24/5/14

Ήθελε γυμνές τις μαθήτριες

ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ Δημήτριος του Χρήστου και της Αμαλίας
 
Ο 29χρονος συνελήφθη στις (20.05.2014) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Όπως προέκυψε ο 29χρονος, κατά το τελευταίο 9μηνο, δημιουργώντας προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης « facebook » υποδυόμενος ανήλικο μαθητή, προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ανήλικες κοπέλες.
Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, αφού τις έπειθε να του αποστείλουν ημίγυμνες φωτογραφίες τους, στη συνέχεια υπό την απειλή ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο, τις εξανάγκαζε να του αποστείλουν και άλλες φωτογραφίες τους με γυμνό περιεχόμενο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων ( USB ) και
  • (78) ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων ( CD ).
Από την επιτόπια αυτοψία στα κατασχεθέντα πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, καθώς και πλήθος άλλων αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Επιπλέον, από την κατοχή του 29χρονου κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για την τηλεφωνική επικοινωνία του με τις ανήλικες.

Το 'παιζε "ανήλικος" στο Facebook

Βόλος
Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες, καθώς και οι λογαριασμοί «προφίλ» σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 20.05.2014 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για πορνογραφία ανηλίκων. Ο 29χρονος παρίστανε και ο ίδιος τον ανήλικο μαθητή.
Πρόκειται για τον ΤΣΟΥΚΑΛΗ Δημήτριο του Χρήστου και της Αμαλίας, που γεννήθηκε στις 11.01.1985 στο Βόλο Μαγνησίας.
Οι λογαριασμοί «προφίλ», που προέκυψε ότι έχει δημιουργήσει στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» έχουν τα ψευδώνυμα: «Δημήτρης Καραμπίκος», «nikos legalize», «Μάριος Κασιοπίτας», «JACK MADBOY».

... Σύνθετος εκβιασμός με υπ. δήμαρχο

Στο επάγγελμα συμβολαιογράφος ο κ. Παναγόπουλος

Ο υπ. δήμαρχος Παναγόπουλος Θανάσης τον οποίο ο 45χρονος κατηγορούμενος χαρακτήριζε "κοράκι" επειδή όπως έλεγε του ... χτύπησε ακίνητο σε πληστηριασμό όταν έπεσε έξω ...
 
Συνελήφθη  στο Αίγιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση, εξαπάτηση εκλογέων και συκοφαντική δυσφήμιση.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο δράστης απαίτησε εκβιαστικά από τον υποψήφιο Δήμαρχο, διαμέσου φιλικού του προσώπου, αρχικά το χρηματικό πόσο των 50.000 ευρώ, το οποίο τελικά διαμορφώθηκε στις 20.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσει την ανάρτηση συκοφαντικών σχολίων σε τοπικά διαδικτυακά Μέσα.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ο 45χρονος - σε προκαθορισμένο ραντεβού - να παραλαμβάνει

Φυγόδικος με 28 χρόνια κάθειρξης ο Βαρελάς

Καλαμάτα

Ο Αλβανός βρέθηκε σκοτωμένος σε χαντάκι μέσα σε ΙΧ μαζί με τον 4χρονο γιο του

 
Συνελήφθη σήμερα (23.5.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όπου παρουσιάστηκε, 52χρονος Χρήστου Βαρελά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης της Ανακρίτριας Καλαμάτας και Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας.
Πιο αναλυτικά:

Που σκάλωσε η βόμβα κατά Σμπώκου?

Ν. Ερυθραία
Οταν στα τέλη Απριλίου κλήθηκε στην Αντιτρομοκρατική ο έγκλειστος των Φυλακών Κορυδαλλού Γιάννης Σμπώκος, κανείς δεν περίμενε πως το εκρηκτικό μήνυμα που παραλίγο να ισοπεδώσει  ένα οικοδομικό τετράγωνο στη Νέα Ερυθραία είχε ως αποδέκτη τον πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλισμών. Διότι οι άγνωστοι που τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο κτιρίου ιδιοκτησίας της αδελφής του Γιάννη Σμπώκου, όπως λέει το σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία, ήθελαν με αυτό τον τρόπο να εκβιάσουν και να αποσπάσουν χρήματα από το άλλοτε δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Αρχικά η έκρηξη που κατέστρεψε το εστιατόριο «La Scala» αποδόθηκε από την Πυροσβεστική σε διαρροή προπανίου. Ωστόσο, η ενδελεχής έρευνα έδειξε την ύπαρξη ενός μικρού κρατήρα στο πίσω μέρος του εστιατορίου, λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας, κι έτσι η ιστορία πήρε άλλη τροπή. Η υπόθεση συνδέθηκε με την έκρηξη το βράδυ της 16ης Απριλίου στο σπίτι του Σμπώκου στην Κηφισιά και αφού αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Παράλληλα, ερευνάται και το μικρό μεν αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο τη βόμβα να τοποθέτησαν κυκλώματα νονών της νύχτας στέλνοντας μηνύματα σε καταστηματάρχες για μηνιαίο χαράτσι προστασίας.

Από το «La Scala» στον Σμπώκο

Από την πρώτη στιγμή που έσκασε η βόμβα κάτω από το σπίτι της οικογένειας της αδελφής του άλλοτε ισχυρού άνδρα των εξοπλισμών, το μυαλό όλων πήγε στο συγκεκριμένο πρόσωπο. «Εκείνο το βράδυ της 14ης προς 15η Μαΐου, το “La Scala” έκλεισε γύρω στη μία παρά τέταρτο. Δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτα ύποπτο», λέει στο protothema.gr η συνιδιοκτήτρια του ιταλικού εστιατορίου κυρία Βούλα Δήμου και προσθέτει: «Πώς είναι δυνατόν η έκρηξη να οφείλεται σε προπάνιο όταν στον χώρο του καταστήματος βρέθηκε η φιάλη υγραερίου; Το μαγαζί λειτουργεί τέσσερα χρόνια σε μια ήσυχη περιοχή της Νέας Ερυθραίας, έχει μια ωραία πλατεία, λίγα εστιατόρια και δεν δεχτήκαμε ποτέ απειλές από κανέναν για προστασία. Η βόμβα δεν τοποθετήθηκε στο κατάστημα, αλλά πίσω από αυτό, στην είσοδο της πολυκατοικίας». Η κυρία Δήμου όσον αφορά στις ζημιές που προκάλεσε στο κατάστημά της η έκρηξη, είπε: «Μας κατέστρεψε το ωστικό κύμα. Στις επτά παρά τέταρτο που ειδοποιήθηκα και ήρθα τρέχοντας αντίκρισα ένα χάος. Δεν είχε μείνει τίποτα. Οι ζημιές είναι τεράστιες. Το εσωτερικό έχει καταστραφεί ολοσχερώς, όμως θα το ξαναφτιάξουμε και μέσα σε μία εβδομάδα θα είμαστε και πάλι έτοιμοι. Είμαστε ουσιαστικά θύματα αυτής της υπόθεσης».

Τότε, λοιπόν, ποιοι και γιατί τίναξαν στον αέρα ένα ολόκληρο κτίριο θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών που τυχαία περνούσαν από το σημείο; Οι ζημιές που προκάλεσε ο εκρηκτικός μηχανισμός, που περιείχε μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας, είναι τεράστιες. Τοίχοι γκρεμίστηκαν, αυτοκίνητα σταθμευμένα καταστράφηκαν, ενώ τα θραύσματα σκορπίστηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων.



Η Ασφάλεια ερευνά το ενδεχόμενο πίσω από την έκρηξη να κρύβεται κύκλωμα που διαθέτει βραχίονες τόσο μέσα όσο και έξω από τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και εκβιάζει ευκατάστατους κρατούμενους για να τους πουλά προστασία μέσα στα κελιά. Και όσοι αντιστέκονται ή σταματήσουν να πληρώνουν τιμωρούνται με τους νόμους της μαφίας. Ισως ένα από αυτά τα πρόσωπα να είναι το πρώην δεξί χέρι του Ακη Τσοχατζόπουλου. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, τότε πρέπει να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη αυτοί που συμμετέχουν στις ομάδες κρούσης και εκτελούν τις εντολές. «Γνωρίζαμε ότι τα προηγούμενα χρόνια στις φυλακές οι πλούσιοι χαρτζιλίκωναν κρατούμενους για να μην τους ενοχλεί κανείς. Τώρα διαπιστώνουμε ότι συμμορίες μπράβων πουλάνε προστασία σε κρατούμενους και όσοι δεν πληρώνουν κινδυνεύουν. Οχι μόνο οι ίδιοι, αλλά και οι οικογένειές τους», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.



Στην Αστυνομία έχουν κληθεί και έχουν δώσει κατάθεση εκτός από τον Γιάννη Σμπώκο και οι δύο αδελφές του. Οπως λένε απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι δύο γυναίκες κατέθεσαν ότι δέχονταν εδώ και καιρό περίεργα τηλεφωνήματα, ενοχλήσεις και απειλές. Ολα όσα έχουν πει οι δύο γυναίκες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζονται σε μια προσπάθεια να φωτιστούν όλα τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης και να βρεθεί ποιος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε εντολή να τρομοκρατήσουν τον Σμπώκο. Ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι η κατάθεση που έδωσε πριν από περίπου έναν μήνα ο κρατούμενος στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στην οποία όπως λένε οι πληροφορίες αναφέρεται με λεπτομέρειες για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της οικογένειάς του.

23/5/14

Πήγε τον Γεροντόπουλο στο φράκτη

Τα Ντοκουμέντα: Μεγάλη η χάρη της ...





Τον ακριτικό Έβρο και συγκεκριμένο το φράχτη που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος 11,5 χιλιομέτρων στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία  για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών... 
στη χώρα, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος παρουσίασε με λεπτομέρειες στην κ. Σπυράκη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των συνόρων. «Μόνο με τέτοια μέτρα και με την παράλληλη ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex μπορεί να αντιμετωπιστεί  αποτελεσματικά η εισροή  παράνομων μεταναστών στη χώρα. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι δουλέμποροι να πωλούν ελπίδες στους απελπισμένους» σχολίασε η κ. Σπυράκη.

Πακιστανός βίασε και λήστεψε 83χρονη

Τα Κλεμμένα
 
Μετά από μεθοδική και συστηματική αστυνομική έρευνα, συνελήφθη 21χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος ενέχεται σε πλήθος ληστειών, σε απόπειρες ληστειών, σε κλοπές – διαρρήξεις οικιών, ενώ επιπλέον κατηγορείται για βιασμό ηλικιωμένης, ύστερα από ληστεία που διέπραξε σε βάρος της.
Σε βάρος του 21χρονου και ενός ακόμα ατόμου, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, βιασμό και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ βαρύνεται και με τα αδικήματα της αντίστασης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς δρώντας από κοινού με το συνεργό του, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) ληστείες και μία (1) απόπειρα σε βάρος ενοίκων σπιτιών, ενώ διέπραξαν ακόμα τρεις (3) κλοπές – διαρρήξεις οικιών. Σε μία από τις ληστείες τους, ο 21χρονος βίασε το θύμα του (83χρονη ημεδαπή).

Τίναζαν το IMMOBILISER στον αέρα

Τα Κλεμμένα ΙΧ
 
 
 
 
 
Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές αυτοκινήτων, πλαστογραφίες και παραποιήσεις των χαρακτηριστικών τους, καθώς επίσης απάτες σχετικά με τις ασφάλειες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή, το τελευταίο διήμερο (21 και 22 Μαΐου), σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, τα δυο βασικά μέλη της οργάνωσης (ομογενείς από το Καζακστάν, 26 και 27 ετών) και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους, οι δύο επίσης από το Καζακστάν (26 και 28 ετών) και δύο ημεδαποί (36χρονος και 22χρονη).
Επίσης, ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας ακόμα 32χρονος από το Καζακστάν, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης. Για τη συνδρομή που παρείχαν σε συγκεκριμένες επιμέρους αξιόποινες πράξεις και ειδικότερα με τις κατηγορίες της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδορκίας, απόπειρας απάτης σχετικά με τις ασφάλειες και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατηγορούνται άλλα δυο άτομα, 29χρονη από το Καζακστάν και 28χρονος από τη Ρωσία.

Έβγαζαν λεφτά ως "εφοριακοί"

 Στην περιοχή του Αιγάλεω, πιάστηκε 31χρονος  ο οποίος μαζί με την 30χρονη ημεδαπή σύζυγό του, διέπρατταν απάτες κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, εμφανιζόμενοι ως λογιστές ή εφοριακοί.
Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 17ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που έχει σχηματιστεί για αυτόν και τη σύζυγό του, περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της ληστείας.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης του ζευγαριού, προέκυψε ότι πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα, εμφανιζόμενοι ως λογιστές ή εφοριακοί, χρησιμοποιώντας παράλληλα διάφορα τεχνάσματα.
Πιο αναλυτικά, παρουσίαζαν διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων, την αποπληρωμή οφειλών κ.ά. και τα έπειθαν ότι ενεργούν για λογαριασμό των παιδιών τους, προκειμένου να λάβουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Με το πρόσχημα αυτό, επιβίβαζαν τους ηλικιωμένους σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικίασης και αφού τους οδηγούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών, τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που έκαναν ανάληψη από την τράπεζα.

Παραδόθηκε ο Βαρελάς

 


Πριν λίγο παραδόθηκε στην Καλαμάτα ο διαβόητος Βαρελάς αδελφός του φυλακισμένου Βασίλη Βαρελά [φωτο]. Ο αδελφός Βαρελά ήταν καταζητούμενος

70χρονος με 1.945 κίβδηλα νομίσματα

Τα Ντοκουμέντα
Μπράβο στο ΑΤ Μήλου. Αξιοσημείωτη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες
 
 
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, πιάστηκε  70χρονος  κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και α ρχαιολόγων της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε χώρους ιδιοκτησίας του 70χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα ακόλουθα:

Διαρρήκτες με ανεμόσκαλα

Το Ντοκουμέντο
Χαρακτηριστικό της δράσης τους στη Θεσσαλονίκη ήταν η αναρρίχηση σε διαμερίσματα οικοδομών με ανεμόσκαλα, αλλά και η απομάκρυνση από τους τόπους διάπραξης των κλοπών με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης,

Επαγγελματίες με τα όλα τους ...

Κατασχεμένα
 
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ευρεία επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματών κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες υποθέσεις διαρρήξεων οικιών και σταθμευμένων αυτοκινήτων στο Νομό Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που έλαβε χώρα χθες (22-05-2014), στις περιοχές των Διαβατών, της Μενεμένης και του Ευόσμου συνελήφθησαν πέντε (5) από τα μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται 31χρονος συνεργός τους.
Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άντρες, ηλικίας 19 έως 24 ετών και μία 43χρονη ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης» και τα κατά περίσταση αδικήματα των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής» και της παράβασης του Νόμου «περί Όπλων».
Από την πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης :

Φρουρούμενος ο Νταμπίζας?


Ο παράγοντας του Παναθηναϊκού,  Νίκος Νταμπίζας ενεπλάκη με το αυτοκίνητό του σε τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 31χρονης κοπέλας.
Όλα έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βούλα στη διασταύρωση των οδών Ποσειδώνος και Ζεφύρου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αυτοκίνητο του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, συγκρούστηκε με μία μηχανή.

Φεύγει φεύγει ο πρωθυπουργός ...


Από την ΑΔ Ιωαννίνων
 
Πολύ στριμωξίδι στην ΑΔ Ιωαννίνων, ο Σαμαράς ίσα που διακρίνεται δίπλα στον κ. Καλογιάννη κατά τον αποχαιρετισμό στελεχών. Είναι η πρώτη και τελευταία [;] επίσκεψη του πρωθυπουργού στο μέγαρο της τοπικής αστυνομίας. Η Μισέλ στο βάθος σκάλες, η κυρία Τύρου-Ούζα στα αριστερά και στο βάθος δεξιά ο [παρά τω Άδωνι] Μπέζας, μάλλον παραμελημένος .... Αλλά πάνω απ' όλους ξεχωρίζει ο ένας και μοναδικός Ανδρέας  Παπιγκιώτης

Καλός οικοδεσπότης ο Κώστας

O Σαμαράς στην ΑΔ Ιωαννίνων
 

Σάρωσε η Μαρίνα

κκ
Ο σύζυγός της επανεξελέγη με άνεση και μάλιστα από τον πρώτο γύρο δήμαρχος Αμαρουσίου. Εκείνη όμως, γνωστή μέχι σήμερα ως «η κυρία Πατούλη» ...
αποφάσισε να βγει από την σκιά του συζύγου της και να βαδίσει στον ίδιο δρόμο, με παρόμοιους -αν όχι μεγαλύτερους- στόχους.

Εδώ Γιάννενα ...



Ωραίο στιγμιότυπο, ο Υποστράτηγος Κώστας Τρομπούκης αποχαιρετά στην ΑΔ Ιωαννίνων τον πρωθυπουργό.

Ο πελάτης έβγαινε και ο ληστής έμπαινε

Εύοσμος

Μιλούσε στο κινητό?

Ο καταζητούμενος εν ώρα ... υπηρεσίας

Εύοσμος: Ληστεία σε τράπεζα [27.03.2013]

Πήγαν Ζάπειο

 
Την ευθύνη συντονισμού της όλης διοργάνωσης της Συνάντησης, είχε ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CEPOL, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 31η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL), η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2014, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επίσημων δράσεων της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) από τη χώρα μας, συμμετείχαν εξήντα πέντε (65) υψηλόβαθμα στελέχη (Ανώτατοι Αξιωματικοί, Ακαδημαϊκοί) Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών, Οργανισμών και Αστυνομικών Ακαδημιών.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπρόσωποι:

Αντίσταση με μπετόβεργα και ελιγμούς

Τα σύνεργα
 
Συνελήφθη στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση.
Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, για πλαστογραφία με ποινή φυλάκισης έξι (6) μηνών.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου ανταποκρινόμενοι σε σχετική κλήση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή Καλυθιές Ρόδου προκειμένου να διερευνήσουν διάρρηξη σε εμπορικό κατάστημα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης και των αστυνομικών αναζητήσεων εντοπίστηκε ο 55χρονος να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οποίος αγνοώντας φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού, τράπηκε σε φυγή με επικινδύνους ελιγμούς και κατεύθυνση την έξοδο προς την εθνική οδό Ρόδου – Λίνδου.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο δράστης στάθμευσε προσωρινά το όχημά του κάθετα σε επαρχιακή οδό, ενώ όταν τον προσέγγισαν πεζή δυο αστυνομικοί για τον ελέγξουν, κινήθηκε εναντίον τους με σκοπό να τους παρασύρει και να εμβολίσει το περιπολικό αυτοκίνητο.

Τρύπωνε στα ΙΧ

 
Συνελήφθη στις Αχαρνές, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ένας 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αποπειραθεί να διαρρήξει οικία στην ίδια περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τ.Α. Αχαρνών, ο συλληφθείς, μαζί με έναν 35χρονο ημεδαπό συνεργό του που αναζητείται, παραβίαζαν οικίες και αυτοκίνητα και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Και οι 3 ήταν ... υπέροχοι

 
Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου δύο διαφορετικές υποθέσεις ληστειών στην ομώνυμη περιοχή. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 27 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματιστήκαν δικογραφίες, για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Ληστείας» και Νόμου «Περί Όπλων».
Ειδικότερα:

Με Βουλγαρική ηρωίνη

Συνελήφθησαν χθες (21-5-2014), στην Κομοτηνή και την Καβάλα, από αστυνομικούς των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 28, 22 (άντρες) και 19 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν, ξεχωριστές δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής και κατοχής ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα:

22/5/14

Έκαιγε στις Σέρρες


Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνολικά έξι περιπτώσεις εμπρησμών σε αυτοκίνητα και οικίες στην πόλη των Σερρών.
Ύστερα από τη συστηματική και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού .
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του έτους 2012 έως τον Φεβρουάριο του έτους 2013, ο προαναφερόμενος προέβη σε τέσσερις εμπρησμούς σε οχήματα και σε δύο εμπρησμούς σε οικίες στην πόλη των Σερρών.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω περιπτώσεις:

Ιδού ο ληστής τραπεζών

Ντοκουμέντο
 
 
 
 
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δεκαοκτώ (18)φωτογραφίες που απεικονίζουν άγνωστο δράστη, ο οποίος την 27.03.2013, με την απειλή όπλου, διέπραξε ληστεία σε χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα στην περιοχή του Ευόσμου.
Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας του Τραπεζικού Υποκαταστήματος.
Σε βάρος του άγνωστου δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Υπηρέτρια έριχνε υπνωτικά σε πλούσια

Λεία  2.000.000 ευρώ
Συνελήφθησαν  στα Εξάρχεια και  στην περιοχή της Πλ. Ομονοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) άτομα, μία 47χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας και ένας 44χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, των επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, από τις αρχές του έτους μέχρι και την 10-4-2014, η συλληφθείσα εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε οικία 73χρονης ημεδαπής και εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η ημεδαπή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, της χορηγούσε καθημερινά μεγαλύτερη δόση φαρμάκων από την προβλεπόμενη συνταγογραφούμενη, προκειμένου να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση ύπνωσης και να μην αντιλαμβάνεται τη δράση της.
Η 47χρονη ομολόγησε ότι κατά το διάστημα που εργαζόταν στην οικία της 73χρονης, αφαίρεσε σταδιακά το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, κοσμήματα, και ενδύματα, η αξία των οποίων ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ και τρία (3) κλειδιά θυρίδων που διατηρούσε η παθούσα σε τράπεζα.
Η 47χρονη αλλοδαπή πούλησε στη συνέχεια τα κλεμμένα κοσμήματα σε ενεχυροδανειστήριο, στην περιοχή της Πλ. Ομονοίας. Ο 44χρονος ιδιοκτήτης του ανωτέρω ενεχυροδανειστηρίου παραδέχθηκε ότι η 47χρονη του παρέδωσε κοσμήματα, για τα οποία της έδωσε το χρηματικό ποσό των 13.500 ευρώ, χωρίς να τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία και συνελήφθη.

Χτυπούσαν ναούς στην Πάτμο

H
 
Ανταποκρινόμενοι σε σχετικό αίτημα συνδρομής, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνεργαζόμενοι με συναδέλφους τους από το Αστυνομικό Τμήμα Πάτμου, μετά από επιτόπιες αυτοψίες και μεθοδική έρευνα, εξιχνίασαν υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από Ιερούς Ναούς της Πάτμου.
Για την υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου υπηκόου Αλβανίας και τριών ακόμη συνέργων του, με την κατηγορία των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».

Ξένες αστυνομικίνες ...

κ
 Εδώ Ζάπειο