12/12/14

Εκπαιδευτικός ... μασούσε φύλλα

Τα Ντοκουμέντα της Δίωξης Ναρκωτικών ΣΔΟΕ Αττικής




          
Μεγάλη ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας ΚΗΑΤ κατασχέθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών τουΣΔΟΕ  σε συνεργασία με το Τελωνείο Αερολιμένα «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ενώ συνελήφθη ένας άνδρας ημεδαπός 63 ετών συνταξιούχος εκπαιδευτικός ο οποίος είχε αναλάβει την εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών από διάφορες χώρες της ΑΦΡΙΚΗΣ στη χώρα μας με την αποστολή ταχυδρομικών δεμάτων.
Συγκεκριμένα την 01/12/2014 υπάλληλοι του Τελωνείου Αερολιμένα «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» εντόπισαν και κατέσχεσαν, σε 8 ταχ. δέματα προερχόμενα από Ναϊρόμπι, τη ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ, βάρους 68 κιλών και 860 γρ.
Μετά από διενέργεια ελεγχόμενης μεταφοράς του δέματος, την 08-12-2014, σε κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην περιοχή των Πετραλώνων, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ και μετά τη σύλληψη του 63χρονου ημεδαπού, εντοπίστηκαν από τις Τελωνειακές Αρχές του Αερολιμένα ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,  άλλα 12 δέματα με την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 108 κιλών,  προερχόμενα από Ναϊρόμπι, επ'  ονόματι του συλληφθέντος.
Επίσης την 11-12-2014 εντοπίστηκαν ακόμη 2 δέματα από ΓΚΑΝΑ περιέχοντα την ίδια ναρκωτική ουσία βάρους 18 κιλών, με παραλήπτη τον συλληφθέντα.
Από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς επαναπροωθούσε τα δέματα με την ναρκωτική ουσία ΚΗΑΤ στις Η.Π.Α.
Η Υπηρεσία μας ενημέρωσε την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α. (DEA) για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες, καθώς προέκυψαν διευθύνσεις και στοιχεία παραληπτών στις Η.Π.Α.
Επίσης εντοπίστηκαν άλλες 16 αποστολές δεμάτων από τον συλληφθέντα προς τις Η.Π.Α., από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα.
Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών των Η.Π.Α (DEA), για τη πλήρη διαλεύκανση του τριγώνου ΑΦΡΙΚΗ - ΕΛΛΑΔΑ - Η.Π.Α., διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.