10/12/14

Τον σκότωσαν τον έκαψαν

Ήθελαν και λύτρα
Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 41χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε στις 18-2-2014 στην Παιανία.
Το πτώμα του θύματος είχε βρεθεί, πρωινές ώρες της 17-2-2014, απανθρακωμένο μέσα στο χώρο αποσκευών, ολοσχερώς καμένου αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένου σε αγρόκτημα στην Παιανία.
Την ανθρωποκτονία διέπραξαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34 και 31 ετών. Ο 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες της 6-12-2014, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Αεροδρομίου, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ετοιμαζόταν να ταξιδέψει.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το θύμα από κοινού με τους δύο (2) δράστες και δύο (2) γυναίκες, μία 34χρονη υπήκοο Αλβανίας και μία 41χρονη ημεδαπή, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή και δομημένη δράση, που δραστηριοποιείτο στην διακίνηση ναρκωτικών.
Κίνητρο των δραστών ήταν διαφορές που είχαν με το θύμα για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Μετά την ανθρωποκτονία μάλιστα και ενώ ακόμα δεν ήταν γνωστά τα στοιχεία ταυτότητας του θύματος, οι δράστες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη σύζυγό του και απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού 150.000 ευρώ προκειμένου να μην τον δολοφονήσουν.
Όπως διαπιστώθηκε, η 41χρονη ημεδαπή πραγματοποίησε αλλεπάλληλα ταξίδια, με το αυτοκίνητό της, στην Αλβανία με το οποίο μετέφερε στη Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες παρέδιδε στα άλλα μέλη της σπείρας για περαιτέρω διακίνηση.
Η 41χρονη συνελήφθη την 2-12-2014 στην Αλβανία, διότι μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των δύο άλλων μελών της σπείρας συνεχίζεται.