14/11/14

Νέες διώξεις για το πλοίο

 

Νέες διώξεις κατά δύο επιχειρηματιών για τους δύο τόνους ηρωίνης
Το δεξαμενόπλοιο «Noor 1» με το οποίο έγινε η μεταφορά του φορτίου των δύο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό κόπλο κξαι εικονίζεται σε περιοχή της Ελευσίνας
 
Νέες σημαντικές εξελίξεις και ανατροπές στην υπόθεση της εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» μέσω Ντουμπάι που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές Ιουνίου. Ποινική δίωξη σε δύο ακόμη επιχειρηματίες ασκήθηκαν το τελευταίο 24ωρο από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς για εμπλοκή στην υπόθεση. Παράλληλα κλήθηκε για κατάθεση άλλος επιχειρηματίας, έμπορος αυτοκινήτων, που έχει στενή σχέση με μεγάλη ποδοσφαιρική ΠΑΕ και ο οποίος δήλωσε άγνοια για τη μεταφορά ηρωίνης με το πλοίο αυτό.

Μέχρι σήμερα είχαν ασκηθεί διώξεις σε 30 πρόσωπα, ανάμεσα σε αυτά και ένας 41χρονος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι και αρνείται κάθε εμπλοκή, και ένας 65χρονος αρχικαπετάνιος ναυτιλιακής εταιρείας.

Επιπλέον έχουν ασκηθεί διώξεις σε μέλη του πληρώματος του «Noor 1» και πολλούς αλλοδαπούς μεσάζοντες της μεταφοράς ηρωίνης που εντοπίστηκε σε αποθήκες σε βίλα της Φιλοθέης και στο Κορωπί.

Οι νέες διώξεις αφορούν έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε πετρελαϊκή εταιρεία στην Πάτρα και φέρεται να είχε προπληρώσει μεγάλο ποσό για τη ναύλωση του πλοίου με αναφερόμενο στόχο τη μεταφορά πετρελαίου στη Λιβύη. Δίωξη είχε ασκηθεί ακόμη σε άλλον επιχειρηματία που σχετιζόταν με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του «Noor 1» και για το οποίο είχε προφυλακισθεί μέχρι τώρα η σύζυγός του. Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την άλλη πλευρά ο γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται σε ΠΑΕ υποστήριξε ότι δεν είχε την τελευταία διετία καμία σχέση με το «Noor 1» και ότι είχε αρχίσει παλιότερα επαγγελματική δραστηριότητα στο Ντουμπάι έπειτα από πρόσκληση συγγενικού προσώπου του.