήταν ο πρόεδρος της γνωμοδοτικής επιτροπής που κουκούλωσε τον σκάνδαλο της χρηματοδότησης που διερευνά σήμερα η Οικονομική Αστυνομία.

Αρχιφύλακες έκαναν αβάντα στα δεδουλευμένα

 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες (24.07.2014), δύο αστυνομικοί (49χρονος Αρχιφύλακας και 25χρονος Αστυφύλακας), οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 36 ετών, για αδικήματα σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν.
Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι προχθές (23.07.2014), οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό όχημα, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.

Φορτωμένη η 53χρονη

Το Κατασχεμένο ΙΧ της
 
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες (24-07-2014) στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, μία 53χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για κατοχή και μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και ηρωίνης).
Αναλυτικότερα, ο έλεγχος αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ο οποίος διενεργήθηκε απογευματινές ώρες χθες σε αυτοκίνητο στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη της 53χρονης, η οποία μετέφερε πάνω από (40) κιλά κάνναβης και (13) φιξάκια ηρωίνης.

Απάτη ολκής

 
Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας [που διοικεί ο Απόστολος Αλαμάνας φωτο], ενδελεχής έρευνα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, με στόχο τη διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων σε βάρος του Δημοσίου από τον Πρόεδρο, την εισηγήτρια και (13) μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Περιφέρειας της Βόρειας Ελλάδας.
Η συγκεκριμένη Επιτροπή ασκούσε έργο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τις ενισχύσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας (Ν. 2601/1998).
Αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης έρευνας ήταν να σχηματιστεί σχετική ποινική δικογραφία, που περιλαμβάνει τα δεκαπέντε (15) πρόσωπα της Επιτροπής, ηλικίας από 55 έως 77 ετών και αφορά στα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της απιστίας σχετικής με την Υπηρεσία και της παράβασης του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου.

Έπιασαν τον Σωκράτη Καλκάνη


 O ιστορικός ιδιοκτήτης του King Geogre



 
O γνωστός Σωκράτης Καλκάνης που το 1988 πούλησε στον ανερχόμενο μεγαλοτραπεζίτη Γιώργο Κοσκωτά το ξενοδοχείο King Geogre στο Σύνταγμα, πιάστηκε ως αρχαιοκάπηλος στην έπαυλή του στο Λαγονήσι για το αγαλματίδιο της Ελληνορωμαϊκής περιόδου, πιστό αντίγραφο του γλύπτη Πραξιτέλη, αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ.
Ο 70χρονος που είναι γνωστός  συλλέκτης σπάνιων έργων πιάστηκε από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ μαζί μ’ άλλα 8 άτομα, αναμεσά τους και γνωστή αντικέζ στο Μοναστηράκι που «ξέπλενε» τα αρχαία με την … συνδρομή Αρχιφύλακα της Δίωξης Αρχαιοκαπηλιών της Ασφάλειας Αττικής.

Με ναρκωτικά η κόρη του Καψή

Τα Κατασχεμένα


Στη σύλληψη της κόρης του δημοσιογράφου Μανώλη Καψή προχώρησαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την εμπλοκή της σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Μαζί με την 22χρονη έχει συλληφθεί και ένας 21χρονος φίλος και συγκάτοικός της.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης σταμάτησαν την 22χρονη εντός του λιμένα του νησιού, προκειμένου να την υποβάλουν σε έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βρέθηκε στην κατοχή της μια πλαστική συσκευασία με κάνναβη, η οποία και κατασχέθηκε. Η κοπέλα τέθηκε υπό κράτηση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Οδοστρωτήρας ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ

Στερεά Ελλάδα: Οι στιγμές δράσης
 
 
Και να μη ξεχνάμε πως αυτές οι περιοχές μαστίζονται από γυφτοσυμμορίες
 
Η συστηματική και στοχευμένη παρουσία των αστυνομικών των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εχει ως αποτέλεσμα να καταπολεμούνται σε καθημερινή βάση παραβατικές συμπεριφορές, που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών.
Με κύριο μέλημα την άμεση αστυνομική ανταπόκριση, δόγμα της οποίας αποτελεί «Η Αστυνομία κοντά στον Πολίτη», δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, στην καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στον εντοπισμό μη νόμιμων αλλοδαπών, στην αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου, της επαιτείας, αλλά και άλλων παραβατικών συμπεριφορών.

Στον κουβά και ο τοκογλύφος

Δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 5ου Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (24-07-2014), 35χρονος ημεδαπός.

Στον κουβά ο εκβιαστής-τοκογλύφος

 
Δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 5ου Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (24-07-2014), 35χρονος ημεδαπός.

Κιλά στον Άγιο Στέφανο

Τα Ντοκουμέντα
 
Βραδινές ώρες συνελήφθη στον Άγιο Στέφανο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Στεφάνου, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίου Στεφάνου, εντόπισαν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης εστιατορίου, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, όχημα το οποίο οδηγούσε ο ανωτέρω αλλοδαπός και προχώρησαν στον έλεγχο αυτού.

Γλάστρες και δεντράκια στη Στερεά

Τα Ντοκουμέντα
 




 
 
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα προχθές (23-07-2014) σε περιοχές της Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, αλλά και χθες (24-07-2014) σε περιοχές της Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Εις υγείαν του ΕΟΤ

Προϊστάμενος της καταστροφής
 
Ολοκληρώθηκε, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Απόστολος Αλαμάνας, πολύμηνη και ενδελεχής οικονομική αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, που αφορούσε στον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας, κατά τη χρονική περίοδο 2008-2011.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με σκοπό την εξακρίβωση πρόκλησης οικονομικής ζημίας σε βάρος του Δημοσίου και την αναζήτηση τυχόν ποινικής ευθύνης, του τότε Προϊσταμένου του Γραφείου.
Αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης έρευνας ήταν να σχηματιστεί σχετική ποινική δικογραφία, σε βάρος 57χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε διατελέσει Προϊστάμενος του Γραφείου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ κατηγορείται για κακουργηματική απιστία, η συνολική ζημία της οποίας υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.

Ο 17χρονος Ρουμάνος ληστής του δρόμου

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 17χρονος, αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου και δύο ακόμα συνεργών του που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστειών κατ’ εξακολούθηση.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 37χρονος πατέρας του δράστη, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα χθες το πρωί, στην Πάτρα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού πλησίασαν μία πεζή 67χρονη, όπου με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησαν και της αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της.

24/7/14

Έφταναν τα 2,5 μέτρα

Καλαμάτα: Τα 114 χασισόδεντρα
 
 
Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε δασική περιοχή του Δήμου Μεσσήνης, αποτελούμενη από -114- δενδρύλλια κάνναβης.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, χθες (23.7.2014) το βράδυ, ένας (1) 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Το ... λουλούδι η Γεωργιανή

MACHAIDZE (ον) Tamar του Ciorpos ή Giorgi , που γεννήθηκε το 1970 στη Γεωργία
 
 
Συνελήφθη στις 13.07.2014 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, στην περιοχή του Κολωνού, 44χρονη αλλοδαπή υπήκοος Γεωργίας, για κλοπές από οικίες ηλικιωμένων, στις οποίες εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, προκύπτει ότι έχει διαπράξει δύο (2) κλοπές χρηματικών ποσών αλλά και κοσμημάτων, από οικίες στη Νέα Σμύρνη και το Χαλάνδρι, όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, η 44χρονη είχε συλληφθεί για το ίδιο αδίκημα, σε βάρος ενοίκου οικίας στο Π. Φάληρο και της είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Η παρουσίαση



Μεγαλοεπιχειρηματίας ο συλλέκτης ...

 
Ο Κοσκωτάς η αγορά και το βρώμικο '89
Το αγαλματίδιο του ενός εκατ. ευρώ βρέθηκε στο Λαγονήσι στην έπαυλη 70χρονου μεγαλοεπειχειρηματία που την  περίοδο της παντοδυναμίας του Κοσκωτά είχε πουλήσει στο μεγαλοτραπεζίτη το πολυτελέστατο ξενοδοχείο του που μέχρι σήμερα βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος.
 
 
 
 
 
Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμος Α΄ Χρήστος Παρθένης
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αρχαίων αντικειμένων, μεταξύ των οποίων ένα εξαιρετικά σπάνιο μαρμάρινο αντίγραφο του γλύπτη της αρχαιότητος Πραξιτέλη. Πρόκειται για έργο της ελληνορωμαϊκής περιόδου, προέρχεται από την περιοχή της Αρκαδίας και η αξία του εκτιμάται στο χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Το τέρας


 
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο του Θεόδωρου, κατοίκου Νέων Λιοσίων.
 
 
 
Ο θείος της 11χρονης που παρέδιδε το κορίτσι στις ορέξεις του Παρασκεύόπουλο
 
ZΕΡΒΟ Σπυρίδωνα του Κωνσταντίνου, κατοίκου Περιστερίου
 
 
 
 
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε απο την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν στις 17-7-2014 στο Ίλιον, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ποινική δικογραφία για αποπλάνηση παιδιού, μαστροπεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.