23/12/14

Για ποιούς χτυπούν οι καμπάνες!



    Αθήνα , 22-12- 2014
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Εξαφανισμένοι από τα εργασιακά  προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στις Δ/νσεις τους είναι οι Ταξίαρχοι της Α/Δ Πειραιά  κ. Κ. Τσαρδινάκης και της Α/Δ Αθηνών κ. Γ. Αρκουμάνης
Την Παρασκευή 19/12/2014 αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α  επισκέφτηκε την Αστυνομική Δ/νση Πειραιά και συνομίλησε με το προσωπικό του Α.Τ Δημοτικού Θεάτρου.
Πέραν των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε υλικό εξοπλισμό, όπως διαλυμένα περιπολικά και άλλα ,τραγική είναι η κατάσταση σχετικά με το ωράριο εργασίας και τις ημερήσιες αναπαύσεις. Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην εν λόγω υπηρεσία  έχουν και ένα μήνα να πάρουν ημερήσια ανάπαυση  και η απάντηση του ταξιάρχου στις συνεχείς οχλήσεις της Διοίκησης για  αύξηση του προσωπικού ή μείωση των μέτρων είναι ότι αν θέλουν ρεπό να πάνε στον ιδιωτικό τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σκοπός της Δ/νσης για την προσωπική του ανάγκη χρησιμοποιεί τις τουαλέτες παρακείμενου  καταστήματος γνωστής αλυσίδας φαγητού διότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιον για να πάει  στις τουαλέτες της Δ/σης που είναι στον τρίτο    όροφο και στα « κλεφτά» πετάγεται δίπλα. Φυσικά ο ταξίαρχος δεν έχει να δώσει λύση σε αυτό αλλά μπορεί ταυτόχρονα να τους  επιβάλλει και πρόστιμα.
Το ίδια προβλήματα έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό και για το Α.Τ Ακροπόλεως που, ναι μεν το ανοίξαμε , αλλά δεν μπορεί να προσφέρει καμία αστυνόμευση με την τεράστια έλλειψη προσωπικού αλλά και την εξαθλίωση των υπηρετούντων εκεί.
Επειδή  το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι υπάλληλοι στο χωράφι κανενός ,παρά μόνο στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού, θέλουμε να κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι με όλες μας τις δυνάμεις ,θα αγωνιστούμε για να εκλείψουν οι συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα  που θέλουν να επιβάλλουν κάποιοι στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και για μια αστυνομία κοντά στον πολίτη.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν θα αφήσει γιορτινές ημέρες τόσο το κέντρο της Αθήνας όσο και το μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας χωρίς επαρκή αστυνόμευση αφού το προσωπικό με διαταγή των διοικούντων σπαταλιέται στην φύλαξη των  ημετέρων   και δεν επαρκεί για την ασφάλεια της Ελληνική κοινωνίας.