1/9/14

... Άκοπα μπουκάλια στο Frangelico


Συνέλαβαν τον 50χρονο ιδιοκτήτη για φοροδιαφυγή

Το σημερινό σχήμα με Χολίδη-Μενιδιάτη
 
Συνεχίστηκε η διενέργεια εκτεταμένων και συστηματικών ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατά το χρονικό διάστημα από 24 έως και 31 Αυγούστου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους καταστημάτων, στις περιοχές της Βούλας και του Αλίμου, σε τέσσερα (4) από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Αναλυτικά, οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν ως εξής:
  • Σε κέντρο διασκέδασης στον Άλιμο Αττικής, από τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκαν: α) μη έκδοση σε δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας χιλίων εξακοσίων (1.600) ευρώ και β) μη καταχώρηση ενός εργαζομένου στους πίνακες προσωπικού. Συνελήφθησαν στην περίπτωση αυτή, ένας 50χρονος ημεδαπός ως νόμιμος εκπρόσωπος και ομόρρυθμος εταίρος της εταιρίας και ένας 42χρονος ημεδαπός ως υπεύθυνος ταμείου της εταιρίας.
  • Σε ψητοπωλείο στη Βούλα, βρέθηκαν τρεις (3) εργαζόμενοι, που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.
  • Σε ψητοπωλείο στη Βούλα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.
  • Σε ψητοπωλείο στον Άλιμο, βρέθηκε ένας (1) εργαζόμενος, που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Οι ανωτέρω δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.