1/3/14

Τα 'κονόμησαν με ξένο οικόπεδο στη Βάρκιζα

Τα πρόσωπα των απατεώνων

Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, φωτογραφίες τριών (3) ατόμων, τα οποία, όπως προκύπτει από σχετική δικογραφία του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμετέχοντας σε εγκληματική ομάδα, κατάφεραν να εξαπατήσουν αγοραστές και να τους πουλήσουν ακίνητο στην περιοχή της Βάρκιζας Αττικής, που δεν τους ανήκε, έναντι υψηλού χρηματικού ποσού, παρουσιάζοντας ψευδώς τον ένα εξ αυτών ως ιδιοκτήτη του ακινήτου και χρησιμοποιώντας δελτίο ταυτότητας (προϊόν υφαρπαγής) με τα στοιχεία του πραγματικού κατόχου του ακινήτου.

Μύριζε ο ... Βασιλικός

 
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, πέτυχαν  βράδυ, στο Βασιλικό Ιωαννίνων, τη σύλληψη ενός 22χρονου υπηκόου Αλβανίας, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών εγγράφων.
Ειδικότερα, στο Βασιλικό Ιωαννίνων, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, σε αστυνομική έρευνα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 22χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν (150) συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (157,7) κιλών.
Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Τα 'βαλε και με τους "Μπίλιδες" της Ηλιούπολης


Σε μια από τις συνομιλίες του ο Βεντούρας ακούγεται να λέει: "Θα ρίξω πιστολιές στους Μπίλιδες ..." στέλνει δηλαδή μήνυμα στο συνομιλητή του, οι δίδυμοι αδελφοί Δημήτρης και Θανάσης Μπίλης να μην ανακατεύονται στα χωράφια του [μαγαζιά Καλλιθέας]. Οι δίδυμοι αδελφοί που υπήρξαν παίκτες του μπάσκετ έγιναν γνωστοί παλαιότερα από τη Μαφία

Εμπλέκουν και τον Πολυδώρου


Τον παλιό συνεργό Ζολώτα και Μακρυγιάννη
Στη δικογραφία αναφέρεται και το όνομα του Κώστα Πολυδώρου, παλιού συνεργού του Ζολώτα που υπήρξε από τους πλέον γνωστούς ληστές τραπεζών. Την τελευταία φορά πάντως ο Πολυδώρου πιάστηκε ως συνεργός του τότε δραπέτη Μιχάλη Μακρυγιάννη, που είναι ένα από τα πιο ηχηρά

Και ο γνωστός "Θαμνάκιας" στο κόλπο?

Βλέπε ξυλοδαρμός Βασσάρα
Το παρατσούκλι του, προέρχεται από το καρτέρι που όπως λένε, έστηνε στα θύματά του, πίσω από τους θάμνους ή τα παρτέρια όταν εκείνοι έμπαιναν στην πολυκατοικία τους. Τότε ο "Θαμνάκιας" ... ξεφύτρωνε και τους γάζωνε με σφαίρες. Το όνομά του αναφέρεται ρητά σε άλλη ανεξάρτητη και παλαιότερη δικογραφία για τον ξυλοδαρμό

Και ο Κοτρίδης στη συμμορία

  Στη συμμορία μετείχε και Νίκος Κοτρίδης που τις 27 Ιουλίου του 2000 στο Λουτράκι ­ σε ηλικία 40 ετών γλύτωσε από θαύμα από τις σφαίρες του Γιώργου Αναγνωστόπουλου. Ο  Κοτρίδης μάλιστα συνελήφθη  μόλις  εξήλθε από το νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν εκεί μετά τον τραυματισμό του στο Λουτράκι. Ο Κοτρίδης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του τριαντάχρονου Αλβανού Αντρέα Ντούνι την  Πρωτομαγιά

Που να έλεγαν ΟΧΙ οι καταστηματάρχες!

Γιώργος Βεντούρας


... Έσκιζε στους αγώνες

Και όχι μόνο!
Ο Βουρλιώτης παρουσιαστής στους τελευταίους αγώνες ΜΜΑ που διοργάνωσε ο Βεντούρας  στο Ολυμπιακό κλειστό του Π. Φαλήρου το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου

ΜΜΑ όπως λέμε "μαύροι" στο ξύλο

Στο μπράτσο της μπλούζας οι αγώνες ΜΜΑ του κλουβιού

O Βεντούρας τους ... κλούβιαζε

Nέα δικογραφία "Προστατών"

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε υποθέσεις «προστασίας» μαγαζιών, τοκογλυφίας και εκβιασμών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της σπείρας δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν ακόμη και όπλα προκειμένου να κάνουν τα θύματά τους να υποκύπτουν στις πιέσεις τους.

Οι εγκέφαλοι και τα μέλη

Ως εγκέφαλοι της συμμορίας των μπράβων εμφανίζονται οι Γιώργος Βεντούρας και Νίκος Κοτρίδης. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Βεντούρας είναι ο άνθρωπος που έκανε ευρέως γνωστό στην Ελλάδα το ΜΜΑ και καθιέρωσε τους αγώνες σε κλουβί. Απ’ την άλλη, ο Νίκος Κοτρίδης μαζί με τον Κώστα Τσατσαρίδη ήταν οι «ηγεμόνες» του Πειραιά, έως ότου οι σφαίρες άρχισαν ν' ανακαθορίζουν τον χάρτη της επικυριαρχίας.

Απειλούσαν γιατρό με MAKAROV και σιγαστήρα

Θεσσαλονίκη: Του ζητούσαν 200.000 €
Το Ντοκουμέντο
 
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος 55χρονου γιατρού, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συνελήφθησαν για την υπόθεση, ένας 46χρονος υπάλληλος του Ο.Σ.Ε και ο 35χρονος αλλοδαπός συνεργό του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εκβίαση κατά συναυτουργία», «Αντίσταση» και παράβαση του Νόμου περί «Όπλων».
Ειδικότερα, ο 55χρονος γιατρός προσήλθε στην επιληφθείσα αστυνομική Υπηρεσία και κατήγγειλε ότι, από τις 11-01-2014, διαπράττεται σε βάρος του το αδίκημα της εκβίασης. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστο άτομο τηλεφωνούσε στο κινητό τηλέφωνο του παθόντα και μεταχειριζόμενο απειλές κατά της ζωής του ιδίου αλλά και συγγενών του, απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή χρηματικού ποσού, ύψους 200.000 ευρώ.
Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-02-2014), στην περιοχή του Καλοχωρίου, να συλληφθούν οι δύο δράστες, οι οποίοι κατέφθασαν σε προκαθορισμένο σημείο παράδοσης, προκειμένου να παραλάβουν προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι δράστες προέβαλαν σθεναρή αντίσταση προκειμένου να αποτρέψουν τη σύλληψή τους.
Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, κατά την οποία στην κατοχή και σε αυτοκίνητο των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έσπαγε την ηρωίνη με σφυρί ο Αλβανός

Πάτρα: Τα φιξάκια και οι δόσεις
 
Αριστερά διακρίνεται το σφυρί ...
 
Συνελήφθη απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών και αφορολόγητου καπνού.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 30χρονος κατείχε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τον εντόπισαν και σε έρευνα που ενήργησαν στην οικία του, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Μας έρχεται και Ευρωπαίος Εισαγγελέας

Οι μεταναστευτικές ροές, η ασφάλεια των συνόρων, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου ΔΕΥ
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνεργασίας και Εκπαίδευσης για την επιβολή του Νόμου, οι μεταναστευτικές ροές και η επιχειρησιακή δράση για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, η προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής είναι τα βασικά θέματα του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 3 και 4 Μαρτίου.
Εσωτερικές Υποθέσεις
Στο Συμβούλιο Υπουργών για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 3 Μαρτίου, οι αρμόδιοι Υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν θέματα που άπτονται της ασφάλειας των ευρωπαϊκών συνόρων, της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, καθώς και των μελλοντικών κατευθύνσεων του τομέα ΔΕΥ.
Η Ελληνική Προεδρία εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη θα παρουσιάσει, την Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014, το πρόγραμμα εργασίας στον τομέα των Εσωτερικών Υποθέσεων.
Αρχικά, στο Συμβούλιο Υπουργών θα ανταλλαγούν απόψεις επί της πρότασης για την δημιουργία νέας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνεργασίας και Εκπαίδευσης στην Επιβολή του Νόμου. Οι Υπουργοί θα αναζητήσουν τη χάραξη κοινής θέσης, όσον αφορά στο μέλλον της Europol και της Cepol, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι συζητήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.
Η αρμόδια Επίτροπος θα παρουσιάσει τις κύριες πτυχές της επικείμενης ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μελλοντική ανάπτυξη του τομέα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ αναμένονται και σχετικές παρεμβάσεις εκ μέρους των συμμετεχόντων Υπουργών.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, το Συμβούλιο θα ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, τον οργανισμό FRONTEX και την EASO για τις τελευταίες εξελίξεις και τάσεις όσον αφορά στις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί του θέματος. Η Επιτροπή, επίσης, θα ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα και την πορεία της υλοποίησης των επιχειρησιακών ενεργειών της Ομάδας Δράσης (Task Force) για τη Μεσόγειο.
Επίσης, η Επιτροπή θα ενημερώσει για την πορεία, μεταξύ άλλων, των νομοθετικών προτάσεων που αφορούν στα ‘Έξυπνα Σύνορα’’, καθώς και στην εφαρμογή των οικονομικών προγραμμάτων για τον τομέα Εσωτερικών Υποθέσεων για την περίοδο 2014-2020.
Στη σύνοδο υπό διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας, η Ελβετική Αντιπροσωπεία θα ενημερώσει το Συμβούλιο σχετικά με την έκβαση του συνταγματικού δημοψηφίσματος με τίτλο «Ενάντια στη μαζική μετανάστευση», που πραγματοποιήθηκε στη χώρα στις 9 Φεβρουαρίου 2014.

28/2/14

"Λουλούδες" στην Παγκόσμια Τράπεζα!



Την αναστολή της χορήγησης δανείου ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουγκάντα, για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, αποφάσισε η Παγκόσμια Τράπεζα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή της στο νόμο που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία. Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση για έναν οργανισμό ο οποίος δεν εμπλέκεται σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα.

Η αναστολή της χορήγησης του δανείου ακολουθεί την ανακοίνωση της Δανίας και της Νορβηγίας ότι θα παγώσουν τις δωρεές προς την Ουγκάντα εξαιτίας του νόμου. Και άλλες δωρήτριες χώρες σχεδιάζουν να πράξουν αναλόγως, ενώ οι ΗΠΑ-το μεγαλύτερο μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας-ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τη σχέση της με την Ουγκάντα.

«Αναστείλαμε το σχέδιο και θα το επανεξετάσουμε για να διασφαλίσουμε ότι οι αναπτυξιακοί στόχοι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά από την εφαρμογή αυτού του νέου νόμου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Ντέιβιντ Θέις. 

Ο πρόεδρος της Ουγκάντας Γιουέρι Μουσέβενι υπέγραψε στις αρχές της εβδομάδας ένα νομοσχέδιο που αλλάζει προς το αυστηρότερο τους ήδη αυστηρούς νόμους κατά των ομοφυλοφίλων και προβλέπει ακόμη και την ποινή ισόβιας κάθειρξης για συγκεκριμένες παραβάσεις, καθιστώντας μάλιστα ποινικό αδίκημα τη μη καταγγελία όσων παραβιάζουν τον νόμο.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες για αναπτυξιακά έργα με στόχο τη μείωση της φτώχειας και εδρεύει στην Ουάσινγκτον, συνήθως δεν εμπλέκεται σε εσωτερικά πολιτικά ζητήματα καθώς και σε ζητήματα όπως τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων για να αποφύγει τον ανταγωνισμό μεταξύ των 188 χωρών-μελών.

Τους πήρε ο πόνος ...


Καταπέλτης για την Ελλάδα είναι η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που κάνει λόγο για κακοποιήσεις μεταναστών, φαινόμενα αντισημιτισμού και διακρίσεις σε βάρος Ρομά.

Το φαινόμενο των «βίαιων συμπεριφορών» εναντίον μεταναστών χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο σημαντικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές ασκούν «αποτελεσματικό έλεγχο» στα αρμόδια σώματα ασφαλείας, αν και υπάρχουν καταγγελίες, όπως σημειώνεται, για παραβιάσεις από «ορισμένα μέλη» των υπηρεσιών ασφάλειας.

Σε γενικές γραμμές, η έκθεση για την Ελλάδα είναι πανομοιότυπη με την περσινή και το περιεχόμενό της είναι διαφορετικό σε ορισμένες επιμέρους εξελίξεις που αφορούν συμβάντα της περασμένης χρονιάς.

Μεταξύ άλλων, γίνονται αναφορές σε συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης μεταναστών και στις ελληνικές φυλακές, για κακοποιήσεις παράνομων μεταναστών, φυλακισμένων και διαδηλωτών, για τη δράση της «νεοναζιστικής» οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για φαινόμενα αντισημιτισμού, καθώς και για διακρίσεις σε βάρος Ρομά.

Η Έλενα και το διαμάντι των 50 εκατ. δολλαρίων

Η πρ. σύζυγος του μεγιστάνα που αγόρασε τον Σκορπιό

Φεύγει από την Κύπρο η Ελενα Ριμπολόβλεβα
Η πρώην σύζυγος του ρώσου μεγιστάνα δεσμεύτηκε να επιστρέψει στην Κύπρο, όποτε η αστυνομία της το ζητήσει
 
Η κυπριακή αστυνομία επέστρεψε πριν από λίγο το διαβατήριο της 47χρονης Έλενας Ριμπολόβλεβα και έτσι η ρωσίδα πρώην σύζυγος του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ επιστρέφει στην Ελβετία για να βρεθεί όπως είπε κοντά στην ανήλικη κόρη της Αννα.
Η Έλενα Ριμπολόβλεβα είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας πριν από λίγες ημέρες για την κλοπή ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού αξίας 50 εκατ. δολαρίων ύστερα από καταγγελία των δικηγόρων κυπριακού εμπιστεύματος που είχε συσταθεί προς όφελος των δύο θυγατέρων της Εκατερίνας και Αννας.

Eπιστήμη του να βρίσκει θύματα

Είχε και σκουλαρίκι για καμουφλάζ ο Λουκίσας

ΛΟΥΚΙΣΑΣ Στυλιανός του Κωνσταντίνου και της Ελένης, γεν. 29-05-1955 (συλληφθείς)

Η χοντρή που διαφεύγει

ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ Μαγδαληνή του Παναγιώτη και της Μαρίας, γεν. 28-11-1972 (μη συλληφθείσα)

... Πρώτο τραπέζι

Οι απατεώνες

ΚΟΣΣΥΦΑ Παναγιώτα του Ιωάννη και της Στυλιανής, γεν. 21-12-1960 (συλληφθείσα)

ΣΙΣΙΑΝΙΔΗΣ Χρήστος – Νικόλαος του Δημητρίου και της Σοφίας, γεν. 31-10-1967 (μη συλληφθείς)


ΤΣΑΚΙΡΗ Παναγιώτα του Αντωνίου και της Αντωνίας, γεν. 04-03-1961 (μη συλληφθείσα)

Σχετικά με εξάρθρωση από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαμελούς εγκληματικής ομάδας που εξαπατούσε πολίτες, με το πρόσχημα ανεύρεσης εργασίας, δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, καθώς και φωτογραφίες τους.

Οι Αναρριχητές του 1ου ορόφου

 
Μετά από πολύμηνη συστηματική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκληματών Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αποκαλύφθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραττε, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2013, ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Συνελήφθησαν συνολικά τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, από τους οποίους ο ένας είναι 22 ετών, ενώ τα πλήρη στοιχεία των άλλων δύο, επίσης νεαρής ηλικίας συνεργών του, δεν έχουν ακόμη διακριβωθεί. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ επάγγελμα και απόπειρες αυτών, σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, καθώς και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Από την αστυνομική έρευνα, έχουν μέχρι στιγμής εξιχνιαστεί δεκαοκτώ (18) υποθέσεις ληστειών και κλοπών, τελεσμένες και απόπειρες, σε διαμερίσματα, ισόγειες οικίες και κατάστημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ μέρος των κλαπέντων έχει βρεθεί στην κατοχή των συλληφθέντων.
Επισημαίνεται ότι τα χρηματικά ποσά, καθώς και η αξία των κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, που οι δράστες είχαν αφαιρέσει, συνολικά υπερβαίνουν τις 86.000 ευρώ.
Όσον αφορά στη μεθοδολογία δράσης και την πρακτική της εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της εντόπιζαν ισόγειες κατοικίες ή διαμερίσματα, κατά κανόνα του 1ου ορόφου και αφού αναρριχούνταν στα μπαλκόνια, εισέβαλλαν σε αυτές, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες, είτε παραβιάζοντας τα παράθυρα και τις πόρτες.
Μέλος της εγκληματικής ομάδας παρέμενε εξωτερικά, ως «τσιλιαδόρος», ενώ οι υπόλοιποι, εισέρχονταν στις οικίες, οπλισμένοι με μαχαίρια και κατσαβίδια. Οι δράστες, αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ενώ στις περιπτώσεις που στο εσωτερικό των οικιών βρίσκονταν ένοικοι, τους απειλούσαν με τα μαχαίρια και τα κατσαβίδια και τους ακινητοποιούσαν με σκοινιά, ζώνες, πετσέτες ή μαντήλια.
Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, συστήθηκε ειδική ομάδα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στην οποία ανατέθηκε η αναζήτηση, ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών.
Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, απογευματινές ώρες της 25-2-2014, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, εντόπισαν τους τρεις δράστες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν στην περιοχή των Αιγάλεω.
Στην κατοχή των κατηγορουμένων και μετά από έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

Απειλούσαν τον κατασκευαστή Ρουσσουνέλο οι Μπράβοι

 

Πρώην υπάλληλος της "Ρουσσουνέλος Κατασκευαστική" επειδή απολύθηκε από την επιχείρηση εντάχθηκε στην ομάδα των μπράβων και ζητούσε ακβιαστικά αποζημείωση 200.000 €. Στις 19-1-2012 μάλιτσα τρία από τα μέλη της οργάνωσης, επιβαίνοντες σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, μετέβησαν στην έδρα εταιρείας "Ρουσσουνέλος Κατασκευαστική" στον Κορυδαλλό και πυροβόλησαν δεκαεννιά (19) φορές με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov κατά αυτοκινήτου.

Η 33χρονη έκρυβε στο πορτ μπαγκάζ τον ληστή

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν, προχθές (26-02-2014) το βράδυ στο Περιστέρι, ένας 35χρονος ημεδαπός, δραπέτης του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, καθώς και μία 33χρονη ημεδαπή, οι οποίοι από τον Αύγουστο του 2013 διέπραξαν σειρά ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και super market .
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απόδραση κρατουμένου και υπόθαλψη εγκληματία.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις ενόπλων ληστειών, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, την Αργυρούπολη, το Περιστέρι και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από τις οποίες απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις (29.780) ευρώ.
Σε όλες τις περιπτώσεις των ενόπλων ληστειών, οι δράστες χρησιμοποιούσαν τον ίδιο πάντα χαρακτηριστικό και πανομοιότυπο τρόπο δράσης. Ειδικότερα, ο 35χρονος δράστης, κατόπτευε τα καταστήματα προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρχε μεγάλος αριθμός πελατών.
Στη συνέχεια εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είτε με κουκούλα full face είτε φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλα τζόκεϊ. Με την απειλή πιστολιού ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία και διέφευγε, αρχικά πεζός, ενώ στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 33χρονη συνεργός του, η οποία τον περίμενε σε κοντινή απόσταση, έχοντας σταθμεύσει το όχημα.
Μάλιστα για να μην εντοπίζονται, εφάρμοζαν μια ιδιότυπη μέθοδο, καθώς ο 35χρονος κρυβόταν αρχικά στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Όταν πλησίαζαν στην οικία τους, στην περιοχή του Περιστερίου, στάθμευαν σε πιλοτές άλλων πολυκατοικιών και ο 35χρονος έβγαινε από το πορτ μπαγκάζ και επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητο ως συνοδηγός.

Το 22αρι μινιατούρα του "Νονού"

Σπάνιο περίστροφο

... Σφυροκοπούσαν καταστηματάρχες

Τα Ντοκουμέντα









Τα όπλα της συμμορίας

Τα Ντοκουμέντα







Στην Πάτμο για εκβιασμό

Προσκυνούσαν τα θύματα
 Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Σημαντικές υποθέσεις  εξιχνίασε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα τα Τμήματα Δίωξης Εκβιαστών και Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.
Πρόκειται για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων. Η πρώτη ενέχεται σε μεγάλο αριθμό εκβιάσεων σε βάρος καταστηματαρχών με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», ενώ η δεύτερη διέπραττε ληστείες και κλοπές από οικίες.
Η δεύτερη υπόθεση αφορά την σύλληψη δύο ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και super market .
Ειδικότερα, ως προς την πρώτη εγκληματική οργάνωση, μετά από πολύμηνη συστηματική και μεθοδική αστυνομική διερεύνηση από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, χθες (27-02-2014) πραγματοποιήσαμε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Κόρινθο, με τη συνδρομή έξι (6) Εισαγγελικών λειτουργών, κατά τις οποίες συλλάβαμε δεκαεπτά (17) άτομα.
Δεκατέσσερις (14) από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιάσεις σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της «παροχής προστασίας», παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ναρκωτικά, ληστεία, τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ τρεις (3) από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης είναι ένας 44χρονος και ένας 54χρονος ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επιπλέον είκοσι τέσσερα (24) άτομα, τα οποία αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε ομάδα με ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω εκβιάσεων ιδιοκτητών καταστημάτων, με τη μέθοδο της παροχής «προστασίας».
Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν ενεργά σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Αττική, την Κορινθία, την Ηλεία και το νησί της Πάτμου.

Πυρπολητής ετών 74 στο Ελληνικό Αρκαδίας

 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δημητσάνας, υπόθεση πρόκλησης υλικών ζημιών μετά από έκρηξη και εμπρησμό σε ξενώνα, που είχε συμβεί την 13.6.2013 τα ξημερώματα, στο Ελληνικό Αρκαδίας.
Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται ένας (1) 74χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, της πρόκλησης διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών, καθώς και για παραβάσεις των Νομοθεσιών για τα όπλα και τις εκρηκτικές ύλες.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση, την 13.6.2013 πρώτες πρωινές ώρες, ο 74χρονος τοποθέτησε στον πρώτο όροφο ξενώνα, δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς, εκ των οποίων ο ένας εξερράγη, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πυρκαγιάς, η οποία είχε ως συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τα γνωστά ανθρωπάκια [ξανα]έπιασαν δουλειά

Εν όψει κρίσεων
... Γυμνοσάλιαγκες του δεκάτου ορόφου, που είναι πλέον στο περιθώριο και δεν απολαμβάνουν [λόγω ανικανότητος] της ασυλίας του Μαξίμου, έχουν βαλθεί να "αποδομήσουν" την Αντιοτρομοκρατική Υπηρεσία [βλέπε Άλκης Τζοΐτης]  που αν μη τι άλλο είναι σε θέση να ... ακτινογραφήσει όλο το περίβλημα της "Νεοτρομοκρατίας" και όχι μόνο. Και συσκέπτονται στο γραφείο τους έχοντας και ως σύμβουλο τον γνωστό παρακρατικό τύπο

... Ανεκτικός ο Σκανδάμης

Αδικαιολογήτως ...
Ο Μαρίνος Σκανδάμης γγ στο υπουργείο δικαιοσύνης και ως δικηγόρος γνωρίζει τις παραμέτρους του αιτήματος Βλαστού ως κρατούμενου αλλά εξακολουθεί να μεταθέτει την λύση στην κ. Κουτσομιχάλη, δείχνοντας πως είναι εξαρτημένος από τις προθέσεις και διαθέσεις του κάθε διευθυντή φυλακών,