12/9/14

Ιδού η ηρωίνη

Ta Nτοκουμέντα
 
 
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια μεγάλης ποσότητας ηρωίνης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Ασία στην Ελλάδα ή και διαμετακόμισης αυτών μέσω Ελλάδας προς άλλες χώρες της Ευρώπης, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από το Πακιστάν, μέσω Κωνσταντινούπολης.
Κατά την έρευνα της αποσκευής (σακ βουαγιάζ) του 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -12- κιλά και -310- γραμμάρια ηρωίνης σε έξι (6) τυποποιημένες συσκευασίες, οι οποίες ήταν τοποθετημένες και επιμελώς κρυμμένες, σε ειδικά διασκευασμένες κρύπτες εντός της αποσκευής.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων οπιούχων ναρκωτικών (ειδικότερα ηρωίνης), από το Πακιστάν προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.