30/9/14

Μυστήριο με κλοπή ΙΧ

 

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ με κλεμμένο ΙΧ που εντοπίστηκε στα Εξάρχεια
 
Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ από ύποπτο κλεμμένο ΙΧ που έφερε πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και εντοπίστηκε στην περιοχή των Εξαρχείων. Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια της Ασφάλειας Αττικής και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. 


Το ΙΧ μάρκας Volkswagen (τύπου σκαραβαίου), χρώματος γκρι, που φέρεται να είχε κλαπεί προ διμήνου από την Πάτρα, βρισκόταν στην οδό Κωλέττη - κοντά στο κτίριο του παλιού ΟΤΕ- και είχε πινακίδες υπουργείου. Η οδηγός του ΙΧ (υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας στην οποίο ανήκει ο αριθμός της πλαστής πινακίδας) που διαμένει στα νότια προάστια ανέφερε στους αστυνομικούς που επικοινώνησαν μαζί της ότι το αυτοκίνητο είναι της ιδιοκτησίας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σπασμένο το παρμπρίζ του οδηγού του κλεμμένου ΙΧ και αυτό προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό για τον στόχο των δραστών. Ο συνδυασμός κλεμμένου οχήματος, με πλαστές πινακίδες κρατικής υπηρεσίας και ο εντοπισμός του ΙΧ στην περιοχή των Εξαρχείων (σ.σ ύστερα από «ανώνυμη καταγγελία») δίνει την αρχική εικόνα οχήματος που ενδέχεται να χρησιμοποιείτο σε ένοπλη επίθεση, πιθανόν παγιδευμένο με εκρηκτικά, από ένοπλη οργάνωση.
Η περιοχή έχει ήδη αποκλεισθεί και επί τόπου έχουν σπεύσει στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για λήψη αποτυπωμάτων, DNA και άλλων εκμεταλλεύσιμων στοιχείων