5/4/14

Δυο χτυπούσαν τον βαρυποινίτη μανιασμένα

 

Το vima.gr  αποκαλύπτει τη δικογραφία του θανάτου του Ιλία Καρέλι - Ετσι οι 14 υπάλληλοι τον κτυπούσαν μέχρι θανάτου
 
 «Κάποιος από τους 14 που κτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε "σταματήστε θα τον σκοτώσουμε". Ομως κανείς δεν τον άκουσε. Κι αυτός που φώναξε, μετά από λίγο τον κλώτσησε ξανά. Κάποια στιγμή ο διευθυντής άκουσε τις κραυγές του κρατούμενου και μπήκε στο δωμάτιο που τον κτυπούσαν. Μόλις τον είδε κακοποιημένο είπε στους υπαλλήλους "όποιος θέλει να τον βαρέσει να το κάνει και τώρα και να πάρει την ευθύνη(!) .Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας".  Λίγο μετά σωφρονιστικοί υπάλληλοι φώναξαν έναν κρατούμενο για να καθαρίσει τα αίματα από το  δωμάτιο. Δεν ανησυχούσαν όμως τότε γιατί είχαν σχεδιάσει να πάνε την επόμενη μέρα τον κρατούμενο στον γιατρό. Ομως ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν εξαιρετικά ανήσυχος και γι αυτό τον λόγο αμέσως μετά πήγε στην αίθουσα με τις κάμερες των φυλακών και παρατηρούσε τον Καρέλι συνέχεια γιατί φοβόταν ότι θα πεθάνει...».
Απόσπασμα  από την κατάθεση αξιωματικού της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τον φονικό ξυλοδαρμό του 42χρονου Αλβανού κακοποιού Ιλία Καρέλι, πριν από μία εβδομάδα, στις φυλακές Νιγρίτας. Στη δικογραφία περιγράφεται κάθε λεπτό της άγριας κακοποίησης του κρατούμενου από όλους, πλήν ενός, σωφρονιστικούς υπλλήλους και εξωτερικούς φρουρούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη φυλακή. Στη δικογραφία κατονομάζονται όλοι όσοι κτυπούσαν τον 42χρονο Αλβανό, σε όλα τα σημεία του σώματός του. Ομως, προσδιορίζονται δύο που τον κτυπούσαν με μεγαλύτερη μανία . Μάλιστα για τον ένα σημειώνεται ότι ήταν αυτός που τον κτύπησε με τον βραχίονά του στο στέρνο του και του επέφερε το καίριο πλήγμα".

... Σκούπισαν το έγκλημα

 ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΟΛΥΖΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ


Με νέες μαρτυρίες και ντοκουμέντα συνεχίζεται η έρευνα της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη για την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του Κωστή Πολύζου ...
από τη Σιάτιστα Κοζάνης, ενώ όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν και οδηγούν στη διαλεύκανση της πολύκροτης υπόθεσης. Σε ύποπτο αυτοκίνητο με το οποίο πιθανά μεταφέρθηκε το πτώμα του άτυχου 23χρονου στον «τάφο» του, ανιχνεύτηκε ανθρώπινο αίμα.

Ποια είναι όμως η πορεία αυτού του επαγγελματικού οχήματος; Ο ιδιοκτήτης της μάντρας που το αγόρασε πρώτος έσπασε τη σιωπή του ενώ το ίδιο έκανε και ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου αυτοκινήτων που το έπλυνε με βιολογικό καθαρισμό. Σοκ προκαλούν τα όσα πρόσεξε και κατέθεσε στις Αρχές ο δεύτερος άντρας.

Δολοφόνος από εκδίκηση



Δύο δημοσιογράφους του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press πυροβόλησε ένας Αφγανός αστυνομικός, ενώ ομολόγησε πως το έκανε για να εκδικηθεί για τις αεροπορικές επιδρομές ...
των δυνάμεων του ΝΑΤΟ εναντίον του χωριού του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Σάββατο η αστυνομία.
Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα φωτορεπόρτερ Άνια Νίντρινγκαους και η Καναδέζα ρεπόρτερ Κάθι Κάνον πυροβολήθηκαν την Παρασκευή το πρωί από έναν αστυνομικό στην ανατολική επαρχία Χοστ ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους. Η Νίντρινγκαους πέθανε επιτόπου και η Κάνον τραυματίστηκε σοβαρά. Οι δύο δημοσιογράφοι κάλυπταν τις προεδρικές εκλογές στην επαρχία Τανάι, στα σύνορα με τις περιοχές των φυλών του Πακιστάν, η οποία ελέγχεται εν πολλοίς από τους Ταλιμπάν.

Στα Αμπέλια με παράνομο εμπόρευμα


 
Συνελήφθη, χθες (04-04-2014) το μεσημέρι στα Αμπέλια Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή και πώληση παιδικών αθυρμάτων και κροτίδων καθώς και για κατοχή λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου σε σπίτια, ιδιοκτησίας του 52χρονου στα Αμπέλια Άρτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.098) παιδικά αθύρματα και κροτίδες καθώς και (3.346) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Τα φοβερά και τρομερά στην "Απαγορευμένη Ζώνη"

Και η παρέμβαση του Παύλου Σαράκη

Ο ΥΕΝ που βάραγε προσοχές στον μπαμπά Μπαλτάκο





Φωτο Ντοκουμέντο: Ο  Μουσουρούλης τότε ΥΕΝ παρακολουθεί άσκηση της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. Ήταν και

Απ' τη σημαία στα ΟΥΚ ο Μπαλτάκος

Επρόκειτο για την παράτυπη τοποθέτηση στο Λιμενικό Σώμα του νεαρού Μπαλτάκου, εναντίον του οποίου η υπηρεσία του διέταξε χθες ΕΔΕ για το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Βουλή. Πρόκειται για τον άφαντο επί διήμερο υιό Μπαλτάκο, που δεν έδωσε ίχνη ζωής πριν από την εκπνοή του αυτοφώρου. Σε βάρος του  είχαν γνωστοποιηθεί τον περασμένο Νοέμβριο έγγραφα από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Γιάννη Κουρτάκη, σύμφωνα με τα οποία ο διορισμός του στο Λιμενικό ήταν προϊόν παράκαμψης 15 επιλαχόντων που είχαν συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον ίδιο.
Οπως υποστήριζε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» που είχε αποκαλύψει το θέμα, για τον νεαρό δεν τηρήθηκε ούτε η υποχρεωτική τριετής παραμονή στην παραμεθόριο, όπως συμβαίνει με όλους τους αποφοιτήσαντες από τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα?

Ποιος είναι ο Ανώτατος δικαστικός λειτουργός που ανέφερε ο Κασιδιάρης πως "σταρτολογήθηκε" σε βάρος τους; Είπε επίσης πως το ίδιο πρόσωπο "έπνιξε" το "Παραδικαστικό Νο2" στο οποίο και εμπλέκονταν μεγάλη νομική εταιρεία στην οποία ο σημερινός δικαστικός είχε κάνει τότε την πρακτική του

Δολοφόνος-δραπέτης των "πυραμίδων" στην Πάτρα

 
 
 
Συνελήφθη  απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 48 ετών, δραπέτης των Αλβανικών Φυλακών, ο οποίος είχε καταδικαστεί από τις Δικαστικές Αρχές της γειτονικής Χώρας σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για ανθρωποκτονία.
Στο πλαίσιο έρευνας της υπόθεσης συνελήφθη και η 48χρονη Αλβανίδα σύζυγος του, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της ψευδορκίας.
Ειδικότερα για την ανεύρεση του 52χρονου συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, εντόπισαν τους δυο αλλοδαπούς στην οικία τους στην Πάτρα και τους συνέλαβαν.
Κατά τον εντοπισμό τους οι δυο δράστες δήλωσαν ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξαν και πλαστά διαβατήρια με τα οποία είχαν προμηθευτεί. Επίσης ο 52χρονος με τα ψευδή στοιχεία είχε προβεί στην έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και Ελληνικού Διπλώματος Οδήγησης.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με την Interpol Αλβανίας προέκυψαν τα πραγματικά στοιχεία των δυο συλληφθέντων.

Η Αντιτρομοκρατική πήγε να εξαγοράσει μάρτυρα?

Απίστευτες καταγγελίες Μίχου


Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανήκει και υπάγεται κατ' ευθείαν στον εκάστοτε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δέχεται εντολές και δίνει αναφορά αυστηρώς μόνο απ' αυτόν, ούτε καν από τον Υπαρχηγό. Αν -λέμε αν- ευσταθούν οι έτσι κι αλλιώς φοβερές καταγγελίες του Βουλευτή Μίχου,  αυτό δεν θα τιμά ούτε την υπηρεσία αλλά ούτε και τον Υποστράτηγο Αλκιβιάδη Τζοίτη  που την διοικεί. Εκτός αν εκεί ψηλά  στον πύργο της Λ. Αλεξάνδρας υπάρχε ανεξάρτητη ομαδούλα   που έπαιρνε εντολές από παράκεντρο εξουσίας του Μαξίμου. Επειδή κατά τον Μίχο πάντα αυτό περί Αντιτρομοκρατικής στη Χαλκίδα του το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Μπαλτάκος όταν του παραπονέθηκε στη Βουλή,

Ελιγμός όπως της "Ποντικομαμής"

Απίστευτες καταγγελίες Βουλευτή Μίχου για εξαγορά "μαρτύρων" από την Αντιτρομοκρατική

Δεν το λέμε με δόση ειρωνείας ή συκοφαντίας αλλά κάποιοι συνηθίζουν να αποκαλούν με συμπάθεια οφείλουμε να πούμε "ποντικομαμή" τον Νίκο Παπαγιαννόπουλό   επειδή κατάφερε να γίνει από τους μακροβιότερους Αργηγούς στο Σώμα αν και ορίστηκε επί ΠΑΣΟΚ και μάλιστα επί Παπουτσή. Θα θέλαμε όμως να ξέρουμε: Πως, τώρα προαλείφεται και για ΓΓ του υπουργείου? Μήπως επειδή έχουν κάποια βάση οι καταγγελίες του Βουλευτή Μίχου ότι στην Χαλκίδα η Αντιτρομοκρατική έστελνε τρεις φορές πράκτορές της να "λαδώσουν" με 38.000 € καταστηματάρχη της περιοχής για να βγάλει "Μπράβο" τον "εκδοροσφαγέα" -κατά τη δικογραφία- της Χρυσής Αυγής? Ντροπή, γιατί ο Βουλευτής κατήγγειλε επιπλέον στον Γιώργο Τράγκα  ότι: "Από τις 6 έως της 12 Ιουνίου του 2013, η Αντιτρομοκρατική πλησίασε τρεις νεαρούς στη Χαλκίδα για να εξασφαλίσει με ανταλλάγματα καταθέσεις σε βάρος του".
Και για να μην έχουμε εμείς νομικά μπλεξίματα, αποδίδουμε απο το λεξικό και τον ορισμό "Ποντικομαμή":  

Θέλουν να θυσιάσουν τον Αλειφέρη

Ρίχνουν τον Φρούραρχο στην πυρά
Ο Φρούραρχος της Βουλής Παν. Αλειφέρης

O Παναγιώτης Αλειφέρης δεν έδειξε τα αντανακλαστικά που έπρεπε ως ανώτατος αξιωματικός και άφησε ελεύθερο τον υιό Μπαλτάκο ενώ ήδη είχε σκάσει το μέγα σκάνδαλο με τη συνομιλία μπαμπά-Κασιδιάρη. Τι περίμενε πως θα τον κάλυπτε ο τελειωμένος ΓΓ; Ο Ταξίαρχος δεν έπρεπε να υπακούσει σε κανέναν Μπαλτάκο και σε καμία Μπαλτάκενα, τουλάχιστον τότε αν έπεφτε θα έπεφτε  με το κεφάλι ψηλά ενώ τώρα πάνε να τον θυσιάσουν για να εξιλεωθούν από τις δικές τους ευθύνες  [βλέπε πρεμούρα Μεϊμαράκη για  ΕΔΕ]. Μαθαίνουμε λοιπόν πως αν δεν γίνει κάτι τις επόμενες ώρες αυτό θα συμβεί στις κρίσεις που όλο και αναβάλλονται. Κάποιοι πονηροί εισουγούνται το ξήλωμά του από το Σώμα. Ο Παν. Αλειφέρης πέρασε ως άριστος προϊστάμενος από το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών ενώ επί ΠΑΣΟΚ κυνηγήθηκε και πετάχτηκε στη Δυτική Αττική και στη συνέχεια στην υποβαθμισμένη ΑΔ Πειραιά. Έπρεπε όμως ο Παναγιώτης να μην υποκύψει στις πιέσεις και τώρα να αντιμετωπίζει τη χλεύη που κανονικά θα έπρεπε να πάει όλοι αλλού ... Και κάτι τελευταίο, σιγά μη δεν ήξερε ο Μεϊμαράκης

Περί υποκλοπών στο Μαξίμου

 

Μπορούν να γίνουν τηλεφωνικές υποκλοπές στο Μέγαρο Μαξίμου;
 
Ποιος και πως θα μπορούσε να υποκλέψει τις συνομιλίες ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου; Πως θα κατόρθωνε κάποιος να αποφύγει την παράνομη καταγραφή του από κρυμμένες μικροκάμερες;
Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα καλούνται να δώσουν υπεύθυνοι ασφαλείας κυβερνητικών παραγόντων ύστερα από τη δημοσιοποίηση του βίντεο με την καταγραφή του πρώην γ. γ. της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, αλλά και τις δηλώσεις του στελέχους της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη ότι διαθέτει μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με ανώτερο δικαστικό.

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές αξιωματούχων της λεωφόρου Κατεχάκη, αλλά και ειδικών σε τέτοιου είδους συστήματα «κοριός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εξαιρετικά δύσκολο να τοποθετηθεί». Οπως λένε «τουλάχιστον μία ή δύο φορές τον χρόνο κλιμάκιο της Ε' Διεύθυνσης της ΕΥΠ - ειδικό σε θέματα επικοινωνιών - ελέγχει τους χώρους του πρωθυπουργικού γραφείου με ειδικό σαρωτή, που μπορεί να προσδιορίσει ηλεκτρονικά μικροκυκλώματα που μπορεί να σχετίζονται με κοριό και αναμεταδότη συνομιλιών. Επιπλέον κάθε πρώτη του μήνα υπάλληλοι από την ίδια διεύθυνση της ΕΥΠ πηγαίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου κι αλλάζουν τις επονομαζόμενες «κλείδες» - κωδικούς - των τριψηφίων τηλεφώνων για απόρρητη επικοινωνία μελών της κυβέρνησης. 

Μία δεύτερη περίπτωση είναι να υπάρχει υποκλοπή του τηλεφώνου του Πρωθυπουργού μέσω του συστήματος νομίμων συνακροάσεων της ΕΥΠ - έχει την δυνατότητα ακρόασης άνω των 700 τηλεφώνων - στον 15
ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη. Όμως αυτό προϋποθέτει ότι θα υπήρχε συνεργασία και «συνωμοσία» υψηλόβαθμων παραγόντων της ΕΥΠ, που θα έδιναν σχετική εντολή και θα φρόντιζαν την απόκρυψη της διαδικασίας υποκλοπής του τηλεφώνου του πρωθυπουργού. Η τρίτη περίπτωση ήταν κάποιος πράκτορας να χρησιμοποιούσε το φορητό βαλιτσάκι της ΕΥΠ, το οποίο θα βρισκόταν μέσα σε κάποιο όχημα, κοντά στο μέγαρο Μαξίμου και θα υπέκλεπτε από κοντά, στοχευμένα το τηλέφωνο του Πρωθυπουργού. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2009 είχε εντοπισθεί πράκτορας της ΕΥΠ με ύποπτη συσκευή στην οδό Ηρώδου του Αττικού. Όμως τότε είχαν μιλήσει για άσχετη ενέργειά του. Όμως ακόμη και υποκλοπή με το "βαλιτσάκι" της ΕΥΠ προϋποθέτει άνωθεν εντολή κι ειδικές διαδικασίες».

Όπως ωστόσο συμπληρώνουν οι ίδιοι άνθρωποι «δεν μπορεί ν αποκλεισθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει κι από έναν ιδιώτη, αφού τέτοιου είδους φορητές συσκευές υπάρχουν και στο εμπόριο ή πωλούνται μέσω ειδικών εταιρειών. Κι αυτό ακριβώς είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».

Θεωρητικά μία τέτοιου είδους υποκλοπή μπορεί να υπάρξει κι από συστήματα δορυφορικής καταγραφής που - όπως απέδειξε η υπόθεση Σνοόουντεν - χρησιμοποιεί η NSA. Όμως προφανώς …μάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αυτό το υλικό να έχει πρόσβαση ο Κασιδιάρης ή ο Παναγιώταρος!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια κυβερνητικά στελέχη επειδή δεν έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη από τεχνικής κι όχι μόνο άποψης στα στελέχη της ΕΥΠ να ελέγξουν τα γραφεία τους, απευθύνονται σε γραφεία ιδιωτικών ερευνητών και χρηστών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Όσον αφορά τον τρόπο εντοπισμού κρυφών καμερών, οι ειδικοί αναφέρουν ότι για τον σκοπό αυτόν υπάρχουν ειδικοί σαρωτές, κόστους εκατοντάδων ευρώ, οι οποίοι όμως είναι σχετικά δύσχρηστοι. Κι αυτό γιατί ο χρήστης του σαρωτή πρέπει να τον κρατά απέναντι από τον συνομιλητή του και να τον ελέγχει με πρόδηλο τρόπο, δείχνοντας τις υπόνοιες που έχει.

Οι σαρωτές αυτοί με υπέρυθρες ακτίνες μπορούν να εντοπίσουν σαν ισχυρό «κόκκινο» στίγμα την άκρη του φακού της μικροκάμερας όπου κι αν είναι καλά κρυμμένος. Επιπλέον στην αγορά υπάρχουν ειδικά σκάνερ αξίας περίπου άνω των 1.000 ευρώ με ενσωματωμένο έγχρωμο μόνιτορ και ήχο που έχουν την δυνατότητα εντοπισμού και ανίχνευσης ασύρματων καμερών που λειτουργούν στις συχνότητες από 900 Mhz έως 2,7GHz.
Σημειώνεται ότι μικροκάμερες μπορεί να τοποθετηθούν όχι μόνο σε φορητά αντικείμενα όπως στυλό, μπουτόν κ. λ. π, αλλά ακόμη και μέσα σε τοίχους όπου ενσωματώνεται και το σύστημα καταγραφής. Το σύστημα αυτό συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ προϋποθέτει την εγκατάσταση της κάμερας σε συνεννόηση με τους κατασκευαστές του σπιτιού και με ειδική τοποθέτηση μέσα στους σοβάδες. Ο εντοπισμός της θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολος, αφού μάλιστα προτιμάται η κάμερα να τοποθετείται στην «γωνιά» που σχηματίζουν οι τοίχοι κι είναι ουσιαστικά αόρατη.
Μεγάλο ζητούμενο στον τομέα ασφάλειας είναι οι σαρωτές για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μαγνητοφωνήσεις, βιντεοσκοπήσεις κλπ.
Σε συναντήσεις πολιτικών αλλά κι επιχειρηματιών ζητείται για λόγους ασφαλείας όλοι οι συμμετέχοντες να αφήσουν τα τηλέφωνα τους εκτός αίθουσας συνεδριάσεων. Έτσι καλείται ειδική ομάδα τεχνικών οι οποίοι έναντι 1000 - 2000 ευρώ όχι μόνο ελέγχουν τους χώρους για κοριούς, αλλά και με σαρωτές εξετάζουν αν κάποιος από τους «συνέδρους» …ξέχασε και πήρε μαζί του το κινητό στην αίθουσα των συνομιλιών

Βαθύ λαρύγγι του Σαμαρά ανώτατος δικαστικός;

 

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί κυκλώματος ΕΥΠ
Το κτίριο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην λεωφόρο Κατεχάκη
 
Το πρωί της Παρασκευής κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Τύπου καθώς η κυβέρνηση φέρεται να έχει εντοπίσει κύκλωμα μέσα στην ΕΥΠ που παρακολουθούσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

Όμως αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Σίμος Κεδίκογλου διέψευσε την πληροφορία. 

Εν τω μεταξύ με νέες αποκαλύψεις απειλεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής  Ηλίας Κασιδιάρης. Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» έκανε λόγο για ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον οποίο ο πρωθυπουργός φέρεται να αποκαλεί «παναθηναϊκάκια» και με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει ανοιχτή γραμμή. 

Μίλησε επίσης για στοιχεία για "παραδικαστικό" κύκλωμα που έχουν μπει στο συρτάρι με εντολή του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού.

Είπε ότι το όνομά του είναι τρισύλλαβο και έχει την ίδια κατάληξη με το Μπαλτάκος
.

Μιλώντας επίσης στον Αlpha 98,9 έκανε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, ενώ χαρακτήρισε ως επίορκους τους δύο υπουργούς Αθανασίου και Δένδια.

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης. Μιλώντας και στο «Βήμα» κάλεσε όποιον έχει οποιοδήποτε στοιχείο να το δημοσιοποιήσει.

«Ποτέ δεν έχω παρέμβει στη Δικαιοσύνη» δήλωσε στο «Βήμα». «Τους συγκεκριμένους λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής τους περιβάλλω με την εμπιστοσύνη μου. Δεν γνωρίζω ούτε τα τηλέφωνα τους, ούτε διανοήθηκα ποτέ να παρέμβω. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».

Με αποκαλύψεις στη Βουλή απειλούν κι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί είναι αρκετές.

Το κατεβασμένο βίντεο



Εκβίαζε με SMS 35χρονη

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση απόπειρας εκβίασης σε βάρος 35χρονης γυναίκας.
Για την υπόθεση εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες στην περιοχή Χαριλάου, ο 35χρονος ημεδαπός δράστης, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα Εκβίασης και παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 35χρονος, από τα τέλη Μαρτίου ως αρχές του τρέχοντός μήνα, μέσω γραπτών τηλεφωνικών μηνυμάτων, απηύθυνε απειλές κατά της ζωής και ύβρεις εναντίον του συνομήλικου θύματός του.
Προκειμένου να σταματήσει την έκνομη δραστηριότητά του, αξίωνε από την καταγγέλλουσα την καταβολή χρηματικού ποσού, ύψους (200) ευρώ.

Το ... σώσε με τον Φρούραρχο


Σε πολύ λίγο περισσότερα ...

Ο Στρατός στους δρόμους



Την αποκάλυψη οτι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις υπήρξε πολιτική εντολή για να διατεθεί προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ως υποστηρικτικός μηχανισμός των σωμάτων ασφαλείας έκανε μιλώντας στον Στρατιωτικό Συντάκτη Πάρι Καρβουνόπουλο επίτιμος Αρχηγος ΓΕΝ, Κοσμάς Χριστίδης. Ο επίτιμος αρχηγός σε συνέντευξή του επιβεβαίωσε τις πληροφορίες οτι είχε λάβει τέτοια εντολή η οποία αφορούσε την παρέλαση τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη όπου και το αίτημα μερικώς ικανοποιήθηκε. 

8 οι δεσμοφύλακες για υπόθαλψη ο Δ/ντης

Στο γραφείο της Ανακρίτριας Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή θα βρεθούν σήμερα  το μεσημέρι του Σαββάτου οι οκτώ πρώτοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται για το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι.
Οι οκτώ σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας κατηγορούνται για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων κατά συναυτουργία.
Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμίες προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και για να λάβουν τα αντίγραφα του κατηγορητηρίου οι συνήγοροί τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή των εντολέων τους.

Τούρκος μεγαλέμπορος στο Παίδων

Ο 45χρονος παγιδεύτηκε σε συνάντηση  με αστυνομικούς έξω από το νοσοκομείο Παίδων και κατέληξε εκεί που έπρεπε
 
Συνελήφθη  πρωί στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Τουρκικών Αρχών, κατηγορούμενος για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ηρωίνη από την Τουρκία στη χώρα μας.

Οι ... κλώνοι τραβούσαν και κόκα

Θεσσαλονίκη: Από Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ οι 4 δράστες
Την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στην υφαρπαγή δεδομένων πιστωτικών καρτών, στην κατάρτιση καρτών κλώνων και στη συνακόλουθη χρήση αυτών στην αγορά καταναλωτικών ειδών και υπηρεσιών, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθησαν για την υπόθεση, βραδινές ώρες τρία (3) μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα, δύο υπήκοοι Αυστραλίας ηλικίας 35 και 28 ετών και 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Χονγκ Κονγκ.
Σε βάρος των εμπλεκομένων, σχηματίζεται δικογραφία για «Σύσταση Συμμορίας», «Απάτη», «Πλαστογραφία», «Υπεξαίρεση» και παραβάσεις των Νόμων «Περί ναρκωτικών» και «Περί προσωπικών δεδομένων».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, μέσω παράνομης πρόσβασης σε υπολογιστικά συστήματα ξενοδοχείου του εξωτερικού, προμηθεύονταν δεδομένα πιστωτικών καρτών, τα οποία ανήκαν στην πλειοψηφία τους, σε πολίτες της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Επίσης, υπέκλεπταν πληροφορίες από εταιρείες σύναψης δανειακών συμβάσεων της Αυστραλίας, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την κατάρτιση πλαστών πιστωτικών καρτών, στο όνομα ανυποψίαστων πολιτών.
Τις κάρτες-κλώνους, τις χρησιμοποιούσαν σε διάφορες χώρες, αλλά και μέσω διαδικτύου, για αγορές καταναλωτικών ειδών, υπηρεσιών και για τη γενικότερη εξασφάλιση πολυτελών συνθηκών διαβίωσης.
Σημειώνεται ότι, με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, οι δράστες διέμεναν το τελευταίο τριήμερο, σε πολυτελή ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, ενώ είχαν ενοικιάσει και υπεξαιρέσει από χώρες της Ευρώπης, δύο πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε κλειστό χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Με ηρωίνη στο Χαριλάου

 
Συνελήφθη  στην περιοχή Χαριλάου, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον , συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δύο ημεδαποί ηλικίας 52 και 40 ετών, διότι μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της 03-04-2014, προέβησαν διαδοχικά σε συναλλαγή ηρωίνης με τον έμπορο, στην οικία του στην περιοχή Χαριλάου.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 55χρονος άντρας, κατείχε στην οικία του τρία δέματα ηρωίνης και μία ζυγαριά ακριβείας.
Κατασχέθηκαν συνολικά :

Πουλούσε όπλα με αγγελίες

Θεσσαλονίκη
 
Στα ψηφιακά ίχνη χρήστη του διαδικτύου , οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απαρχή της οποίας ήταν ο εντοπισμός αγγελίας που αφορούσε σε πώληση σπρέι πιπεριού.
Ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής της αγγελίας 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 03-04-2014, στην περιοχή των Βρασνών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων «Περί όπλων» και «Περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών».
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αλβανοί οι ληστές στη Σκουτερά

Αγρίνιο
 
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ληστεία η οποία συνέβη πριν από δύο μήνες περίπου στη Σκουτερά Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, μετά από ένταλμα του Ανακριτή Αγρινίου ένας 30χρονος Αλβανός, ενώ τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει ένας ακόμα 24χρονος συνεργός του που αναζητείται, καθώς και ένας τρίτος ομοεθνής τους τα στοιχεία του όποιου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Στο Διακοπτό με 2.550 κροτίδες

Η παρουσίαση
Ο Αστυνόμος Σφέτσος
 
 
Τα Κατασχεμένα
 
 
Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμου Α΄ Σφέτσου Χαράλαμπου, με παρουσίαση υπόθεσης σύλληψης 34χρονου στο Διακοπτό για κατοχή 2.550 κροτίδων και συμβουλές προς τους πολίτες σχετικά με την πρόληψη ατυχημάτων από καύση κροτίδων κατά την πασχαλινή περίοδο
« Καλημέρα σας,



στοχευμένοι και συνεχείς έλεγχοι, για την εμπορία και κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου στη Δυτική Ελλάδα.

Οι έλεγχοι δεν θα αποσκοπούν μόνο στη τήρηση της νομοθεσίας, αλλά κυρίως στην πρόληψη πιθανών ατυχημάτων και θα επικεντρωθούν κυρίως στον εντοπισμό χώρων όπου οι κροτίδες και τα βεγγαλικά φυλάσσονται ή καταστημάτων όπου πουλιούνται. Παράλληλα όμως, έλεγχοι Θα πραγματοποιούνται και σε μεμονωμένα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τα αντικείμενα αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Διακοπτό Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου, ένας 34χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή και διάθεση κροτίδων.

Μαγγανεία στην Πάλλη του Έβρου

Τα Σύνεργα ...

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, έξι (6) περιπτώσεις κλοπής με τη μέθοδο της μαγγανείας και μία απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα Ιούνιος του 2012 έως και χθες, σε χωριά του βορείου Έβρου.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 60 και 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης έναν 61χρονο ημεδαπό, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.
Ειδικότερα, οι τρεις δράστες, χθες (3-4-2014) το πρωί, μετέβησαν στο σπίτι 64χρονης ημεδαπής, στην Πάλλη Έβρου, όπου με την μέθοδο της μαγγανείας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρήματα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθόσον έγιναν αντιληπτοί από αυτή.

Ξήλωσαν το εργοστάσιο

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν  απόγευμα επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 48, 20 και 13 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα προχθες το απόγευμα, οι ανωτέρω τρεις ημεδαποί κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν έμφορτο με μεταλλικά αντικείμενα διαφόρων μεγεθών, συνολικού βάρους δύο (2) περίπου τόνων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα προαναφερόμενα μεταλλικά αντικείμενα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα οι δράστες, από αποθήκη ανενεργού εργοστασίου που βρίσκεται στην ανωτέρω περιοχή και θα αποδοθούν σε νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, στην οποία ανήκει το εργοστάσιο.

Περί ακολασίας ...

Το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διενήργησε ελέγχους, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, σε δύο (2) οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.
Συνελήφθησαν συνολικά πέντε (5) αλλοδαπές γυναίκες κατηγορούμενες κατά περίπτωση για τα αδικήματα της παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και παράβαση των Νόμων περί εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων και περί αλλοδαπών.

Με "σκοράκι" στα Βάγια

Τα Κατασχεμένα
 
Ακόμη μία σύλληψη πραγματοποιήθηκε  στα Βάγια Βοιωτίας, μετά από εντατικούς αστυνομικούς ελέγχους που διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, για την αποτροπή της παράνομης κατοχής και πώλησης πυροτεχνικών ειδών.
Συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι κατά τη διενέργεια αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου σε περίπτερο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (2.050) παιδικά αθύρματα (σκορδάκια), τα οποία ο ανωτέρω κατείχε προς πώληση, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Άκρως επικίνδυνα

Τα Κατασχεμένα
 
 
Πιάστηκε στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 35χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος – αποθήκης εταιρείας εμπορίας τυποποιημένων ειδών παντοπωλείου, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και πώληση πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο ανωτέρω κατάστημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (178.072) πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα, διαφόρων τύπων και μεγεθών, τα οποία διατίθεντο προς πώληση άνευ σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.
Από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί ο 43χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Σημειώνεται ότι από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν συλληφθεί δεκατέσσερα (14) άτομα, μετά από στοχευμένους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και έχουν κατασχεθεί συνολικά (212.379) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Με πανελλαδική εμβέλεια οι ληστές

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Συνελήφθησαν  απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 28 και 51 ετών, και ένας 46χρονος ημεδαπός, μέλη της σπείρας, οι οποίοι το πρωί της ίδιας μέρας είχαν διαπράξει δύο (2) διαρρήξεις-κλοπές από οικίες σε δύο (2) χωριά της Λάρισας και ενώ οι συλληφθέντες εισέρχονταν σε ενεχυροδανειστήριο για να διαθέσουν προς πώληση τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού με άλλους πέντε (5) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 22 έως 37 ετών, είχαν συστήσει τα τελευταία δύο (2) χρόνια εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξει-κλοπές σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εντόπιζαν οικίες στην επαρχία και στην Αττική, ένας από αυτούς αναλάμβανε το ρόλο του τσιλιαδόρου, ενώ οι υπόλοιποι παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες ή τις πόρτες εισόδου, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, τα οποία διέθεταν άμεσα προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Για να μην καθίσταται εύκολος ο εντοπισμός τους, χρησιμοποιούσαν κάθε φορά διαφορετικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία νοίκιαζαν με αληθινά ή ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας από εταιρεία ενοικιάσεως οχημάτων στην Αθήνα.