29/3/14

Κουμπαρός τους ο Ψωμόπουλος

Ο επιχειρηματίας Ψωμόπουλος πάντρεψε τον Νίκο και τη Θάλεια
Το ζεύγος σε ευτυχισμένες στιγμές με τον Χρήστο Ψωμόπουλο [πρώην Άννας Βίσση]


 

Την εξαφάνιση δήλωσε ο άνδρας της


Ίσως τα κίνητρα να μην είναι οικονομικά όπως πολύ φοβάται ο δικηγόρος Μπούρας σύζυγος της Θάλειας

Ο Αλβανός ισοβίτης νεκρός


isovitis

Ο θάνατος του Αλβανού ισοβίτη, Ιλία Καρέλι, ο οποίος έσφαξε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα, Γιώργο Τσιρώνη επιβεβαίωσε ότι στη φυλακή δεν υπάρχει χώρος για ήρωες. Ή υπακούς στους νόμους της ή πας στον άλλο κόσμο. Ο Αλβανός που κατακρεούργησε τον υπαρχιφύλακα, προτίμησε να πατήσει την κόκκινη γραμμή.
Ο Ιλία Καρέλι, κατά τη μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, έφερε μώλωπες σε όλο του το σώμα, ενώ όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης «Περί ώρα 23.30 υπάλληλοι του καταστήματος κράτησης παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του. Ταυτόχρονα με την ως άνω πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση, διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας.
Αυτή είναι η φωτογραφία του νεκρού ισοβίτη από τις κάμερες της φυλακής.

Που είναι η Θάλεια?

Θάλεια Χούντα...


chounta1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αγνοείται η δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα, η οποία φέρεται να έχει πέσει θύμα απαγωγής. Είναι σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου Νίκου Μπούρα.

Οι πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαρτίου, λένε ότι η σύζυγος του δικηγόρου αγνοείται από την περασμένη Παρασκευή 21 Μαρτίου όταν και έφυγε από το σπίτι τους για ένα επαγγελματικό ραντεβού.

Μάλιστα, η τελευταία ανάρτηση που έχει κάνει στο προφίλ της στο facebook έχει ημερομηνία 21 Μαρτίου.
Μετά το ραντεβού θα συναντιόταν με τον άνδρα της για να βγουν έξω για φαγητό όπως είχαν προγραμματίσει. Οι ώρες όμως περνούσαν χωρίς η σύζυγός του να επικοινωνήσει μαζί του.

Έκλεψαν ατμομηχανή από ανενεργό ορυχείο

Κύμη
 
Συνελήφθησαν, χθες (28-03-2014) το βράδυ στη Κύμη Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 47 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα διάπραξης διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες αποπειράθηκαν, με τη χρήση μηχανήματος έργων (εκσκαφέα), να αφαιρέσουν από ανασφάλιστο χώρο εγκαταστάσεων ανενεργού ορυχείου στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας, ιδιοκτησίας Δημοσίου, μία μη λειτουργική σιδερένια ατμομηχανή, βάρους πέντε (5) περίπου τόνων, την οποία λόγω μεγέθους δεν κατόρθωσαν να την απομακρύνουν αρκετά από το σημείο.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης χθες το μεσημέρι, από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και επιστάμενων αναζητήσεων, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν στην Κύμη Ευβοίας και συνελήφθησαν.

Πήγε να τον στείλει στον Άγιο Παύλο

Πατέρας τον γιο
 
Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι οποίοι ενημερώθηκαν για περιστατικό που βρισκόταν σε εξέλιξη στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του Γ.Ν. Άγιος Παύλος, 62χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 28-03-2014, 36χρονος άνδρας, συνοδευόμενος από την 30χρονη αδερφή του, συνάντησαν στο παρκινγκ του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν η μητέρα τους, τον 62χρονο πατέρα τους. Η συζήτηση μεταξύ των μελών της οικογένειας, εξελίχθηκε σε λογομαχία των δύο ανδρών, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο 62χρονος πατέρας επιχείρησε να πλήξει τον γιο του με πτυσσόμενο μαχαίρι.

Τον έπιασε η γέννα της ηρώινης

Ο Νιγηριανός μας ήρθε μέσω Ουγκάντας
Το Ντοκουμέντο
Συνελήφθη χθες (28-3-2014) το πρωί, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 38 ετών, για εισαγωγή στη Χώρα μας ποσότητας ηρωίνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», εντόπισαν τον 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε αφιχθεί αεροπορικώς από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης ( transit ) να μεταφέρει εντός του στομάχου του (με την μέθοδο της κατάποσης),

Έπιασαν τον "κλώνο" των ΑΤΜ

 
Συνελήφθη  στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, στις 26-3-2014, ο συλληφθείς επιχείρησε να πραγματοποιήσει συναλλαγή, σε φαρμακείο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, με αντίγραφο («κλώνο») γνήσιας πιστωτικής κάρτας, αλλά έγινε αντιληπτός από το Τμήμα ασφάλειας συναλλαγών της τράπεζας, από την οποία είχε εκδοθεί η κάρτα και ειδοποιήθηκε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.
Αστυνομικοί του ανωτέρω Τμήματος που έσπευσαν άμεσα, εντόπισαν τον 37χρονο στην περιοχή και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις (3) κάρτες αντίγραφα («κλώνοι»).
Όπως προέκυψε από τον έλεγχο των συγκεκριμένων καρτών, υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ του ανάγλυφου αριθμού του σώματος της κάρτας με τον αριθμό της απόδειξης που εκτυπωνόταν, γεγονός που επιβεβαίωνε ότι επρόκειτο για αντίγραφα πιστωτικών καρτών με ενσωματωμένα στη μαγνητική τους ταινία στοιχεία διαφορετικά από εκείνα που εμφανίζονταν στο εξωτερικό (μπροστινό) τμήμα των καρτών.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος είναι μέλος εγκληματικής ομάδας που υποκλέπτει στοιχεία πιστωτικών καρτών από τους νόμιμους κατόχους τους, τα ενσωματώνει σε αντίγραφα κάρτες – «κλώνους», με τις οποίες στη συνέχεια πραγματοποιούσε συναλλαγές για την αγορά προϊόντων μεγάλης αξίας.

Έτσι σκηνοθετούσαν τα τροχαία με επίορκους

Απάτη 1,3 εκατ. €
 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων που διοικεί ο Παναγιώτης Στάθης της Ελληνικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα πλαστογραφίας και απάτης σε βάρος ασφαλιστικών εταιρειών, μέσω εικονικών τροχαίων ατυχημάτων και υλικών ζημιών σε οχήματα.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε  (27.03.2014) το πρωί, σε Αθήνα, Τροιζηνία, Χανιά και Ρέθυμνο Κρήτης, συνελήφθησαν δεκατρία (13) μέλη του κυκλώματος, όλοι τους ημεδαποί.
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 44χρονος επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης φανοποιείου και έκθεσης αυτοκινήτων στην Τροιζηνία - και η 37χρονη σύζυγός του, οι οποίοι είχαν αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς επίσης τέσσερις αστυνομικοί (48χρονος Ανθυπαστυνόμος, δύο Αρχιφύλακες 45 & 48 ετών και 32χρονος Αστυφύλακας) που υπηρετούν σε Αττική, Αίγινα και Κρήτη.
Επιπλέον, συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα 51χρονη υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών Πειραιά, δύο δικηγόροι 65 και 35 ετών, 58χρονος πραγματογνώμονας ασφαλιστικών εταιρειών, 54χρονη ασφαλίστρια, 49χρονος έμπορος αυτοκινήτων και ένα ακόμα άτομο 53 ετών, που λειτουργούσε ως «ψευδομάρτυρας», σε υποθέσεις που αφορούσαν τις απάτες.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι και ένας 47χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, καθώς και ένας 45χρονος ημεδαπός πραγματογνώμονας.
Σε βάρος όλων των παραπάνω ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απάτης, πλαστογραφίας, ψευδούς βεβαίωσης, παράβασης καθήκοντος και της νομοθεσίας περί όπλων & καταχραστών του Δημοσίου.
Αναφορικά με το πλαίσιο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι ενέχονται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα και πλαστογραφίες σε βάρος διαφόρων ασφαλιστικών εταιρειών, έχοντας συγκροτήσει για το σκοπό αυτό δομημένη ομάδα, που χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης.
Πιο αναλυτικά, ο 44χρονος επιχειρηματίας - αρχηγός της οργάνωσης – προέβαινε, μέσω διαδικτύου, στην προσέλκυση πελατών, υποσχόμενος τη δωρεάν επισκευή οποιουδήποτε οχήματος σε φανοποιείο που διατηρούσε, καθώς και την περαίωση κάθε χρονοβόρας διαδικασίας με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Παρίστανε και τον μαφιόζο

Ήθελε και δακτυλίδι


 
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδευμένη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε διαμερίσματα κατοικιών, στην Ηλεία και στη Μεσσηνία.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω,  (21-3-2014) το πρωί, στον Πύργο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24 και 39 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη σε περιοχή της Κυπαρισσίας και ένας 24χρονος ομοεθνής τους, ηγετικό μέλος της ομάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμα συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, χθες (21-3-2014) το πρωί, οργανώθηκε στον Πύργο, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις Γεωργιανούς, να περιεργάζονται κουδούνια εισόδου πολυκατοικίας και επιχείρησαν να τους συλλάβουν.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ο 39χρονος και ο 24χρονος, ενώ ο εγκέφαλος της σπείρας κατάφερε να διαφύγει πεζός.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, τρία κινητά τηλέφωνα και μία αλυσίδα λαιμού, τα οποία και κατέσχεσαν. Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματά τους, τα οποία είχαν σταθμεύσει σε μικρή απόσταση, βρέθηκαν πολλά ακόμα διαρρηκτικά εργαλεία και διάφορα έγγραφα.
Για τον εντοπισμό του 24χρονου, οι αστυνομικοί ενήργησαν συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί σε περιοχή της Κυπαρισσίας και να συλληφθεί.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, εγκέφαλος της οποίας ήταν ο 24χρονος, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν εκτελεστικό ρόλο, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες.
Πιο αναλυτικά, η εγκληματική ομάδα, τον τελευταίο χρόνο, είχε διαπράξει εξήντα πέντε (65) διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και συγκεκριμένα:

Ο "Αγνώστου διαμονής"


    • BUTSKHRIKIDZE (επ) GIORGI (ον) του Igori και της Peti , γεννηθείς στις 11/7/1990 στη Γεωργία, αγνώστου διαμονής

... Παναγία

Ο ντροπαλός


    • USHVERIDZE (επ) OTARIKO (ον) του OTARI και της GUGULA , γεννηθείς στις 8/6/1975 στη Γεωργία, αγνώστου διαμονής

Έκανε και το μοντέλο ...

Ο Γεωργιανός κουρεμένος "γουλί"

 
Πύργος
 
  • BOSIKASHVILI (επ) GIORGI (ον) του PAATA και της CISANA , γεννηθείς στις 27/9/1990 στη Γεωργία, κάτοικος Καλαμάτας Μεσσηνίας
 
 
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ηλείας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών μελών της εγκληματικής οργάνωσης (υπηκόων Γεωργίας), που συνελήφθησαν την 21-3-2014, στον Πύργο και την Κυπαρισσία, καθώς και τα στοιχεία ενός ακόμα συνεργού τους που αναζητείται.
Υπενθυμίζεται ότι, οι τέσσερις δράστες είχαν διαπράξει εξήντα πέντε (65) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες στον Πύργο, την Καλαμάτα και την Κυπαρίσσια, ενώ το περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

28/3/14

Η δολοφόνος συνεργός σε ληστεία

 
 
 
Στα ίχνη των δραστών και στη συνακόλουθη εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα, οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εξακρίβωσης και Τεκμηρίωσης Πληροφοριών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες:
  • Ένας 43χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (27-03-2014) δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε ύστερα από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,
  • Η 36χρονη ομοεθνής συνεργός του, η οποία συνελήφθη την 22-03-2014 από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ως δράστιδα ανθρωποκτονίας και ληστείας που διέπραξε τον Ιούλιο του 2013, στην περιοχή των Κάτω Πατησίων Αττικής.

Πάσχει από στελέχη το ΥΔΕΖΙ

Περασμένα μεγαλεία ...

Kαι δεν μιλάμε για αξιωματικούς που έχουν να αποκομίσουν οφέλη με τις προαγωγές τους αλλά για τους χαμηλόβαθμους που θέτουν σε πραγματικό κίνδυνο τη ζωή τους και όχι σαν τους άλλους που από τη σιγουριά του γραφείου φτιάχνουν "κλίμα" ότι απειλείται η ζωή τους. Εκτός αν νιώθουν πως έχουν ... λερωμένη

Ξετύλιξαν το κουβάρι του Γάλλου υπήκοου

Ο 23χρονος είχε εντοπιστεί και εξετασθεί στη χώρα μας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ σχετικές πληροφορίες είχαν σταλεί άμεσα στις γαλλικές διωκτικές Αρχές
 
Σχετικά με δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, που αφορούν σε παροχή βοήθειας από την Ελληνική Αστυνομία, για τον εντοπισμό και σύλληψη από τις γαλλικές διωκτικές Αρχές 23χρονου, για τρομοκρατική δραστηριότητα στη Γαλλία, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
  • Ο 23χρονος υπήκοος Γαλλίας εντοπίστηκε στις 3/1/2014 στην Ορεστιάδα και εξετάσθηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία), για ενδεχόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα.
  • Από τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του 23χρονου σε εγκληματική δραστηριότητα στη χώρα μας, ούτε υπήρχε σε βάρος του διεθνές ένταλμα αναζητήσεων οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

Τους έδιναν κατάλυμα λαθρομεταναστων

 
Συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο (2) μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιείται σε διακινήσεις μη νόμιμων μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 27-03-2014, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση καθώς και για αδικήματα που αφορούν στην μεταφορά και προώθηση μη νόμιμων μεταναστών.

Στην Κάλυμνο με ηρωίνη

 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε χθες (27-03-2014) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Η αστυνομική επιχείρηση περιελάμβανε στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές και χώρους όπου συχνάζουν άτομα τα οποία προσπαθούν να διακινήσουν ή να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες.
Ειδικότερα, χθες μεσημεριανές ώρες στην Πόθια Καλύμνου συνελήφθησαν τρεις άνδρες ηλικίας 22, 34 και 35 ετών, καθώς και μια 29χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες γιατί:

... Μύρισε Πάσχα

Τα 7.000 πυροτεχνήματα
 
Σε εξέλιξη βρίσκονται στοχευμένοι έλεγχοι Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΓΑΔΘ, που έχουν ως αντικείμενο την παράνομη εμπορία και διακίνηση κροτίδων και βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων, συνελήφθη  στην περιοχή του Λαγκαδά, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας πυροτεχνημάτων, για παράνομη διάθεση πλήθους πυροτεχνημάτων.
Πρόκειται για 58χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου που αφορά στη Ρύθμιση θεμάτων για όπλα, πυρομαχικά κλπ και του Νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Κατά τον αιφνιδιαστικό αστυνομικό έλεγχο, εντοπίστηκαν στο κατάστημα του 58χρονου, χωρίς να συνοδεύονται από την απαιτούμενη άδεια, συσκευασίες πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων, οι οποίες περιείχαν συνολικά (7.027) τεμάχια .
Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πέραν των αμιγώς αστυνομικών μέτρων και με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων που οφείλονται στην επικίνδυνη συνήθεια καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απευθύνει στους πολίτες και ιδίως στους γονείς, τις ακόλουθες συμβουλές :

Και με οπλοβομβίδες ο 22χρονος

Ρέθυμνο
 
Συνελήφθη (27.03.2014) το πρωί, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ρεθύμνου, 22χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή, στο Ρέθυμνο.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής όπλων και ειδών οπλισμού, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία και σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του 22χρονου.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε κοινόχρηστο πολυκατοικίας το χασίς

Το Ντοκουμέντο
 
Συνελήφθη  απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 23χρονος ημεδαπός για διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών περιήλθαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς διακινεί ποσότητες κάνναβης, τις οποίες ο αποκρύπτει επιμελώς σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει.
Ο συγκεκριμένος χώρος τέθηκε άμεσα υπό διακριτική επιτήρηση, όπου λίγη ώρα αργότερα προσήλθε ο 23χρονος, παρέλαβε δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (438,3) γραμμαρίων και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, τα οποία κατασχέθηκαν και συνελήφθη.

Πολύ πράμα ...

Το Ντοκουμέντο
 
Σήμερα (27-03-2014) το πρωί στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού, επί του κόμβου του Άργους Ορεστικού, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς συνέλαβαν 45χρονο ημεδαπό, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα μετά από αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έρευνα σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος και στον χώρο αποσκευών αυτού βρέθηκαν δύο μεγάλοι ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν σαράντα πέντε συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 46,031 κιλά.
Συνολικά κατασχέθηκαν:

Η Αλικαρνασσός για το πολυνομοσχέδιο

Επιστολή κρατουμένων

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας κατάστασης που καθημερινά δοκιμάζει τα όρια της υπομονής και της αντοχής μας
1) εξαθλίωση συνθηκών διαβίωσης
2) υπέρ πληθυσμος
3) υποσυτισμος
4) ανυπαρξία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Σε όλα αυτα δεν αντιδρασαμε όχι Έπειδη είμαστε ζώα και αυτο μας αξίζει αλλα Έπειδη αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνάει η χωρα μας και δεν θέλαμε να διεκδικήσουμε τίποτα που θα έχει οικονομικό κόστος που θα κόβοταν απο άλλες κοινωνικές ομάδες για να δωθει στις φυλάκες.
Δείξαμε υπομονη κατανόηση και προσπαθούμε να επιβιώσουμε κάτω απο άθλιες συνθήκες.
Αυτο όμως που δεν θα δεχθούμε να χάσουμε με τίποτα Έιναι να χαθούν κεκτημένα δικαιώματα που κερδιθηκαν με αγώνες και θυσίες
Όπως.
1) άδειες
2) αναστολές
3) δικαίωμα στην επικοινωνία

4) ίση μεταχείριση κρατουμένων
Δικαιώματα που καταργεί το νομοσχέδιο για τις φυλάκες υψίστης ασφαλείας που βρίσκεται για διαβούλευση
Ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί κρατουμένους δυο ταχυτήτων
" αυτών που έχουν χάσει κάθε ελπίδα. Και αυτών που έχουν δικαίωμα στην ελπίδα "
Καταπατοντας κάθε έννοια δικαίου και ισότητας μεταξυ κρατουμένων.
" και για να προλάβουμε κάποιους κακοπροαίρετους που μπορει να πούνε ότι αντίδραμε για να μην γίνουν φυλάκες υψίστης ασφαλείας οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι όλες οι φυλάκες που έγιναν τα τελευταία χρόνια Έιναι υψίστης ασφαλείας "

Τι γύρευε στην Ορεστιάδα ο Ιμπραήμ?

Εκτενή δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου αναφέρουν τη σύλληψη ενός 23χρονου αλγερινής καταγωγής υπηκόου Γαλλίας ο οποίος, με μέλη ομάδας που συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα στη Συρία, ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στην περιοχή. Ο 23χρονος είχε εντοπιστεί και εξετασθεί στην Ελλάδα από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ), οι οποίοι είχαν ενημερώσει τις γαλλικές διωκτικές Αρχές.
Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος υπήκοος Γαλλίας Ιμπραήμ Μπ. είχε εντοπιστεί στις 3 Ιανουαρίου στην Ορεστιάδα. Παρόλο που σε βάρος του δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης, οι γαλλικές Αρχές είχαν ενημερώσει τις χώρες που βρίσκονται στο δίκτυο Σένγκεν για πιθανές σχέσεις του με παρακλάδια της Αλ Κάιντα. Ο 23χρονος εξετάσθηκε από την ελληνική Αντιτρομοκρατική υπηρεσία για ενδεχόμενη τρομοκρατική δραστηριότητα, ωστόσο δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία για εμπλοκή του σε ενέργειες στη χώρα μας και αφέθηκε ελεύθερος.

Αναρχικοί "απήγαγαν" Αλβανούς κακοποιούς

Σε «διαμάχη Αλβανών και Ελλήνων ενόπλων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο» αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ την περίεργη υπόθεση «αρπαγής» ατόμων από την πλατεία Εξαρχείων που σημειώθηκε την περασμένη Σάββατο. Την Τετάρτη στο διαδικτυακό τόπο indymedia αναρτήθηκε κείμενο από αγνώστους που αναλαμβάνουν την ευθύνη της ενέργειας όπου αναφέρονται σε επιχείρηση με την παρουσία πολλών ατόμων που έφεραν βαρύ οπλισμό. Στο κείμενο υπάρχουν αναφορές για «εχθρικές συμπεριφορές στον πολιτικοποιημένο χώρο της περιοχής» και για «δράσεις συμμοριών και μαφιών». Σημείωνεται ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που εμφανίζεται ομάδα «πάνοπλων πολιτών» να αναλαμβάνει εκκαθαριστική   επιχείρηση υποκαθιστώντας τις διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων της περιοχής και θαμώνων της πλατείας Εξαρχείων κουκουλοφόροι άρπαξαν μερικά άτομα που βρίσκονταν στον συγκεκριμένο χώρο και εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.    
Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αρνούντο οποιαδήποτε σχέση της Αστυνομίας με το περιστατικό.
Όπως αναλυτικά αναφέρεται στο κείμενο:  «Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλατεία Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες. 
Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων. 

Νεκρός ο Αλβανός στο κελί του


Νεκρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ στις 23.30 ο ισοβίτης o οποίος την 25η Μαρτίου σκότωσε με μαχαίρι τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Τα άψυχο σώμα του Καρέλι Ιλία εντοπίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο κελί του, καθώς διαπίστωσαν ότι ήταν ακίνητος για πολλή ώρα.

Ο Ιλία ήταν μόνος στο κελί του για λόγους ασφαλείας στη Νιγρίτα Σερρών. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι υπάλληλοι των φυλακών, στις 15.45 επέστρεψε στη φυλακή από τον ανακριτή όπου είχε μεταβεί για απολογία. Στις 18.32 ξάπλωσε για 45 λεπτά και σύμφωνα με τους ίδιους στριφογύριζε στο κρεβάτι του.

Το παλικάρι του Τραγάκη

 Απομακρύνεται ο οδηγός του Γ. Τραγάκη που χαιρετά ναζιστικά
Ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ι.Τραγάκης φέρεται να έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες για την απομάκρυνσή του οδηγού του
 
Την καταγγελία ότι σε φωτογραφία που είδε την δημοσιότητα και στην οποία εμφανίζονται σε χριστουγεννιάτικη εορταστική ατμόσφαιρα κάποιοι να χαιρετούν ναζιστικά, μεταξύ των οποίων και ο προσωπικός οδηγός του α’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη, προέβη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ηλ. Κασιδιάρης.

27/3/14

Λαθρομετανάστες με καμπριολέ

Φωτο Αποκάλυψη
 
Συνελήφθη χθες (26-3-2014) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Τέσσερις (4) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Ιράκ.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.
Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 520 Ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Κάτω τα χέρια από τον Φραγκίσκο

Κρύβουν την ουσία ...
Το ξέρουμε πως ο Φραγκίσκος ενόχλησε ως συνήγορος του δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού και ως υπερασπιστής των νεαρών μελών των "Πυρήνων". Ας πάχουν όμως να τον χτυπούν  με διαρροές και ας ανακοινώσουν

Η θαυμάστρια του Βουλευτή

k3
 Eίναι η κοινωνική  λειτουργός Μαρία Ζαπάντη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο Αθηναίων

Σαράκης εναντίον Σαράκη

Πλαστικός χειρούργος κατά ποινικολόγου
 
Ο πλαστικός χειρούργος των Αθηνών και αδερφός του γνωστού ποινικολόγου  Παύλου Σαράκη κατέρχεται στο Αγρίνιο ως υπ. Δημοτικός σύμβουλος με τον «γαλάζιο» συνδιασμό Παπαναστασίου. Κι αυτό παρόλο που η ΝΔ διέγραψε  τον αδελφό του όταν ανέλαβε συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Πέτρος Σαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, απ’ όπου και πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών μεταξύ των πρώτων και αποφοίτησε μεταξύ των πρώτων. Η αριστεία είναι φιλοσοφία ζωής για αυτόν, που τον συνοδεύει από τα μαθητικά του χρόνια ακόμη.

Κάθε επέμβαση που αναλαμβάνει να κάνει, γίνεται με βάση τα υψηλότερα πρότυπα της Πλαστικής Χειρουργικής διεθνώς. Εκπαιδεύθηκε στην Γενική Χειρουργική και στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Πλαστική Χειρουργική, στο Γ.Ν.Π "Αγ. Ανδρέας". Κατά την διάρκεια της ειδικότητας διετέλεσε Chief Resident και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. Συνέχισε την μετεκπαίδευσή του σε πρωτοποριακές τεχνικές της ειδικότητας στο εξωτερικό, σε κορυφαίες ιδιωτικές Κλινικές, όπου εξελίσσεται σήμερα η αισθητική και επανορθωτική χειρουργική. Ο γιατρός σε όλη του την ζωή διδάσκει και διδάσκεται, για αυτό ο Πέτρος Σαράκης συνεργάζεται με ιδιωτικά θεραπευτήρια στην Ελβετία, την Γερμανία, τη Μ. Βρετανία και αλλού για να φέρνει στην Ελλάδα επιστημονικές τεχνικές αιχμής.

Έπεσε πάνω στους κλέφτες της


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου, δύο ομογενείς ηλικίας 37 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για «Κλοπή».
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (26-03-2014), 43χρονη ημεδαπή, η οποία επέστρεφε στην οικία της στην περιοχή της Άνω Πόλης, αντιλήφθηκε αρχικά στην είσοδο της οικοδομής την ύπαρξη δύο αγνώστων ατόμων, ενώ αργότερα, διαπίστωσε ότι η πόρτα του διαμερίσματός της έφερε ίχνη διάρρηξης.
Κατά τη διαδρομή της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος προς το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, όπου επρόκειτο να καταγγείλει το περιστατικό, η 43χρονη συνάντησε εκ νέου τους δύο άγνωστους άνδρες, με αποτέλεσμα να ενημερώσει τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος για την ύποπτη συμπεριφορά τους.
Ακολούθησε προσαγωγή των υπόπτων, οι οποίοι όπως αποδείχθηκε ήταν πράγματι οι δράστες της διάρρηξης και κλοπής από το διαμέρισμα της καταγγέλουσας, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ο φορητός Η/Υ της 43χρονης και διαρρηκτικά εργαλεία, οπότε και συνελήφθησαν.
Επίσης, από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, ο 33χρονος, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, διέρρηξε επιπρόσθετα ένα κατάστημα (καφέ), στο κέντρο της πόλης και ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Τούμπας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσε χρηματικά ποσά, ένα φορητό Η/Υ και διάφορα αντικείμενα.