15/11/14

Στο Βορρά έφτασε ο Sfakman

Δήμος Παύλου Μελά
 
Ημερίδα με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο και η προβολή της νέας εφαρμογής CYBERKID », πραγματοποιήθηκε σήμερα (14-11-2014) και ώρα 12.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά.


…Στόχος της δημιουργίας της νέας καινοτόμου εφαρμογής είναι η εξοικείωση του κοινού με το internet , η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία, με παράλληλο στόχο την ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνους που κρύβονται. Ειδικότερα, το CYBERKID ξεχωρίζει για την καινοτόμο, όχι μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και παγκοσμίως γραμμή SOS CYBER ALERT , η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και σε πραγματικό χρόνο με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών, καθώς και κάθε γεγονότος το οποίο έχει να κάνει με κίνδυνο ή απειλή ζωής κατά αυτών…»
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, αφού μετέφερε χαιρετισμό του Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημητρίου Τσακνάκη, ανέπτυξε με την παρουσία εξειδικευμένων Αξιωματικών της Υπηρεσίας τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
  • Αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.
  • Αδικήματα και τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.
  • Φαινόμενα διαδικτυακής βίας, κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
  • Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
  • Προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας, καθώς και ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Την ημερίδα παρακολούθησε ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά, καθώς και δημότες, γονείς και μαθητές Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, δάσκαλοι κ καθηγητές.