1/2/14

Τορπίλη σε Βαρβιτσιώτη

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη «φουρτούνα» που προκάλεσε η τραγωδία στο Φαρμακονήσι αλλά και τη δυσαρέσκεια των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου του καθώς δεν παραβρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την περασμένη Τετάρτη.
Στη λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού», ο σύλλογος των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου εξέδωσε ανακοίνωση και γνωστοποίησε ότι θα απείχε από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας που αφορούσε το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή.
Τελικά η εκδήλωση αναβλήθηκε καθώς στο υπουργείο το κλίμα είναι «βαρύ» μετά τα όσα συνέβησαν στο Φαρμακονήσι και πιθανόν να γίνει άλλη ημέρα.
Όπως σημειωνόταν στην ανακοίνωση του συλλόγου ο υπουργός καθώς και οι γενικοί γραμματείς κκ. Αθανάσιος Μπούσιος και Αθανάσιος Χριστόπουλος «για μία ακόμη φορά (μετά το Συνέδριο της ΠΟΥΕΝ στο οποίο επίσης δεν παρευρέθηκαν) απουσίασαν επικαλούμενοι υπηρεσιακές υποχρεώσεις», αναφορικά με την εκδήλωση για την κοπή πίτας των πολιτικών υπαλλήλων.
Μάλιστα κατηγόρησαν τον κ. Βαρβιτσιώτη πως «μπορεί και παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις των "Φίλων της Αστυνομίας", όχι όμως στις εκδηλώσεις του προσωπικού του ΥΝΑ. Σημειώνουμε ότι ο υπουργός δεν έστειλε στην εκδήλωση κανέναν εκπρόσωπό του, ούτε κάποιο γραπτό μήνυμα. Χρησιμοποιώντας το πρόσχημα υπηρεσιακών υποχρεώσεων, απουσίασε και η γενική διευθύντρια, αν και επίσης είχε ενημερωθεί έγκαιρα».
Ο συνδικαλιστικός φορέας των πολιτικών υπαλλήλων σημειώνει ότι μπορεί να φαίνεται υπερβολή «ο σχολιασμός της απουσίας της πολιτικής ηγεσίας από μία εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα του Συλλόγου. Επειδή όμως είναι ενταγμένη στη γενικότερη "ρατσιστική" αντιμετώπιση και στη απαξίωση  του πολιτικού προσωπικού από τον υπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΝΑ, απαιτείται απάντηση».

Είχε την καβάτζα του

 
Συνελήφθη έπειτα από αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, βραδινές ώρες της 30-01-2014 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβασης Νόμου Περί Ναρκωτικών και Νόμου Περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα 29 έως 30-01-2014 εισήλθε εντός ιατρείου και δύο γραφείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από τα οποία αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μία τηλεόραση, ιατρικά όργανα καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
Επίσης, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εισήλθε σε πολυκατοικία αφού παραβίασε παράθυρο κλιμακοστασίου, χωρίς όμως να αφαιρέσει οτιδήποτε.
Επιπλέον, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία συγγενικού προσώπου του συλληφθέντα, στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλαπέντα αντικείμενα, τα οποία είχε μεταφέρει ο ίδιος εκεί και ένα αεροβόλο πιστόλι,

Βρέθηκαν οι τραμπούκοι

Ta Kατασχεμένα


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, υπόθεση πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ληστείας σε βάρος τριών ημεδαπών, την Τετάρτη (29.01.2014) το βράδυ σε λέσχη φίλων αθλητικού συλλόγου στην Κέρκυρα και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος επτά συνολικά δραστών.
Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας διαπιστώθηκε ότι οι επτά δράστες - ημεδαποί ηλικίας από 21 έως 33 ετών - συγκροτημένοι σε ομάδα, την Τετάρτη το βράδυ επιτέθηκαν σε τρεις ημεδαπούς ηλικίας 44, 37 και 23 ετών, στο χώρο λέσχης φίλων αθλητικού συλλόγου στην Κέρκυρα.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να τους προκαλέσουν σωματικές βλάβες, χτυπώντας τους στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος τους με τα χέρια και γυάλινα μπουκάλια, ενώ περαιτέρω αφαίρεσαν ένα πανό της λέσχης, μια σημαία του συλλόγου καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθησαν εκτεταμένες αναζητήσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας (Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ), που είχαν ως αποτέλεσμα, οι τέσσερις από τους εφτά ημεδαπούς δράστες (δύο 24χρονοι, ένας 22χρονος και ένας 21χρονος) να εντοπιστούν και να συλληφθούν χθες (30.01.2014) το απόγευμα, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.
Στην κατοχή ενός από τους 24χρονους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει (πανό, σημαία και το κινητό τηλέφωνο), τα οποία επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Έκαναν τον οινοποιό να παραμιλάει

 
Συνελήφθησαν απόγευμα στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 57 και 56 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, απάτη και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, 34χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ότι οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι του συστήθηκαν ως ιδιοκτήτες εταιρείας εμπορίας ειδών τροφίμων και ποτών με έδρα περιοχή της Αττικής, τον έπεισαν για την φερεγγυότητά τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αγορές φιαλών κρασιού από οινοποιείο ιδιοκτησίας του.
Συγκεκριμένα οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 13-12-2013 έως και 23-01-2014, πραγματοποίησαν δέκα (10) συναλλαγές - αγορές φιαλών κρασιού από τον 34χρονο, συνολικής αξίας (9.536,23) ευρώ, παραδίδοντας στον ίδιο πέντε (5) μεταχρονολογημένες επιταγές, συνολικής ονομαστικής αξίας (14.520,40) ευρώ, οι οποίες κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε οι δύο από τις ανωτέρω επιταγές ήταν κλεμμένες, ενώ για τις άλλες τρεις ερευνάται το νόμιμο της κατοχής τους.
Οι κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η ονομαστική αξία των επιταγών που είχαν παραδώσει στον 34χρονο υπερέβαινε την χρηματική αξία των αγορών που είχαν ήδη πραγματοποιήσει, επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και του γνωστοποίησαν ότι θα προσέρχονταν στο οινοποιείο του, προκειμένου να ενεργήσουν ακόμη μία αγορά κρασιών, αξίας (1.000) περίπου ευρώ.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση το οινοποιείο του 34χρονου και χθες το απόγευμα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο κατηγορούμενους την ώρα που φόρτωναν τις φιάλες κρασιού σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 57χρονου, το οποίο και κατασχέθηκε.

31/1/14

Έπνιγε τον καημό του στο ποτό!

Τι είπε για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας!

Διαψεύδεται η νοσηλεία του Θορπ για κατάθλιψη και αλκοολισμό
 
Σε κατηγορηματική διάψευση της είδησης ότι ο Ίαν Θορπ νοσηλεύεται σε κλινική για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και τον εθισμό του στο αλκοόλ, προχώρησε η εταιρία «SEL» που εκπροσωπεί τον Αυστραλό κολυμβητή. 

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της «Τορπίλης» (όπως είναι το παρατσούκλι του), ο 31χρονος μπήκε στο νοσοκομείο για να κάνει μια επέμβαση στον ώμο του.

«Ο Ίαν δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης» τόνισε εκπρόσωπος της SEL και προσέθεσε: «Ο Ίαν ήταν στο νοσοκομείο για να κάνει μια επέμβαση στον ώμο του και βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους φίλους και υποστηρικτές του ότι τώρα έχει βγει από το νοσοκομείο και βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης».

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Θορπ, κάτοχος πέντε Ολυμπιακών μεταλλίων (τρία χρυσά και δύο ασημένια), μπήκε σε κλινική για να καταπολεμήσει την κατάθλιψή του και τον εθισμό του στο αλκοόλ.

Η Αμάντα καταδικάστηκε για φόνο

Σκότωσε τον συγκάτοικό της!

«Τρομαγμένη και πικραμένη» από την νέα καταδίκη της η Αμάντα Νοξ
Η καταδίκη της είναι προϊόν «στενόμυαλης έρευνας», υποστηρίζει η Αμάντα Νοξ
 
Άδικη χαρακτηρίζει η 26χρονη σήμερα Αμάντα Νοξ τη νέα καταδίκη της από δικαστήριο της Φλωρεντίας για τη δολοφονία της συγκατοίκου της, Μέρεντιθ Κέρτσερ, λέγοντας πως η απόφαση την αφήνει «τρομαγμένη και πικραμένη».
Η Νοξ, που έμεινε φυσικά στις ΗΠΑ για την επανάληψη της δίκης εναντίον της, καταδικάστηκε ερήμην σε 28 φυλάκιση. Ο πρώην φίλος της Ραφαέλε Σολέτσιτο κρίθηκε επίσης ένοχος, και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια.

Σε ανακοίνωσή της μετά τη νέα απόφαση, η Νοξ ανέφερε: «Με τρομάζει και με πικραίνει αυτή η άδικη ετυμηγορία». 

Υποστήριξε πως η καταδίκη της είναι προϊόν «στενόμυαλης έρευνας» και μίλησε ξάνα για «χαρακτηριστική έλλειψη στοιχείων». 

Στην ίδια την Ιταλία, ο Ραφαέλε Σολέτσιτο δήλωσε επίσης «μουδιασμένος» από την ετυμηγορία. Και οι δύο, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, θα ασκήσουν έφεση.

Νοξ και Σολέτσιτο είχαν πρωτόδικα καταδικαστεί για την υπόθεση, είχαν αθωωθεί από το εφετείο αλλά τελικά η απόφαση του εφετείου ανατράπηκε από ανώτερο δικαστήριο, το οποίο και διέταξε την επανεκδίκαση -η οποία κατέληξε την Πέμπτη σε καταδίκη.

Το εάν η Αμάντα Νοξ θα εκδοθεί από τις ΗΠΑ στην Ιταλία, στην περίπτωση που η καταδίκη της επιβεβαιωθεί οριστικά, φαίνεται πως θα καθοριστεί από πληθώρα νομικών αλλά και πολιτικών ζητημάτων.

Του έκοψαν το αυτί


Απήγαγαν και βασάνισαν διαδηλωτή στην Ουκρανία
Πηγή: Reuters
Ζωντανός, αλλά με εμφανή σημάδια κακοποίησης, εντοπίστηκε σε ένα χωριό έξω από το Κίεβο ο ουκρανός Ντμίτρο Μπουλάτοφ, ηγέτης του κινήματος των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ο οποίος δεν είχε δώσει σημεία ζωής εδώ και οκτώ ημέρες. 
Ο Μπουλάτοφ κατήγγειλε στην ουκρανική τηλεόραση ότι απήχθη και εν συνεχεία βασανίστηκε φρικτά και αφέθηκε στο δρόμο για να πεθάνει από το κρύο. 

«Με σταύρωσαν. Μου τρύπησαν τα χέρια» είπε ο Μπουλάτοφ δείχνοντας τα σημάδια στο πίσω μέρος των χεριών του. «Μου έκοψαν το αυτί, μου χάραξαν το πρόσωπο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ανέπαφο σημείο στο σώμα μου. Αλλά, δόξα τω Θεώ, είμαι ζωντανός» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο 35χρονος, ο οποίος μετά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, υπήρξε ένας από τους ηγέτες του Automaidan -του κινήματος διαδηλωτών με αυτοκίνητα, που έχει διοργανώσει πολλές διαμαρτυρίες έξω από την εξοχική κατοικία του προέδρου Γιανούκοβιτς.

Μία από τις ογκωδέστερες τέτοιες διαμαρτυρίες, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 2.000 αυτοκίνητα, πλησίασε σε απόσταση 300 μέτρων από την εξοχική κατοικία του προέδρου στην Μεζιχίρια, έξω από το Κίεβο στις 29 Δεκεμβρίου προτού την σταματήσουν σε μπλόκο ασφαλείας.Ο Μπουλάτοφ εξαφανίστηκε στις 23 Ιανουαρίου.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης όσων συμμετέχουν σε αυτές τις πορείες και οι οργανώσεις των διαδηλωτών υποστηρίζουν ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 20 άνθρωποι και ανακρίνονται.

Βρήκαν τους δολοφόνους του κτηνοτρόφου

Ο Ταξίαρχος Ανδρικόπουλος ξεδιάλυνε το φρικτό έγκλημα
 
Ο Παναγιώτης Αργυρίου, είχε βρεθεί σε στάβλο από συγγενικό του πρόσωπο δεμένο και φιμωμένο
 
Ο ΑΔ Ηλείας, πανταχού παρών
 
Τα Ντοκουμέντα
 
Εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, η ανθρωποκτονία 77χρονου ημεδαπού , που είχε συμβεί στις 10-10-2013 στην περιοχή της Συντριάδας του Πύργου Ηλείας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν μετά από εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Ηλείας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 21 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμα 36χρονος ομοεθνής τους, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Επισημαίνεται ότι ο 30χρονος είχε συλληφθεί την 20-12-2013 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, μετά από ένταλμα του Ανακριτή Κυπαρισσίας για ληστείες σε Μεσσηνία και Αμαλιάδα και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 10-10-2013 το μεσημέρι, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Συντριάδας του Πύργου, μέσα σε στάβλο ιδιοκτησίας του, από το γιο του, ένας 77χρονος ημεδαπός. Το κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, καθότι το θύμα ήταν φιμωμένο και τα άκρα του δεμένα με σχοινί, ενώ παράλληλα η παρακείμενη οικία του, είχε ερευνηθεί από τους δράστες.
Από την ενδελεχή έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού αφού έδεσαν, φίμωσαν και τοποθέτησαν βρόγχο από σπάγγο στο λαιμό του 77χρονου, του πήραν το κλειδί του σπιτιού του, το οποίο είχε κρεμασμένο στη ζώνη του. Έπειτα ερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας του αφαιρώντας μικρό χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που προέκυψαν από φυσικές, επιστημονικές και τεχνικές μεθόδους, ενώ η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Εδώ Καλαμαριά!

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη χθες (30-01-2014), στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφορίας για άτομο που διακινεί ναρκωτικά, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, εντόπισαν μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας τον 54χρονο, εξωτερικά της οικίας τους στην περιοχή της Καλαμαριάς.
Προ έρευνας στην οικία του, ο ανωτέρω παρέδωσε στους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν συνολικά:

Με μισό κιλό χασίς ο 18χρονος

 
Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, βραδινές ώρες της 30-01-2014, στην περιοχή κέντρου πόλης, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 18χρονος αλλοδαπός, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, απείθεια και αντίσταση.
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος, ευρισκόμενος εξωτερικά του ΑΠΘ, αποπειράθηκε να πουλήσει ένα μικρόδεμα κάνναβης, πλην όμως συνελήφθη από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας. Κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους αστυνομικούς, με χτυπήματα σε βάρος τους.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μάστορας άνευ επιστροφής ...

 
Εξιχνιάστηκαν , έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, διαρρήξεις δύο (2) οικιών και μία περίπτωση υπεξαίρεσης που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα 19 έως 23-01-2014, στην Άνω Πόλη.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κλοπής και της υπεξαίρεσης.
Η δράση του κατηγορούμενου εντοπίζεται :

Αετονύχιδες οι Τσιγγάνοι

Συνελήφθησαν, χθες (30-01-2014) το πρωί σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, τρεις (3) ημεδαποί ROMA, ηλικίας 20, 19 και 18 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή από οικία ηλικιωμένης στη Χαλκίδα.
Ειδικότερα χθες το πρωί, οι τρεις δράστες εισήλθαν σε οικία 78χρονης ημεδαπής στη Χαλκίδα και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε από την ηλικιωμένη στην Αστυνομία και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην Εύβοια όσο και στην Βοιωτία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Εξόρμηση για φυγόποινους

 
Στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, κατά το τελευταίο 24ωρο, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά δέκα (10) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη πρωινές ώρες της 30-01-2014, στη Μενεμένη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 44χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν τέσσερις (4) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών για κλοπή, πλαστογραφία και αποδοχή προιόντων εγκλήματος.
Αργότερα την ίδια ημέρα, στο Ωραιόκαστρο, συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών.
Επιπλέον, μεσημεριανές ώρες χθες (30-01-2014), στις περιοχές Ασπροβάλτας και Ανάληψης, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 74 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δέκα (10) και (5) αποφάσεις αντίστοιχα, με τις οποίες καταδικάστηκαν ο μεν πρώτος σε συνολική ποινή φυλάκισης 31 μηνών και χρηματική ποινή και ο δεύτερος σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών και χρηματική ποινή, επίσης για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών.

Έγκλειστος ο ληστής

Εξιχνιάσθηκε, κατόπιν μεθοδικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αναλήψεως της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση ληστείας σε βάρος 52χρονης, που έλαβε χώρα Σεπτέμβριο του 2013 στην περιοχή της Ανάληψης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης , 24χρονος αλλοδαπός, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κλοπή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ο 24χρονος απογευματινές ώρες της 16-09-2013, στην ως άνω περιοχή, αφαίρεσε, με χρήση σωματικής βίας, την τσάντα της 52χρονης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του αδερφού του 24χρονου, ηλικίας 26 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διότι παραχώρησε το προαναφερόμενο αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, σε 38χρονη ημεδαπή.

... Στυλιάρει ο Βουλευτής

Στην ΑΔ Άρτας
Την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας επισκέφθηκε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Στύλιος και ... λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Γι αυτό και στην άκρη δεξιά, δείχνει να καμαρώνει ο αστυνομικός υποδιευθυντής Σκούμας με σταυρωμένα τα χέρια από την βοήθεια ...
Δίπλα στον τοπικό Βουλευτή πάντως διακρίνεται ο ΑΔ κ. Βαρέλης, παλιός Υπασπιστής του Παπαθεμελή κατά την θητεία του στην Κατεχάκη και πάνω απ' όλα όχι "βολεψάκιας" και το εννοούμε. Απ' ότι ωστόσο θυμόμαστε ο κ. Σκούμας δεν έχει κουνηθεί

Ο Λάζαρος πήγε Κεφαλονιά

Άγιε μου Γεράσιμε!
samaras4_534_355
Δεν αναφερόμαστε στον πρωθυπουργό αλλά στον εκ Μάνης σωματοφύλακα-αστυνομικό που είναι κοντά του χρόνια

Toν ... κρέμασαν στη δοκό

Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συνελήφθη  στο Δοκό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 55χρονος ημεδαπός , κατηγορούμενος για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας περί φορολογίας.
Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες ότι ο δράστης δραστηριοποιείται στην πώληση λαθραίων τσιγάρων, οι αστυνομικοί, πραγματοποίησαν έρευνες κατά την διάρκεια των οποίων, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην αυλή του σπιτιού του, παράνομο εργαστήριο παρασκευής τσιγάρων,
Συγκεκριμένα, εντός του παράνομου εργαστηρίου, βρέθηκαν μηχανήματα για την κοπή και το θρυμματισμό του καπνού, μηχανήματα παρασκευής τσιγάρων, μεγάλη ποσότητα κατεργασμένου καπνού και κενά τσιγάρα με φίλτρο.
Αναλυτικότερα, κατά τις έρευνες των αστυνομικών στο παράνομο εργαστήριο καθώς και στο κατάστημα του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Βίντεο Ντοκουμέντο με τα θύματα των δουλεμπόρων



Τα 'θελαν και τα 'παθαν

Στη  Λ. Βουλιαγμένης
 
Συνελήφθησαν χθες (30-1-2014) τα ξημερώματα στη Λ. Βουλιαγμένης στην περιοχή του Αλίμου, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 23 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Συγκεκριμένα, οι δύο (2) συλληφθέντες κατελήφθησαν στη Λ. Βουλιαγμένης να πραγματοποιούν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας με μηχανές, ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων οδηγών και των συγκοινωνιών.

30/1/14

Η Μαρία της μόδας

Ύστερα από 6,5 εκπληκτικά χρόνια στη NAK shoes έκλεισε για την Μαρία  Ξυτάκη ένας μεγάλος και σημαντικός κύκλος για την επαγγελματική της  πορεία ενώ παράλληλα ανοίγει ένας άλλος γεμάτος προκλήσεις και προοπτικές.
Ήταν πολύτιμη εμπειρία που ανέλαβε το marketing, τη διαφήμιση και την επικοινωνία μιας ελληνικής εταιρείας μόδας που παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς και τη δραματική κατάσταση της οικονομίας, παραμένει υγιής.

Παραδοχή Σινάνι για βόμβες και φόνους


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 

 

Σινάνι: «Εχω κάνει δεκάδες φόνους σε Αλβανία, Ελλάδα, Ιταλία»
 
«Εχω κάνει 27 φόνους στην Αλβανία και σειρά δολοφονιών στην Ελλάδα όπου έμενα από 14 ετών και στην Ιταλία. Ακόμη συμμετείχα στη βομβιστική επίθεση τον Μάιο του 2010 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μετά από εντολή που μου έδωσε μέλος πολιτικού κόμματος».

 Αυτό έχει αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες  ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός Τζούλιαν Σινάνι που συνελήφθη προ τετραημέρου στα Τίρανα από τις αλβανικές αρχές ασφαλείας. Την ίδια στιγμή ο 27χρονος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, που συνελήφθη προ μερικών ημερών στην γειτονική χώρα, φέρεται να παραδέχθηκε σε κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών ότι «ήμασταν έτοιμοι να επιτεθούμε με εκρηκτικά σε ελληνικές φυλακές για να απελευθερώσουμε συμπατριώτες μας». Ο 27χρονος αλλοδαπός ανέφερε ότι οργανωτής της αιματηρής απόδρασης από τις φυλακές των Τρικάλων ήταν ο 36χρονος Λίκα Φλαμούρ Σινάνι, από την περιοχή της Κρούγια, που ήταν θείος ενός εκ των δραπετών και ο οποίος σκοτώθηκε, μαζί με τον ανιψιό του Λίκα Ελντισον, σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στις 2 Ιουλίου 2013 στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Επιφυλάξεις από την ΕΛ.ΑΣ

Τα νέα αυτά στοιχεία δημιουργούν αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ αφού φαίνεται η σύλληψη των δύο Αλβανών ποινικών να δημιουργεί νέα δεδομένα στις έρευνές της για το οργανωμένο έγκλημα στην χώρα μας, για αναθέσεις δολοφονιών αλλά και για άλλες πιθανές σχέσεις αντιεξουσιαστών με ποινικούς. Και όλα αυτά με το δεδομένο ότι από την πρώτη έρευνα που έγινε στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ το μόνο που υπήρχε για τον 30χρονο Τζούλιαν Σινάνι ήταν μία… τροχαία παράβαση και μόνο.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δήλωναν  ότι «αν υπάρξει έστω και μερική επιβεβαίωση όσων αναφέρει κυρίως ο Σινάνι, για τα οποία είμαστε ακόμη ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, θα βρεθούμε προ σημαντικών εκπλήξεων και εξελίξεων». Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν μπόρεσαν ακόμη να τον ανακρίνουν ύστερα από σχετική απαγόρευση του Αλβανού εισαγγελέα ο οποίος «θεωρεί προτεραιότητα να διαλευκανθούν οι δεκάδες ανθρωποκτονίες στην γειτονική χώρα και να πιεσθεί ο Σινάνι να ομολογήσει τα πάντα». Πάντως η εικόνα που έχει μεταφερθεί σε αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής από Αλβανούς συναδέλφους τους είναι ότι «πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση και ίσως βρίσκονται μπροστά στην δράση ενός από τους πιο αδίστακτους πληρωμένους εκτελεστές».

Εκτελούσε συμβόλαια θανάτου όταν ήταν ανήλικος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι τώρα ο Σινάνι ζούσε μαζί με μέλη της οικογένειάς του στην Ελλάδα από το 1997 και είχε αρχίσει την εγκληματική δράση του και τα συμβόλαια θανάτου όταν ακόμη ήταν ανήλικος.

Φαίνεται να μετέβαινε πολλές φορές στην γειτονική χώρα και ύστερα από τις αναφερόμενες εγκληματικές πράξεις να επέστρεφε στην χώρα μας, ενώ συχνά πήγαινε και στην Ιταλία. Ο Τζούλιαν Σινάνι φέρεται να ομολόγησε στους Αλβανούς αξιωματούχους την διπλή δολοφονία, το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουλίου 2011, δύο Ελλήνων έξω από το εστιατόριο «Μαμάκας» στη διασταύρωση των οδών Τριπτόλεμου και Περσεφόνης, στο Γκάζι. Ακόμη έχει αναφέρει ότι συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση, στις 15 Μαΐου 2010, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Τότε άγνωστοι είχαν τοποθετήσει ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό σε σακούλα σκουπιδιών που άφησαν στις τουαλέτες για το κοινό, στο υπόγειο του μεγάρου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Σινάνι υποστήριξε ότι την σχετική εντολή για την βόμβα στο δικαστήριο του την έδωσε μέλος πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα, χωρίς να δίνονται άλλες εξηγήσεις. Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έχουν στείλει τον σχετικό φάκελο στην Αλβανία εκφράζουν πολλές αμφιβολίες για τον ισχυρισμό του.

Η κατάθεση Κούπα

Από την άλλη πλευρά ο Ιλιρ Κούπα ανέφερε διεξοδικά σε Ελληνες αξιωματικούς τι είχε συμβεί με την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων, με την δολοφονία της 25χρονης ξενοδοχοϋπαλλήλου στη διάρκεια καταδίωξης στα Ισθμια, με την αιματηρή επίθεση στο Δίστομο και τον θάνατο αστυνομικού.
 Όπως, ωστόσο, ανέφεραν ανώτατοι αξιωματικοί «ο Κούπα απέφυγε να μιλήσει για όσους προσέφεραν υποστήριξη στους Αλβανούς δραπέτες ενώ μας επιβεβαίωσε αυτά που ήδη ξέραμε. Όμως δεν μας έδωσε αναλυτικά στοιχεία για την φυλακή που είχαν σαν στόχο επίθεσης. Εμείς υποθέτουμε ότι στόχευαν τα σωφρονιστικά καταστήματα του Δομοκού ή του Μαλανδρίνου, με στόχο την απόδραση του Αλκέτ Ριζάι».

Βαρόνος έκανε κουμάντο από την φυλακή

Η ηρωίνη
 
Συνελήφθησαν,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, (16) άτομα ηλικίας από 26 έως 52 ετών, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στην Κρήτη. Επιπλέον, αναζητούνται δύο (2) ημεδαποί, μία (1) 60χρονη ημεδαπή και λοιποί άγνωστοι δράστες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση.
Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει δεκαεννέα (19) ακόμη άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν τρίμηνης εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη και διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους μεταξύ τους, με σκοπό την εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, συνελήφθησαν χθες ένας 52χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, ο οποίος είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, ένας ακόμη 32χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης και δέκα (10) ημεδαποί ηλικίας από 27 έως 52 ετών, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 42 και 26 ετών και μία (1) 33χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ρωσίας.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν και στη κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ιδού η βία των ΔΕΛΤΑδων

Δείτε στο 2:22: αστυνομικός τραβάει το γκλομπ και δίχως αφορμή επιτίθεται στο φοιτητή

που καταγράφει τα γεγονότα με την κάμερα. Ο ΔΕΛΤΑς σταματάει αφού έρχεται να

τον"μαζέψει" συνάδελφός του και να τον σπρώξει προς τα πίσω. Επίσης, στο βίντεο

φαίνεται η απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, καθώς επιτίθενται χωρίς λόγο στους
 
συγκεντρωμένους την ώρα που διαμαρτύρονταν ειρηνικά κρατώντας ένα πανό.

Βάπτισαν τη διαμαρτυρία "βία"



Που την είδαν την βία των διαδηλωτών!

Το Ντοκουμέντο
 
Σήμερα και ώρα 10.45, ομάδα ατόμων μετέβησαν οργανωμένα στη οδό Γενναδίου, σε πολυκατοικία όπου στεγάζονται πολιτικά γραφεία, στα οποία πρόσφατα είχε εκδηλωθεί εμπρηστική ενέργεια.
Αρκετά από τα άτομα αυτά εισήλθαν στους εσωτερικούς χώρους της πολυκατοικίας, όπου προκάλεσαν φθορές (αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους, σπάσιμο τζαμιών, επικόλληση αφισών κ.λ.π) και κατευθύνθηκαν προς τον έβδομο όροφο, όπου επιχείρησαν να εισβάλλουν στο πολιτικό γραφείου του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο σημείο, μετά από ειδοποίηση, προσήγαγαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (47) άτομα.

898 μαϊμιούδες στη Λάρισα

Τα Κατασχεμένα
 
 
Στο πλαίσιο ελέγχων για την πάταξη του παραεμπορίου, εντοπίστηκε   στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, κατάστημα αθλητικών ειδών με απομιμητικά προϊόντα.
Συνελήφθη ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και αναζητείται ο ομοεθνής ιδιοκτήτης, ηλικίας 42 ετών, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον 38χρονο να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (898) απομιμήσεις αθλητικών υποδημάτων που έφεραν λογότυπο γνωστής εταιρείας, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νόμων περί σημάτων και αθέμιτου ανταγωνισμού,

Τσουβάλια ο χαλκός

 Τα Κατασχεμένα
 
 
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 47, 44 και 34 ετών για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση της κλοπής μετάλλων και της παράνομης διακίνησής τους, χθες (29-01-2014) το πρωί σε κεντρικό σημείο της πόλης αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), εντόπισαν Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις ημεδαποί και το ακινητοποίησαν για να το ελέγξουν.
Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών τρία (3) τσουβάλια με απογυμνωμένα καλώδια χαλκού, συνολικού βάρους (170) κιλών, η προέλευση των οποίων ερευνάται.
Τα καλώδια χαλκού κατασχέθηκαν, καθώς επίσης και αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς τους.