10/5/14

Η ωραία της Αστυπάλαιας

 
 Τυχερός ο Δένδιας
Από τον δήμαρχο Κάσου Δημήτρη Ερωτόκριτο ο υπουργός βρέθηκε στην Αστυπάλαια όπου τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη βλέποντας  την όμορφη Αντιδήμαρχο  Μαρία Καμπούρη. Αναστατώθηκε [;] και ο Υπασπιστής [κίτρινο βέλος] και η υπόθεση σήκωσε

Ιπτάμενος και τζέντλεμαν



Στα νησιά με μπουφάν εκστρατείας

 

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και συζητήσεις με στελέχη των τοπικών Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις νήσους Αστυπάλαια, Κάρπαθος, Κάσος και Σαντορίνη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους τομείς της δημόσιας ασφάλειας και της αντιπυρικής προστασίας, είχε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα Δωδεκάνησα, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου (σχετικό οπτικοακουστικό υλικό είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους συσκέψεις με τους Διοικητές των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Στην Αστυπάλαια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό, ενώ συναντήθηκε και με εθελοντές πυροσβέστες του νησιού, παρουσία της Αντιδημάρχου, κας Μαρίας Καμπούρη.
« Το έχουμε πει, ισχύει για όλη την Ελλάδα. Μόνο με επαγγελματίες Πυροσβέστες δεν μπορεί να γίνει δουλειά, δεν φτάνει» ανέφερε ο Υπουργός κατά τη συνάντησή του με την εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας στην Αστυπάλαια, παρουσία της Αντιδημάρχου Αστυπάλαιας κ. Μαρίας Καμπούρη, η οποία καλωσόρισε τον κ. Δένδια στο νησί εκ μέρους του Δημάρχου Αστυπάλαιας κ. Πανορμίτη Κονταράτου (που απουσίαζε λόγω επίσκεψής του στην Αθήνα) και αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

... Μίζα για δίπλωμα στον Πειραιά

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και συνελήφθησαν χθες (09.05.2014) το μεσημέρι, σε περιοχή του Πειραιά, 63χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών και 54χρονη ημεδαπή, υπάλληλος της σχολής, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη, ενώ ο 63χρονος κατηγορείται, επιπλέον, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί, χθες το πρωί (09.05.2014), καταγγελία από 19χρονο ημεδαπό και τον 56χρονο πατέρα του, σύμφωνα με την οποία, η 54χρονη υπάλληλος της σχολής οδηγών όπου είχε απευθυνθεί και εκπαιδευόταν ο 19χρονος, απαίτησε το χρηματικό ποσό των διακοσίων (200) ευρώ, προκειμένου ο υποψήφιος οδηγός να επιτύχει στην πρακτική εξέταση για την απόκτηση άδειας ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες το μεσημέρι (09.05.2014).

Για τα παιδιά ...

 
Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε χθες (9-5-2014), από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεδιάσκεψη σε σχολεία της χώρας , με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Τη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν περίπου τετρακόσιοι (400) μαθητές των παρακάτω σχολείων:

Κατ' επανάληψη απατεώνας

δ
 
 
Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε, μέσω διαδικτύου, σε βάρος 26χρονου ημεδαπού. Για την συγκεκριμένη υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
Ειδικότερα, ο 26χρονος εντόπισε πριν από λίγες ημέρες, αγγελία που είχε αναρτηθεί σε διαδικτυακή ιστοσελίδα και αφορούσε πώληση μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, της οποία ιδιοκτήτης φερόταν ο 47χρονος με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Ξήλωσαν 19 ράγες στα Αραχωβίτικα

Συνελήφθησαν στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψους των Μποζαϊτικων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας, τρία αδέλφια Ρομά, ηλικίας 25, 25 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σιδηροδρομικού υλικού.
Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε., στα Αραχωβίτικα Πατρών, δεκαεννέα σιδερένιες ράγες συνολικού βάρους 1,5 τόνου περίπου τις οποίες φόρτωσαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του 23χρονου και τράπηκαν σε φυγή.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο πολίτη, να μεταφέρουν τα κλοπιμαία στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Πουλούσε επιδοτήσεις και επιδόματα


 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών επτά περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών τους τελευταίους μήνες στις Σέρρες.
Συνελήφθη  ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας 41χρονος ημεδαπός για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού 38 ετών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι υπάλληλος Δημόσιας Υπηρεσίας και ότι δήθεν θα μεσολαβούσε για τη λήψη επιδόματος για τον 38χρονο.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε άλλους δεκατρείς πολίτες, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιπλέον δύο, δηλώνοντας ότι θα μεσολαβούσε με την προετοιμασία σχετικού φακέλου ή την αγορά σχετικών χαρτοσήμων για την λήψη επιδοτήσεων, επιδομάτων ή άλλων οικονομικών ενισχύσεων, ακόμα και από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Όπως διαπιστώθηκε, από την άνοιξη του έτους 2013 έως σήμερα, ο 41χρονος απέσπασε από τα θύματα διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ.

Πρωινό με χημικά ...


 
Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) πραγματοποίησε πρόσφατα έλεγχο, σε ατομική επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή φυσικού μελιού, μαρμελάδων, ζελέδων και υπηρεσιών συσκευασίας και αποσυσκευασίας, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών, σύμφωνα με τις οποίες στην επιχείρηση παρασκευάζονταν τυποποιημένα προϊόντα (μέλι, μαρμελάδες, γλυκά κ.λπ.), με την προσθήκη χημικών συστατικών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα από τη συγκεκριμένη διαδικασία να δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι για την υγεία των καταναλωτών.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου, δεσμεύτηκαν αρχικά και στη συνέχεια κατασχέθηκαν, οι παρακάτω ποσότητες προϊόντων:

2 Αλβανοί χώρεσαν 9 Πακιστανούς σε 1 ΙΧ

Τα κατασχεμένα ΙΧ
 
 
Συνελήφθησαν  στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης και του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22 και 23 ετών και ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά και συνέλαβαν τους δύο υπηκόους Αλβανίας, διότι προωθούσαν, με ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην ενδοχώρα, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους, λόγω βλάβης του οχήματος, οδήγησαν και απέκρυπταν σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης.

Φοβήθηκε το άρμεγμα



Λαμία
 
Συνελήφθη στη Λαμία, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 59χρονος ημεδαπός κτηνοτρόφος, ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.
Ειδικότερα, ο 59χρονος μετέβη προχθες το μεσημέρι στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και κατήγγειλε ότι το χρονικό διάστημα από βραδινές ώρες της 07-05-2014 έως και πρωινές ώρες της 08-05-2014, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα ποιμνιοστασίου που διατηρεί σε περιοχή της Λοκρίδας Φθιώτιδας και αφαίρεσαν (161) αιγοπρόβατα, διαφόρων ηλικιών και χρωμάτων.

9/5/14

Πέταξε Κάρπαθο ο Δένδιας

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δωδεκανήσου (Αστυπάλαια, Κάρπαθο, Κάσο) και των Κυκλάδων (Σαντορίνη).
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους συσκέψεις με τους Διοικητές των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου και την πυρόσβεση.
Αναλυτικότερα, το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό της Αστυπάλαιας, ενώ συναντήθηκε και με εθελοντές πυροσβέστες του νησιού, παρουσία της Αντιδημάρχου, κας Μαρίας Καμπούρη.

Κτήνη οι δολοφόνοι του ζευγαριού

Θανάσιμα τραυματισμένο είχε εντοπιστεί τον Σεπτέμβριου του 2012 στον Πειραιά ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Οι δράστες είχαν κατασφάξει την γυναίκα με 8 μαχαιριές ενώ είχαν κόψει τη γλώσσα με μαχαιριά στον σύζυγό της. Τα δύο θύματα που ήταν και διαχειριστές της πολυκατοικίας είχαν βρεθεί σε διαφορετικούς ορόφους της πολυκατοικίας, στην οδό Καλέργη 63. Στο διαμέρισμα του ζευγαριού είχε βρεθεί τότε το μαχαίρι του εγκλήματος, το οποίο  οι δράστες είχαν καθαρίσει από τα αίματα. Η 60χρονη βρέθηκε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου όπου διέμενε με το σύζυγό της, ενώ ο 68χρονος σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, το οποίο ήταν προς ενοικίαση. Τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι, ενώ το διαμέρισμα όπου διέμεναν παρουσίαζε εικόνα έρευνας.

Για ρεκόρ γκίνες το 1 χασισόδεντρο

Σε κοτζάμ Γιάννενα
Το Ντοκουμέντο
Συνελήφθη χθες (08-05-2014) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για υδροπονική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης .
Ειδικότερα, χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 21χρονου όπου εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο υπνοδωμάτιό του, μέσα στον οποίο καλλιεργούσε δύο φυτά κάνναβης, υπό ελεγχόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες (υγρασίας – φωτισμού - θερμότητας).

Παιδόφιλος ετών 25

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη σήμερα (09.05.2014) το πρωί, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.
Στο πλαίσιο στοχευμένης διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 25χρονου ημεδαπού.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο 25χρονος ήταν διαχειριστής συγκεκριμένου προφίλ-λογαριασμού στο προαναφερόμενο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, στο οποίο βρέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί φάκελοι με αρχεία βίντεο παιδικής πορνογραφίας, τα οποία και διαμοίραζε σε χρήστες του διαδικτύου.

Ο διεφθαρμένος έβγαζε στο κλαρί και τη γυναίκα του

Χτύπημα από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος
Ο 45χρονος υπηρετούσε στην Κρατική Ασφάλεια, στη φύλαξη -υποτίθεται- "ευπαθών" στόχων. Προωθούσε στην πορνεία και τη Ρωσίδα γυναίκα του
 
 
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, που εκμεταλλευόταν ημεδαπές και αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες προωθούσε κατ’ επάγγελμα στην πορνεία, μέσω ιστοσελίδας του διαδικτύου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (08-05-2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων σε περιοχές της Νοτιοανατολικής και Βορειοανατολικής Αττικής, τέσσερα μέλη του κυκλώματος (2 άνδρες και 2 γυναίκες).
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας καθώς και της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα πρόσωπα και τα ναρκωτικά.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται 45χρονος αστυνομικός, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας 51χρονος ημεδαπός, που παρείχε συνδρομή για συγκεκριμένες επιμέρους πράξεις της εγκληματικής ομάδας.

Έπαιρνε τη σύνταξη της συγχωρεμένης

Εδώ Ι.Κ.Α.
 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύνταξη χηρείας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του το 2011, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Ιδρύματος, ενώ το 2012 σύναψε δεύτερο και εξακολουθούσε να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη.

Αστυνομικός δηλητηρίασε 2 σκυλιά Αλβανού

 
Συνελήφθη χθες (08-05-2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατών, 42χρονος αστυνομικός, κατηγορούμενος για θανάτωση δυο σκύλων και απειλή.
Προηγήθηκε καταγγελία 46χρονου υπηκόου Αλβανίας, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, νωρίτερα στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας, δηλητηρίασε δύο αρσενικά τσοπανόσκυλα, ιδιοκτησίας του, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε απειλές από τον ίδιο.

Ήθελε να τους λαδώσει στην Πάργα

 
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, απογευματινές ώρες χθες (08-05-2014) στην Αγιά Πρέβεζας , ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ενεργητική δωροδοκία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, εντόπισαν τον 24χρονο στην Αγιά Πρέβεζας και αφού προέβησαν στον έλεγχο των στοιχείων του, τον συνέλαβαν διότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του στο Αστυνομικό Τμήμα Πάργας, ο συλληφθείς προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, υποσχέθηκε στους αστυνομικούς την άμεση καταβολή του χρηματικού ποσού των 270 ευρώ .

Ο τελώνης έβαλε την οικογένεια στο κόλπο

Τα Ντοκουμέντα: ποτά από Σκόπια
 


Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν προχθές (07.05.2014) το βράδυ, ένας τελωνειακός υπάλληλος (62χρονος), που υπηρετεί στο νομό Κιλκίς, η 59χρονη ημεδαπή σύζυγός του, ο 33χρονος γιος του και η 27χρονη κόρη του, κατηγορούμενοι για κατ’ εξακολούθηση παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας, ενώ ο τελωνειακός υπάλληλος κατηγορείται επιπλέον για κατάχρηση εξουσίας.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, βραδινές ώρες προχθές, στον οδικό άξονα Πετριτσίου – Θεσσαλονίκης, σε περιοχή του νομού Κιλκίς, εντοπίστηκε ο 33χρονος γιος του τελωνειακού να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της μητέρας του, μεγάλο αριθμό από φιάλες με οινοπνευματώδη ποτά, διαφόρων εταιρειών, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος είχε μεταβεί στην γειτονική Π.Γ.Δ.Μ., όπου προμηθεύτηκε τα οινοπνευματώδη ποτά.
Στη συνέχεια εισήλθε ξανά στη χώρα μας, από Τελωνειακό Σταθμό του Κιλκίς, σε προδιαγεγραμμένο χρόνο και ειδικότερα κατά τη διάρκεια που εκτελούσε υπηρεσία ο 62χρονος πατέρας του, ο οποίος του παρείχε τη σχετική «κάλυψη», παραλείποντας τη διενέργεια τελωνειακού ελέγχου.

Σε αγώνες επίδειξης πλάκωσαν αστυνομικούς

ΣΕΦ
 
Συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Φ. στον Πειραιά, δεκαπέντε (15) άτομα, εκ των οποίων δέκα (10) ημεδαποί και πέντε (5) υπήκοοι Αλβανίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμπλοκή, απλές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συναυτουργία.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα διακοσίων (200) περίπου ατόμων τα οποία είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο όπισθεν του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για τη διενέργεια αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας-επίδειξης.
Με την άφιξη στο σημείο δύο (2) περιπολικών, οι συγκεντρωμένοι επετέθησαν σε αυτά με πέτρες, ξύλα και λακτίσματα προκαλώντας φθορές στα οχήματα και τραυματίζοντας ένα αστυνομικό ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Με μπουφάν της Πυροσβεστικής ο Δένδιας

Η επίσκεψη του κ. Υπουργού σε νησιά των Σποράδων ολοκληρώθηκε με την Σκιάθο, παρουσία του Δημάρχου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη, του Περιφερειακού Διευθυντή Τάξης Θεσσαλίας, Υποστράτηγου Γεώργιου Σουγλιέρη, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας,

Ασυμβίβαστοι ρόλοι ...

Ή κάνουμε λάθος εκτίμηση;

Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε πως συμβιβάζεται ο ρόλος του αξιότιμου αρχισυνδικαλιστή με την ευαίσθητη ιδιότητα του διοικητή Ασφαλείας ή του διοικητή της Οικονομικής Αστυνομίας. Και καλά η ΠΟΑΞΙΑ, η Κατεχάκη πως το επιτρέπει ή μήπως επειδή δεν υπάρχει "ασυμβίβαστο". Το σχόλιο δεν αφορά τον κ. Δημοσχάκη,

Τι τρέχει στο Σταυράκι?



Οι φυλακές στο Σταυράκι Ιωαννίνων διοικούνται από γυναίκα, την κυρία Έλενα Αγαπητού και απορούμε αν οι προφυλακισμένοι για εγκλήματα βιασμού, παιδεραστίας κτλ  κρατούνται εκεί ή οδηγούνται όπως πρέπει σε ειδική πτέρυγα

Χύμα με καραμπίνα

Τα Κατασχεμένα

 
 
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (07-05-2014) το απόγευμα στη Θήβα, ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.
Ειδικότερα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μεικτού βάρους (760) γραμμαρίων.
Η ανωτέρω ποσότητα καπνού, θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

8/5/14

Και ο αδελφός Δαραβίγκα στην πολιτική

Στο Διόνυσο
 

Αγγελίες απατεώνων

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινείται μέσω Διαδικτύου, απατηλό - παραπλανητικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), με το οποίο προσφέρονται δήθεν ευκαιρίες απασχόλησης και θέσεις εργασίας (σε διευθυντικά πόστα), ακόμη και στη χώρα μας, με υψηλές αποδοχές.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν ως σκοπό να πείσουν με απατηλό τρόπο («ψάρεμα»), όσους αναζητούν εργασία, να αποστείλουν:

Μεγάλωνε τα 80 δεντράκια

 Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συνελήφθη, χθες (07-05-2014) το μεσημέρι στη Λαμία, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι έρευνα σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην πόλη της Λαμίας, στον αύλιο χώρο του οποίου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τη σκότωσε στο ξύλο

Κάντζα: Πέθανε αβοήθητη από το ξύλο
 
Συνελήφθησαν χθες (7-5-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ένας 47χρονος ημεδαπός και ένας 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί Εντάλματα Σύλληψης για θανατηφόρα σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, σε βάρος της 45χρονης ημεδαπής, συζύγου του πρώτου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, πρωινές ώρες της 1-5-2014 στην περιοχή της Κάντζας, στην οικία όπου συγκατοικούσαν το θύμα με τους συλληφθέντες, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια του οποίου προκλήθηκαν σωματικές βλάβες στο θύμα στην κοιλιακή χώρα και σε άλλα σημεία του σώματός του. Η 45χρονη αρχικά δε μετέβη σε νοσοκομείο, αλλά προχθές (5-5-2014) το μεσημέρι διεκομίσθη σε κωματώδη κατάσταση και κατέληξε το ίδιο βράδυ.

Κολομβιανές μπανάνες στην κόκα

Η παραλλαγή ...
Προχθές (6-5-2014) το μεσημέρι, σε αποθήκες εταιρείας εισαγωγής- διακινήσης οπωροκηπευτικών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και μέσα σε κιβώτια με μπανάνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους -16- κιλών και -820- γραμ.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ενημερώθηκε από την ανωτέρω εταιρεία, ότι κατά τον έλεγχο κιβωτίων μπανάνας που είχαν παραλάβει, βρέθηκαν μέσα σε τρία (3) χάρτινα κιβώτια επιμελώς κρυμμένα, ύποπτα αυτοσχέδια πακέτα.
Μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν δεκατέσσερα (14) αυτοσχέδια πακέτα, περιτυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένο λογότυπο τη λέξη «ΒOLD», που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους -16- κιλών και -820- γραμμαρίων.

Φιάλες "μπόμπες" στο Μαρκόπουλο

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 52 ετών και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26, 31 και 49 ετών, συνελήφθησαν προχθές (6-5-2014) το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στην εγκατάσταση δύο (2) συνεργαζόμενων εταιρειών στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση υγραερίου. Αναζητούνται ακόμα δύο (2) άτομα, 31 και 62 ετών, ιδιοκτήτες των προαναφερόμενων εταιρειών.
Η επιχείρηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και του Τμήματος Χορήγησης Αδειών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αρχηγός ξεκίνησε τον αγώνα


Αναστάσιος Δημοσχάκης

O Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, επισκέφθηκε σήμερα την Ενωση Ειδικών Φρουρών και συναντήθηκε με το Προεδρείο της. Τον αντιπρόεδρο Μαυροϊδάκο ποιος τον πείραξε και έχει πάρει στάση επίθεσης;


Στη συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

Μια ζωή επικίνδυνες αποστολές

Εδώ Ζωνιανά
Η Μαρία Πόγκα είχε αποσταλεί από το ΣΔΟΕ Αττικής και στα Ζωνιανά [φωτο] όπου έκανε έρευνες σπίτι το σπίτι και χωράφι το χωράφι. Το αίτημα για τη συνδρομή της είχε υποβάλει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ μετά από πρόταση του "Ράμπο"

Η γυναίκα που έκλεισε το Βαρώνο στη φυλακή

Το πλοίο του ΑΦΡΙΚΑ 1 με τους 5,5 τόνους κοκαΐνης
Η Μαρία Πόγκα ήταν η βασική μάρτυρας κατηγορίας του ΣΔΟΕ στην πολύκροτη υπόθεση του ναρκωβαρώνου Αγγελόπουλου


Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ένας έλληνας εφοπλιστής με αρκετά χρέη καταφέρνει να αποκτήσει επαφή με τον νονό των κολομβιανών καρτέλ κοκαΐνης, τον Εσκομπάρ. Ο Εσκομπάρ μετέφερε στην Αμερική κοκαΐνη χρησιμοποιώντας τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και στην Ευρώπη πλοία που μετέφεραν μικρές ποσότητες. Οταν ο Ελληνας γνώρισε τον Εσκομπάρ, το καρτέλ είχε δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα από την DEA. Ο εφοπλιστής προσέφερε στον Εσκομπάρ τη λύση: θα μετέφερε στην Ευρώπη κοκαΐνη με τα πλοία του και μάλιστα σε ποσότητες που ξεπερνούσαν κάθε προσδοκία. H συμφωνία κλείστηκε και το κύκλωμα στήθηκε. Στην Ευρώπη περνούσαν πλέον τόνοι κοκαΐνης. Οταν ο Εσκομπάρ σκοτώθηκε, ο Μάγια Γκόμεζ ετέθη επικεφαλής του καρτέλ. Κάποια στιγμή όμως ο έλληνας εφοπλιστής αποδείχθηκε απέναντι στο καρτέλ το ίδιο κακοπληρωτής όσο και απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο και πλήρωσε με ό,τι είχε: με τη ζωή του. Ο Γκόμεζ όμως είχε βρει τη ρότα για την Ευρώπη. Παλιοί έλληνες και ισπανοί λαθρέμποροι τσιγάρων περνούσαν στην υπηρεσία του. Αφού διακινδύνευαν τη ζωή τους, γιατί να μην έπαιρναν περισσότερα;

Γιατί στη Δίωξη Ναρκωτικών γίνεται μύλος ...


H Μαρία Πόγκα ήταν η φυσική διάδοχος του κ. Παπαδόπουλου. Τη θέση του Τμήματος Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ Αττικής όμως πήρε ένας απλός μέχρι τώρα υπάλληλος του ιδίου τμήματος. Στο ΣΔΟΕ γίνεται χαμός γιατί αυτό συνέβη παρά την αντίθετη πρόταση που έκαναν οι κκ Στασινόπουλος και Φλωράτος. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως ο γαμπρός [από αδελφή] του νέου προϊσταμένου της Δίωξης Ναρκωτικών είναι ο τελωνιακός που τον περασμένο Φεβρουάριο "κάρφωνε" πληροφοφίες στη δικογραφία Σπανού που "βάπτιζε" τα ναυτηλιακά καύσιμα σε κίνησης. Και ασφαλώς η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή αλλά όσο να 'ναι σε τέτοιες ευαίσθητες θέσεις οι εντυπώσεις μένουν ... Και πόσο μάλιστα όταν τη θέση δεν ανέλαβε η κ. Πόγκα που έχει συντάξει πλήθος δικογραφιών και έχει οδηγήσει βαρόνους στη φυλακή.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος που συνταξιοδοτήθηκε έχοντας στο ενεργητικό του σπουδαίες υποθέσεις με διώξεις και φυλακίσεις