11/10/14

Χ.Α όπως λέμε ΛΟΚ

 

Εκπαίδευση στα όπλα από τη Χρυσή Αυγή
Στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής. Η φωτογραφία περιέχεται στη δικογραφία και βρέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. σε υπολογιστή στελέχους της Χρυσής Αυγής
 
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκπαιδεύονταν στα όπλα και στη σκοποβολή, σύμφωνα με επίσημα εσωτερικά ντοκουμέντα της ίδιας της οργάνωσης. Τα έγγραφα αφορούν μάλιστα χρήση όπλων από τον δραστήριο «πυρήνα» της Νίκαιας που φέρεται να συσχετίζεται με τη δολοφονία του 35χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013.
Τα έγγραφα αυτά αποτελούν απάντηση σε ισχυρισμούς στελεχών του ακροδεξιού μορφώματος ότι ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν όπλα ή τουλάχιστον αυτά που είχαν αφορούσαν το παιχνίδι paintball. Μάλιστα ως εκπαιδευτές εμφανίζονται μέλη του «πυρήνα» της Νίκαιας που είναι κατηγορούμενοι για άμεση εμπλοκή στη δολοφονία Φύσσα και συνόδευαν τον δράστη Γιώργο Ρουπακιά. Στα ντοκουμέντα αυτά εμφανίζονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ακολουθούν εκπαίδευση παραστρατιωτικής ομάδας, με χρησιμοποίηση μάλιστα μέχρι και υλικών παραλλαγής για να μη γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό.
Σε έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μελών της οργάνωσης υπάρχουν οδηγίες για το «πρόγραμμα μιας διήμερης κατασκήνωσης» που έγινε στην περιοχή του ποταμού Νέδα στη Μεσσηνία, όπου πήγαιναν μαζικά μέλη της οργάνωσης - ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα ο δράστης Γ. Ρουπακιάς εικονιζόταν με χρυσαυγίτες από τη Νίκαια σε «εκδρομή» στην ίδια περιοχή.

Σκοπιές, σκοποβολή, καμουφλάζ
Σε αυτό το πλάνο που φέρνει στο φως «Το Βήμα» προσδιορίζονται 28 σημεία ενεργειών και υποχρεώσεων των μελών της Χρυσής Αυγής και ανάμεσα σε αυτά σημειώνεται (ακολουθούνται η μορφή και η ορθογραφία του συντάκτη του εγγράφου): «Οργάνωση της ομάδας Ο.Π.Β (σ.σ.: δεν προσδιορίζεται τι σημαίνουν τα αρχικά) και ενημέρωση προστασίας και οργάνωση ομάδων σκοπιάς ανά ημέρα». Ακολουθούν οι κινήσεις της ένοπλης ομάδας στον ποταμό Νέδα και η εκπαίδευση της... ειδικής μονάδας της Χρυσής Αυγής που θυμίζουν «λοκατζήδες».
Οπως σημειώνεται στο πρόγραμμα: «Στη συνέχεια θα ακολουθησει επιστροφή από τον ποταμό σε αντίθετη φορά των νερών. Στα μέσα του ποταμού θα πραγματοποιηθούν βολές υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου πολιτικής δράσης ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (προαιρετικό να υπάρχει φούμο)».
Η στρατιωτική εκπαίδευση προβλέπει όμως και γενική νυχτερινή επιφυλακή για αντεπίθεση με όπλα εναντίον του «άγνωστου εχθρού». Οπως σημειώνεται στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης: «Ωρα ύπνου και συνεννόηση με τους σκοπούς για βραδινό συναγερμό (πεζοπορία έρπινκ και κάλυψη από τον εχθρό με τα όπλα. Ολα οι συναγωνιστές και τα όπλα θα ντυθούν από φύλλα και θα φτιάξουν από την φύση φούμο».
Παρόμοιου τύπου αναφορά για χρήση όπλων και καμουφλάζ υπάρχουν και σε άλλα σημεία του εσωτερικού εγγράφου της Χρυσής Αυγής, και ειδικά στο 15ο σημείο, όπου σημειώνεται «ένα ακόμα μάθημα σκοποβολής και εκπαίδευσης κάλυψης βολής επίθεσης και άμυνας».
«Προπαγανδιστική γραμμή»
Την ίδια ώρα στα έγγραφα εσωτερικής αλληλογραφίας της ακροδεξιάς οργάνωσης έχουν βρεθεί και κείμενα των κεντρικών γραφείων με εγκυκλίους με την «προπαγανδιστική γραμμή» που θα πρέπει να ακολουθούν τα μέλη. Είναι ενδεικτικά τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο 27, όπου προβλέπεται μετά βεβαιότητας «συγκυβέρνηση ΝΔ και Σύριζα».

Οπως σημειώνεται, «τις επόμενες εβδομάδες οι ενημερωτικές μας εξορμήσεις, ομιλίες, εκδηλώσεις, θα σχετίζονται με το θέμα: "ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Η επόμενη συγκυβέρνηση του μνημονίου. Να τονίζεται ότι: αυτό συμβαίνει λόγω της τεράστιας ανόδου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που δεν μπορούν με τίποτα να ανακόψουν. Αποτελεί επιλογή και ρητή εντολή των διεθνών τοκογλύφων που εξουσιάζουν τη χώρα μας. ΝΔ και Σύριζα είναι ανδρείκελα αυτών των δυνάμεων. Την επερχόμενη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ είχε προβλέψει προ μηνών ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις. ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ».