15/2/14

Οι Τυνήσιοι τον σκότωσαν για ναρκωτικά

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 38χρονου αλλοδαπού υπηκόου Τυνησίας, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο, το απόγευμα της 14-1-2014 κατά τη διάρκεια συμπλοκής στην οδό Ηπείρου στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστες είναι τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Τυνησίας, ηλικίας 22, 30 και 32 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν  στα Σεπόλια και τον Άγιο Παντελεήμονα.
Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν διαφορές που αφορούσαν σε αγοραπωλησία ναρκωτικών.
Οι δράστες της δολοφονίας ισχυρίσθηκαν ότι το θύμα τους είχε πωλήσει κακής ποιότητας ναρκωτικά και όταν τον συνάντησαν τυχαία στο δρόμο, λογομάχησαν και τον μαχαίρωσαν.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

H τηλεόραση-πλάσμα του ισοβίτη

Ντοκουμέντο

Ο δολοφόνος ήθελε τα κινητά σε tv

Το Ντοκουμέντο
 
Συνελήφθησαν χθες (14-02-2014) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 28χρονος ομοεθνής του, κρατούμενος του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας για απόπειρα εισαγωγής κινητών τηλεφώνων εντός των φυλακών.
Ειδικότερα, ο 52χρονος υπήκοος Αλβανίας μετέφερε στις φυλακές Λάρισας μία τηλεόραση προκειμένου να την παραλάβει ο 28χρονος ομοεθνής του, κρατούμενος στις φυλακές.
Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην τηλεόραση, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό πίσω μέρος της, τυλιγμένα με καρμπόν, δύο κινητά τηλέφωνα που διέθεταν μπαταρίες και κάρτες sim, τα οποία παραδόθηκαν στις αστυνομικές Αρχές και κατασχέθηκαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 52χρονος είχε παραλάβει την τηλεόραση προχθές (13-02-2014) το βράδυ από άλλο ομοεθνή του, προκειμένου να την παραδώσει στον 28χρονο κρατούμενο.
Σημειώνεται ότι ο 28χρονος παραμένει έγκλειστος στο τοπικό κατάστημα Κράτησης, καθώς κρατείται από 21 Μαΐου του 2009 με ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ στον 52χρονο έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης

Έπιασαν τον προμηθευτή του 16χρονου

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθη χθες (14.02.2014) το μεσημέρι, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός ηλικίας 21 ετών, για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Αρχικά είχαν συλληφθεί την 12.02.2014 ένας ημεδαπός ηλικίας 16 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 23 ετών, για πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 28 ετών ο οποίος παρέμενε παράνομα στη χώρα .
Υπενθυμίζεται ότι την 12.02.2014 σε χωριό της Ημαθίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί αρχικά συνέλαβαν τον 23χρονο τη στιγμή που είχε πραγματοποιήσει πώληση (30) γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης έναντι του ποσού των (400) Ευρώ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ο 23χρονος την προμηθεύτηκε από 16χρονο ημεδαπό έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω εισήλθε και παρέμενε παράνομα στη χώρα.
Ο 16χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ μαζί με τον 16χρονο εντοπίστηκε και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε παρέμενε παράνομα στη χώρα και συνελήφθη.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 16χρονος προμηθεύτηκε την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας από τον 21χρονο ο οποίος εντοπίστηκε χθες σε χωριό της Ημαθίας και συνελήφθη.

Άφησε ιστορία ο Λαμποβιτιάδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, ο πρώην πρόεδρος της «Ομόνοιας», Γιώργος Λαμποβιτιάδης, ο οποίος υπέστη φυλακές και εξορίες.
Ο πατέρας του Γρηγόρης Λαμποβιτιάδης εκτελέστηκε από το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, ενώ η μητέρα του Μαρία Σπετσαρία οδηγήθηκε -μαζί με τον γιο της Γιώργο-στις φυλακές του Δελβίνου, όπου βασανίστηκε και κατέληξε.
Μετά τον θάνατο της ο Γιώργος οδηγήθηκε στις φυλακές στο χωριό Λιβίνα και στο Αργυρόκαστρο, ενώ προσήχθη σε δίκη όπου καταδικάστηκε ως «εχθρός του λαού». Μετά την αποφυλάκιση του ακολούθησε νέος κύκλος διώξεων, οπότε και εξορίστηκε στην πόλη Μπουρέλι, στη βόρεια Αλβανία.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόεδρος της «Ομόνοιας» εξελέγη το 1996 και το 1999 παραιτήθηκε και επέστρεψε στην Ελλάδα. Το 2006 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια...

Και 47χρονη στους προαγωγούς

 
Εξαρθρώθηκε  από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε  πρωί σε δύο (2) διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τρεις (3) άνδρες, ηλικίας 34, 39 και 42 ετών και μία 47χρονη, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 27χρονος ομοεθνής συνεργός τους.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας, να επιδίδονται σε αναζήτηση πελατών σε οδό της Αθήνας και να εκδίδονται σε παρακείμενα ξενοδοχεία, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους.

Έκαναν καλοκαιρινό το Χαλάνδρι

Συνελήφθησαν  στο Χαλάνδρι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 33 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία ημεδαπού στην ίδια περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Χαλανδρίου, οι συλληφθέντες το τελευταίο τετράμηνο, πρωινές και απογευματινές ώρες, ενεργώντας από κοινού εντόπιζαν διαμερίσματα και μονοκατοικίες, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και παραβιάζοντας τις μπαλκονόπορτες, εισέρχονταν σε αυτά και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα.
Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει δεκατέσσερις (14) διαρρήξεις-κλοπές σε οικίες στην περιοχή του Χαλανδρίου.

14/2/14

Έγινε του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη

photo


Χθες (13-2-2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον περιβάλλοντα χώρο του Γηπέδου «Αριστείδης Καμάρας» στη Ριζούπολη, πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος, μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ» και «Π.Α.Ο.Κ.» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Αποτύπωμά του στη ρουκέτα της DHKP-C


Άμεση σύνδεση με το οπλοστάσιο που είχε εντοπιστεί σε φουσκωτό σκάφος στη Χίο, που είχε εντοπιστεί στις 30 Ιουλίου 2013, έχει ο Τεκίν Χουσεΐν, ένας από τους συλληφθέντες της οργάνωσης DHKP-C που είχαν τη γιάφκα στο Γκύζη. 
Το DNA του 49χρονου ταυτοποιήθηκε με γενετικό υλικό που βρέθηκε σε ρουκέτα και σημαίες της οργάνωσης, που είχαν βρεθεί στο φουσκωτό.
Σε βάρος του Χουσεΐν (στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πλαστή ταυτότητα βουλγαρικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία από τα πραγματικά) εκκρεμούσε, εκτός από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, και ελληνικό. Τον Οκτώβριο του 2011, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης είχε προκληθεί ισχυρή έκρηξη.

Έχασαν την μπάλα στα σχολεία

 
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις «επισκέψεις» αστυνομικών σε σχολεία για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των χώρων.
Σε ανακοίνωση της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αναφέρει ότι «είναι, πράγματι, αυξημένο το πρόβλημα της επιτήρησης και φύλαξης των σχολικών μονάδων σε ώρες, ιδιαίτερα, που δε λειτουργούν. Πλήθος σχολείων έχουν πέσει θύματα ληστειών (χάνοντας όλο τον κινητό εξοπλισμό τους), εξωσχολικά στοιχεία έχουν προκαλέσει πολλές καταστροφές και παρατηρείται, δυστυχώς, συχνά το φαινόμενο χρήσης ναρκωτικών κατά τις νυχτερινές ώρες σε σχολικούς χώρους. Οι διευθυντές των σχολείων έχουν, κατ' επανάληψη, διαμαρτυρηθεί γι' αυτά τα φαινόμενα τόσο στους Δήμους όσο και στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους, δίχως τη στοιχειώδη, έστω, ανταπόκριση από μέρους τους».
Αντίθετα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η απάντηση της Πολιτείας στο οξυμένο πρόβλημα, ήταν η απόλυση των σχολικών φυλάκων, όπου υπήρχαν, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μένουν εντελώς αφύλαχτα. Ελλιπέστατη είναι και η αστυνόμευση των περιοχών όπου υπάρχει αυξημένη παραβατικότητα και, φυσικά, των περιοχών γύρω από τα σχολεία».

Έκλεβαν τάματα και περίπτερα

Τα κλεμμένα
 
 
 
Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας ύστερα από μεθοδική έρευνα, οχτώ περιπτώσεις διαρρήξεων, σε Ιερούς Ναούς και περίπτερα, οι τρεις εκ των οποίων διαπράχθηκαν χθες 13.02.2014 τα ξημερώματα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών ημεδαπών 26, 18 και 19 ετών, για διακεκριμένες κλοπές και κατά περίπτωση για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Οι δύο από τους τρεις ημεδαπούς (26χρονος και 18χρονος) εντοπίστηκαν χθες το πρωί στην Κέρκυρα από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ επιχειρούσαν να πουλήσουν σε ημεδαπό ρομά χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ περίπου, που είχαν αφαιρέσει τα ξημερώματα από Ιερό Ναό στην περιοχή της Γαρίτσας στην Κέρκυρα.
Όπως διαπιστώθηκε από την αξιολόγηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, οι δύο ημεδαποί, μαζί με έναν ακόμη 19χρονο συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, παραβίαζαν Ιερούς Ναούς και περίπτερα, τις νυχτερινές κυρίως ώρες στην πόλη της Κέρκυρας και αφαιρούσαν τιμαλφή καθώς και προϊόντα (τσιγάρα, τρόφιμα και άλλα).
Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας εξιχνιάστηκαν συνολικά οχτώ περιπτώσεις διαρρήξεων, καθώς εκτός από την ταυτοποίηση των κλεμμένων τιμαλφών από τον Ιερό Ναό, που βρέθηκαν στην κατοχή του 26χρονου και του 18χρονου την στιγμή της σύλληψης τους, εξιχνιάστηκαν ακόμη οι ακόλουθες διαρρήξεις :

Σύλληψη για την θανατηφόρα έκρηξη

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη-μυστήριο για την έκρηξη στην Τριανδρία το 2011
Στιγμιότυπο από τις έρευνες των αστυνομικών στην πολυκατοικία της οδού Γενναδίου 43 στου Γκύζη, όπου βρέθηκε γιάφκα με οπλισμό και εκρηκτικά και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης DHKP-C, που δρα στην Τουρκία
 
Στη σύλληψη 51χρονου κούρδου πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση της έκρηξης στο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον Δεκέμβριο του 2013 εξεδόθη ένταλμα σύλληψης για τον συγκεκριμένο αλλοδαπό και για άλλα δύο ακόμη άτομα που αναζητούνται.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε προσαχθεί για την υπόθεση της έκρηξης, είχε γίνει και έρευνα στην οικία του χωρίς να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο και αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Στην έκρηξη από χειροβομβίδα που είχε σημειωθεί το 2011 επήλθε ο θάνατος 32χρονου Κούρδου, μέλους της οργάνωσης DHKP-C.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη το μεσημέρι.

Πολλοί σκληροί

Για να μην έχουν διαδόχους!

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων (4) αλλοδαπών, υπηκόων Τουρκίας, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 10 Φεβρουαρίου 2014 στου Γκύζη,έχοντας στην κατοχή τους οπλισμό και εκρηκτικές ύλες.
BAYIR Cengiz του Memet - Ali , γεν. 1973 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)
KORKUT Murat του Niyazi και της Dondis γεν. 31-03-1981 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)
ΚΑRPAT Bilgehan του Zeynel και της Hafize γεν. 04-07-1989 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)
PETROV Petar του Georgiev γεν. 07-05-1965 (έχουν ταυτοποιηθεί τα πραγματικά του στοιχεία και πρόκειται για τονTEKIN Huseyin Fenzi του Ferit και της Azime γεν. 21-01-1961 στην Τουρκία)

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της: α) συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού, β) τέλεσης τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας,

13/2/14

Είναι ο δολοφόνος του Mr Toyota της Τουρκίας?

Ο ύποπτος που πιάστηκε στου Γκύζη!
Το άγνωστο θρίλερ της ΕΛ.ΑΣ με τον δολοφόνο του τούρκου επιχειρηματία Οζντεμίρ Σαμπάντσι
Ο επιχειρηματίας Οζντεμίρ Σαμπάντσι, αντιπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota στην Τουρκία, που δολοφονήθηκε το 1996 στην Κωνσταντινούπολη 
 
Η πλήρης εξιχνίαση της μυθιστορηματικής δολοφονίας, το 1996 στην Κωνσταντινούπολη, του 55χρονου Τούρκου επιχειρηματία Οζντεμίρ Σαμπάντσι που ήταν αντιπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota στην Τουρκία, κυριαρχεί στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ύστερα από τον εντοπισμό διαμερίσματος-γιάφκας της τουρκικής οργάνωσης DHKP - C, στου Γκύζη. Σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο 41χρονος που συνελήφθη για το οπλοστάσιο του Γκύζη και έφερε πλαστά στοιχεία ταυτότητας, με το όνομα Μπαγίρ Τσεκίν, είναι ο ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Σαμπάντσι.
Παράλληλα θεωρείται ίσως ο σημαντικότερος καταζητούμενος από τις τουρκικές διωκτικές αρχές Ισμαήλ Ακ..., που αναζητείτο για σειρά επιθέσεων στην Τουρκία και ο οποίος κινείτο μεταξύ Ελλάδος και Συρίας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα «χειρισμού» της παρουσίας του Μπαγίρ Τσεκίν στην Ελλάδα είχε απασχολήσει πολλές φορές τα τελευταία 11 χρόνια τις ελληνικές διωκτικές αρχές και την ΕΥΠ με κύριο προβληματισμό «μην εκτεθεί η Ελλάδα ότι κρύβει τρομοκράτες».
Ο Οζντεμίρ Σαμπάντσι πυροβολήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1996, μέσα στις ισχυρά φρουρούμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας του, στον 25ο όροφο του ουρανοξύστη όπου στεγάζονταν η εταιρεία, στην περιοχή Λεβέντ της Κωνσταντινούπολης.
 Θύματα της επίθεσης ήταν ένα ακόμη διευθυντικό στέλεχος και η γραμματέας του. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δολοφόνοι είχαν εξασφαλίσει πρόσβαση στα γραφεία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Τουρκία με την βοήθεια μίας γυναίκας-μέλους της DHKP-C, που εργαζόταν στην εταιρεία!
Ως δράστες της δολοφονίας κατηγορήθηκαν τα μέλη της συγκεκριμένης τούρκικης οργάνωσης Μουσταφά Ντουγιάρ, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1999 στις τουρκικές φυλακές, και ο Ισμαήλ Ακ..., ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι αυτός που συνελήφθη τη Δευτέρα για την υπόθεση του Γκύζη.

Παιδόφιλος με Βούλα

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Δικογραφία σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού, για πορνογραφικού ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από τις Γερμανικές αρχές ότι μετά από διαδικτυακές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος μέσω διεύθυνσης IP στη χώρα μας κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό στο διαδίκτυο τουλάχιστον (1) αρχείο ( video ) σκληρού παιδικού πορνογραφικού υλικού.
Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές αρχές και μετά από έκδοση σχετικού βουλεύματος για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και διακριβώθηκε η δράση του 44χρονου συλληφθέντα.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στη Βούλα, παρουσία Δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας (1) φορητός H/Y στα οποία μετά από επιτόπιο έλεγχο, βρέθηκαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τι τρέχει με τις άσκαστες ρουκέτες!


 

Τι έχουν οι ρουκέτες και δεν σκάνε; Τι εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Πυροτεχνουργοί ερευνούν για υπολείμματα από την αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα κατά των γραφείων της Mercedes στη Βαρυμπόμπη
 
«Προβληματική παρτίδα με ρουκέτες από την Αλβανία έχει ο Νίκος Μαζιώτης! Οι εκτιμήσεις που είχαμε κάνει μετά την εκτόξευση της ρουκέτας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2007, ότι οι Αλβανοί τού είχαν δώσει ρουκέτες παλαιάς παραγωγής, με προβλήματα λειτουργικότητας και εκτεθειμένες εκτός αποθηκών στην υγρασία, επιβεβαιώνονται τώρα με όσα αναφέρουν οι προκηρύξεις της οργάνωσης ΟΛΑ για τις επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και στη Mercedes Benz. Ολα δείχνουν ότι η ΟΛΑ έχει επιχειρησιακά προβλήματα, γι' αυτό πλέον ζήτησε και την αρωγή του Χριστόδουλου Ξηρού αλλά και την ανανέωση του οπλισμού της με το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο Παλαιό Φάληρο. Επιπλέον, και άλλες φορές ο Νίκος Μαζιώτης αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα σε πολλές επιθέσεις του, όπως με τη βόμβα που δεν εξερράγη στο υπουργείο Βιομηχανίας το 1997, τη βόμβα στη Citibank το 2009 και άλλες φορές...».

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε  υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη που παρακολουθεί τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τις επιθέσεις της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που συνδέεται με τη δραστηριότητα του 43χρονου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα που φαίνεται συγγραφέας των κειμένων της οργάνωσης. Αυτή η διαπίστωση για τις «προβληματικές ρουκέτες του Μαζιώτη» είναι ίσως το μοναδικό «πρόσκαιρα ευχάριστο» στοιχείο στο εγχώριο αντάρτικο πόλης με φόβους για επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς. Ομως οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «το επιχειρησιακό κενό πιθανόν θα καλυφθεί σύντομα από τις ένοπλες οργανώσεις».

Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν ειδίκευση σε όπλα «ο εκτοξευτήρας ρουκετών RPG-7 που χρησιμοποιεί και ο Μαζιώτης είναι ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο και εύχρηστο σύστημα. Αν οι ρουκέτες δεν είναι προβληματικές εκρήγνυνται όλες όταν υπάρχει πρόσκρουση στον στόχο ή αυτοκαταστρέφονται για λόγους ασφαλείας όταν η ρουκέτα διανύσει περίπου 300 μέτρα στον αέρα. Ετσι, επειδή χρησιμοποιείται σε μάχες μέσα στις πόλεις, ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να χτυπηθεί πρόσωπο από την ίδια ένοπλη ομάδα με αυτόν που ρίχνει τη ρουκέτα...».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ο Νίκος Μαζιώτης είχε δημιουργήσει δίαυλο απόκτησης περίπου 12-16 ρουκετών μέσω Αλβανίας. Αρχικώς είχε αποκτήσει από αυτόν τον δίαυλο RPG-7 και συσκευασία έξι ρουκετών. Η πρώτη εκτοξεύθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στις 12 Ιανουαρίου 2007 από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» αλλά δεν εξερράγη λόγω «αστοχίας υλικού» και υγρασίας στο σύστημα ενεργοποίησης του εκρηκτικού μείγματος της ρουκέτας που απλώς έσπασε μέσα στα γραφεία της πρεσβείας των ΗΠΑ χωρίς να εκραγεί. Τότε είχαν υπάρξει μελέτες ελλήνων αξιωματούχων ότι η ρουκέτα του «Επαναστατικού Αγώνα» προερχόταν από παλιά κινεζική παρτίδα που βρισκόταν εκτός αλβανικών αποθηκών, εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και προβληματική. Υστερα από αυτή την «αποτυχία» η οργάνωση δεν χρησιμοποίησε τις άλλες πέντε ρουκέτες που βρέθηκαν σε γιάφκα της Κυψέλης, την άνοιξη του 2010.

Μετά την εξαφάνισή του, το καλοκαίρι του 2012, ο Νίκος Μαζιώτης ενεργοποίησε πιθανόν τον ίδιο δίαυλο τροφοδοσίας με όπλα και ρουκέτες μέσω Αλβανίας που όπως φαίνεται τους έστειλαν «κομμάτια» από την ίδια προβληματική παρτίδα.

Στην επίθεση που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 στα γραφεία της ΝΔ η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε την ευθύνη μίλησε για απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας που απέτυχε δύο φορές λόγω «αστοχίας υλικού». Στην πρόσφατη προκήρυξη της ΟΛΑ για την επίθεση στον γερμανό πρέσβη αναφέρθηκε ότι στις 12 Ιανουαρίου 2014 προχώρησε δύο φορές σε απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά της γερμανικής αντιπροσωπείας Mercedes Benz (με πιθανό στόχο το σύμβολο της εταιρείας στο κεντρικό κτίριο). Οπως αναφερόταν στην προκήρυξη η πρώτη επίθεση απέτυχε λόγω πάλι «αστοχίας υλικού» και έβαλαν δεύτερη ρουκέτα που δεν πέτυχε τον στόχο και βρέθηκε στα γύρω οικόπεδα.

ΜΙΤ ΕΥΠ και CIA στου Γκύζη?



Οι συλλήψεις τεσσάρων Κούρδων στην περιοχή του Γκύζη, που κατηγορούνται για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και κατοχή όπλων και εκρηκτικών υλών, έγιναν με τη συνεργασία της ελληνικής ΕΥΠ, της τουρκικής ΜΙΤ και της αμερικανικής CIA, υποστηρίζει η τουρκική Hürriyet επικαλούμενη πηγές από την τουρκική πλευρά.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επιπλέον ότι παρόντες στις ανακρίσεις στην Αθήνα θα είναι και ξένοι αξιωματούχοι. Η Άγκυρα σκοπεύει να καταθέσει αίτημα έκδοσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας την Πέμπτη, τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι η επιδρομή στο διαμέρισμα στου Γκύζη ξεκίνησε από «ανώνυμο πληροφοριοδότη» -χωρίς να διευκρινίζονται περισσότερα για την προέλευση της πληροφορίας.  

Η επιδρομή, γράφει η εφημερίδα, «είναι αποτέλεσμα νέας συνεργασίας μεταξύ της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ), της ομόλογής της στην Ελλάδα ΕΥΠ και της αμερικανικής CIA». 

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζοιυν ότι οι τρεις υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει την ανταλλαγή πληροφοριών μετά την επίθεση της ομάδας DHKP/C στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα. 

Τουλάχιστον ένας από τους συλληφθέντες στου Γκύζη τη Δευτέρα θεωρείται ότι συνδέεται με την ομάδα.

Οι ελληνικές αρχές, υποστηρίζεται, είχαν επίσης συλλάβει άλλα τέσσερα άτομα ως ύποπτα για διασύνδεση με την DHKP/C σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο το 2013.

Βάζουν άλλους μπροστά ...



M' αυτή την παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, οδήγησαν τον Παν. Βλαστό στη ΓΑΔΑ. Από τη Λάρισα δηλαδή κρίθηκε που θα κρατηθεί στην Αττική  ο βαρυποινίτης. Έλεος!

Όλη η μήνυση Βλαστού

Τιμωρία-Βασανισμός
 

Ο υπογράφων Παναγιώτης Βλαστός του του Αντωνίου και της Άννας, γεννηθείς στην Αθήνα το έτος 1971, κάτοικος Σαλαμίνας, οδός Αρκάθου αριθμ. 8 και κρατούμενος στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, κάτοχος του Α.Δ.Τ.: Ξ 461552 με Α.Φ.Μ.: 056275499 Δ.Ο.Υ.: Σαλαμίνας,  δια της παρούσης διορίζω και αποκαθιστώ ειδικούς πληρεξούσιους, αντιπροσώπους και αντικλήτους, τους Φραγκίσκο Ραγκούση του Κωνσταντίνου, Δικηγόρο Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ 6607), κάτοικος Αθηνών, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ αρ. 26 και Αδαμαντία Αγγελέτου του Ευάνδρου, Δικηγόρο Πειραιά (ΑΜ ΔΣΠ 3287), κάτοικος Πειραιά, οδός Αριστοτέλους, αρ. 15.,προς τους οποίους δίνω την ειδική εντολή, πληρεξουσιότητα και το δικαίωμα ομού ή κεχωρισμένως να καταθέσουν επ’ ονόματι και για λογαριασμό μου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση  για τα αδικήματα του βασανισμού κρατουμένου, της παράβασης καθήκοντος κατά :

Παντός υπευθύνου προσώπου.

 

Η μήνυση δε θα έχει το ακόλουθο περιεχόμενο :

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Παναγιώτη Βλαστού του Αντωνίου και της Άννας, γεννηθέντος στην Αθήνα το έτος 1971, κατοίκου Σαλαμίνας, οδός Αρκάθου αριθμ. 8 και κρατούμενου στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου προσώπου.

……………………………………………………………………………

 

Ι.  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ :

 

   Κύριε Εισαγγελεύ,

Υποβάλλω την παρούσα και ζητώ την άμεση παρέμβασή σας προς άρση της κατάστασης που λειτουργεί σε βάρος της υγείας μου, της ζωής μου της αξιοπρέπειάς μου και παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμά μου στην ισότητα, αναλογικότητα και σε δίκαιή δίκη.

Την υποβάλλω σαν έσχατο μέσο προσήλωσης στη νομιμότητα αλλά και της ισόβιας υπομονής που έχω επιδείξει απέναντι στην πρωτοφανή κοροϊδία των κατ'ευφημισμό υπευθύνων που έχουν στα χέρια τους την τύχη των εγκλείστων στα κολαστήρια που ονομάζονται φυλακές, έχοντας ο ίδιος αποδείξει ότι μετά από 19 χρόνια εγκλεισμού σε σκληρές φυλακές, μπορώ και επιβιώνω όχι με τους όρους των φυλακών, αλλά με τον παραλογιμό, την κακότητα και τη στυγνή εκμετάλλευση που ισχύουν στα σωφρονιστικά καταστήματα.

          Έναν τέτοιο παραλογισμό χωρίς αιτία, μια δημιουργία ψυχοφθόρου κατάστασης χωρίς να δικαιολογείται από νόμους, αλλά μόνο από σκοτεινές πρακτικές και ηλίθιες δικαιολογίες, αντιμετωπίζω εδώ και ένα μιση μήνα, κύριε Εισαγγελέα, και δεν είμαι διατεθειμένος να το ανεχθώ άλλο, αν δεν πεισθώ με θετικές ενέργειές Σας ότι με αμεσότητα και υπευθυνότητα θα επιληφθείτε του θέματος και θα δώσετε λύση.

 

Πιο συγκεκριμένα, την 12-11-2013 ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, το οποίο συνεδριάζει στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, η συζήτηση της υποθέσεως, που αφορά την υπ’ αριθ. ΑΒΜ: Μ11-319 ποινική δικογραφία, στην οποία είμαι κατηγορούμενος για τις πράξεις  της  από κοινού συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης την οποία φέρομαι να διευθύνω από κοινού-, της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, κατά συρροή, κατά συνήθεια και κατ΄επάγγελμα, της προμήθειας εκρηκτικών υλών με σκοπό την παραχώρησή τους σε άλλους για να τις χρησιμοποιήσουν και να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε άνθρωπο και ξένα πράγματα, της ηθικής αυτουργίας σε κατασκευή και μεταφορά εκρηκτικών υλών, της ηθικής αυτουργίας στην  διάπραξη εκρήξεων  με κίνδυνο ξένων πραγμάτων και ανθρώπινης ζωής-  ήτοι για παράβαση των άρθρων 187 παρ. 1και 3, 270 παρ. Α,β και 272παρ. 1 και 385 παρ. 1 α΄και β ΠΚ.

Πέταξαν το χασίς για να γλυτώσουν


Ειδικές δράσεις που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και ειδικότερα τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, υλοποιούνται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τη διενέργεια συστηματικών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων με πεζές και εποχούμενες περιπολίες στο Νομό Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , κατά το τελευταίο 24ωρο:

Έδωσε για τόκο το σκάφος

Έφαγε και ξύλο
 
Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες (12-02-2014), 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «Εκβίασης» και της «Τοκογλυφίας».
Συγκεκριμένα, 35χρονος έμπορος κατήγγειλε στην προαναφερθείσα Αστυνομική Υπηρεσία ότι, τον Σεπτέμβριο του 2013 δανείστηκε με τοκογλυφικούς όρους, από τον συνομήλικό του δράστη, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, παραχωρώντας επίσης ως εγγύηση ένα φουσκωτό σκάφος.
Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2013 – Φεβρουαρίου 2014, ο καταγγέλλων, ο οποίος στο μεταξύ εμφάνισε αδυναμία αποπληρωμής του δανείου, δεχόταν εκβιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις από τον 35χρονο δράστη, με περιεχόμενο την καταβολή του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε τόκους.
Επίσης, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, 29χρονος ομογενής ενεργώντας κατ’ εντολή του συλληφθέντα, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε βάρος του 35χρονου, προκειμένου να καταβάλλει το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό.

Έκλεβαν οικόσιτα στην Καλαμάτα

Τα Κατεσχεμένα
 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ζωοκλοπές και κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) περιπτώσεις ζωοκλοπών και δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Τριφυλίας Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, πιάστηκαν στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και της νομοθεσίας περί ζωοκλοπών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο (2) συνεργούς τους, επίσης μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από εξαμήνου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ζωοκλοπών και κλοπών.

Ωθούν στην τρέλα τον Βλαστό


Οι φωτο δεν αφορά τους ένστολους που κάνουν παλαιότερη μεταγωγή του Βλαστού

Με το πρόσχημα ότι ο Κορυδαλλός είναι πολύ λίγος για να κρατήσει τον Παναγιώτη Βλαστό, «λεκιασμένοι» αξιωματικοί της ΓΑΔΑ βρήκαν την ευκαιρία να τον εκδικηθούν με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Τον έχουν φυλακισμένο σε καθεστώς απόλυτης απομόνωσης, μόνο του σ’ ένα κελί με δυο σκοπούς απ’ έξω και μια κάμερα να τον καταγράφει νυχθημερόν. Ο επί δεκαεννέα χρόνια έγκλειστος των Ελληνικών φυλακών, κρατείται από τις 16 Ιανουαρίου σε κελί της ΓΑΔΑ προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη του στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού που θα κρατήσει μήνες. Ο Π. Βλαστός έχει μεταχθεί από τις φυλακές Τρικάλων ειδικά για το δικαστήριο και αντί να οδηγηθεί σε ολόκληρο Κορυδαλλό, κρατείται στη ΓΑΔΑ. Οι δικηγόροι του Φραγκίσκος Ραγκούσης και Αδαμαντία Αγγελέτου έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του ΑΠ, αλλά η ΓΑΔΑ «σέρνεται» από μια σταλιά «λεκιασμένους» αξιωματικούς, που επιδιώκουν να εκδικηθούν τον 42χρονο τα αδέλφια του οποίου έχουν σκοτωθεί με  σφαίρες. Βοούν οι φυλακές πως οι επίορκοι αυτοί αξιωματικοί έχουν «στενές επαφές»

Μάνα και γιοί χασισοκαλλιεργητές

Το Λιμεναρχείο Πειραιά πήγε στεριά






 

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθησαν στην Αθήνα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά με τη συνδρομή υπηρεσιακού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., μία 55χρονη καθώς και οι δύο γιοί της, ηλικίας 27 και 25 χρονών αντίστοιχα, διότι κατόπιν νομότυπης έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.106 γραμμαρίων,
2)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.156 γραμμαρίων,
3)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.204 γραμμαρίων,
4)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.170 γραμμαρίων
5)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.176 γραμμαρίων,
6)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.164 γραμμαρίων,
7)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.102 γραμμαρίων,
8)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.172 γραμμαρίων,
9)     Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 1.120 γραμμαρίων,
10) Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 858 γραμμαρίων,
11) Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 654 γραμμαρίων,
12) Ένα (01) γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 136 γραμμαρίων,
13)Τρία (03) γυάλινα βάζα με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης,