3/12/14

Προσάραξε το λαθρεμπορικό


Το Ντοκουμέντο
 
 
Στον εντοπισμό ακόμα μιας μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, προχώρησαν σήμερα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη Ζάκυνθο.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα του λαθρεμπορίου τσιγάρων.


Ειδικότερα, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής πραγματοποιώντας προγραμματισμένη περιπολία με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισαν πρωινές ώρες χθες, στον κολπίσκο “ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑΣ ΠΟΡΤΟ ΒΡΩΜΗ” στις δυτικές ακτές ν. Ζακύνθου ακινητοποιημένο Φ/Γ πλοίο με όνομα “AMARANTHOUS” , σημαίας PALAU.
Άμεσα, ομάδα στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ. διενήργησε έλεγχο πάνω στο συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο βρισκόταν υποτυπωδώς προσδεδεμένο στον προβλήτα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν επέβαινε κανένα μέλος πληρώματος, ενώ εντός των αμπαριών του, ανευρέθη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.
Μετά από ενημέρωση του Εισαγγελέα Ζακύνθου, το “AMARANTHOUS”, με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών πρόκειται να οδηγηθεί στο λιμένα Ζακύνθου, όπου και θα πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση των λαθραίων τσιγάρων από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές, ενώ εν λόγω πλοίο φυλάσσεται από στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.