12/9/14

Πήγε να βάλει και φωτιά στον Κενυάτη

Ζάκυνθος
 
Άμεση ήταν η εξιχνίαση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, της υπόθεσης ανθρωποκτονίας 36χρονου αλλοδαπού υπηκόου Κένυας, χθες (11.09.2014) νωρίς το πρωί, σε κέντρο διασκέδασης που βρίσκεται στο Καλαμάκι Ζακύνθου.
Συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία ως δράστιδα, η 42χρονη ημεδαπή σύντροφος του θύματος, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της απόπειρας εμπρησμού.
Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος είχε βρεθεί τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (11.09.2014), μέσα σε κέντρο διασκέδασης, στην περιοχή Καλαμάκι Ζακύνθου, θανάσιμα τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα, από αιχμηρό αντικείμενο.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης της υπόθεσης που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και ευρήματα, με αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί το έγκλημα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να συλληφθεί η 42χρονη, η οποία ομολόγησε με λεπτομέρειες τις πράξεις της.
Πιο αναλυτικά, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η 42χρονη και ο 36χρονος, εξαιτίας προσωπικών διαφορών, διαπληκτίστηκαν αρχικά λεκτικά εντός του κέντρου διασκέδασης, το οποίο ήταν εκτός λειτουργίας, ενώ η 42χρονη με εύφλεκτη ύλη προσπάθησε, ανεπιτυχώς όμως, να προκαλέσει εμπρησμό στο κατάστημα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα τον 36χρονο.
Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήγαγαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, εντοπίστηκε μέσα στο κατάστημα και κατασχέθηκε το μαχαίρι, συνολικού μήκους 22 εκ., με το οποίο προκλήθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του 36χρονου.
Η 42χρονη συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.