8/2/14

Με χάπια αθλητικής ουσίας ο "Νταβατζής"

Τα Ντοκουμέντα
Ο 43χρονος λόγω σωματότυπου έχει το ψευδώνυμο "Νταβατζής" ή "Γέρος" επειδή έχει άσπρα μαλλιά
 
Συνελήφθη χθες (07.02.2014) το απόγευμα στο Τρίκλινο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, 43χρονος  για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών.
Ο 43χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, μία ξιφολόγχη πολεμικού όπλου, τέσσερα μαχαίρια συνολικού μήκους από

Απήλησε με απαγωγή ο Αλβανός

 
Συνελήφθη προχθές  στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για εκβίαση σε βάρος επιχειρηματία και αντίσταση.
Ειδικότερα, στις 3-2-2014 προσήλθε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ημεδαπός ιδιοκτήτης εταιρείας και κατήγγειλε ότι, στις αρχές του Ιανουαρίου τον προσέγγισε 55χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στην εταιρεία του, και του είπε ότι τρεις (3) αλλοδαποί του πρότειναν να οργανώσουν την απαγωγή ενός από τα παιδιά του. Εκείνος θα λάμβανε το 20% από τα λύτρα, παρέχοντας τους πληροφορίες που θα τους διευκόλυναν στην επιτυχία του σχεδίου τους. Ο ίδιος ενημέρωσε τον επιχειρηματία ότι δεν θα συμμετείχε στο σχέδιο αν του κατέβαλε ο ίδιος το χρηματικό ποσό των 7.200 ευρώ, για να εξοφλήσει οφειλή που είχε στα συγκεκριμένα άτομα. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να δώσει τα χρήματα και ο 55χρονος τον προειδοποίησε ότι θα προχωρούσε το σχέδιο της απαγωγής.
Μετά από συνεννόηση με τους αστυνομικούς, προχθές (6-2-2014) το μεσημέρι κανονίσθηκε συνάντηση μεταξύ του επιχειρηματία και του 55χρονου και ο δεύτερος παρέλαβε το ποσό των 2.500 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Κατά τη στιγμή

Μαθήματα Δυτικής Αττικής

Έκαναν 8 ληστείες σούπερ μάρκετ
 
Συνελήφθησαν  στο Πέραμα Αττικής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 34 ετών, οι οποίοι την προηγούμενη ημέρα  είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω.
Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο (2) συλληφθέντες, το τελευταίο δίμηνο είχαν συστήσει ομάδα και διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές στην Αττική.
Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει οκτώ (8) ληστείες σε σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι, το Αιγάλεω, τη Νίκαια, τα Καμίνια και τον Πειραιά.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Eίχαν τα ναρκωτικά στο ψυγείο

Θα πήγαιναν για Ε.Ε
 
Συνελήφθη  στον Ωρωπό Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 33 ετών, κατηγορούμενος για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα μετά από διερεύνηση πληροφορίας για εγκληματική οργάνωση που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κάνναβης) με φορτηγά, σε χώρες της Ευρώπης και πολυήμερες έρευνες, εντοπίσθηκε σε χώρο στάθμευσης επί της Λ. Αθηνών στην περιοχή Ωρωπού Αττικής, σταθμευμένο επισυρόμενο όχημα (θάλαμος- ψυγείο), με Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, εντός του οποίου αποκρύπτονταν ναρκωτικές ουσίες.
Το ανωτέρω όχημα, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση επί 24ωρου βάσεως και  (6-2-2014) το μεσημέρι προσήλθε στον προαναφερθέντα χώρο ο 33χρονος, προκειμένου να το παραλάβει και συνελήφθη.
Όπως διαπιστώθηκε οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκαν, ήταν τοποθετημένες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του θαλάμου-ψυγείου, με αποτέλεσμα το κυρίως μέρος αυτού να είναι κενό ώστε να μπορεί να φορτωθεί και με νόμιμο εμπόρευμα προς εξαγωγή.
Κατασχέθηκαν:

Βαρύς οπλισμός και χασίς στο Κεφαλόβρυσο

Μεγάλη επιτυχία
 
Τα Ντοκουμέντα
 
 
Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), -198- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, -113,2- γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο kalasnikov με δύο γεμιστήρες
Βραδινές (06-02-2014) στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός, έμπορος ναρκωτικών, κατηγορούμενος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στα πλαίσια στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών στη χώρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο 43χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οι Σερραίοι καθάρισαν ...

Δικογραφία μαμούθ
 
Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων δώδεκα (12) ημεδαποί και τρεις (3) υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση, μεταξύ των οποίων και τα δύο ηγετικά μέλη της οργάνωσης
Από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αποκομίζονταν περίπου 50.000 ευρώ μηνιαίως
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων περίπου ένα (1) κιλό ηρωίνης, ένα (1) πιστόλι, διάφορα χρηματικά ποσά, καθώς και εννέα (9) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα και μία (1) μοτοσυκλέτα
Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής, διακίνησης, πώλησης, αγοράς και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 05.02.2014 και πρωινές ώρες της 06.02.2014, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δεκαπέντε (15) άτομα, οι οποίοι ενέχονται, κατά περίπτωση, στην εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 46 και 49 ετών, οι οποίοι είναι τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης, καθώς ένας άγνωστος ομοεθνής τους, ο οποίος συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν τρίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, προέκυψε η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με δομημένη, διαρκή και διεθνή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, τουλάχιστον από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2013, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ηρωίνης.
Οι ποσότητες ηρωίνης εισάγονταν από την Βουλγαρία στην Ελλάδα και ακολούθως παραλαμβάνονταν από διάφορα σημεία και διοχετεύονταν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Απέδωσαν οι Δραμινοί

Τα Ντοκουμέντα: Χασίς, M . D . M . A  L . S . D .
 
Συνελήφθησαν στη Χωριστή Δράμας και τη Νέα Πέραμο Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 21, 21, 20, 19 και 17 ετών και ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης και κατοχής ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στη Χωριστή Δράμας, οι τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 21, 20, 19 και 17 ετών, διότι κατείχαν από κοινού ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, ενώ στην κατοχή του 19χρονου βρέθηκε επίσης μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Συνελήφθη επίσης και ο άλλος 21χρονος, διότι, όπως προέκυψε, προμήθευσε τον 19χρονο δράστη με τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7/2/14

Τσιγάρα απ' τη Μανίλα

Τα Κατασχεμένα
Εμφάνιση WP_000524.jpg
Εμφάνιση WP_000527.jpg
Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής σημείωσαν  οι υπάλληλοι του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.
Συγκεκριμένα αξιοποιώντας πληροφορίες που  περιήλθαν στην Υπηρεσία μας, εντόπισαν και κατάσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλες ποσότητες καπνικών σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προήρχοντο από τη Kίνα και τη Μανίλα με δηλωθέν εμπόρευμα στα φορτωτικά έγγραφα, κουβέρτες και  μεταλλικές καρέκλες κήπου.
Στον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το μεν πρώτο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 412 χαρτοκιβώτια ήτοι 4.120.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας MARLBORO τα οποία είναι απομίμηση της γνωστής μάρκας, το δε δεύτερο 1.048 χαρτοκιβώτια ήτοι 10.480.000 τεμ. τσιγάρα μάρκας ΜΑRBLE.

Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των 2.760.406,14 ευρώ .

Και 16χρονη στο φόνο 84χρονου

Χιλιομόδι Κορινθίας
Ο εκ Φιλιατών Θεσπρωτίας καταγόμενος ΑΔ Αργολίδας Θωμάς Παπαδημητρίου, οι άνδρες του οποίου ξεδιάλυναν αυτό το άριστα σκηνοθετημένο έγκλημα
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, υπόθεση ανθρωποκτονίας 84χρονου  ο οποίος αναζητούνταν από 11.6.2013, όταν και δηλώθηκε η εξαφάνιση του από συγγενικό του πρόσωπο.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (6.2.2014), δύο (2) αλλοδαποί, ένας 23χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, μετά από Εντάλματα του κ. Ανακριτή Κορίνθου.
Οι συλληφθέντες βαρύνονται με τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, της υπόθαλψης εγκληματία και της περιύβρισης νεκρού. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μία (1) 16χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας επίσης εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης και αναζητείται.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης ο 84χρονος την 21.5.2013 το πρωί, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την 16χρονη, μετέβη με το όχημα του από το Άργος στο Χιλιομόδι Κορινθίας προκειμένου να τη συναντήσει.
Ακολούθως πήγε στην οικία της, όπου κατά τη διάρκεια της παραμονής του δέχτηκε χτύπημα από τον 21χρονο σύντροφό της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Την επόμενη (22.5.2013) το πρωί, ο 23χρονος μαζί με τον 36χρονο, μετέφεραν τη σορό του 84χρονου με το όχημα του, στην περιοχή «Νταμάρι» Χιλιομοδίου Κορινθίας, όπου την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και την έκαψαν εντός ημιτελούς οικίας.
Στη συνέχεια, μετέφεραν στη θέση «Ρυτό» Κορινθίας το όχημα του 84χρονου και το κατακρήμνισαν σε χαράδρα. Το όχημα εντοπίστηκε την 8.11.2013 από αστυνομικούς.

Τους ... μεταφόρφωσαν

 
Ο Βασιλείου συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβρη  στη Μεταμόρφωση, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), ενώ λίγο νωρίτερα μαζί με τον 47χρονο Κατσαβό [που πιάστηκε προχθές στο Χαϊδάρι] και άγνωστους συνεργούς τους είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στην περιοχή.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 58χρονος, μαζί με τον 47χρονο και τουλάχιστον άλλους δύο (2) άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει, εγκληματική ομάδα με συνεχή δράση και διακριτούς ρόλους που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών και δημόσιους οργανισμούς. Ειδικότερα:

Ληστές με βαρύ ιστορικό

Το ντουέτο Κατσαβού-Βασιλείου
 
 Μετά τη σύλληψη στις 5-12-2013, του 58χρονου Βασιλείου Αναστάσιου για ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών, πιάστηκε στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δυνάμει εντάλματος σύλληψης και ένας 48χρονος  συνεργός  του, ο Κατσαβός Αλκιβιάδης και μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε Τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 48χρονος, μαζί με τουλάχιστον άλλους δύο (2) συνεργούς του που αναζητούνται, έχει επιπλέον διαπράξει και τις κατωτέρω ληστείες και κλοπές:

Αποθεώστε τον ...

Ο νέος σύμμαχος του Καλαματιανού

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (αριστερά) ανταλλάσσει χειραψία με τον πρώην βουλευτή Αστέριο Ροντούλη (δεξιά), κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα κιλά πάνε κι έρχονται

Το λέμε αυτό γιατί μόλις χθες βράδυ πιάστηκε στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων Τρικαλινός με άλλα τόσα κιλά χασίς.
Και για να μην παρεξηγούμαστε η φωτο είναι από ένα άλλο  φορτηγό με χασίς στην Εύβοια που πηγαίνει για καμίνι-καταστροφή

Ανδρέα τα 'μαθες τα νέα!

Ο Παπιγκιώτης ΑΔ Ιωαννίνων

Το φορτηγό με τα 180 κιλά χασίς που έπιασε η ΟΠΚΕ Πρέβεζας πως έφθασε στην Φιλιππιάδα, μέσω Λαμίας;
 

Θα τους έστελναν μετανάστες στον Καναδά

 
Εξαρθρώθηκε, έπειτα από συστηματική έρευνα και συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξαμελής εγκληματική ομάδα, η εξαπάτησε τουλάχιστον είκοσι άτομα, αποσπώντας τους παράνομα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας.
Συνελήφθησαν , πρωινές ώρες της 06-02-2014, 54χρονη ημεδαπή και 59χρονος ημεδαπός (αντρόγυνο), σε βάρος των οποίων, καθώς και επιπλέον τεσσάρων συνεργών τους, σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης κακουργηματικής μορφής και πλαστογραφίας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, οι ανωτέρω δράστες συγκρότησαν από το Σεπτέμβριο του 2012, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, διαπράττοντας απάτες.
Προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους, ίδρυσαν σε διάφορες περιοχές της πόλης, τρία γραφεία εύρεσης εργασίας και μετανάστευσης στον Καναδά.
Στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ανάγκη για εργασία ενδιαφερόμενων πολιτών που αναζητούσαν επαγγελματική αποκατάσταση, αποσπούσαν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της ανεύρεσης εργασίας.
Επίσης, για λόγους αληθοφάνειας, ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους πλήθος δικαιολογητικών εγγράφων, ενώ με την καταβολή του ποσού που απαιτούσαν, υπέγραφαν και ένα υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και σε εταιρείες που είχαν ιδρύσει οι δράστες με έδρα τη Βουλγαρία.
Με τον ως άνω τρόπο, κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2012 έως και χθες (06-02-2014), απέσπασαν από τουλάχιστον 20 άτομα (18 ημεδαπούς και 2 αλλοδαπούς) το χρηματικό ποσό των (39.423,00) ευρώ.
Όπως προέκυψε, διευθύνοντες την οργάνωση ήταν η 54χρονη ημεδαπή μαζί με τον 59χρονο σύζυγό της, ενώ τέσσερις επιπλέον συνεργοί τους ηλικίας 47, 25, 53 και 42 ετών (1 άντρας-3 γυναίκες), συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση και είχαν ενεργό ρόλο σε αυτή ερχόμενοι σε επαφή με ενδιαφερόμενους, ενώ συμμετείχαν σε συζητήσεις και παραλάμβαναν χρήματα και δικαιολογητικά από τους παθόντες.
Πρωινές ώρες της 06-02-2014, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας συνέλαβαν το αντρόγυνο στην περιοχή της Περαίας, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία τους και σε γραφείο, εντοπίστηκε πλήθος εγγράφων σχετιζόμενα με την παράνομη δραστηριότητά τους.

Η απ' ευθείας απέλαση του Φιλιππίδη

 Εφτασε στην Ελλάδα αφού νωρίτερα απελάθηκε από την Τουρκία ο Αγγελος Φιλιππίδης
 Στην αγκάλη του "Διώκτη των Επωνύμων" Ανθυπαστυνόμου του Τμήματος Αναζητήσεων της ΓΑΔΑ ο καταζητούμενος
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αγγελου Φιλιππίδη, καθώς ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και κατηγορούμενος στο μεγάλο σκάνδαλο επέστρεψε με πτήση των τουρκικών αερογραμμών από την Κωνσταντινούπολη.

Το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών συννενοήθηκε  με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές την απέλαση του Φιλιππίδη στην Ελλάδα προκειμένου αναγκαστικά να επιστρέψει στη χώρα μας και να συλληφθεί στο Ελ. Βενιζέλος. 

Συγκεκριμένα, υπήρξε επικοινωνία του γ.γ. του υπ. Εξωτρικών πρέσβη κ. Αν. Μητσιάλημε τον τούρκο ομόλογό του Φεριντούν Σινιρλιόγλου. 

Με δεδομένο ότι σε βάρος του πρώην διοικητή του Τ.Τ. έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, με την άφιξή του συνελήφθη και προσήχθη στην ΓΑΔΑ όπου και δήλωσε: «Προσήλθα οικειοθελώς όπως υποσχέθηκα ...»

Στη συνέχεια και αφού εκτελέσθηκε το σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα, ο Αγγελος Φιλιππίδης οδηγήθηκε   στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα. Αμέσως μετά επέστρεψε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση όπου και θα κρατηθεί μέχρι την απολογία του. 


Ο επιχειρηματίας  δήλωσε τα εξής: «Ήρθα στην Ελλάδα όπως υποσχέθηκα. Με άφησαν ελεύθερο χθες το βράδυ και επέλεξα να κατευθυνθώ στο αεροδρόμιο και να πάρω την πρωινή πτήση των τουρκικών αερογραμμών και να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Θα πάρω προθεσμία για να ενημερωθώ για τη δικογραφία. Για  μένα δεν υπάρχει κατηγορητήριο. Ποινικοποιείται η κρίση και η εκτίμηση. Έχω να επιδείξω πολλά κόκκινα δάνεια τραπεζών. Θα τα πω όλα στον ανακριτή».

Ο δικηγόρος του κ. Αθανάσιος Βαρλάμης τόνισε: «Υλοποιήθηκε αυτό που είχαμε πεί όταν όλοι μας αμφισβητούσαν».
  
Λίγο μετά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο και πριν προσαχθεί εκ νέου στη ΓΑΔΑ ο κ. Φιλιππίδης προέβη σε νέα δήλωση σύμφωνα με την οποία υποστήριξε τα εξής: «Ήμουν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς κράτησης. Όταν  βράδυ μου είπαν μπορείς να φύγεις με ρώτησαν σε ποια χώρα θέλω να πάω και είπα στην Ελλάδα. Υπήρχε κίνδυνος καθυστέρησης της διαδικασίας λόγω του δεύτερου εντάλματος. Αντιτάχθηκα στην έκδοση για να συντμήσω τις προθεσμίες. Αν ακολουθούσα τη συμβατική οδό θα περνούσαν μήνες». ​


Η έρευνα

Εις βάρος του κ. Φιλιππίδη είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του ΤΤ - υπόθεση που προκάλεσε ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ.

Βάση για τα συνολικά επτά εντάλματα σύλληψης και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για 25 άτομα αποτέλεσε το πόρισμα-καταπέλτης της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Η εισαγγελέας καταλογίζει στους κατηγορουμένους ότι έδωσαν το πράσινο φως για υπέρογκα δάνεια σε επιχειρηματίες χωρίς εγγυήσεις, τα οποία εκείνοι με τη σειρά τους χρησιμοποίησαν για τη δημιουργία προσωπικού πλουτισμού και όχι για την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Εν τω μεταξύ, έντονη ενόχληση στο περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, προκάλεσε η υπερασπιστική γραμμή του Άγγελου Φιλιππίδη και το επιχείρημά του ότι διώκεται λόγω των φιλικών του σχέσεων με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο κ. Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Μακριά από εκείνον οποιαδήποτε σκέψη για πολιτικά ελατήρια ή άλλου είδους κίνητρα πίσω από τις έρευνες της δικαιοσύνης» έλεγαν στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή και σημείωναν με έμφαση ότι υπάρχουν σαφείς αποστάσεις από τον πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Πήρε το δρόμο της Παναγιωταρέα




Σας το λέγαμε από προχθές! Στον δρόμο που χάραξε η Άννα Παναγιωταρέα και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, που τώρα τον βλέπουμε «εντεταλμένο» [τι όρος και αυτός και από πότε;] καθηγητή στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών, πλάι στον αξιότιμο κ. Φλογαΐτη. Ο φακός τον αποθανάτισε στην Αστυνομική Ακαδημία να δίνει διάλεξη παρακαλώ με «μαθητή» ακόμη και τον πρώην εκπρόσωπο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Ελπίζουμε  να δούμε σιγά σιγά και τον Ρουσσόπουλο στην Αστυνομική Ακαδημία, μετά δε και από την εκπόνηση διατριβής στο Εδιμβούργο για τις σπουδές Ελληνικού Πολιτισμού που έκανε  μετά την ... πτώση του και κάπως καθυστερημένα στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο. Και αν δεν είναι καθηγητής,

Το γερασμένο κοινό του δημάρχου

Παλαιό Φάληρο
Δήμαρχε, πόσοι απ' αυτούς ξέρουν από ίντερνετ;
 
Φίσκα στον κόσμο, μέχρι και το κεφαλόσκαλο

Οι παλιές συνήθειες δεν εγκαταλείπονται. Η κυρία Παναγιωταρέα με το γνωστό "άσπρο" τσουλούφι της




Περιχαρής ο δήμαρχος. Η εκδήλωση πέτυχε, αφού τη δεδομένη στιγμή σημασία δεν έχουν οι ηλικίες αλλά οι ψήφοι
 

Του μύρισαν εκλογές του Χατζηδάκη!

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Internet και ασφάλεια»
 
Ο υπουργός ασφαλώς και δεν μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση του ομοϊδεάτη δημάρχου, εξάλλου εκλογές έρχονται για τον κ. Χατζηδάκη που όμως σ' αυτήν την εκδήλωση έδωσε την εντύπωση πως κυβερνά ακόμη ο Μητσοτάκης. Καλώς ή κακώς η κυρία Παναγιωταρέα είναι και αυτή ένα πρόσωπο που ταυτίζεται με μια ξεπερασμένη και γερασμένη εξουσία του αιωνόβιου σχεδόν Μητσοτάκη
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε επίσης  σε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Internet και ασφάλεια», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμαρχος κ. Διονύσης Χατζηδάκης, στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου, με ομιλητή τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κ. Άννα Παναγιωταρέα. Στην εκδήλωση παρέστη και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.
Ο Υπουργός κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του:
«Σας ευχαριστώ θερμά για την μεγάλη τιμή που κάνατε στην Υπηρεσία, στην Ελληνική Αστυνομία στο Υπουργείο και σε εμένα, με το να είστε απόψε εδώ.
Κυρίες και κύριοι, στην πραγματικότητα έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν καινούργιο αχαρτογράφητο κόσμο. Κάτι το τελείως καινούργιο, μία άλλη διάσταση την οποία αφενός μεν πρέπει να την αστυνομεύσουμε αλλά κυρίως, και αυτό είναι το πιο σημαντικό που κάνει αυτή η Υπηρεσία την οποία διευθύνει ο Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης, να εκπαιδεύσουμε τους νέους ανθρώπους πως θα περπατήσουν μέσα σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο, ο οποίος τους είναι απαραίτητος για την ζωή τους.

Τους πήγαιναν καρότσα

Τα Ντοκουμέντα



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών πέτυχαν τη σύλληψη ενός ημεδαπού 54 ετών και ενός υπηκόου Ιράκ 26 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο 25 μη νόμιμους αλλοδαπούς με σκοπό την προώθησή τους στο έδαφος άλλης ευρωπαϊκής χώρας.


Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά, εντοπίστηκε σταθμευμένο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος με συνοδηγό τον 26χρονο και σε έλεγχο της ειδικά διαμορφωμένης με μουσαμάδες κλειστής καρότσας του οχήματος εντοπίστηκαν 25 μη νόμιμοι αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 13 διέμεναν στην ελληνική επικράτεια στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο διακινητές παρέλαβαν έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού τους αλλοδαπούς υπηκόους πρωινές ώρες της 05.02.2014 από περιοχή της Αττικής, με σκοπό την μεταφορά και προώθησή τους στα σύνορα της ελληνικής επικράτειας με άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Επιπλέον, κάθε διακινούμενος θα κατέβαλε χρηματικό ποσό από 4.000 έως 5.500 ευρώ κατά την άφιξή τους στην χώρα αυτή.
Επίσης, στην κατοχή ενός εκ των διακινούμενων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ελληνικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο ήταν πλαστό.
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

Το αστέρι της δεν ανατέλλει

Συνέδριο Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Και η έλενα ήταν εκεί

Ένιωθε άβολα όμως στις καλλονές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, η βουλευτής κα. Έλενα Ράπτη, μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ»

Συνάντηση κορυφής από τον Μάνο

 κα
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρέστη και τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος κατά την έναρξη των εργασιών απηύθυνε χαιρετισμό.
 
Παρευρέθησαν ακόμα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.
Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης, απηύθυνε σχετικό χαιρετισμό, ενώ ο Υποδιευθυντής της Υπηρεσίας, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης πραγματοποίησε την παρουσίαση για τον απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με το Διαδίκτυο.
Το Συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της χώρας, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι, Δικαστές, Εισαγγελείς, Καθηγητές Νομικών Επιστημών, Δικηγόροι, Φοιτητές Νομικής και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και περίπου διακόσια (200) παιδιά – μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της Αττικής.
Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Εμμανουήλ Ρασιδάκης, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κα. Παναγιώτα Φάκου, οι Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου και κ. Νικόλαος Παντελής, οι Αντεισαγγελείς Εφετών κ.κ. Παναγιώτης Αθανασίου και Μπρης Γαλινός, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ιωάννης Δραγάτσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΤΕ–COSMOTE κ. Μιχαήλ Τσαμάζ, ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ευάγγελος Ζερβέας και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. κ. Ιωάννης Λασκαρίδης, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ..

Τους μάζεψαν στη Στερεά

Σε συνέχεια χθεσινού Δελτίου Τύπου  που αφορούσε σε αποτελέσματα στοχευμένης επιχειρησιακής δράσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα, οι συγκεκριμένοι συστηματικοί έλεγχοι συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση.
Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας (πλην του Νομού Φωκίδας), ακόμη δεκατέσσερα (14) άτομα και συγκεκριμένα έντεκα ημεδαποί, ηλικίας 65, 70, 62, 41, 92, 63, 56, 62, 68, 47 και 20 ετών, δύο ημεδαπές, ηλικίας 33 και 32 ετών και ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Ειδικότερα, σε περιοχές της Φθιώτιδας συνελήφθησαν, κατά περίπτωση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης και του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης:

Ο Ιθύνων νους ήθελε και τον Πακιστανό του

Λέσβος
Εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας σχετικά με την υπόθεση του εντοπισμού κλεμμένων αυτοκινήτων και δικύκλων σε μάντρα στη Λέσβο  εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση με πλαστογραφημένα στοιχεία.
Συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά 4 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, «ιθύνων νους» της οργάνωσης είναι ο 40χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος λειτουργίας της μάντρας, ενώ στον εκτελεστικό της πυρήνα, ανήκουν ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στη Χώρα και εργαζόταν στη μάντρα, καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης συνεργείου στη Λέσβο. Στο κύκλωμα εμπλέκεται και η 35χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.
Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διαρκή δράση την τελευταία τουλάχιστον τριετία, με γεωγραφικό πεδίο τη Λέσβο και διάφορες περιοχές της Αττικής, ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου τα κλεμμένα οχήματα να «εμφανίζονται» ως προϊόν νόμιμης αγοραπωλησίας και συναλλαγής.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε χώρους της μάντρας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Με 180 κιλά στην Φλιππιάδα

Τα Ντοκουμέντα της ΟΠΚΕ Πρέβεζας
Από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, χθες  νωρίς το πρωί στο 61ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος της Φιλιππιάδας), εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 57χρονος υπήκοος Αλβανίας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο I . X . Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένοι επτά σάκοι που περιείχαν (154) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (180) κιλών και (600) γραμμαρίων.
Ο 57χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Το προαναφερόμενο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των (4.500) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 57χρονου καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Μάνα να σου πετύχει

Η ασύλληπτη δολοφόνος
 
 (επ) BEZRUKOVA (ον) Elena του Alevtin , που γεννήθηκε στις 17-7-1964 στη Ρωσία


 
Β ) ( επ ) MAL’KOV ή MALKOV ( ον ) Egor του Aleksandrovich και της Elena, που γεννήθηκε στις 24-7-1996 στη Ρωσία


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 71χρονης ημεδαπής και η απόπειρα ανθρωποκτονίας του 87χρονου ημεδαπού συγκατοίκου της, που διαπράχθηκαν πρωινές ώρες της 4-10-2012, στην οδό Δήμητρος στο Χαλάνδρι Αττικής.
Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες εκείνης της ημέρας, η 71χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τον 87χρονο στο Χαλάνδρι. Οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας, ενώ το θύμα έφερε θλαστικά τραύματα και εκδορές και όπως διαπιστώθηκε ο θάνατος ήταν ασφυκτικός. Ο 87χρονος έφερε πολλαπλές εκδορές και εκχυμώσεις στα άνω και κάτω άκρα.
Από την οικία οι δράστες αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και πιστωτικές κάρτες διαφόρων Τραπεζών, από τις οποίες την ίδια μέρα πραγματοποίησαν αναλήψεις διαφόρων χρηματικών ποσών.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι τρία (3) άτομα, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρωσίας, μία 50χρονη που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην οικία των θυμάτων και ο 18χρονος γιος της, καθώς και ένα (1) ακόμα άγνωστο άτομο.
Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της ανθρωποκτονίας από κοινού και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Μετά από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας, καθώς και φωτογραφίες της 50χρονης και του 18χρονου.